Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #321104   Rafal
 19 Lap 2011 19:22
Tai kota jau issirinkau, dabar renkiuosi rite, bet ne tam apie kuri rasiau kitose temose.....
 #321177   Vaidotas
 20 Lap 2011 13:58
vava rašė:
gytis rašė:Per paskutini siuntima man ZXai gavosi po 123.80 :oops: Irgi paemiau pora 4000 dugninems jurai kaip uz tokia kaina...
neisikertu.. tiesiogiai is cabelas siunties ar per ciocias?
Oficiliai per paštus ir muitines, be jokių ciotkų man ši ritelė 197 LT atsistojo. Į planuotą biudžetą tilpo. Bet dalykas :grin: tokia smagi, lengva, o sukasi... Aišku aš ne ričių ekspertas, bet smagu, meškerė tokia švelni visom prasmėm pasidarė.

Ačiū patarėjams :/braj;
 #321197   KnZ
 20 Lap 2011 17:13
Jau rasiau bet nelabai kas atsake, gal galite padeti ir pasakyti kokia pasiulytumet pirkti rite iki 150lt
ant 2.40cm koto, jo uzmetimas 3-18g o siaip
mazdaug ant guminuku zvejoju iki 8gr,
noretusi kad ir pintam valui tiktu. Aciu uz atsakyma
 #321292   upesakmuo
 21 Lap 2011 08:34
KnZ rašė:Jau rasiau bet nelabai kas atsake, gal galite padeti ir pasakyti kokia pasiulytumet pirkti rite iki 150lt
ant 2.40cm koto, jo uzmetimas 3-18g o siaip
mazdaug ant guminuku zvejoju iki 8gr,
noretusi kad ir pintam valui tiktu. Aciu uz atsakyma
Taigi 200kartu rasyta: imi ta savo spina, eini ten kur parduoda Ryobi Ecusima rites, dedi 2000, 3000 ir ziuri kuris dydis geriau. Nelygu kiek tavo spinas sveria.
 #321345   vava
 21 Lap 2011 11:26
Vaidotas rašė:
vava rašė:
gytis rašė:Per paskutini siuntima man ZXai gavosi po 123.80 :oops: Irgi paemiau pora 4000 dugninems jurai kaip uz tokia kaina...
neisikertu.. tiesiogiai is cabelas siunties ar per ciocias?
Oficiliai per paštus ir muitines, be jokių ciotkų man ši ritelė 197 LT atsistojo. Į planuotą biudžetą tilpo. Bet dalykas :grin: tokia smagi, lengva, o sukasi... Aišku aš ne ričių ekspertas, bet smagu, meškerė tokia švelni visom prasmėm pasidarė.

Ačiū patarėjams :/braj;
man biski pigiau atsistos, nes dar sunui paemiau flisiuka, tai siuntimo kaina pasidalins ant dvieju daiktu, bet biski pabrangs mokestis muitines tarpininkams
 #321347   gytis
 21 Lap 2011 11:32
kaip uz tokia kaina tai jo, man paciam lygiai tokia pat mintis buvo kilus, bet siaip tai pagalvojau paskui, kad biskiuka mazokos gal kaip surfui sakyciau. vat fyderiui kokiam ar lengvai donkei tai jo...[/quote]

ZX 4000 man jau monstrine rite- bugnelio diametras 57mm. Tokio dydzio Shimano turbut jau 6000.
 #321350   SauliusM
 21 Lap 2011 11:36
gytis rašė: ZX 4000 man jau monstrine rite- bugnelio diametras 57mm. Tokio dydzio Shimano turbut jau 6000.
zinau, turejau, bet cia ant sunkios donkes ar galingo spino... ant surfo sakyciau per slobnas daiktas. tam jei daiwa imt tai nuo 4500 ir i virsu...
 #321351   gytis
 21 Lap 2011 11:49
Gal tu ir teisus, ale taciau po 130lt tokiu nera. Ai padarysiu ZXui crash testa :-D
 #321353   SauliusM
 21 Lap 2011 11:55
gytis rašė:Gal tu ir teisus, ale taciau po 130lt tokiu nera. Ai padarysiu ZXui crash testa :-D
ta testa ant uzmusimo tai jis laikys simta metu. tik va bugno plotis 4000 dydi ne surfinis.
deliojau ivairias daiwas ant surfo as tai kazkaip emcastas 4500 dydzio ten labiausiai man ziurejosi.
per ispardavima basspro ana kai emiau, tai dar pigiau uz zx'a gavos. plius bugnas jau ilgas toks ale karpinis/surfinis ;-)
o del galios, tai zx gal ir daugiau galios net tures ant neuzmusimo. dantraciai didesni, rankena metaline, digigear... tik va kad surfas nelabai "balansuojas" su tokia rite.

o siaip tai va, nuolaida pataikius, tai surfui super, kaip uz tuos pinigus:
http://www.basspro.com/Daiwa-Emcast-Plu ... 1501/95677
nors ir be nuolaidos ne kosmosa kainuoja.
 #321621   Ovkas
 22 Lap 2011 09:10
Sauliau sunkios labai ritės, dar jeigu kotai sunkesni tai gausis kotas su rite 1.5-2 kg. :superšokas
 #321626   SauliusM
 22 Lap 2011 09:30
Ovkas rašė:Sauliau sunkios labai ritės, dar jeigu kotai sunkesni tai gausis kotas su rite 1.5-2 kg. :superšokas
o tai kaip tu surfa isivaizduoji kitaip? ypatingai lengvi surfai sveria ~ 500gr o tokie vidutiniski normalus apie 700-900gr tai ir rites dar panasaus svorio reikia kad susibalansuotu kotas. tai taip ir gaunas. o kaip kitaip tau bus jei nori 3,9-4,2m ilgio zaibolaidzio su katru 150-200gr metysi? nu nesvers toks lengviau uz metoma svori niekaip :lol:

bet nematau tame problemos, nes cia ne tas kotas kuri pastoviai letenoj laikytum. uzmetei ir pastatei i stova stovet. tik kad va mes jau uz spiningo forumo ribu isejom ir nebeitema cia pilstyt pradejom.
 #321692   Rapolas
 22 Lap 2011 13:32
Rytisx rašė:Sveiki, gal kas nors kur nors Lietuvos parduotuvėse jau esate matę atsinaujinusių ryobi zauber modelių? Štai tokių http://www.fishop.lt/rites/131319-ryobi-zauber.html
Ar fishop-as yra ne Lietuvos parduotuvė? :-D
 #321693   Rytisx
 22 Lap 2011 13:34
Rapolas rašė:
Rytisx rašė:Sveiki, gal kas nors kur nors Lietuvos parduotuvėse jau esate matę atsinaujinusių ryobi zauber modelių? Štai tokių http://www.fishop.lt/rites/131319-ryobi-zauber.html
Ar fishop-as yra ne Lietuvos parduotuvė? :-D
Nu kažkaip abejoju šitos parduotuvės patikimumu, ir tai labai toli Klaipėdoj, niekas turbūt ten nei buvęs nei matęs iš čia esančių. Labiau dominų Kaunas ar Vilnius :)
 #321695   Rapolas
 22 Lap 2011 13:46
Rytisx rašė:... niekas turbūt ten nei buvęs nei matęs iš čia esančių. Labiau dominų Kaunas ar Vilnius :)
Koks užtikrintumas...
Aš pvz. Amerikoj ir Anglijoj nebuvęs ir nematęs tų parduotuvių, bet iš Cabelas-o ir kt. siunčiuosi, o pirkti Kaune (arba Vilniuje) kaip tik paskutiniu metu nustojau :-D
 #321697   Rytisx
 22 Lap 2011 13:53
Rapolas rašė:
Rytisx rašė:... niekas turbūt ten nei buvęs nei matęs iš čia esančių. Labiau dominų Kaunas ar Vilnius :)
Koks užtikrintumas...
Aš pvz. Amerikoj ir Anglijoj nebuvęs ir nematęs tų parduotuvių, bet iš Cabelas-o ir kt. siunčiuosi, o pirkti Kaune (arba Vilniuje) kaip tik paskutiniu metu nustojau :-D
Nu jo lyginti Cabelas pasaulinio lygio parduotuvę su vos ne ,,No name" , kur kelios prekės yra liuks sprendimas ;-var-var. Kai kas nors pasakys , kad iš tos parduotuvės pirko sėkmingai per internetą ir aš pirksiu, o dabar palauksiu nuomonių...
 #321736   Xrapas
 22 Lap 2011 15:35
Rytisx rašė:...jau esate matę atsinaujinusių ryobi zauber modelių?..
Realaus atnaujinimo kaip ir nesimato :? , matomai tiesiog įdėta rankenėlė nuo kokio nors Team Dragon, WFT arba kito "klono". Ne Lietuvoj Zauberius su tokiom rankenėlėm siūlo jau senai.
Tokioj komplektacijoj, beje, dažniausiai būna ir atsarginis būgnelis.
Va, pavyzdžiui, variacijos "Zauber- SPRO Red Arc" tema :lol: :
Paveikslėlis
 #321755   henyte
 22 Lap 2011 16:07
Parduotuvese yra pirkt aliumo rankeneliu (kaip toj "new zauber" fotkoj), kaina apie 15 lt. Klaipedoj.
 #321782   PelkiuSenis
 22 Lap 2011 17:42
Rytisx rašė: Nu jo lyginti Cabelas pasaulinio lygio parduotuvę su vos ne ,,No name" , kur kelios prekės yra liuks sprendimas ;-var-var. Kai kas nors pasakys , kad iš tos parduotuvės pirko sėkmingai per internetą ir aš pirksiu, o dabar palauksiu nuomonių...
Perki daikta uz ~200lt. Ir manai, kad tave apgaus? Zinai kiek kainuoja sukurti e-shop'a (nebent pats esi nepescias sioje vietoje), internete galimybe turet saita taip pat kainuoja ir jis cia del 200lt rizikuos bandomu busimu verslu?
 #321798   HIPIS
 22 Lap 2011 18:35
henyte rašė:Parduotuvese yra pirkt aliumo rankeneliu (kaip toj "new zauber" fotkoj), kaina apie 15 lt. Klaipedoj.
Cia kur galima butu paziuret..
 #321811   SauliusM
 22 Lap 2011 19:03
PelkiuSenis rašė:
Rytisx rašė: Nu jo lyginti Cabelas pasaulinio lygio parduotuvę su vos ne ,,No name" , kur kelios prekės yra liuks sprendimas ;-var-var. Kai kas nors pasakys , kad iš tos parduotuvės pirko sėkmingai per internetą ir aš pirksiu, o dabar palauksiu nuomonių...
Perki daikta uz ~200lt. Ir manai, kad tave apgaus? Zinai kiek kainuoja sukurti e-shop'a (nebent pats esi nepescias sioje vietoje), internete galimybe turet saita taip pat kainuoja ir jis cia del 200lt rizikuos bandomu busimu verslu?
tai ne tik shopa, bet pinigus dar ir i banko saskaita reiks pervest kuria irgi reik turet. cia toks nepasitikejimas tai atsiduoda lengva paranoja. kiek kartu ne tik kad is lietuvisku bet is visokiu anglisku shopu pirkes ir nebuvo jokiu bedu niekada.
ir siaip, su tokia paranoja tai prekyba ebajuj turetu but neimanoma.
 #321823   Rytisx
 22 Lap 2011 19:44
SauliusM rašė:
PelkiuSenis rašė:
tai ne tik shopa, bet pinigus dar ir i banko saskaita reiks pervest kuria irgi reik turet. cia toks nepasitikejimas tai atsiduoda lengva paranoja. kiek kartu ne tik kad is lietuvisku bet is visokiu anglisku shopu pirkes ir nebuvo jokiu bedu niekada.
ir siaip, su tokia paranoja tai prekyba ebajuj turetu but neimanoma.
Nelabai ta baimė ar paranoja, bet, kartais atlikus užsakymą internetu pardavėjas ilgai jį vykdo, vilkina laiką , tas labai nervuoja :) , bet tema ne apie tai, vat buvo patarimas nusipirkti aliuminę rankenėlę , puikus sprendimas :) Gal netyčia kas matėt kur Vilniuj pirkti tų rankenėlių ?
Paskutinį kartą redagavo 1 Rytisx. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #321825   SauliusM
 22 Lap 2011 19:47
Rytisx rašė: tas labai nervuoja :)
:lol: uspakajoncu ikalk
 #321839   SauliusM
 22 Lap 2011 20:53
vk rašė:Arba va, nori spiningo, tai nurodytas ilgis ir užteks tų charakteristikų
taigi raso, kad lengvas ir kietas. ir ziedeliai geros kokybes. rankena kamstine. kas tau dar neaisku?
 #321841   Vegys
 22 Lap 2011 20:57
Kaina yr. Ko dar reik ? :)
 #321904   Rapolas
 23 Lap 2011 09:09
Vegys rašė:Kaina yr. Ko dar reik ? :)
VIP registracija dar reikalinga ;-)
 #321914   vk
 23 Lap 2011 09:44
SauliusM rašė: taigi raso, kad lengvas ir kietas. ir ziedeliai geros kokybes. rankena kamstine. kas tau dar neaisku?
Neaišku, džerkams ar mikrikams skirtas kotas.
Nors, kita vertus, vistiek pas juos per didelis ir tuo klaidinantis pasirinkimas - yra net keli to paties ilgio spiningai skirtingais pavadinimais, o juk galėtų tiesiog parašyti "spiningas" ir nurodyti ilginio metro kainą. :)
 #321917   Rapolas
 23 Lap 2011 09:55
vk rašė:..... ir nurodyti ilginio metro kainą. :)
Patiklinsinsiu: "bėginio" metro ,o ne "ilginio " :)
  • 1
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė