Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #636067   Arvidys
 27 Rgp 2015 14:35
O tu su šita Symphonia gaudęs? Jei taip kokie skirtumai lyginant su bluebirdu iki 7g? Gal dar kartais bandęs tokį variantą: MAJOR CRAFT CROSTAGE S732M 0.5-5gr? Gal kas turėjęs ar vis dar turintis tokį crostage koki review gali brukštelt čia arba į PM? Įdomu tas crostage smagesnis negu tarkim calzante ex?
 #636068   Evaldas Z
 27 Rgp 2015 14:44
Taigi karsiu siaubas Audrius M su kazkokiu crostage gaudo. Matos fotoreportazuose. Tiek atgaudes jau turetu kazka issamesnio papasakot.
 #636085   Ewro
 27 Rgp 2015 18:01
Turiu Blue Birdą 0,5-5g. Na daug aš jų visokių nelaikęs, bet šitas tai tikrai neblogas pagal savo kainą, skambus kaip reikiant.
Kas dėl White Bird, tai bus Lietuvoj rugsėjo pabaigoj Reriroj. Jis bus dar pigesnis už Blue Birdą, kitokio blanko ir furnitūros.
 #636117   Saugirdas
 27 Rgp 2015 23:24
Esu su ja tik kokius 5metimus padares. Visai neblogas, jautrus, jaucias ir maza eseriuka betraukiant. O Tu Romui i pm parasyk, jis geras zmogus, papasakos tiesa.
Su minetu MC spiningu negaliu lyginti, nes toki tik parduotuveje purciau. Tobulara su solidu asmeniskai man sunku lyginti. Bet melynas paukstis toks bukesnis. Kitu atveju calzante man daug smagesne nei pries tai mineti kotai.
Is visu situ imciau calzante, nors i ranka jaucias prasciau nei symphonia, bet zuvi laiko kurkas geriau.
Nors Evaldo minetas Audrius gaudo su crostage ir yra labai patenkintas.
Siulau i pm parasyt Audriui ir Romui, kad papasakotu apie tuos spiningelius. Siuo atveju as dedu pliusa uz calzante ex, bet uz GOCAXS-732UL-S nes velgi, kitu calzante versiju nebandes.
 #636139   The hound
 28 Rgp 2015 10:26
Lyginant situs tirs kotus , tioga, bluebird ir calzante ex , net nedvejodamas pirmuma atiduodu calzantei, sekanciai tiogai ir paskutinis blue birdas, apskritai blue birdas nelabai gali lygintis su calzante
 #636620   Arvidys
 02 Rgs 2015 20:48
Ar kas yra bandes ant vandens nappa 2,1m 1-7g mikro džigini spiningėlį? jei taip kokie įspūdžiai?
 #636624   Evaldas Z
 02 Rgs 2015 21:34
Gal tiesiog sutapimas, bet du pirmi i rankas paimti nappa kotai paprasciausiai buvo kreivi, tad tuom susidomejimais jais ir baiges :)
 #638592   netikras
 22 Rgs 2015 11:47
Visiems labai labas
Spiningas Tict Sram JSR 76SS
Gal kas jau patestavot šitą kotą? Kokių svorių diapazone jis geriausiai dirba?..aplamai ,kokie "įspūdžiai"?
 #638609   slavikas
 22 Rgs 2015 17:15
Vasarą žvejojau pagrinde su juo. Jeigu teisingą valą užsirišti, tada prie gerų sąlygų nuo 2g. Ir pagal viršūnę, ir į ranką. Bet pats skonis nuo trijų prasideda. Daugiau 5 gr. nenaudojau, bet mestų ir 7. Skambumo užtenka per akis, atsibosta akmenukus ant dugno skaičiuoti. Man patiko, kiti spiningai dulka kampe. :grin:
 #639756   flyjus
 05 Spa 2015 13:23
Sveiki visi,
reikia pagalbos išsirenkant naują kuolą. Šiuo metu turiu Favorite Blue Bird BB-682UL-S 2.04m 1-7gr.
Gaudau tik nuo kranto ežere 3-4g galvakabliais, vasara bus gaudoma Neryje. 80% jig, likę 20% ekspermentai su sukriukėmis, mini voleliais ir vartiklėmis.
Gal galite patarti naują spiningėlį, ko norėtųsi:

Kaina iki 120 €.
Ilgesnis nei 2.04m, mąstau apie 762/2.29m, ar neperilgas jig'ui?
Viršūne jautresnė/lanstesnė nei pas BB-682UL, noretusi kad gerai "rodytu dugna" nuo 3-4g.
Norėtųsi griežto greito akcijos koto.

Laukiu Jūsų nuomonės, bei pamąstymų, koks kotas geriausiai atitiktų šiuos reikalavimus.
 #639774   GvidasG
 05 Spa 2015 16:51
turejau blue bird'a iki 7gr tai neprilipo labai, dar ta rankena tokia.. kaip spiningo uz 10 euru.. tai pardaviau. imk simphonia iki 5gr, pats tas jai su tokiais svoriais, aisku galima ir galingesni varianta imt bet nematau reikalo tam. pats turiu iki 5gr bet parduodu nes uzsikreciau xul, sul.. :D
 #639776   The hound
 05 Spa 2015 16:58
Visų pirma jei viršūnė bus labai lanksti , tai ji tikrai nebus jautri, jautriausios manau yra tubular tipo, skambios kur visi prisilietimai prie masalo yra juntami i ranka , o ne sekan spiningo virsunele, nepatarciau pirkti su karves uodega
 #639808   RastaMan
 05 Spa 2015 20:31
The hound rašė:... jautriausios manau yra tubular tipo...
Tai taip išeina jei nori, kad jaustum ranka tam labiau tinka tubular, o jei labiau patinka stebėt viršūnę - renkiesi solid? Ar aš klystu?
 #639810   edmundaxx
 05 Spa 2015 20:33
RastaMan rašė:
The hound rašė:... jautriausios manau yra tubular tipo...
Tai taip išeina jei nori, kad jaustum ranka tam labiau tinka tubular, o jei labiau patinka stebėt viršūnę - renkiesi solid? Ar aš klystu?
Mano nuomone, labai teisingai supranti :roll:
 #639815   The hound
 05 Spa 2015 20:49
Tikrai taip, žinoma ir tų pačių solidų yra labai skirtingų , pvz short solidas kur kas standesnis uz paprastą solidą, ko pasekoje galima agresyviau masaliuka pavirpinti ar pasokdinti, pvz turejau calzante ex , paprasta su solid virsunele, tai ji gan skysta buvo
 #639833   RastaMan
 05 Spa 2015 21:51
The hound rašė:...pvz short solidas kur kas standesnis uz paprastą solidą...
Kitaip tariant, tai turėtų būti "Rockfish'inis" kotas?
 #639837   The hound
 05 Spa 2015 22:04
taip, kaip pvz tictai : ralgo, sram, ice cube ir yra rockfishiniai , ir didzioji dalis yamagu blue curent versiju
 #639976   birškis
 07 Spa 2015 08:57
The hound rašė:taip, kaip pvz tictai : ralgo, sram, ice cube ir yra rockfishiniai , ir didzioji dalis yamagu blue curent versiju
visada labai malonu paskaityt "didziojo"specijalisto nuomone, ypac apie"UL" , bravo :gėlė ''plot :-D , ... o jei. . . . . butum ne vienoj zvejyboj buves o, bent... trijose :-D , jau drasiai galetum konsultuot gamintojus "tict"a ,.. "yamaga".. ir savo numyletiny "bluebirda .. :-D
 #640060   RastaMan
 07 Spa 2015 21:47
birškis rašė:didziojo"specijalisto nuomone...
Gal būtų galima sužinot kodėl žmogaus pasisakymas buvo sudėtas į šuns dienas? :ks> Klausiu ne dėl to jog kažką pašiept noriu, o dėl to, kad įdomu
P.S. dar klausimas, kaip manot kokio tipo spiningo viršūnė (lengvas džigas ešeriam) labiau tiktų tikrai ekspertu savęs nevadinančiam žvejui :grin: ar tai grynai asmeninis reikalas be jokio tinkamo atsakymo. Tiesa iš vieno forumiečio, kurio pasisakymu tikrai neabejoju, atsakymą gavau, bet įdomu pasidarė ką kiti mano :ks>
 #640065   Saugirdas
 08 Spa 2015 05:14
As buciau uz solida. Vizualiai daug informatyviau viskas persiduoda. O tas jautimas i ranka retai ka padeda. Eserys ne starkis. Retai buna tas "bum" :grin:
 #640096   ramkis
 08 Spa 2015 11:11
Pritarčiau Saugirdui. Bet aš ne apie tai, vakar bežiūrėdamas į besimaudančius briedžius ir lupdamas rainuoptuosius nusilaužiau savo Tict Ice cube. Esu lengvam šoke, reikia žvejot, a realiai nėra su kuom 'viarkt Kokių minčių gal kas turi ant kiek padoraus koto, kurį turėtų ant LT greitai, o ne po savaitės , dviejų ar keletos mėnesių?
 #640103   Saugirdas
 08 Spa 2015 12:21
Jei Tictai patinka siulyciau paziuret i Sram'us. Zinoma jei rinksies is ju zvilgtelk i 610ss. Man jis paliko gera ispudi.
 #640105   D911
 08 Spa 2015 12:23
RastaMan rašė:
birškis rašė:didziojo"specijalisto nuomone...
Gal būtų galima sužinot kodėl žmogaus pasisakymas buvo sudėtas į šuns dienas? :ks> Klausiu ne dėl to jog kažką pašiept noriu, o dėl to, kad įdomu
P.S. dar klausimas, kaip manot kokio tipo spiningo viršūnė (lengvas džigas ešeriam) labiau tiktų tikrai ekspertu savęs nevadinančiam žvejui :grin: ar tai grynai asmeninis reikalas be jokio tinkamo atsakymo. Tiesa iš vieno forumiečio, kurio pasisakymu tikrai neabejoju, atsakymą gavau, bet įdomu pasidarė ką kiti mano :ks>
Turėjau solidą, dabar tubularą. Tubularas man labiau prie širdies. Patinka man gauti tos elektros per nagus :lol:
Dar gal toks mano asmeninis pastebėjimas, kad Solidas labiau tinka tradiciniam mj (čeburaška, galvakablis), o naudojant Karolinos, Texaso, Drop-Shot sistemas manau geriau Tubularas. Čia tik mano asmeninė nuomonė, nepradėkit čia pult padidintom raidėm ar paryškintais šriftais... :D
 #640111   ramkis
 08 Spa 2015 12:37
Saugirdas rašė:Jei Tictai patinka siulyciau paziuret i Sram'us. Zinoma jei rinksies is ju zvilgtelk i 610ss. Man jis paliko gera ispudi.
Svarbu ne tai kas patiko, svarbu ar galimą jį nusipirkti čia ir dabar :-D Šiaip apsistojau ties Poseidonu 70S, bet ano nelabai kas turi. Tiesa lyg yra 1 vnt., laukiu signalų ar tikrai :-D
 #640113   ramkis
 08 Spa 2015 12:39
PS labai jau Sram'o deklaruojamas užmetimo svoris mažas
 #640125   Saugirdas
 08 Spa 2015 14:16
5gr tempia tas sramas. Yra ju Kote. Pabandyk pasiskambint i Klaipeda ir Vilniu.
Dar pasilyciau zvilgtelt i grphiteleader finezza naujaja. Pats nebandziau, bet draugas uzsisvaiges skambino, sake, kad labai geras spiningas. Bait.lt turi turet.
 #640131   ramkis
 08 Spa 2015 15:06
Finezos reikia laukt minimum savaitę. Patikėk visur jau perskambinau :-D Bet gal ir išbursiu ką. Pasiimsiu laikinai kokį pigų bluebirdą ar kažką tokio iki 50€. O paskui jau gal kas ir išlįs. O gėjiškas paukštis liks ateities kartoms mokintis :-D
 #641289   Cybas
 21 Spa 2015 17:00
Sveiki zvejai siaip daugiausia zvejoju feederiu,kartais spiningeli pametau,bet spiningeli pardaviau noreciau su ul spiningeliu pazvejoti nesu su tuom susidures.reiktu patarimu koki kotuka ir kokia rituke isigyti galiu investuoti apie 300 europiniu.,gali but ir pigiau .Zvejociau daugiausia nevezyje nuo kranto arba kartais is valties kokiam ezeriuke ,zvejosiu su guminukais gal dar koki mepsiuka pametyt sugalvosiu.
 #642076   DariusJ
 30 Spa 2015 00:59
Saugirdas rašė:5gr tempia tas sramas. Yra ju Kote. Pabandyk pasiskambint i Klaipeda ir Vilniu.
Dar pasilyciau zvilgtelt i grphiteleader finezza naujaja. Pats nebandziau, bet draugas uzsisvaiges skambino, sake, kad labai geras spiningas. Bait.lt turi turet.
15Nuovo finezza be priekaistu ;;yel
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė