Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #199540   vk
 25 Geg 2010 12:31
gytis rašė:2vk
eiline Rusiska "poliovke" per skrutke laiko apie 15kg!!! Tu ten ka gaudai, kad poliovkes neuztenka???
Atsimenu tavo žodžius, kad "poliovke" laiko labai daug, bet kiek nežinai, nes nematavai. Ir atsimenu rusišką straipsnį (nuorodos nerasiu, bet ji atrodo šiame klube buvo duota) su realiais "poliovkinių pavadėlių" stiprumo matavimais, kai paprasta skrutkė, dviguba skrutkė ir pan. Tai vat visi tie realūs matavimai buvo kelių kilų eilės - mažiau 10 kg.
Aš praktiškai netikrinau, kas iš jūsų teisus, bet labiau linkęs tikėti tais nuvylusiais mane rezultatais.
 #199559   Xrapas
 25 Geg 2010 13:31
vk rašė:...atsimenu rusišką straipsnį (nuorodos nerasiu, bet ji atrodo šiame klube buvo duota) su realiais "poliovkinių pavadėlių" stiprumo matavimais...
Turbūt turėjai omeny šitą?:
http://www.vlasenko.ru/1800-nnn/1872-txt.htm
Pasak straipsnio autorių- laiko iki 9 kg. Įvertinus, kad konstrukcijoj nenaudojami jokie vamzdeliai, suktukai arba segtukai- tikrai įspūdinga :roll: .
Aš tų stygelių prisisukau, išmėginau...na, patinka viskas, išskyrus vieną niuansą: ilgesni kaip 15 cm darosi jau kažkokie nezgrėbni, greit deformuojasi, o, svarbiausia- kaip man pasirodė, jau pradeda įtakot voblerių darbą :? . O nusitrumpint, kaip parodė kad ir praeito savaitgalio rezultatai gan rizikinga: būtų prie pointerio pririštas trumpesnis, kaip 12 cm, būčiau likęs be voblerio. O minkštus (kokybiškus!) galima drąsiai naudot kad ir 30- 40 cm. neikiek nebijant paveikti voblerio darbo ir prarasti masalų.
Šiaip jau kolkas gaudau ir stygom- kai džerkauju ar tvičinguoju, ir minkštais- kai gadau vobleriais principu mesk/trauk :-D , ir titaniniais, bet aiškaus "favorito" įvardint negalėčiau :donknow' .
 #199562   gytis
 25 Geg 2010 13:38
Na neisivaizduoju kaip reikia perverzti viela, kad ji telaikytu 9kg. Net AFW 0.3mm (kaip poliovke) laiko 32lb. Zinant amerikonu atsarguma, tai ten bus ne maziau 40lb. Poliovke tikrai ne silpnesne. Na nereikia ant Lietuvos tokio atsparumo, nes su 40lb irankiais realu imti zuvis 40-50kg!
 #199654   SauliusM
 25 Geg 2010 15:16
Xrapas rašė:[Jų duomenimis titano toje vieloje mažiau, nei galima būtų spręsti iš pavadinimo :grin: : lydinio sudėtyje 55% nikelio ir 45% titano.
sitas lydynys vadinamas nitinoliu. tai yra zymiai geriau uz gryna titana (ir beje gerokai brangiau) ir yra vienas pazangiausiu lydiniu metalo pramonej. ne veltui recoil ziedelius meskerem be jokiu ideklu butent is sito lydinio gamina.
 #199657   SauliusM
 25 Geg 2010 15:19
gytis rašė:su 40lb irankiais realu imti zuvis 40-50kg!
zmones su 30 lb irankiai sugeba ir po 200-300kg ryklius gaudyt kazkaip...
 #199664   vk
 25 Geg 2010 15:24
SauliusM rašė: zmones su 30 lb irankiai sugeba ir po 200-300kg ryklius gaudyt kazkaip...
Aš geriau žinau, kokius "ryklius" :-D ir kaip aš gaudau ir kas man yra optimalus pasirinkimas. ;;yel
Geriau detaliau paaiškink, kuo nitinolis geresnis už gryną titaną. :)
 #199669   SauliusM
 25 Geg 2010 15:32
vk rašė:
SauliusM rašė: zmones su 30 lb irankiai sugeba ir po 200-300kg ryklius gaudyt kazkaip...
Aš geriau žinau, kokius "ryklius" :-D ir kaip aš gaudau ir kas man yra optimalus pasirinkimas. ;;yel
Geriau detaliau paaiškink, kuo nitinolis geresnis už gryną titaną. :)
todel kad jis, nu kaip cia tau pasakyt, neturi atminties, ar gal kaip tik turi atminti reiktu sakyt. nu karocia jam tam tikroj spec temperaturoj suteikus spec forma ji paskui visaip lankstyt gali bet anas sugryzta i ta savo "uzprogramuota" forma.
 #199789   vk
 25 Geg 2010 19:53
SauliusM rašė: todel kad jis, nu kaip cia tau pasakyt, neturi atminties, ar gal kaip tik turi atminti reiktu sakyt. nu karocia jam tam tikroj spec temperaturoj suteikus spec forma ji paskui visaip lankstyt gali bet anas sugryzta i ta savo "uzprogramuota" forma.
Oo blyn ''plot , taigi aš ir sakiau, kad pavadėlis nenormaliai idealiai tiesus lieka. ;;yel :koliorava
O va Xrapo pavadėlis susilankstyt galėjo dėl dviejų priežasčių:
1) buvo paddelka iš gryno titano, :-D
2) jam kibo labai karšta lydeka, kuri pavadėlį brūžino, kol tas įkaito virš kritinės temperatūros, kurioje nebėra superelastingumo. :-D

Šiandien pagal duotas nuorodas palyginau vielų diametrus ir tvirtumus, tai tokio pat storumo "titaniniai" pavadėliai laiko mažesnį svorį nei plieniniai. Bet bent jau man pavadėlio lygumas yra kur kas svarbesnis nei truputį didesnis storumas. ;;yel
 #210767   Vitolis
 28 Lie 2010 10:18
Pasiskaicius cia jusu paskutines diskusijas apie pavadelius, atrodytu, kad susirinko ypatingi metalu atsparumo zinovai ir ne maziau. Nesuprantu kam sukt pomidorus del visishkai nebutinu dalyku.
Nusiperku pavadi, patikrinu zvejyboj. Patiko, atlaike norima svori ir dar turi atsargos stiprume, neturi atminties, imu ir naudoju. Nepatiko, ishmetu nafik ir ieshkau kito varianto.
Poliovke, titaniniai pavadziai, kevlaro, kuriuos naudoju ir nesuku kiaushu.
Kaip Xrapas rashe, ash irgi titaninius naudoju jau antras sezonas (tuos pacius nuo praeitu metu) ir nemanau ju atsisakyt naudojant tvicinga.
Poliovke - (trumpucius) kai metau mazus voblikus.
Kevlaro- kai dzigauju.
 #210771   SauliusM
 28 Lie 2010 10:35
Vitoli, o poliofke maziem vobleriukam irgi perki? a titaniniu kaina tau irgi visks normoj? negaila tokias babkes moket uz drato kelis centimetrus?
 #210798   vk
 28 Lie 2010 12:35
Vitolis rašė:Kevlaro- kai dzigauju.
Kai džigauji ne lydekas? Kokia tavo patirtis su kevlaro atsparumu lydekų dantims :?:
 #210808   Xrapas
 28 Lie 2010 13:12
Vitolis rašė:... Nesuprantu kam sukt pomidorus del visishkai nebutinu dalyku...titaninius naudoju jau antras sezonas (tuos pacius nuo praeitu metu) ir nemanau ju...
Voblerių irgi pilnos parduotuvės, vienok mėgstančių juos drožti tikrai netrūksta :lol: ...Taip kad- kam kas :donknow'
Šįmet naudoju praktiškai tik vienagyslius titaninius, ir tvičingui, ir šiaip ramiam tolygiam traukimui. Paskutinėj žvejyboj nekeičiau net velkiaudamas, prie 30 cm pavadėlio prikabinau 13,5 cm "gilianerį" Sebille Koolie minnow. Užkibo 3.5 kg lydeka, spardėsi atsakančiai, bet pavadukas neikiek nesideformavo.
Jei reikalingi "ypač minkšti ir nebijantys lydekų dantų"- gal yra prasmė paeksperimentuoti su šitais:

Paveikslėlis

Nebeatsimenu kur, bet kažkuriame žurnale buvo labai išgirti :roll: ...
Porą metrų eksperimentams pasiėmęs turiu, puikiai rišasi paprasčiausiu PALOMAR'u. Žvejyboj nebandžiau- dar nebuvo kada :-D
 #210818   vk
 28 Lie 2010 14:29
Xrapas rašė: Šįmet naudoju praktiškai tik vienagyslius titaninius, ir tvičingui, ir šiaip ramiam tolygiam traukimui.
Na, tikėkimės, po kelių metų ir SauliusM tiek praturtės, kad galės leisti sau įsigyti 1 titaninį pavadėlį bei tada įvertins jo išskirtines savybes... ;;yel
P.S.: siunčiuosi sau antrą tokį pavadėlį, visgi pirmo savybės maloniai nustebino.
 #210820   SauliusM
 28 Lie 2010 14:36
Xrapas rašė:Jei reikalingi "ypač minkšti ir nebijantys lydekų dantų"
nelabai isivaizduoju kam tokie reikalingi gali but...
 #210821   SauliusM
 28 Lie 2010 14:40
vk rašė:...tikėkimės, po kelių metų ir SauliusM tiek praturtės, kad galės leisti sau įsigyti 1 titaninį pavadėlį ....
eik kaku :lol: manes tikrai pinigai tiek nespaudzia kad negaleciau sau to leist, bet nematau prasmes pinigus vejais metyt. va ka tik susivyniojau penkis pavadokus is tooth proof:
http://www.cabelas.com/p-0011428316702a.shtml
inkalu buteli alaus ir einu vobleri Nemune mirkyt... blin geras daiktas tas omniconectas, sedi sau ant upes kranto ir rasineji vejus internete laptopa nusimetes :lol:
 #210827   Vitolis
 28 Lie 2010 14:52
vk rašė:
Vitolis rašė:Kevlaro- kai dzigauju.
Kai džigauji ne lydekas? Kokia tavo patirtis su kevlaro atsparumu lydekų dantims :?:
Kevlaras kevlarui nelygus. Shiuo metu prie saves neturiu jo, tai ir negaliu parodyt koks tai. Taciau ne maksiminis. Kevlarinio kol kas nei viena lydeka dar nenukando. Starkiam nededu jokio pavadzio. Kodel kevlaras? todel, kad kiti visi greit pasidaro kai armonika ir po keleto (kartais ir po vienos) zvejybu reikia brukt shalin.
Na Sauliuk, manau ir tau kishene leistu nusipirkt pora, trejeta titaniniu pavadoku. :-D jie aishku nepigus 11 Lt vienetas, taciau tvicingui geresnio kol kas neradau. Kaip sakiau, su vienu gaudau jau antras sezonas ir jokios zymes, kad devetas. :gutgut Paliovke naudojau tvicui irgi, taciau kai nedejau jokio papildomo ziedelio, sunkesnius voblikus tvicinant teko pora prarast. Tiesiog nupjove vala ir tiek. Todel dabar susisuku trumpucius maziem ir lengviem voblikam. vis shiokia tokia apsauga nuo dantytosios. O kad labai jau skirtusi rezultatai su ar be jo, nepastebejau.
 #210840   SauliusM
 28 Lie 2010 15:39
Vitoli, tai as uz to vieno titaninio kaina susivyniosiu 30 pavadoku is to paties tooth proof. nus susiharmonikuos anys nu i pofig ismesiu. centus gi kainuoja...
blin tik susiruosk zvejot eit taip audra ir uzeina. dusas uz lango...
 #210902   vk
 29 Lie 2010 08:02
Xrapas rašė: Jei reikalingi "ypač minkšti ir nebijantys lydekų dantų"- gal yra prasmė paeksperimentuoti su šitais:
Paveikslėlis
Mane domina galimybė pririšt papildomą trišakį prie velkiavimui skirto didelio guminuko, bet nesuprantu, kodėl sakai, kad šis tavo įdėtas kažkoks pavadėliams skirtas pintukas nebijo lydekų dantų. Manyčiau, kad bijo, nes nėra užrašo "tooth proof", o yra tik varganas "resistant" ir netgi ne for tooth, o tik for abrasion.. :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 vk. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #210903   vk
 29 Lie 2010 08:08
SauliusM rašė:Vitoli, tai as uz to vieno titaninio kaina susivyniosiu 30 pavadoku is to paties tooth proof. nus susiharmonikuos anys nu i pofig ismesiu. centus gi kainuoja...
Paaiškink, o kodėl tu geri :'blud;/ kokį nors ten brendį ar ką ten, o ne pigų stiprų alų :beer'2 , juk finale rezultatas tas pats :mhu !jablynkst!: ? Kažkokia nenuosekli tavo logika. !:nujop...! '''bum :-D
 #210922   SauliusM
 29 Lie 2010 09:53
vk rašė:
SauliusM rašė:Vitoli, tai as uz to vieno titaninio kaina susivyniosiu 30 pavadoku is to paties tooth proof. nus susiharmonikuos anys nu i pofig ismesiu. centus gi kainuoja...
Paaiškink, o kodėl tu geri :'blud;/ kokį nors ten brendį ar ką ten, o ne pigų stiprų alų :beer'2 , juk finale rezultatas tas pats :mhu !jablynkst!: ? Kažkokia nenuosekli tavo logika. !:nujop...! '''bum :-D
as geriu ta kas man skanu. a situs tavo titaninius pavadokus butu tikslingiau lygint su prezervatyvais. nors prezervatyvas ir gerokai brangesnis gaunas uz tooth prrof ta vielos pavadeli. bet tai ji panaudojes ismeti ir nesuki sau galvos su ilgai grojanciu daugkartinio naudojimo prezervatyvu paieskom.
nu tu kai alkogoliaus visiskai nevartoji, taoi gal toks paaiskinimas suprantamesnis tau bus. nors ka ten tave gali suprast...
 #210931   Jonvabalis
 29 Lie 2010 10:46
SauliusM rašė:... bet tai ji panaudojes ismeti ir nesuki sau galvos...
Netersk gamtos Sauliau! :ruko
 #210940   Xrapas
 29 Lie 2010 11:19
vk rašė:...kodėl sakai, kad šis tavo įdėtas kažkoks pavadėliams skirtas pintukas nebijo lydekų dantų...
Čia ne aš taip sakau :donknow' ...Taip teigia Kęstutis Zanevičius viename iš savo straipsnių kažkuriame žurnale. Pavadukas iš šito pintuko išgirtas nerealiai, tipo 10 balų iš 10 galimų :roll:
 #210941   SauliusM
 29 Lie 2010 11:20
Jonvabalis rašė:
SauliusM rašė:... bet tai ji panaudojes ismeti ir nesuki sau galvos...
Netersk gamtos Sauliau! :ruko
as tokiu dalyku gamtoj belekur nemetau, gali but ramus del to :lol:
 #210953   vk
 29 Lie 2010 12:22
Xrapas rašė: Čia ne aš taip sakau :donknow' ...Taip teigia Kęstutis Zanevičius viename iš savo straipsnių kažkuriame žurnale. Pavadukas iš šito pintuko išgirtas nerealiai, tipo 10 balų iš 10 galimų :roll:
Netikiu mistika :liež-uvis , turbūt ten buvo paslėptas reklaminis straipsnis. :-D
Iš minkštų surišamų nenukandamų pavadėlių seniau buvau nusipirkęs tokį pintą iš sintetinių ir volframinių siūlų, tai ten tikrai volframo siūliukai duodavo nenukandimo savybes, nusikirpdavo tas pavadėlis tikrai sunkiai. Tiesa, pats pavadėlis buvo storas ir silpnas lyginant su įprastiniais. Jau pora metų tokio pavadėlio pirkt nemačiau.
Prisiklausęs atsiliepimų, dar kevlaro nusipirkau, bet kai jį žirklutėm lengvai nukirpau, tai, tiesą sakant, bijau panaudot pavadėliui.
 #211057   SauliusM
 29 Lie 2010 22:22
gyvenime man kevlaro jokia lydeka nera nukandus... bet tai nafig tas kevlaras kai visokios poliofkes yra. va ka tik atsisedes kol trise maziuka nolsem pataisem visam kaimui metam poliofkiniu pavaduku privyniojau... uztrunki minute ne daugiau turbut skrutkes padaryt. principe kusackes pasiemus ir poliofkes, zvejyboj vietoj galima sukt tuos pavadukus tiesiai prie masalu kaip vienkartinius. nori masala pasikeist, kusackem nukarpei ir nauja per minute susisukai pavadoka. va daba nauja sedevra atradau. vadinasi "krano valdymo kabelis" toks mazdaug dviguvbai storesnis uz poliofke bet mazdaug dvigubai plonesnis uz ortodontine viela. tvicingui didesniais voblais bus pats gazas jauciu. dar ir mazesniem dzerkiukam tiks.
 #211153   Taacis
 30 Lie 2010 11:22
vk rašė:Mane domina galimybė pririšt papildomą trišakį prie velkiavimui skirto didelio guminuko,
Va shitie rishasi ir yra su ish vieluchiu.http://cgi.ebay.de/CANNELLE-Supraflex-7 ... 335f5f669f
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

Abu labai minkshti, bet Cannelle man patinka labiau. Abu patampius per peilio ashmenis neishkarto nusipjauna- shiaushiasi vielos ir tiek. Zirkles kerpa kaip wolframiny pavady- mazhu zhirkluchiu gaila...
 #218323   vk
 06 Rgs 2010 08:38
vk rašė:Naudoju Rovanoje pirktą titaninį pavadėlį. Pagavus kelias lydekas, pavadėlis liko idealiai tiesus :gutgut , bet per pusę sulūžo apspaudėjas prie segtuko. :? Kaip manot, ar tai smulkmena, į kurią nereikia kreipti dėmesio, ar vertėtų ką nors daryti?
Istorijos pratęsimas: velkiauju, užkabinu tinklą, gana didele jėga traukdamas iškeliu tinklą, atsikabinu voblerį ir toliau velkiauju. Užsikabina kažkokia nedidelė šiukšlė, traukiu atkabinti, patraukus gal 15 metrų staiga nutrūksta pavadėlis. :superšokas :shock: Kadangi vobleris plaukiantis, tai paplaukiu atgal ir jį susirandu. Titaninis pavadėlis nulūžęs virš apspaudimo. Vėliau pavadėlį linktelėjau per tą vietą, kur buvo apspaudėjas sulūžęs - tai taip pat labai lengvai nulūžo. '''bum
Va tau ir titano patikimumas. :-D Vienintelė versija, kurią turiu - kad nulūžo per tą vietą, kuri lankstosi, kai metant už pavadėlio užsikabina priekinis trišakis. Šiaip ar taip tai aiškiai rodo, kad titaninis pavadėlis gali netikėtai nulūžti ir tokio jo silpnumo negali iš anksto patikrinti pakeldamas kokį nors svorį ar pan. Šiuo atžvilgiu daugiagysliai pavadėliai aiškiai pranašesni.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė