Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #259689   HIPIS
 24 Vas 2011 20:31
SauliusM as tik norejau pasakyt, kad dabartine daiwa..kuri verta savo pinigu jau ima gerokai atsilikt nuo simankiu..ir kainos buvo kaip pavizdys kaip, kad susidaryt bendra vaizda..
As vis matau kad pats esi Daiwu fanas..taip sakant miaile jom jauti :lol: ..bat viska tame gut :gutgut :gutgut ;-) ..Svarbu, kad patinka ir limpa..
Tiesiog as nelabai suprantu zmones..beje taikau ne tamstai ;-) ..kurie i sezona perka po keles rites 200-300lt.. o kita sezona vel perka ir taip metai is metu..
Tai pinigu svaistymas ir tiek..pirkes ,,pigei,, greit vel pirksi..cia nepajudinama, musu vartotojisko pasaulio taisykle..
O imtu zmogus ir iskart nusipirktu rite brangesne. Is rimtu medzegu suresta, su rimtais mazgais ir guoleis..kuri ne viena ar net ne du o penkis metus atlaikys..Ir nauja dazniausei perki ne todel, kad senoji subirejo, bet todel, kad atsibodo senoji o ir seip noris kaskur pinigelius malonei isleis..

Tiesiog AS netoks turtingas, kad pirkciau pigius daiktus... ;-)
Ir kas mane pazysta ir zino mano irankius, tas ta mano mintele pilnai pateisina ir sau pritaiko..
Ir tai tikrai pasiteisina..sutaupyti pinigai- uzdirbti pinigai ;-)
 #259696   eimantasv
 24 Vas 2011 20:41
taip iseina geriausias tarpinis variantas butu pasimt abu garcia soron stx,turetu stipresne but uz shimanus ir daiwas :grin:
 #259699   SauliusM
 24 Vas 2011 20:43
tai Hipi, esu daiwos fanas, bet kur reik 3000 dydzio naudoju abu garcia ir penn, nes 3000 dydzio protingai surestos daiwos kainuoja jau nebeprotingai. o shimano tai tik ritukes UL'ui mano nuomone, nes belekuri dar padoraus dydzio shimanke dabartine nuo 20 gr masalu issiskes kaip karve. per daug as jau ju issisketusiu maciau, kad kas mane itikintu, kad yra kitaip. o del pigiu ir brangiu riiu pirkimo, tai tik nepasakok, kad 5x brangesne rite tarnaus 5x ilgiau. blefas ir mitas. va tau daiwa pavyzdys. gali pasiimt ta prodigy kur gytis minejo uz ~200 Lt ir gali kokia certate hyper custom uz ale 2000 paimt. nu gerai bus ten certate krumpliu pora bronza/nerzaveika ir t.t. bet kad ana 10 prodigiu pragyventu nu netikiu. o finansine israiska ta pati kaip matai.
 #259702   SauliusM
 24 Vas 2011 20:45
judesys rašė:taip iseina geriausias tarpinis variantas butu pasimt abu garcia soron stx,turetu stipresne but uz shimanus ir daiwas :grin:
10 balu :gutgut butent apie ta rite ir rasiau zinutej pries tai. o jei nesi alergiskas oldskuliniam dizainui ir reikia kad rituke labai ilgai tarnautu, gali penn slammeri imt. vala aisku kai sukloja, tai vaizdelis tragiskas, bet man pofig tas vaizdelis, dirba , kilpu nemeto, viskas vietoj.
 #259704   Taacis
 24 Vas 2011 20:48
SauliusM rašė: o shimano tai tik ritukes UL'ui mano nuomone, nes belekuri dar padoraus dydzio shimanke dabartine .
Vot, vot- Relaniumas 1000- UL ser gut. Kazhkokia Caldija DAIWA upekiukams- ser gut. Nu o sunkeniems masalams yra multiplikatorines rites (nu dar Sorono 40 neatsisakau- vejazhuvems kokioms)...
O dar ser gut yra DAM SEL 330 (340)- nei jos juros bijo, nei jos pintuka painioja... nu kleba, neturi to plavno sukimosi kaip shimanodaivai- bet savo darba atlieka...
 #259708   SauliusM
 24 Vas 2011 20:57
Taacis rašė:... nu kleba, neturi to plavno sukimosi kaip shimanodaivai- bet savo darba atlieka...
tu baik, o tai visokie kur stelas ir steezus perka tave akmenais tuoj uzmetys. tokiom temom geriau mes dviese ant kranto bezvejodami pakalbesim, o viesai tai buk acargus :-D
 #259720   Taacis
 24 Vas 2011 21:05
SauliusM rašė:
Taacis rašė:... nu kleba, neturi to plavno sukimosi kaip shimanodaivai- bet savo darba atlieka...
tu baik, o tai visokie kur stelas ir steezus perka tave akmenais tuoj uzmetys. tokiom temom geriau mes dviese ant kranto bezvejodami pakalbesim, o viesai tai buk acargus :-D
Shiaip, tai zhavi mane tokie marketinginiai triukai- 96-98 ishleista rite (ir nevienintele) turejo ta vadinama kryzhminy klojima (kai bugnas smaukosi pirmyn atgal gana greitai)... Paskui prishtampavo richiu su letu smaukymu pirmyn/atgal... Na, o kai jau ishpopuliarejo pintukas tai prireike gaminti VEL rites su tuo greituoju smaukymusi pirmyn/atgal- bet uzh daug pinigu, bo "rites nemeta kilpu"... O ash *PYP* kaime gimes, kaime auges, kaip zhvejojau su DAM SEL nuo 96 metu, taip ir 08 metais susivyniojau ant ant jos pintuka (su didele baime, kad dabar bus daug kilpu ir numetimu, ir ash turesiu pirkt "nauja gera rite")... O pasirodo *pyp*- viskas veikia normoj! Na, bet marketingistams - respectas- susirinko visas atliekamas babkes...
Paskutinį kartą redagavo 1 Taacis. Iš viso redaguota 24 kartus.
 #259723   SauliusM
 24 Vas 2011 21:08
vital(vilnius) rašė:"rubal" dvatcat"" "rulit" :cool: :gutgut :-D
model 2047 goda :cig.
Paveikslėlis
:gutgut turiu dar 7 vnt. uzsizapasinau biski. bo ziema blizgiaut nuo ledo man sita rituke ze best :lol:
 #259724   SauliusM
 24 Vas 2011 21:10
Taacis rašė:... O pasirodo *pyp*- viskas veikia normoj! Na, bet maketingistams - respectas- susirinko visas atliekamas babkes...
;-var-var. :lol:
 #259749   HIPIS
 24 Vas 2011 21:33
Savoka ,,viskas veikia normoj!,, pas visus skirtinga.. ;-)
Bent mano versija..ritele sukdamas i ranka jokiu vidaus organu jautimo neturi but, net uzuominos i kaskoki krumpliuka..Jautrus zmogus as :lol: ..valas klojamas kaip liniuote pridejus, o zuvi traukiant jokio pasalinio garselio..
Ir tai turi but ne viena sezona..
Bet cia man taip.. ;-)
 #259765   SauliusM
 24 Vas 2011 21:43
HIPIS rašė:Savoka ,,viskas veikia normoj!,, pas visus skirtinga.. ;-)
Bent mano versija..ritele sukdamas i ranka jokiu vidaus organu jautimo neturi but, net uzuominos i kaskoki krumpliuka..Jautrus zmogus as :lol: ..valas klojamas kaip liniuote pridejus, o zuvi traukiant jokio pasalinio garselio..
Bet cia man taip.. ;-)
va dabar gerai parasei uz ka daug babkiu moki brangias rites pirkdamas.
del to nieks ir nesigincyja.
o va visokiu simuliaciju ale nesu toks turtingas, kad pigius daiktus pirkciau, ar brangi rite tarnaus daug ilgiau, tai geriau nereik...
 #259769   Taacis
 24 Vas 2011 21:52
Tas tai taip.
Va man tai rite reikaliga uzhmesti masalui ir partraukti jy atgal (su zhuvim ar bejos), nu kad stabdis atidirbtu. Visa kita- estetika... Kuri irgi labai maloni rankai ir savi(mylai)jautai...
 #259778   HIPIS
 24 Vas 2011 22:17
SauliusM rašė:
Bet cia man taip.. ;-)
va dabar gerai parasei uz ka daug babkiu moki brangias rites pirkdamas.
del to nieks ir nesigincyja.
o va visokiu simuliaciju ale nesu toks turtingas, kad pigius daiktus pirkciau, ar brangi rite tarnaus daug ilgiau, tai geriau nereik...
Nipizdi.. '''bum
Man ,,brangiosiosa,, riteles tarnauja, net desimtmecius..tai reziume i metus gal tik po 50lt..jos savikaina gaunas..
Tai kas cia..tokie turtingi kurie gali sau leis brangiau :idea:
Ale kaip norit, taip elkites..tai jusu bapkes..
As savas tikrai vertinu,nes uzdirbu palei dauguma, visiska mizeri.. ir ant viensezoniu pribambasu neleidziu...prisieksperimentavau su kinietisku ,,ss,,dar jaunysteje..tai zinau kiek kas kainuoi, kai paskaiciuoji poros sezonu islaidas '''bum
Perkant kokybiska daikta, taupai ir savo pinigus ir gauni konforta..o tai man ir yra svarbiausia renkantis zukles įrankius ;-)
 #259835   ramkis
 25 Vas 2011 09:13
Nugi paporink kuri rite tau tarnauja DESIMTMECIUS ? :shock:
 #259841   SauliusM
 25 Vas 2011 09:24
HIPIS rašė: Nipizdi.. '''bum
Man ,,brangiosiosa,, riteles tarnauja, net desimtmecius..tai reziume ...
jei ne paslaptis, tai kuri cia rite tau desimtmecius tarnauja?
ir kaip tu ja naudoji? ar cia vel kaip jau viena kart buvo tralialia prasides upej negaudau... starkiu nedzigauju... ir isvis rite sekcijoj po stiklu guli...

ir reziume tai tokia, jei jau tau rite desimtmecius tarnauja, tai ka tu gali zinot apie siuolaikines rites, jei su antikvariatais 10 metu senumo gaudai? kazkur galai nesusieina :roll:
 #259852   HIPIS
 25 Vas 2011 09:40
ramkis rašė:Nugi paporink kuri rite tau tarnauja DESIMTMECIUS ? :shock:
Jei imt pacia seniause ritele is kasko rimtesnio, kurios darbas ir sendin dar 9 balai is 10..
Kuria net buvau nuneses i parduotuve kur pirkau ir pardavejes buvo pasidejes vitrinoi kaip etalona, senosios kokybes. Nes sukas koleikas..kaip rusai sako ,,barhatna,, ir dar parduotuvei pajeskot reik kuri nauja kaskiek panasei suktus..
Tai 1997m. pirktas Stradikas 4000..skrtas amerikonu rinkai su ispaudu made japan uz 700lt..dideli tada litai dar buvo..
Zukliu apturejo tikrai arti tukstancio..nes kokius penkis metus buvo ekspluotuojama kaip ir kasdien..Paskui norvegjos fiordai, vel lietuva ir vel norvegijia..Dabar brolis ja norvegijoi gaudo menkes nuo kranto..Buvo parvezes..tai tepalas ant krumplio svarus :shock: ..nors zvejoja tikrai daznai...
Tai kiekcia gaunas.. jau 15metai eis..ir ritele pilnai dirbanti, be jokiu didesni liuftu, dantratis i ranka nezvimbia neuzia..rankenele neisklerus, vediklis net po juros vandenelio neskleidzia jokio garso..
I metus jos savikaina gavos 46lt :lol: ir kiek matau ji dar laikys ir laikys..
Beto turiu apie 2000 metus pirkta Twinpoweri nuo japonu..2500 ismieros...
Jokiu priekaistu kolkas... zukliu bus pora simteliu atlaikius..
Todel ir turiu savo nuomone apie visas tas kur po sezono ima zvimt koks guolis, imi jaust i ranka traktoriu ir pan..
Ir man jau nieks nebeyrodis, kad spiningautojas gali cia kaska taupyt...aisku viskas pagal savo galimybes..
Nagi paskaiciuokit, kiek pinigo ritem isleidot per pastaruosiu pora metu...gali gautis, kad ir i Stella jau ikibe butumet :-D o tebegaudot su sirpotrebu nuo kino garazo.. ;-)
 #259857   HIPIS
 25 Vas 2011 09:57
SauliusM rašė:
HIPIS rašė:
ir reziume tai tokia, jei jau tau rite desimtmecius tarnauja, tai ka tu gali zinot apie siuolaikines rites, jei su antikvariatais 10 metu senumo gaudai? kazkur galai nesusieina :roll:
I metus nusiperku po viena normale ir man :gutgut
Va stelike turejau nuo japonu rinkos priglaudes 2000 ismieros.bet ji man perdidele pasirode tai pardaviau.. Beje ja buvau nupirkes uz 1300lt.. :-D tiesiog vietas reik pas japonus zinot..
Dabar is naujesniu guli Cardifa Area..
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 00pgs.html

Ant nosies Twinas 11
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 2000s.html

Kaikas padovanot zadejo.. ;-var-var.
Shimano Soare CI4 C2000PGS
http://www.excite-webtl.jp/world/englis ... N&wb_dis=2
Taip sakant..esu veiksme.. :ruko
Aisku paklausi ko ju tiek reik..
Na as rites renku palei kotus..Kiekvienam kotui individuali rite..
Dabar kaip tik parein dvi Finezzos tai ir jas reiks apredyt..
Pas mane visur turi but taip..kad suderinamumas butu idialas...Taip sakant kirvis turi atitikt kota..
Kitaip koks malonumas kai gera, skambu blanka uzmusi pizdovai priderinta rite ... '''bum
Tda jau galima ir su kinietiskais stebuklais zaist..skirtumo vistiek nepajusis.
 #259864   Vitolis
 25 Vas 2011 10:03
Pas mane japoshkos Stradikas dar ankshciau pirktas. Berods 1994. Irgi 4000 tinis. Dirba :gutgut Tiesa paskutinius 2 metus jau tarnauja kaip agregatas dugninei. Tvinas 2500, kaip ir tavo, jau nuo 2001 irgi grynas japas. :gutgut Jokiu priekaishtu. O malu, tai sezono metu jei ne kasdien, tai "cerez den".
 #259870   SauliusM
 25 Vas 2011 10:13
HIPIS rašė:Nagi paskaiciuokit, kiek pinigo ritem isleidot per pastaruosiu pora metu...gali gautis, kad ir i Stella jau ikibe butumet :-D o tebegaudot su sirpotrebu nuo kino garazo.. ;-)
bandau skaiciuot. gaunas nei daug nei mazai. ~ 1900 ant muiliniu (6vnt) ir ~1600 ant mesmaliu (irgi 6vnt). rites paciu ivairiausiu razmieru, nuo UL iki dzerkiniu ir surfiniu. su viena rituke visko niekaip neperklotum. Praktiskai visas rites atsinaujinau. Seniau pirktu riciu pas mane dabar ir neber. jau ir is situ per paskutinius 2 metus pirktu 3 mesmaliu ir 2 muiliniu neber.

o stradica made in japan papyliau per 2 sezonus... apie dabartinius o ne priestvaninius stradicus ir twinpowerius as net nekalbu, tuos net i rankas imt baisu, kad per parduotuves duris einant gabalais rankose nesubyretu.
 #259873   SauliusM
 25 Vas 2011 10:20
Vitolis rašė:Pas mane japoshkos Stradikas dar ankshciau pirktas. Berods 1994. Irgi 4000 tinis. Dirba :gutgut Tiesa paskutinius 2 metus jau tarnauja kaip agregatas dugninei. Tvinas 2500, kaip ir tavo, jau nuo 2001 irgi grynas japas. :gutgut Jokiu priekaishtu. O malu, tai sezono metu jei ne kasdien, tai "cerez den".
jauciu retai jusu ritukes srove mato ir stovinciam vandeny jus abu pagrinde gaudot, kad laiko jum tiek. o jei sroven ir islendat tai muset masalai 10gr retai virsyja...
 #259876   SauliusM
 25 Vas 2011 10:33
uzbalamutinot. ir vobsce. ziuriu dabar 4000 stradica ir abu garcia soron stx 40 atsidares internete ir lyginu.
i taip galva suku ir kitaip. nu uz ka ten 40$ brangiau uz ta sradica moket (siaip neesminis kainos skirtumas), nu chrien jevo znajet. matyt uz tai kad stradicas puse uncijos sunkesnis ir beveik 100% kad kelis kart greiciau issiskes...
 #260011   HIPIS
 25 Vas 2011 18:06
Seip ka importuoja Normarkas..tai :/nek ..ekonomines geru riciu versijos.. praktiskai nieko iskyrus isore, neturincios bendro su tikrosiom ju versijom..
Pas japoniskus analogus pavaros is gan brangaus duralio, salto stampavimo apdirbimo budu kaldintos. Taip sukietinama visa tokios pavaros medziaga.. o geltonoji pavaros dalis tai ne kaskoks lydinys su geltonu atspalviu o normali bronza.. Prie to paties apsauginis keramikos dulkiu padengimas..
O tos pacios riciu versijos tik europos rinkai su visais tais FA FC ir ttt..tai pavara cinko aliumo lydinio..ilietos i forma ir tiek..
Beto labai daznas atvejis kai pvz. pas europietiska, kad ir Twina, pavara ikista nuo klase pigesnio modelio pvz. Biomasterio '''bum
Nu ir ka tada gali zmogus pagalvot apie Normarko uzsakyta produkcija.. :evil:
Pagrinde del tokiu niuansu ir ima plist kalbos, kad Shimanai :/nek
O cia tiesiog europos marketingas, daugiau navaro daro, ant pigesnes komplektacijos ir tiek..
Jei yra galimybe pirkit tik made japan..ir tik skirta vidinei juju rinkai..
Tada ir pasimato Shimankiu kokybe.. ;-)
 #260014   Xrapas
 25 Vas 2011 18:19
HIPIS rašė:...daznas atvejis kai pvz. pas europietiska, kad ir Twina, pavara ikista nuo klase pigesnio modelio pvz. Biomasterio...
Gerai, kad taip dar būtų :? ...
2005 JDM Biomasterio pavara šalto štampavimo, su keramika, TwinPowerio FB- "klasom poniže" :)
Šiaip plačiau narstyta čia:
http://www.daily-fishing.ru/snasti/reel ... _power_fb/
 #261315   SauliusM
 02 Kov 2011 10:00
siandien likau labai smarkiai nustebes.
uzeinu i ritukes daiwos cabelase.
nu rituke uz 25$ (niekad demesio i tokios kainos rites nekreipdavau):
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104837580
o ten raso:
Digigear stainless steel and bronze alloy gears
:shock:
vos ne kaip certate hyper custom...

ar cia as durnas ar cia kaip yra?
 #261336   vava
 02 Kov 2011 10:37
Sauliau, jei netycia sugalvotum siustis, duok zinia, ir as priglausciau kokia nediduke..
 #261344   SauliusM
 02 Kov 2011 10:50
Xrapas rašė:Cabela's šposyja... :lol:
nu nesuprantu as tokiu shposu :-ug
vava rašė:Sauliau, jei netycia sugalvotum siustis, duok zinia, ir as priglausciau kokia nediduke..
tai kad dabar kaip tik paskutinio uzsakymo parvaziuojant laukiu, tai neplanuoju nieko uzsakinet artimiausiu metu...
nu nebent kokiem exceleriam ar tierrom ar fuego (ar ju cabelasiniam analogam) ziaurus koks ispardavimas bus, tai tada paimsiu ant subaladojimo.
 #261351   eimantasv
 02 Kov 2011 11:11
kas ka galit paporint apie Shimano Rarenium CI4 ritukes? ar verta pirkt ar ne..
  • 1
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė