Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #229162   HIPIS
 28 Spa 2010 08:23
Visas rites reik tept vienodai, tik multikus mes daugiau mylim.. :oops: :lol:
As velkiauju tik su multikais.. :gutgut ..net didziausia vobleri, ant eigos, parsipompini be jokiu nesklandumu...multikas ir velkiavimas - geris :gutgut :gutgut o dar multikai su valo isleidimo ,,spidometru,, :gutgut ......net maciau tik po 70lt. :shock:
 #229267   Lamiglas
 28 Spa 2010 17:01
tukasG rašė:Norėjau paklausti, ar ritei WFT Alubraid 40 match tinka paprasti 40-inio Alubraido būgneliai ir atvirkščiai? Kiek supratau iš forumo pasisakymų, ši ritė tinkama naudoti su pintais valais?
turiu alubraida 40 su pintais valais jokiu problemu , gera tvirta rite , kartais uzdedu bugnelius nuo zauberio ir atvirksciai , manau match tipo bugneliai turi tikti nes tokie patys tik seklesni
 #229285   tukasG
 28 Spa 2010 19:54
Ačiū už info. Reikalas tas, kad gavau pasiūlymą nebrangiai įsigyti nelabai daug naudotą wft alubraid match ritę, bet sudvejojau, nes tokio kalibro ritė būtų kaip ir aktualiau su gilesniu būgnu. Jeigu tikrai būtų galima vėliau dasipirkus didesnį būgnelį naudot, tai kaip ir gan universalus variantas už nedidelius pinigus išeitų.
 #229290   Lamiglas
 28 Spa 2010 20:13
jeigu tikrai rite geros bukles pirk drasiai , kaip ir sakiau gera rite man patinka , o bugnelius pritaikysi ir nuo ryobi zauberio ar nuo aplauso manau turetu tikti , jie nebrangus ir yra daugely zukles parduotuviu taigi pasimsi rite nueisi i kokia nors rimtesne zukles parduotuve kur prekiauja ryobi ritemis ir issirinksi
 #229431   vk
 29 Spa 2010 13:17
Gavau ritę Cabelas Tournament ZX 3000, kažkaip labai greit atsiuntė. :grin:
Salatis buvo teisus - tikrai ant ritės uždėtas akivaizdžiai didokas būgnelis. Ant rankenėlės užrašas Daiwa, ant būgnelio - "by Daiwa", ant kojelės - "made in China". Sukasi gerai, stabdis gerai reguliuojasi ir labai galingas - turbūt tai dėl didelio būgnelio dydžio. Vienu žodžiu, būtų ideali ritė, jei imti kiek mažesnę ir... Prodigy. :lol: ;;yel
Atsižvelgiant, kad kaina gavosi kaip Ryobi Excia ritės pas mus, tai visai gera ritė.
 #229432   SauliusM
 29 Spa 2010 13:24
nu ir laikys irgi nemaziau uz excia 3000 manau, nes taip ar taip bet excia viduriai irgi vienodi ar 1000 ar 4000 dydzio :lol:
 #229460   henyte
 29 Spa 2010 15:04
Gal pigiai gavosi ? Kodel neuzsisakinejai "Pflueger Supreme XT" , juk vis delto isbandyta rite ir kaina ant 60$ pigiau, o su visais muitais ir pristatymais apie 270 lt gautusi...
 #229465   Jurginas
 29 Spa 2010 15:56
henyte rašė:Gal pigiai gavosi ? Kodel neuzsisakinejai "Pflueger Supreme XT" , juk vis delto isbandyta rite ir kaina ant 60$ pigiau, o su visais muitais ir pristatymais apie 270 lt gautusi...
Kad neturiu tos kortelės kuria už internetinius pirkimus gali atsiskaityt :-D O ir gautis turėtų pigiau, negu femoj...
 #229476   henyte
 29 Spa 2010 16:32
Supratau, manau, kad ir sita WFT rite bus neblogesne nei zauberiai-ecusimos ir kitos rites kurias jie pardavineja su savo firmos zenklu :gutgut .
 #229587   tukasG
 30 Spa 2010 21:02
Laba. Šiandien vienoj parduotuvėj apžiūrinėjau "Ryobius". Prisipažinsiu, pasukiojus, paklibinus labiausiai patiko "Zauber", nors ėjau su mintim pirkti "Exciją". Ir dėl kainų kaip ir visai palankiai susitarėm, bet nustebino ir nelabai maloniai nuteikė vienas pastebėjimas, kuris priminė forumiečio Vital-vilnus pastabas apie teisingas ir padielkines "Excijas". Ritės buvo iš "Larusų" platintojų firmos ir buvo supakuotos į tas pačias mėlynas dėžutes, kaip ir "Larusai" - tik užrašai kiti. Nei papildomų būgnelių, nei ritės schemų, nei kokio nors garantinio paso, talono, sertifikato ar kito popiergalio, kurių paprastai nepagaili net ir kur kas pigesnio kinietiško šlamšto gamintojai. Iškilo klausimas - kas jas pakuoja. Jei gamintojas, tai "Larusai" irgi supakuoti (gal ir pagaminti ten pat). Kas kelia "Larus" prestižą mano akyse ir šiek tiek menkina "Ryobio". Jei importuotojas, tai ir vienos ir kitos ritės iš gamintojo "imamos", taip sakant, ne vienetais skaičiuojant, o kilogramais sveriant ir "šiupeliu" į dėžes kraunant (kas liudytų apie abejotiną gamintojo požiūrį į gaminio prestižą). Tiesa, kelios mano paklibintos "Excijos" klibėjo labai panašiai, kaip ir prieš tai klibinti "Larusai". "Zauber" buvo liuks. Be klibesių ir šiaip mielas rankoj, bet kol kas dar nepirkau. Idomu pasidarė paklibint "teisingų" tiekėjų prekę. Gal kas galit patart, kur Panevėžy ar Utenoj galėčiau jų rast.
 #229598   Tanius
 30 Spa 2010 23:51
Realiai kaip supratau, beda, kad Exci'u dezese nieko neradai? Teko but tam larus sandely, tai dezese TIKRAI buvo schemos, ir lygtais papildomas bugnelis, del tepaliuko nezinau, bet lyg irgi ieina :!:

Bėja, jai gali pacituok "pastebėjimas, kuris priminė forumiečio Vital-vilnus pastabas apie teisingas ir padielkines "Excijas". ir paciam ydomu - aciu :/braj;
 #229617   henyte
 31 Spa 2010 08:18
Teko siemet isigyt ir "zauberi" ir "excia", zauberi tiesa emiau daryta "SPRO" firmai, nes palyginus su "RYOBI" pasirode kazkoks isbaigtesnis-mielesnis ( matyt i svetimus uzsakymus atsizvelgia zymiai atsakingiau ), "excia" nepatiko del savo "automatines" rankeneles, prasciau klojamo valo, sunkesnio sukimosi...
 #229620   Kleckas1978
 31 Spa 2010 08:53
Kai as pirkau savo excia 3000 - tada irgi sukinejau zauberi - kazkiek smagiau dirbo, bet rusu forumuose prisiskaites geru atsiliepimu apie excia (del zauberio budavo pastoviai skundu tel barzdu ir t.t.) emiau Excia ir visia nesigailiu, turiu dar ir 2000 excia - dirba jos normaliai - ypac atsizvelgiant i kaina.

siaip dabar imciau jai 3000 modeli tai zauberi jei 2000 modeli tai excia ;-)
 #229624   tukasG
 31 Spa 2010 10:37
Taniui. Dabar labai staigiai negaliu tiksliai prisimint kuriam forumo puslapį teko skaityt vital(vilnius) pasisakymą apie "Ryobius", tai tiksliai pacituot neišeis, bet mintis buvo ta, kad "Ryobius" Kinijoj gamina kelios gamyklos ir ne visų jų kokybė vienoda. Lygtais kažkiek kokybiškesni yra WFT importuotojų įvežami "Ryobiai". Vital(vilnius) taip tvirtino remdamasis Rusijos žvejų - meistrų pastebėjimais. Kiek tame tiesos - nežinau.
Kai prieš kokius dešimt metų turguje pirkau savo dabar naudojamą "mitchelą" (nemanau, kad tai tikras "Mitchelas", o tik vykusi kiniečių kopija), tai dėžutėj buvo ir papildomas būgnelis, ir kažkoks visraktis ritės ardymui, ir tepalo, ir ritės schema, ir kažkoks atseit garantinis talonas (rusiškas) ir dėžutė "mitcheline". Žodžiu, beveik patikėjau, kad perku originalų gaminį. Ritė pagal už ją sumokėtus pinigus tikrai pateisino mano lūkesčius.
Mano apžiūrėti "Ryobiai" sudarė įspūdį, kad gamintojas(importuotojas) niekuo išoriškai nenori pabrėžt "Ryobi" brendo išskirtinumo, o deda lygybės ženklą tarp "Ryobi" ir "Larus". Vienoda kukli dėžutė, vienoda(nepilna) komplektacija ir t.t. Kažkaip panašiau į plagiatą, nei į kiniečiams parduotą žymų brendą. Nebent į to brendo prestižą mažai bekreipiama dėmesio.
Kleckui1978 3000 zauberis patvaresnis už 3000 exciją? Ar kokie kiti motyvai? Aš vis dar tebesirenku. Lengvam spiningui ir pckeriui rinksiuosi kažką iš 1000 - 2000 (priklausomai nuo to, kas ant turimų kotų mieliau pritaps), o rimtesniam spiningui ir fyderiui būtų kažkas iš 3000 - 4000 neblogai. Ir viena ir kita ritė bus naudojamos su pintukais valais.
Pagal įvairių forumų nuomones linkstu link "Excijos" pasirinkimo, pasukiojus realybėj labiau patiko "Zauberis", nes nebuvo jokių klibesių, daug tyliau dirbo, vos ne per pusę lengviau sukosi, buvo su vientisa rankenėle (kažkaip tvirčiau atrodo). Žvejot neteko nei su viena, nei su kita. Jei kur nors aptiksiu, dar reiks apžiūrėt "Staminas".
 #229629   Vaidis
 31 Spa 2010 11:31
Taniui ir tukasG, Vital-Vilnius kalbėjo apie Ryobi Applause rites ;-)
 #229641   tukasG
 31 Spa 2010 12:33
Gali būt :oops: . Senai skaičiau - gerai nebeprisimenu. Idomu, kiek tuose teiginiuose tiesos ir ar tai galima pritaikyt ir kitiems "Ryobi" modeliams ar tik "Applause"?
 #229644   Vaidis
 31 Spa 2010 13:15
Kiek mano smegenų tamsieji vingiai atkuria, tai kalba ėjo tik apie Applausus :roll:
 #229647   Kleckas1978
 31 Spa 2010 15:20
excia perkant dezutej buvo schema ir 2 saibikes bugnelio pareguliavimui, kaip minejau ir man zauberis sukosi geriau, bet pasiemiau excia nes rusai forumieciai visi sauke kad excia geriau su pintu ir tiek.
Pastebejau kad Excia geriau tada kai prie zacepo gerai patampai kota ir vija i vija zauberiui sulenda, o excia kaip niekur nieko (nes ji kryzmiau kloja vala).
Beje Henyte gi tau irgi buvo kai po zacepo gerai patampius su zauberiu ir uzmetinejant pirma karta - barzda numete (pats maciau) beje kaip minejo kad tai buvo pirmas kartas per kelis menesius nuo pirkimo - tai manau nieko cia tokio nes ir auksinem ritem pasitaiko :-D

man excia irgi buvo kilpu numetusi del mano kaltes per tvicinga ir greita permetinejima - kelis kartus buvau uzvyniojas pintuka ant stabdzio ir rezultatas aiskus jei nepamatai :lol: taip del klojimo viskas ;-var-var.

Kas geriau excia ar zauberis - mano poziuriu dedu ligybes zenkla ir tiek, kas maloniau rankoj ta ir imi - sudedama rankenele :/nek
beje esu sukinejes ir nemaloniai besisukanti zauberi taip kad neaisku kas cia geriau - beje zvejybos metu kai suki rite nelabai ir jauciasi tas skirtumas tarp excios ir zauberio, va jei imti koki rimtesni shimano ar daiwa tada skirtumas juntamas, bet ir kaina ne iki 200 lt.

beje jei netvicinsi tai visiskai pofik ar excia ar zauberis 100% neturesi bedu jei normaliai priziuresi kad valas neuzsivyniotu ant stabdzio.

P.S. excia imciau tik 2000 - nes mechanizmai vienodi o dydzio bugnelio sociai pintukui + sukasi lengviau rite del maziau suvyniojamo valo per viena rankeneles apsukima - universalus daiktas gaunasi ;-var-var. tiktu ir ML ir H kotui is bedos ir laitui.
Zauberi tik 3000 nes 1000-2000 mechanizmas mazesnis - aisku ir maziau patvarus.
 #229648   henyte
 31 Spa 2010 15:40
Kleckas1978 rašė:Beje Henyte gi tau irgi buvo kai po zacepo gerai patampius su zauberiu ir uzmetinejant pirma karta - barzda numete (pats maciau) ...
:) Siaip bro, ten buvo "ecusima", bet nesvarbu tas pats ir "zauberiu" ar dar kokia rite galejo atsitikt, jei mintys kazkur kitur plaukioja ir su kuom nors cirski :-blablab-:
 #229658   tukasG
 31 Spa 2010 17:10
Dėkui visiem už info. Viskas aiškėja.
 #229712   Kleckas1978
 31 Spa 2010 21:49
jo zioplys pamirsau - nes daug cirskem ir su vaiku buvau :-D
bet koks skirtumas - su betkokkia rite ta pati gali padaryti jei neziuri kas ir kaip ;-)

O siaip zauberio spro variantas man ;-var-var. svarbiausiai kad rankenele teisinga ;-var-var.
 #229737   Grazwis
 01 Lap 2010 09:35
Kleckas1978 rašė:....
Pastebejau kad Excia geriau tada kai prie zacepo gerai patampai kota......
toks trumpas pastebejimas, nera gerai ritei, kaip prie kieto masalo uzsikabinimo , tiesiogiai tampai, bandydamas islaisvinti...
 #229799   Kleckas1978
 01 Lap 2010 18:50
rete net naudotis nera sveika - jei guletu lentynoj simta metu ji laikytu :-D
niekas nesako apie tampyma ir draskyma - jei uzsikabino ir tempi is jegos laikydamas uz rites bugno kad jis neprasisuktu - aisku proto ribose kad rite nesuluztu ar kotas - ir tokiu budu pintas valas isispaudzia tarpusavyje ir uzmetinejant buna kilpu - excia tuo poziuriu kloja kryzmiau ir isipaudimo valo kaip ir nebuna ;-)
beje uz tiek pinigu kiek masalu isvaduoji patampydamas ir panasiai - ne viena excia ir zauberis iseitu :-D
 #229957   SauliusM
 02 Lap 2010 11:46
tai kas Europoj parduodama su shakespeare ar mitchell vardu amerikoj parduodama su pflueger vardu.
va europinis tavo pfluegerio variantas tik vardu mitchell:
http://www.mitchell-fishing.co.uk/catal ... ,7256.html
audrutis su tokia gaudo kiek zinau, gali jo atsiliepimu pasiklaust, siaip kai sukiojau "Kote" ana visai patiko man. gali nueit i "kota" ir pasukiot.
 #229962   SatanKlaus
 02 Lap 2010 11:59
Aaaa, aišku dabar, ačiū labai, žiūrinėjau šitą ritę kote, patiko.
 #229963   Vegys
 02 Lap 2010 12:01
Įdomumui - Kote daug brangiau ar ... ?
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis