Kodel taip, juk vala tai suvyniojai, ant senesnio modelio aiskiai matydavosi, kad valas klojamas lygiagriaciomis vijomis, kaip, kad kaip pavyzdziui pas "prodigy" klojamas aiskiai kryzmai... Man labai idomu ar nedadejo japonai sio "navaroto" i naujaji "exceleri", nors greiciausiai, kad ne, nes visur reklamose "triubytu", kad dadeta...SauliusM rašė:nepabandes zvejot sito klausimo neatsakysiu... deja...
Apie kilpas niekas nieko nesnekejo, toks jausmas, kad neskaitai iki galo ka kiti raso... Kalba ejo apie valo klojima ir su tuo susijusias uzmetimo nuotolio bedas...SauliusM rašė:...galit pasakyt metys rite kilpas ar ne, nu tai pagarba jums. ka cia bepridursi...
Nežinau, aš tai jei turėčiau pinigo, tai džigui savo mag pro lite'o įkvėptas tikriausiai šitą pasiimčiau http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... 26rid%3D20Donasssss rašė:nu krc tai vel nebezinau ka cia imti,jau buvau apsisprendes del rareniumo bet...
O bet tachiau- Relaniumui ir Stradikui tinka shpules tarpusavyje. Bent jau 1000 modeliams tai tikrai.HIPIS rašė:...palei prigimti Reraniumas kurtas lengvam spiningui. Tai visiskai nejegine rite su islengvinimais kur tik galima ir net ten kur nelabai reikejo.12g dzigas pora zukliu ir imsi just krumpliarati i ranka..
su 18gr galva dzigaudamas upej tarkim tai dauguma ritukiu labai greit nudobsi. rareniuma toki tai moment subaladosi. as ant to koto tokiem svoriam matyt bandyciau pasieiskot daiwa fuego 3000 dydzio. fuegu didesnis mechanizmas nuo 3000 jau eina kai kitu pigesniu daiwu nuo 3500.Donasssss rašė:metau maximui iki 18 gramu ir tai tas maximumas buna retai ,dazniausiai 12-14gramu. tai manau kad bus kaiptik. ar imti 3000?
tavo kotui tiktu 3000 dydis bet sitose abejose daiwose 3000 dydyje mechanizmas toks pat kaip ir 1500 dydyje, kas reiskia, kad 3000 bus silpna rituke. didesnis mechanizmas jose tik nuo 3500 dydzio. o 3500 jau baisulinio dydzio mesmale ir tavo kotui bus smarkiai per didele.Donasssss rašė:o is daiwu caldiax ir td r4 kuri man labiau tiktu? ir koks dydis tinka labiausiai mano kotui?
aciu kad paaiskinai. as sito nezinojauKleckas1978 rašė:sauliau - kalba buvo apie tai kad jei valas klojasi viens sale kito, o ne kryzmai tai po zacepo su kotu gerai patampius valo vijos isispraudzia tarpusavyje ir po to uzmetinejant neina numesti ne 50% atstumo kiek mesdamas normaliai uzmestum + galimas kilpos numetimo variantas del tokio bajerio.
cia kaip pvz: visi rusai sako excia geriau su pintu nei zauberis.
ir gerai paziurejus excia matosi kad ji kryzmiskiau guldo pintuka negu zauberis - bet paziurejus su akim zauberio valas suklotas graziau, stai apie ka ir kalbama kad ne esme suklojimo grozyje, o tame kad kryzmiau klojamas valas maziau tarpusavyje isispraudze prie zacepu ir t.t. del to geriau su pintuku bus.
na cia teorija bet praktikoj kiek matosi daznai jau pasitvirtinanti
jei paziuretum viena puslapi atgal, tai diskusija prasidejo nuo:henyte rašė:Apie kilpas niekas nieko nesnekejo, toks jausmas, kad neskaitai iki galo ka kiti raso... Kalba ejo apie valo klojima ir su tuo susijusias uzmetimo nuotolio bedas...SauliusM rašė:...galit pasakyt metys rite kilpas ar ne, nu tai pagarba jums. ka cia bepridursi...
SauliusM rašė:...nes nu kita daiwa gal ir ne visai graziai suklojus kilpu nemeto, nes daiwos prakryziuoja ta vala...