Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #645675   winetoox
 05 Gru 2015 18:40
Sveiki, kiek skaitinejau tai Graphiteleader finezza geriausi spiningai, as taip pat galvoju toki pasiimti ,bet dabar ziuriu naujas atsirades neo kazkoks ir dar kitos finezzos yra tai kuri is ju geriausia man maximum iki 7 g.reikia mikro dzigui. Beje dzigui geriausia imti fast action? Siaip turiu major craft crostage tai lb.geras spiningas buvo ,bet netycia atsiremiau i galiuka ir suluzo ,pasirodo tusciaviduris buvo ,tai db.sutrumpejo jau ne toks malonumas zvejoti. tai gavoju pameginti koki iki 400euru. ir kiek pastebejau visi finezzas giria. Tik neaisku kuri is ju rimciausia.
 #645678   The hound
 05 Gru 2015 19:00
nera ko ziuret i tas sasyskas, pasiimk is yamaga blanks ka ar tict
 #645684   winetoox
 05 Gru 2015 19:37
The hound rašė:nera ko ziuret i tas sasyskas, pasiimk is yamaga blanks ka ar tict
o geras net negirdejas buvau to yamaga , bet ziuriu gamina ir brangius spiningus. o del virsunes dzigui kuri idealiausia? dazniausiai naudoju 5g. o 7 g.labai retai, gal pora kartu per metus. Tai imti iki 5g.ar geriau su rezervu iki 7g.?
 #645687   winetoox
 05 Gru 2015 20:03
na dar paziuresiu ka kiti patars ,kazkaip keista iki 5g.spiningas gali metyti 10g. o su tom virsunem nieko taip ir neissiaiskinau kuri idealiausia dzigui.
 #645688   edmundaxx
 05 Gru 2015 20:10
Solidas- jeigu nori matyt mažiausius prisilietimus. Bet tada "į ranką" silpniau.
Tubularas- viskas į ranką, bet kai ešerys "ragauja" gali ir nesuprast.
Ir patarimas, mažiau Houndo nuomonės klausyk.
 #645692   The hound
 05 Gru 2015 20:51
edmundaxx rašė:Solidas- jeigu nori matyt mažiausius prisilietimus. Bet tada "į ranką" silpniau.
argumentuok kuo yamaga mano nurodyta nera tinkama ?
 #645693   LM66
 05 Gru 2015 20:57
The hound rašė:
edmundaxx rašė:Ir patarimas, mažiau Houndo nuomonės klausyk.
argumentuok kuo yamaga mano nurodyta nera tinkama ?
ne apie yamaga :grin: bendrai paemus :-D
 #645696   winetoox
 05 Gru 2015 21:19
edmundaxx rašė:Solidas- jeigu nori matyt mažiausius prisilietimus. Bet tada "į ranką" silpniau.
O fast netinka ? Kiek suprantu solidas tai lankstosi visas spiningas? Pakirst tikriausiai lb.sunku zuvi su tokiu. Jeigu kas netingit parasykit apie visas virsunes kam jos skirtos ir kokia nauda duoda kiekviena atskirai nesinori pirkti aklai . Aciu.
 #645698   edmundaxx
 05 Gru 2015 21:22
Niekas tau čia nepasakys, kaip tiksliai yra. ;-) Kaip standartiškai yra, tai jau parašiau praeitam poste.
Nes tie UL kotai labai jau visi skirtingi... Vieni sulinksta per visą blanką, kitiem linksta tik pati viršūnėlė... Nuo modelio priklauso.
O Fast tai čia koto akcija, ne viršūnėlės tipas. ;-)
 #645701   winetoox
 05 Gru 2015 22:34
edmundaxx rašė:Niekas tau čia nepasakys, kaip tiksliai yra. ;-) Kaip standartiškai yra, tai jau parašiau praeitam poste.
Nes tie UL kotai labai jau visi skirtingi... Vieni sulinksta per visą blanką, kitiem linksta tik pati viršūnėlė... Nuo modelio priklauso.
O Fast tai čia koto akcija, ne viršūnėlės tipas. ;-)
Reikes paieskot kazkur info apie tas virsunes ,nes daug klaustuku cia.
 #645702   winetoox
 05 Gru 2015 22:37
Beje fast ar exstra fas virsune geriau dzigui? Ir eseriam?
 #645705   linasykas
 05 Gru 2015 23:04
Nera cia jokiu klaustuku, fastas, ar extra fastas tai koto akcija - linkimas, o tubularas ir solidas yra virsunes tipas, apie juos labai isamiai tau katik parase, perskaityk dar karta atsimerkes ;uolrait
 #645706   PelkiuSenis
 05 Gru 2015 23:06
Koto akcija gali paziuret cia http://zuklys.lt/index.php?_route_=Spin ... ijuLentele
Pas amerikietiskus kotus vienaip suprantamos akcijos, pas japoniskus kitaip ir gal klaidinga sudet I viena grupe, bet like vel savaip. Turiu to paties gamintojo du kotus, vienas aukstesnes klases (daugiau anglies), kitas zemesnes ir Abu fast ir skiriasi tas fast. O virsune ar klijuota ar ne akcijos neparodo. Virsunes jautruma aprase kolegos tad gali bandyt rinktis ar daugiau jaust dugna, ar pati kibima.
As pradzioje labiau megau fast tipo kotus, dabar labiau ziuriu I svelnesnius bet cia labiau I upe kai einu.
Beje, skaitei tema apie spinus iki 10gr dzigui ir ne tik? Ten info kruva apie dzigo kotus.
 #645709   winetoox
 05 Gru 2015 23:47
PelkiuSenis rašė:Koto akcija gali paziuret cia http://zuklys.lt/index.php?_route_=Spin ... ijuLentele
Pas amerikietiskus kotus vienaip suprantamos akcijos, pas japoniskus kitaip ir gal klaidinga sudet I viena grupe, bet like vel savaip. Turiu to paties gamintojo du kotus, vienas aukstesnes klases (daugiau anglies), kitas zemesnes ir Abu fast ir skiriasi tas fast. O virsune ar klijuota ar ne akcijos neparodo. Virsunes jautruma aprase kolegos tad gali bandyt rinktis ar daugiau jaust dugna, ar pati kibima.
As pradzioje labiau megau fast tipo kotus, dabar labiau ziuriu I svelnesnius bet cia labiau I upe kai einu.
Beje, skaitei tema apie spinus iki 10gr dzigui ir ne tik? Ten info kruva apie dzigo kotus.
Aciu ,kad nepatingejai parasyti ,dabar jau daug aiskiau. Na man aisku smagiau jausti kibima. Butent su major kraft crostage kibima smagu jausdavau. Malonu traukti zuvi ,kai kerta per rankas ir jauti pasipriesinima stipru.
 #645710   winetoox
 06 Gru 2015 00:06
Bet tubularas bus tusciaviduris angalis, tai va toks man greitai suluzo.
 #645714   edmundaxx
 06 Gru 2015 06:12
Nu tu jo nesulaužei žvejojant (spėju), o dėl kiotkio sulaužymo... pats kaltas ;-)
 #645717   altec
 06 Gru 2015 08:58
Saugirdas rašė:5gr tempia tas sramas. Yra ju Kote. Pabandyk pasiskambint i Klaipeda ir Vilniu.
Dar pasilyciau zvilgtelt i grphiteleader finezza naujaja. Pats nebandziau, bet draugas uzsisvaiges skambino, sake, kad labai geras spiningas. Bait.lt turi turet.
galetum papasakoti ,kokia fineza turi tas draugas ir del ko ji gera,nes ju kaina labai net nedidele ir jei geras daiktas ,sudomins ne viena ''plot
 #645718   PelkiuSenis
 06 Gru 2015 09:20
winetoox rašė:Bet tubularas bus tusciaviduris angalis, tai va toks man greitai suluzo.
Delikatus kotas suteikia ypatingus pojucius, bet reikalauja ir ypatingo demesio. :) jei neturi, pagalvok apie dekla tokiam kotui.
Tad ne vien EUR kaina matuojasi :-D
 #645724   Saugirdas
 06 Gru 2015 11:40
altec rašė:
Saugirdas rašė:5gr tempia tas sramas. Yra ju Kote. Pabandyk pasiskambint i Klaipeda ir Vilniu.
Dar pasilyciau zvilgtelt i grphiteleader finezza naujaja. Pats nebandziau, bet draugas uzsisvaiges skambino, sake, kad labai geras spiningas. Bait.lt turi turet.
galetum papasakoti ,kokia fineza turi tas draugas ir del ko ji gera,nes ju kaina labai net nedidele ir jei geras daiktas ,sudomins ne viena ''plot
GNFS-6102UL-S na, mano nuomone nuo draugo labai skiriasi. :grin:
Jam cia tobulas kotas, na, o man dar viena Finezza, kuri labai panasi i buvusias, bet siek tiek kietesne, del to aiskiau skaito dugna ir kibimai labiiau jaucias.
 #645963   winetoox
 08 Gru 2015 15:30
Dar klausimas, o rite shimano biomaster tiktu ul iki 7 g. Jos svoris 260g. Buvau nusiziurejas rareniuma ,o parduotuvej siule geriau imti stradika lengvaji. Pagal patvaruma ir kokybe biomasteris geriausias , ar lb. Jausis tie 60 g.ant aukstos klases spiningo?
 #645989   Zmeegolov
 08 Gru 2015 19:29
winetoox rašė:Dar klausimas, o rite shimano biomaster tiktu ul iki 7 g. Jos svoris 260g. Buvau nusiziurejas rareniuma ,o parduotuvej siule geriau imti stradika lengvaji. Pagal patvaruma ir kokybe biomasteris geriausias , ar lb. Jausis tie 60 g.ant aukstos klases spiningo?
Jausis.Ko gero taip nusivilsi kad parduosi visas meškeres, nusipirksi šautuvą ir patapsi mexžiotoju arba teroristu ;-var-var.
 #645992   winetoox
 08 Gru 2015 19:46
O jeigu rareniuma , tai geriau su sekliu bugneliu 3000 ar 2500 geriau imti?
 #646001   gdeivis
 08 Gru 2015 20:51
o kam jusu manymui reikalingos rites su 1000 bugneliu? Cia gi UL. Rarenium su sekliu 3000 buneliu man puikiai tinka ant L spiningu.
 #646024   winetoox
 09 Gru 2015 01:10
Tas seklus bugnelis ,turi pliusu kazkokiu? Nes minusas tai ,kad valo maziau telpa ,tai gal pliusas ,kad maziau pinasi valas? O gal toliau uzmesti galima?
 #646026   giedriuzzz
 09 Gru 2015 07:27
O tai kiek tau valo reikia UL tipo žūklei?
Seklaus būgnelio privalumas ir yra tas, kad nereikia po plonu valu bekingo vyniot daug ;-)
 #646028   lauris
 09 Gru 2015 08:32
winetoox rašė:Tas seklus bugnelis ,turi pliusu kazkokiu? Nes minusas tai ,kad valo maziau telpa ,tai gal pliusas ,kad maziau pinasi valas? O gal toliau uzmesti galima?
o tau ul kiek valo reik ? ar patinka bekingus viniot ? :) seklus bugnelis privalumas bent man
 #646043   winetoox
 09 Gru 2015 11:18
Ok.tada imsiu sekliu bugneliu.
 #646132   D911
 10 Gru 2015 11:11
gdeivis rašė:o kam jusu manymui reikalingos rites su 1000 bugneliu? ...
1000 ritės reikalingos nebent žieminėm meškerėm... na dar XUL, SUL kas realiai irgi tas pats kas žieminė žūklė tik vasarą :grin: O UL naudoti 1000 rites dabar kai visas rites stengiamasi maksimaliai išlengvinti nebėra jokio tikslo... :cool:
 #646497   gdeivis
 13 Gru 2015 22:15
dar tiki tomis pasakomis kad su 1000 ritemis\bugneliais zvejoja seniai besmegeniai suledejusiais kiausiniais? Nieko baisaus, suaugsi...
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė