Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #246280   Vegys
 06 Sau 2011 16:04
Manau, mažiukais masaliukais sunkoka užmest prieš srovę. Ar ... ?
Kaip rašiau, negaudau šapalų. Upėtakius gaudau ir prieš srovę nemėtau :)
 #246282   SauliusM
 06 Sau 2011 16:06
ar... salmo tiny 2gr didelis mazas? sunkoka nesunkoka toki uzmest? o L-minnow 44?
 #246284   bazz2x
 06 Sau 2011 16:10
Sauliau, as nesiputoju. As labai ramiai nusivyles atsakymais. Taip pirmoje zinuteje rasiau, kad planuoju isleisti apie 150, bet jau kitoje rasiau, kad pabandom i kaina nekreipti demesio. O dar kitoje - Kaip minejau pinigu tam reikalui daug neturiu, bet pavardinsit pliusus ir minusus geresniu riciu, tai tokiam reikalui gal ir pinigu atsiras. Taip kad jei to reikia as kazkuri laika pagaudysiu su tai ka as dabar turiu ir pasitaupysiu geresniam daiktui. Tik reikai issiaiskinti kas tas geresnis.... nes kaip minejau pardavejai/konsultantai yra nekokie draugai.... turiu jau dvi ritukes "geras" spiningui.
 #246291   SauliusM
 06 Sau 2011 16:19
as tam reikalui imciau didelio perdavimo rite 6:1 ar daugiau. shimano stradic, naujasis daiwa exceler TSH, mitchell mag pro lite. apie exceleri TSH puslapis ar du atgal vyko diskusija. pasivartyk, pasiskaityk, negi dabar net menesiui nepraejus vel is naujo viska rasyt.
 #246292   Vegys
 06 Sau 2011 16:20
SauliusM rašė:ar... salmo tiny 2gr didelis mazas? sunkoka nesunkoka toki uzmest? o L-minnow 44?
Na, Salmo tiny man sunku mėtyt. L-minnow aišku kita kalba ... Kažkaip primiršęs tokius buvau :)
 #246294   SauliusM
 06 Sau 2011 16:23
as ir tiniuka labai sekmingai pries srove metau. ir ne tik sapalam, upetakiam, kirsliam taip pat... pernai net tsuribito baby minnow (1,1gr) meciau pries srove ir kirslius gaudziau. nu tokio jau toli nenumesi, nu 10m. bet upely to gana.
 #246296   tukasG
 06 Sau 2011 16:27
bazz2x rašė:Sveiki, kolegos. Kyla toks klausimukas. Planuoju pirktis spiningeli, laita, 3m, 3-15g. Bandysiu specializuoti ji sapalu gaudymui. Kadangi masalai pakankamai lengvi planuoju tureti pintuka ~0.1. Sakykit, kokia mesmale reiketu uzsideti, kad gerai vyniotu ir atiduotu vala? As kalbu ne apie Hi-tex ir nano technologijas. Esu paprasta vidutiniokas ir taikau i kainas ~150 Lt.
Prieš gerą mėnesį labai panašiam kotui, labai panašioms žūklės sąlygoms ir už panašią kainą ieškojausi sau ritės. Išsirinkau, jau anksčiau minėtą "Ryobi". Deja žūklėj jos išbandyt dar neteko, bet pavyniojus valo ir ant sniego pamėčius pirmas įspūdis :gutgut . Pasirinkau būtent tokią todėl, kad perskaičius visus atsiliepimus ir pastabas apie šias rites keliuose rusiškuose forumuose bei ŽT, ir pavarčius parduotuvėse kitų prekės ženklų modelius ir palyginus jų charakteristikas su šių ričių charakteristikomis supratau, kad panašių aparatų už panašią kainą kaip ir nėra. Beje, blogų atsiliepimų apie jas beveik negirdėjau ir neskaičiau. Kaina labai nedaug viršija Jūsų norimą. Parduotuvėje, kur aš pirkau ji kainavo 270 LT, bet pavyko sutart už 180 LT. Jegu nepatingėsit, paskirkit kokią savaitėlę vakarais tam, kad perskaityt visą bent jau šiame forume sukauptą informaciją apie rites ir į beveik visus Jūsų klausimus surasit atsakymus.
 #246397   HIPIS
 06 Sau 2011 22:40
bazz2x.. patarimelis, ;-) nesuk perdaug sau galvos..susirask Riobi Applauza 2000..ir zvejok i sveikata..pintuka kloja gerai, mono taipogi, kilpu nemeta, tiesa sakant ner buve kilu man su jom. Nebarska netarska, liuftai priimtinai mazi,.. metaline.. Mehanizmas is principo geriausei sukaltas is visu Riobiu, paprasta ir tvira :gutgut jokiu cacku pacacku. Tik kai isigysi..atidaryk sonini dangteli ir vienam gale varancio krumpleracio rasi plasmasine įvore, tiketina balta o kitam guoli. Tai ja pasiemes nueik i guoliu parde ir paprasyk, kad duotu tokiu pat parametru, geresni guoli...koki 10lt. atsieis.
Pasikeisi pats be problemu..
Ir zvejosi vargo nematysi.... ;uolrait kolei pribresi krutesnei, brangesnei..
Ir cia as ne is *BLYN* *BLYN*, prisiskaites...pats rites taisau.. keturis ar penkis aplauzus turiu, sunkiom zukles salygom man jos :gutgut ..
O seip Twinais,. Stelikem ir kitais niekuceis zaidziu... :-D bet APPLAUZAS vistiek :gutgut Ko nepasakyciau apie auksciau stovncias Riobi..ten jau yra prie ko prikibt...imant santiki kaina kokybe..
Sekmes renkantis.. ;-)
 #246401   Kleckas1978
 06 Sau 2011 22:44
Tavo spiningui rite tiks apie 300 gr sverenti, o i tavo kainas tinka tik Ryobi.
Ryobi applause 3000, excia 2000, zauberis 3000.

Siulau pasiziureti Zauberi 3000 ;-) (tokio ilgio kotam pirmas ziedas buna gan didelis del to ir rite 2000 nelabai manau bus)
Klp galima gauti zauberi ar excia uz 200 lt ;uolrait i gariunus nuvaziaves dar ~20 lt pigiau bus.

Beje valo suvyniojimo greitis netik nuo perdavimo priklauso bet ir nuo bugnelio dydzio ;-) ;-) ;-)
Taip kad kartais ir 4,0 perdavimo rite gali greiciau vynioti vala nei 6,0 :-D

Kaip minejo applause be slieko - paprastesnis mechanizmas ir patvaresnis apkrovom, bet excia ir zauberis man geriau dirba ir biski vala graziau kloja.
 #246410   Donasssss
 06 Sau 2011 22:53
nu as tai zauberio nei uz dyka nebeimciau,suprantu kad daug kam ji patinka,bet vat man ji asmeniskai tai tragedija buvo...
 #246413   Kleckas1978
 06 Sau 2011 22:56
Donai - man atrodo kad tau pirmam isvis per visus forumus kiek esu vartes ir kiek pazystamu turiu kad nenuskilo su zauberiu :roll: - bet manau cia arba broka tau ikiso arba kazkas naudotos detales sudejo ar pan....
nes nu nesu mates kad per menesi tvarkingos zukles koks ryobi uzlustu :?
 #246425   Donasssss
 06 Sau 2011 23:04
nu as ir pastebejau kad daug kas jy megsta. man jis nesuluzo o vala suko taip ziauriai...tokios kilpos skraide kad maziausiai puse laiko zvejyboi sededavau ir narpliodavau kai kiti patenkiti zvejodavo. rezultate per sezona du pinti valai ir vienas paprastas sudrozti,o daugiausiai tai nervu sudroze
 #246427   Donasssss
 06 Sau 2011 23:08
gal kas zinot kordinates ar telefono numeri zmogaus kur kauno bazese zukles reikmenim prekiauja? kazkas minejo kad ten kainos padorios
 #246448   vava
 06 Sau 2011 23:53
Donasssss rašė:nu as tai zauberio nei uz dyka nebeimciau,suprantu kad daug kam ji patinka,bet vat man ji asmeniskai tai tragedija buvo...
nu naujiena. :shock:
tai kiek laiko tu ja naudojai, kad jau shakes ir nebepatinka?
nesuprantu, man zauberis nei kilpos yr sumetes, nei kokios barzdos padares
 #246452   Donasssss
 07 Sau 2011 00:05
lygiai visa sezona,nuo pavasario iki salnu.gal geriausiu atveju desimt metimu padarydavau ir isskrisdavo kusys didziausias
 #246454   Kleckas1978
 07 Sau 2011 00:22
vedikli paziurek ar gerai sukasi? su laikrascio gabaliuko krasciuku prilietus turi suktis ;-)

Isardyk sutepk su skystu tepaliuku.

Gal ten pas tave s..... prisirinke arba guoliui sakes, pabandyk pakeisti is bugnelio, tokie bajeriai buna praktiskai tik del vediklio - jei ne tvicini.
 #246458   tukasG
 07 Sau 2011 01:15
HIPIS rašė: bet APPLAUZAS vistiek :gutgut Ko nepasakyciau apie auksciau stovncias Riobi..ten jau yra prie ko prikibt...imant santiki kaina kokybe..
O kaip vertinate STAMINAS? Kiek teko skaityt lyg ir gimininga, pagal savo konstrukciją APPLAUZUI? Ar jau joje įžvelgiate kokių konstrukcinių trūkumų lyginant su APPLAUZU? Ar čia tik, kad kaina aukštesnė, o esminių ženklių pliusų nėra tiek daug, kad vertėtų mokėt brangiau nei kainuoja APPLAUZAS?
 #246468   Xrapas
 07 Sau 2011 08:38
tukasG rašė:...kaip vertinate STAMINAS? Kiek teko skaityt lyg ir gimininga, pagal savo konstrukciją APPLAUZUI? Ar jau joje įžvelgiate kokių konstrukcinių trūkumų lyginant su APPLAUZU? Ar čia tik, kad kaina aukštesnė, o esminių ženklių pliusų nėra tiek daug, kad vertėtų mokėt brangiau nei kainuoja APPLAUZAS?...
Staminos "viduriuose" lankytis neteko, net ir schemos neaptikau :donknow' , bet sprendžiant iš visko- viduj Applause mechanika, tik su pilnu guoliukų komplektu, be įvorės.
Staminos- kitoks valo vediklis, ritinėlis geltonas, pati konstrukcija kaip Zester/EXCIA, man asmeniškai patiko labiau :gutgut . Su tuo mažu Applause varžteliu savo laiku turėjau bėdų :? .
O daugiau skirtumai matyt pagrinde dizaine- Staminos kojelė- be "dekoratyvinio plyšio", teoriškai turėtų būti tvirtesnė. Gal kažkiek įdomesnis būgnelis su tomis kiaurymėmis priekyje.
Šiaip jau kokius 25- 30 Lt viršaus dėl šitų "navarotų" Staminai VS Applause išleisti ryžčiausi, daugiau- kažin :neutral: .
Jei pagrinde numatytas pintas valas, visgi linkčiau prie EXCIA.
 #246572   Evaldas Z
 07 Sau 2011 13:53
zauberius turiu 2.
3000 lydekom. jau antra sezona atitarnavo su 0.12 pintu. barzdeles gal kokios 5 max per sezona ir tai tik del zioplumo, kai laisvas valas uzsimeta ant bugnelio priekio. masalai nuo kokiu 5gr. tvicinta mazai.
2000 man atitarnavo sezona (nenaujas buvo) sapalam, eseriam. valas 0.16 mono arba 0.1 pintas. barzdeliu kiekis panasus, priezastys taip pat. masalai nuo 2gr. tvicinta mazai.
siaip man tai :gutgut
 #246618   bazz2x
 07 Sau 2011 16:21
O dabar dar toks vienas puskvailis klausimas. Pradejau gilintis i rites ir ju aprasymus. Man uzkliuvos stabdzio galia. Ant vienos 2,5kg, ant kitos 5kg. Kaip suprantu tai nurodoma jega kiek atlaiko tas stabdys. O kaip su reguliavimu? Ar nereiskia, kad ta kur 2,5kg bus imanoma "jautriau" reguliuoti? Nes ta kur 2,5kg brangesne....
 #246641   HIPIS
 07 Sau 2011 17:58
Brangesne visada bus geriau sureguliuojama, na beveik visada.. o seip nesuk del to galvos.. jei sugestu,stabdis bugne o bugna gali nusipirkt nauja...
 #246680   viktas
 07 Sau 2011 21:43
Siaip zaubery as kaip ir turiu, viskas gerai su juo, o del stabdzio galios man jau seniai ydomu buvo vs su exija, tiesa ciupinejau neseniai exija tai stabdis man asmeniskai jos zymiai bukesnis pasirobe(nu nemoku paaiskint toks grubesnis), tai cia gal ir yra tas 2.5 vs 5kg...
 #246702   Kleckas1978
 07 Sau 2011 22:52
turiu 2vnt excia 2000 ir 3000 dydzio ir nesuprantu apie koki bukuma sneki :shock: normalus tie stabdziai + ant excios gali uzdeti zauberio bugneli ir t.t. tai cia tas mitas su kg gal tik pas gamintoja ir t.t. o excia rite ;-var-var. jei tik kaip minejo pats negrybausi - nes cia visom ritem tas budinga jei nepaziurejas suki belekaip rite tai ir su pacia brangiausia turesi bedu su pintuku ir t.t..
 #246734   DainiusM
 08 Sau 2011 09:11
Kleckas1978 rašė: visom ritem tas budinga jei nepaziurejas suki belekaip rite tai ir su pacia brangiausia turesi bedu su pintuku ir t.t..
Kiek tu "brangiausiu" sunesiojai, kad taip drasiai teigi? Nes vat man kazkaip su steezu nebuvo NE VIENO atvejo, kad ismestu kilpa, su 0.08PE gaudant upetakius sudetingom salygom, kai stabdai metima rite ir i rite ziureti nera nei laiko nei noro, nes vandeni stebeti reikia... cia viena, o kita tai gaidys tas ryobis visiskas kas liecia plonus minkstus pintus valus... o jeigu reikia stiprios rites medium spinui gaudant postoriu pintalu, tada jep- variantas ne pats blogiausias matyt. :roll:
 #246792   Kleckas1978
 08 Sau 2011 18:03
tu nori pasakyti kad su steezu kilpos neimanoma numesti '''bum - nera gimusi tokia rite su kuria neina kilpos padaryti - duok dundukui kokiam tai betkokia rite nelaikys ir kilpas mes.
o pas upetaki einant nera ten labai jau sudetingos salygos, stai paimk astru greita chaotiska tvicinga ir tada visos rites parodo savo veida greit.

beje nepriziurek betkokiai ritei valo vediklio (nevalyk ir netepk guoliuko) - jei jis nuo prisirinkusiu s... prades sunkiai suktis - 100 procentu duodu kad kilpu turesi milijona kad ir su pacia brangiausia rite.

Beje kaip pats pastebejai zmogui ir reikia rites ne laitui ir ne 0,04 ar 0,08 pintukui, nes niekas ir nesiulo ant laito ar UL deti ryobio.

Jei turi geresni pasiulyma uz ~150 lt nei ryobi - tai rasyk nesidrovek visi paziuresim ka gero pasiulysi :?:

Beje steez rite gera bet ir kaina jos ne 150-200 lt, ir beje noreciau labai paziureti kiek ji man atlaikytu metant Kursiu mariose 40-50 gr dzigus ir 1,5 uncijos ir t.t. man atrodo ne ka ilgiau nei koks applausas atlaikys - kiekvienom salygoma sava rite ir tiek, ir nereikia kaisioti rites uz nemazus lt (kaip tavo atveju steez) kad ja deti ant Medium ar pan koto - dideliem svoriam tampyti ir drozti be gailescio.
Nes brangiosios rites eina grynai laitam ir UL kotam - daugeliu ju paniskai bijo perkrovu ir t.t. ir skirtos jos zaisti su svoriais iki 10 gr del to ir nereikia ju kaisioti ten kur kalbama apie 20+ gr svoriu metymus ir pan ;-)

Beje spiningavau anksciau ne karta su excia 2000 su plonu PE pintuku ir kilpos neturejau ne vienos - taip kad nereikia lele kad neina su ja pazvejoti su plonu pintu stai kad ji netinka UL ir Lait kotam as sutinku nes svoris nemazas jos.
 #246801   DainiusM
 08 Sau 2011 19:10
Kleckas1978 rašė:o pas upetaki einant nera ten labai jau sudetingos salygos, stai paimk astru greita chaotiska tvicinga ir tada visos rites parodo savo veida greit.
:) galiu pakartot, per metus ne vienos kilpos :) iskaitant astru tvicha, kuris 75% mano zukliu su ja sudare.
Dabar kitas klausimas, as paoponavau tavo sitai frazei:
Kleckas1978 rašė:nes cia visom ritem tas budinga jei nepaziurejas suki belekaip rite tai ir su pacia brangiausia turesi bedu su pintuku ir t.t..
Ir nereikia nukrypti i UL, L ir gramus... nori sunkesnes kuri nemeto kilpu pasiimk hyper branzino- nemetys kilpu ir svorius leis mest. Kainos ir to ka zmogus gali ar nori sau leist yra kiekvieno asmeninis reikalas... bet tokiom frazem nera ko svaistytis, kainu skirtumas ne visada, bet kartais ytakoja kokybinius parametrus... :-D
 #246807   Kleckas1978
 08 Sau 2011 19:39
As sutinku kad kazkiek maziau barzdu numes nei pigesnis koks ryobi bet ir kaina bus kaip 5 ryobi ;-) bet vistiek islieka barzdu tikimybe ;-)
nes pvz man irgi su tica libra sa 2500 nera ne viena barzda ar kilpa nulekusi o zvejota tikrai daug sykiu + rite tikrai gan nebrangi ir manau kad kaina dar ne viska nusako, nes daug sumokam uz varda ir uz naujoves ir marketinga ir t.t. bet juk tai pats zinai ir supranti :idea:

Beje nori pasakyti kad neimanoma su brangia rite padaryti kilpu su minkstu PE ?????
Kaip pvz draugelis turejo rite (nepigi - pavadinimo nerasau nes tuoj vel uzsipuls ir isdurnins kad tai neimanoma) kuri mesdavo juodai kilpas ir pintuku kalnus ismesdavo - uzsiknises pardave jis kitam ta rite (pazystamui) tai jis ne vienos kilpos neturejo su ta pacia rite per 2 metus - taip kad labai daug ir nuo zvejo priklauso ;-)

Ir nori pasakyti kad jei vediklio nepriziuresi ir guoliuko nepertepsi kas laika tai brangi rite nemes kilpu?????

dazniausiai kilpos ir barzdos prasideda nepriziurint vediklio - nesutepa ir t.t. (daznai ir naujom pigesniom ritem vediklis sunkiai sukasi arba isvis nesisuka - del to reikia isardyti ir sutepti), o siaip zinau kas su pintuku zvejoja su Larus rite ir savo akim maciau kaip 10 zvejybu atzvejojo be kilpu kol nepastrigo vediklis - tada ir kilpu numete, bet issivale vedikli ir toliau kaip niekur nieko :shock: o siaip ir as sakydavau kad pintam valui rite be 200 lt nesamone - o paziurejus pamaciau kad visgi zvejoja ir su pigiom ritem su pintu valu ir galvos kiti nesuka.
 #246812   DainiusM
 08 Sau 2011 19:54
Niekaip nesuprantu kam tiek shudo malt? :donknow' Mano galva parasei nesamone, i ka as ir atsakiau, o dabar varyt litanijas lygiagreciu argumentu kuo pigi rite geriau uz brangia ir kodel neapsimoka pirkt brangios ir kaip priziuret vedikli... :donknow' del kai kuriu minciu ne kiek nesiginciju, bet kokiu atveju su teiginiu, kad "kusiai budingi visom ritem" nesutinku. Gerom ritem nebudingi (beda, kad dazniausiai anos buna brangios) ir suk tu ana kaip nori (na ne atgal zinoma). :ruko Sakyciau tema issemta... :roll:
 #246813   SauliusM
 08 Sau 2011 20:00
vel b... ilgiais matuojates? :lol:
 #246814   DainiusM
 08 Sau 2011 20:05
SauliusM rašė:vel b... ilgiais matuojates? :lol:
Duotuoju momentu kushiais pinto valo... :lol:
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106