Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #270202   DainiusM
 03 Bal 2011 11:01
OMar rašė:Nortsream turi atskiras tvicingui serijas ir jos pavadintos - Tvich Special. Prie kiekvieno modelio nurodoma. Taigi Ultra nera tvich ir niekaip jo tam nepritaikysi. Nereikia cia is jo stebuklu reikalauti. Blin gi Light kotukas.
Paskutinis sakinys nepatiko. :) Juk ne vien rankos dydzio rastus tvicini, eseriam tvicint mazgiais butent light ir reikia, tiesiog biski kitokio koto, negu tas apie kuri kalba ejo, matyt... :roll:
 #270235   SauliusM
 03 Bal 2011 16:53
OMar rašė:Nortsream turi atskiras tvicingui serijas ir jos pavadintos - Tvich Special. Prie kiekvieno modelio nurodoma. Taigi Ultra nera tvich ir niekaip jo tam nepritaikysi. Nereikia cia is jo stebuklu reikalauti. Blin gi Light kotukas.
tai as ir nieko nesakau. paprasciausiai kazkas klause pries kelias savaites forume, tai beupetakiaudamas prisiminiau ir paaukojau kelias minutes savo laiko tvicingo eksperimentui. nu o tam kam as ji pirkau. pagrinde sapalu zuklei vobleriukais. tai kotas kaip uz tuos pinigus tai liuks. ir siaip tokia akcija jo labai idomi. siaip kotas lyg ir fastas, bet apkrovos gaves tai tolygiai islinksta nuo rankenos (del ko ir susibaronkina tvicinant matyt). bet tai ner ko noret, kad viens ir tas pats kotas ir 3gr vobleri gerai mestu ir 100-ini pointeri gerai tvicintu. nu taip nebuna.
 #270260   henyte
 03 Bal 2011 17:46
SauliusM rašė:... ir siaip tokia akcija jo labai idomi. siaip kotas lyg ir fastas, bet apkrovos gaves tai tolygiai islinksta nuo rankenos (del ko ir susibaronkina tvicinant matyt).
Esu turejes tokios akcijos kota, kai papurtai rankose, atrodo visai neblogas kotas, kai nuvaziuoji i zvejyba nebezinai ka daryt su juo... Pas mane ant jo buvo sudeti neblogi ziedai-laikiklis-rankena ( pagal kaina ), o blankas visiskas s***s. Kaip suprantu kai kurie "isnagleje" gamintojai taip darosi "babosa", viena komponenta naudodami gera, o kita ne, bet taip kad zmogelis is karto "padvocho" nepajaustu...
 #270263   SauliusM
 03 Bal 2011 17:52
nu sito konkretaus koto atveju ta specifine akcija tikrai ne trukumas o privalumas.
 #270266   henyte
 03 Bal 2011 18:08
Nematau jokio privalumo jei apziurinedamas kota jauti kad imi fasta ( o jei prie jo dar parasyta kas apie tai, tai isvis pipiec ), o nuvaziaves zvejot pamatai kad viskas atvirksciai... Is tavo rasymo supratau, kad taip ir buvo, ziurejei i ji lyg i fasta bet zvejyboj supratai kad linksta jis nuo keliu gramu kaip robinhudo lankas, bet sakai, kad viskas taip ir turi but... Gal ir taip, paprasciausiai matyt vel kazka ne taip supratau. Nesvarbu.
 #270270   SauliusM
 03 Bal 2011 18:17
nezinau kur isskaitei, kadjisnuo keliu gramu linksta. rasiau po apkrova.asji pirkau sapalu gaudymui 3-4cm vobleriukais, nuo tiek jis nelinksta. o kad light klases kotelis 2,4m ilgio butu geras tvicingui, nu pats suprask, kad tada jis nebus geras 3-4cm vobleriukais zvejot. ir nereik isvedziojimu. tas po apkrova, tai yramazdaug zacepa isegus ar mazdaug 800gr lydekai uzsikabinus, kas tik dar geriau zuvies varginimo poziuriu. ir nereik filosofijos,kad cia tipo gamintojas suchalturino kazka. butent tokios akcijos kotai yra geriausiai metantys jeigu ka. ir pvz st croix legend elite muselkos saltwaterines is kuriu jau ne vienas vilnietis yra slakiam nery gaudyt spininga susirinkinejes ir kurios irgi ziauriai brangios yra irgi butent tokios akcijos. t.y. iki tam tikros apkrovos kotas yra fastas, o nuo tam tikros apkrovos jis tolygiai islinksta per visa blanka.
 #270282   BenasS
 03 Bal 2011 18:46
ieskau light kotuko. Ilgis norimas apie 2.4m. Masalai voblikai 5–8cm, sukres iki 3nr. Pagrinde lydekos,eseriai,sapalai. Kaina max 500lt. Kokie butu wariantai?
 #270283   henyte
 03 Bal 2011 18:47
:!erzina:!
SauliusM rašė: bet apkrovos gaves tai tolygiai islinksta nuo rankenos (del ko ir susibaronkina tvicinant matyt)
supratau, kad kazkas jama ji kaip fasta, bando tvicint naudodamas masalus parinktus pagal svori nurodyta ant blanko, o gavo "obuoli-baranka b**i tau i ranka"... O kad uzkibus zuviai kotas linksta ir tai gerai, as zinau, kaip, kad ir zinau kad parabolikas mes toliau... Apie tavo kota nerasiau, kad jis chaltura, o apie savo kota rasiau, kad ne chaltura, o juodas apgaudinejimas... Is siaip ne tik st croix kotai linksta nuo tam tikros apkrovos per visa blanka, bet sakyciau visi tai daro ir man atrodo net ir ne ziauriai brangus, aisku jei tai ne kastuvo kotas. Juk sakiau kazka netaip supratau...
 #270290   SauliusM
 03 Bal 2011 19:00
nu kroiksas tik pavizdys buvo. yra ir kitu kotu su tokia akcija. bet is visu mano ciupintu kotu kroikso saltwaterinese legend elite muselkose ta akcija nu tokia ryskiausiai jauciama.
 #270390   OMar
 03 Bal 2011 22:30
henyte rašė::!erzina:!
SauliusM rašė: bet apkrovos gaves tai tolygiai islinksta nuo rankenos (del ko ir susibaronkina tvicinant matyt)
supratau, kad kazkas jama ji kaip fasta, bando tvicint naudodamas masalus parinktus pagal svori nurodyta ant blanko, o gavo "obuoli-baranka b**i tau
Ar Tu apsimeti ar seip? Sitas Sauliaus kotas visiskai netvicinginis.
Nusiperki ziemine balalaika, bandai patvichinti. N *PYP* neiseina, linksta. Nu nacher gamintojas apgavo *PYP* einu grazinti ir dar pavarysiu ant pasaulio koks as piktas. Kiekvienas sunkvezimas ar kranas turi savo paskirti.
 #270520   henyte
 04 Bal 2011 16:36
As seip... Net nezinau kas ten per kotas, nei jo pavadinimo, nei jis man rupi... As perskaiciau ka zmogus parase ir perklausiau ar teisingai supratau, kad "razvodkes" eina, jis man atsake - ne... Su balalaika matyt kazka matyt esi bandes tokio isspaust, kad tokios "svajos" i galva atplaukia... Man ir i galva tokiu dalyku neateitu lygint, kaip, kad sautuvo vamzdi su santechniniu vamzdziu lygint... O jei sneket apie sunkvezimius ir kranus ir ju paskirti, tai alegoriskai mes apie tai ir snekejom, jeigu ka, tik su pirstu nevedziosiu ir neaiskinsiu, kas ir kaip...
 #270722   Nerijusma
 05 Bal 2011 07:55
Sveiki, atsiprašau, kad ne visai į temą, bet jūs čia viską žinote. Patarkit kut Vilniuje G.Loomis pigiausiai galėčiau rasti ?
 #270742   SauliusM
 05 Bal 2011 08:30
lumio vilniuj yra Kote kur prie zalgirio stadiono, ir zveryne kur prie tilto parduotuve. kainos visur plius minus vienodos, labiau priklausys nuo tavo asmeniniu derybiniu sugebejimu :lol:
 #271344   ansanas
 06 Bal 2011 18:03
Turiu klausima, parduotuvese vis uztinku tokiu spiningeliu kaina iki 100lt uzmetimo sv iki 10gr klausimas tokis kuo blogi tie pigus kotai? Turiu sumanyma vasara raudes pamegint pagaudyt ir eseriam kokia nedidcka sukre pakist ir pirkciau kazka is smarkiai pigiu variantu (apie 100lt) pries pirkdamas noriu issiaiskint kuo jie blogi? Girdejau,kad ant pigaus koto neatitinka uzmetimo rekomendacijos, nu bet tarkim jei ant pigaus koto uzrasyta 5-10gr ir is akies matos,kad kotas plonas,slabnas tai tikrai tai nebus kotas 40gr.uzmetimo.. Dar ir dabar matau zmones spiningauja teleskopinem meskerem uz keliolika lt ir vargo nemato nors jos ir ne tam skirtos.. Nu jei po to kai i šuns dienas isdesit pigius spiningus ka nors pasiulysit geriausio is pigiausiu busiu dekingas :-D p.s patarimai pataupyk geresniam kotui man netinka. Yra variantas arba pirkt pigu ale ul spiningeli arba zvejot teleskopine meskere :-D
 #271349   Vegys
 06 Bal 2011 18:33
ansanas,
aį pigiais įrankiais gaudau. Upėtakiauju (ir ešeriokus pagaudau kartais) jau keletas metų su 3-12 g Byron. Kainavęs šiek tiek > 100 Lt. Blogas nėr. Bet rimtesnis kotas bus smagesnis, lengvesnis. Jei randi kuris tinka pigus - tai ir pirk.
O va kaip gali teleskopas žmogų tenkint - nežinau ...
 #271362   Vitolis
 06 Bal 2011 19:07
ansanas rašė: Nu jei po to kai i šuns dienas isdesit pigius spiningus ka nors pasiulysit geriausio is pigiausiu busiu dekingas :-D p.s patarimai pataupyk geresniam kotui man netinka. Yra variantas arba pirkt pigu ale ul spiningeli arba zvejot teleskopine meskere :-D
Paskaitinek pardavimu temoje. Yra nebrangus komplektas su visais masalais ir rite. Va nupirk ir gaudyk savo malonumui.
 #271372   Taacis
 06 Bal 2011 19:37
ansanas rašė:Turiu klausima, parduotuvese vis uztinku tokiu spiningeliu kaina iki 100lt uzmetimo sv iki 10gr klausimas tokis kuo blogi tie pigus kotai? :-D
Ansanai- tikrai niekuo jie neblogi, jeigu tau tinka ir patinka, ir jeigu nematai reikalo mokėti daugiau- pirk tokį.
Brangūs kotai perkami dviem atvejais- norisi kažko patogesnio/malonesnio/specializuoto arba kai pinigai kišenę drasko.
 #271373   ansanas
 06 Bal 2011 19:37
Tai as dar ne dabar as ateiciai planuoju :) tik norejau kitu nuomone isgirst :) dekui Vegy, Vitoli, Taci
 #271395   vk
 06 Bal 2011 20:34
ansanas rašė:, nu bet tarkim jei ant pigaus koto uzrasyta 5-10gr ir is akies matos,kad kotas plonas,slabnas
Tik prieš pirkdamas išsiaiškink ar tau reikia koto su įklijuota viršūne, ar su klasikine. ;;yel

P.S. aš irgi mikrinu gana pigiu 3-12 g kotu su įklijuota viršūne. Šiaip kaip ir gerai, tik norėtųsi mžesnio svorio. Šiemet įsigysiu lengvesnį ir mažesniems svoriams skirtą kotą.
 #275569   atomaxas
 19 Bal 2011 11:29
noreciau pasikonsultuot del teleskopiniu spiningu? kaip ju kokybes ar verta tokius pirkti?? Mno masiniukas mazas, o kur turiu sudurtini 2daliu tai sunkiai telpa.
 #275572   Vegys
 19 Bal 2011 11:37
Nemeluok. Nesu matęs mašinos, į kurią net ir 3 m spiningas netilptų. Juk jei dvi dalys, iš 3 m gausis kokia 1,55 m. Negi pas tave trumpesnė mašina ????
Esu važinėjęs su Starlet (mažas kibiriukas) - nepamenu kad netilptų meškerė.
 #275573   Arvis2
 19 Bal 2011 11:40
Pas mane viendalis (2m) i golfa dviduri telpa :D
 #275575   SauliusM
 19 Bal 2011 11:42
Vegys rašė:Nemeluok. Nesu matęs mašinos, į kurią net ir 3 m spiningas netilptų. Juk jei dvi dalys, iš 3 m gausis kokia 1,55 m. Negi pas tave trumpesnė mašina ????
Esu važinėjęs su Starlet (mažas kibiriukas) - nepamenu kad netilptų meškerė.
tai cia i salona. o i dazna bagazine ilgesnis nei 2,6m dvidalis nebetelpa.

atomaxai, kam tau tas teleskopas? yra gi 3, 4, as va praeita savaite net 6 daliu kelionini suduriama spina pasiemiau...
 #275597   Sokratas
 19 Bal 2011 12:10
yra yra, kur nebus...
O kai aš ėmiau Larus 5-ių dalių šaipės čia ne kas... kelionėj -liux
200 lt atidaviau už jį
 #275600   Vegys
 19 Bal 2011 12:12
SauliusM rašė:tai cia i salona. o i dazna bagazine ilgesnis nei 2,6m dvidalis nebetelpa.
O tai salone vežt nefasonas ? :)
 #275602   SauliusM
 19 Bal 2011 12:15
Vegys rašė:
SauliusM rašė:tai cia i salona. o i dazna bagazine ilgesnis nei 2,6m dvidalis nebetelpa.
O tai salone vežt nefasonas ? :)
nu ne tai kad ne fasonas, bet as tai buvau susidures su tokia problema, kad jei kartu salone dar vaziuoja ir mazas vaikas, tai tas kotas nemazai isgyvent gauna keliones metu. o ir pats vairuodamas pastoviai sukinejies ziuret, ar dar galas nenulauztas.
 #275607   Arvis2
 19 Bal 2011 12:21
Saulenai, tigi tuba tam yra :D
 #275612   SauliusM
 19 Bal 2011 12:23
Arvis2 rašė:Saulenai, tigi tuba tam yra :D
as daba mastau koks mano vaiko amzius buvo, kai tuba atsidaryt ismoko. nu kazkas 2 nu gal 2 su puse metu...
 #275614   Arvis2
 19 Bal 2011 12:26
Tai Tau rekejo kitu galu deti :D nu tipo kad uztrauktukas toliau nuo vaiko :lol:
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė