Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #228320   HIPIS
 24 Spa 2010 21:11
As turiu ta twina nuo lenku ;-) ..anksciau ta pacia rite turejau po Sustain 1000FD..zenklu. patiko. Tiesiog amerikonu rinkai tie twinai po Sustain zenklu ejo..
ULspininge. gan nemazai siuo klausymu yra prikalbeta...
Aplamai :gutgut ..Bet reik prisimint, kad tai kaskur 2002-2005m. japonisko twino interpretacija europos rinkai. Spule seno tipo, guolei ABR..vadinas atvviro tipo, lankelis isvis įdomus, senovines konstrukcijos-formos..Bet aplamai viskas :gutgut ..o kaina tokia, nes tai jau antikvarijatas :lol:

Blin ir is kur ju dar atkase... :lol:
 #228412   upesakmuo
 25 Spa 2010 16:40
Yra siaip ju ir daugiau su mg korpusu... http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... 26rid%3D20[/quote]

O gal kas nors ir naudojat jas? Kazkaip siame forume visai nera info (o pirstai niezti) apie Pflueger, Quantum, US reel supercaster ir kitokius amerikoniskus stebuklus. Gal geresnes uz tos pacios kainos Daiwas?

Savo ruoztu galiu pora zodziu apie TournamentZX. Naudojau 4000 modeli si sezona blizgiaudamas upese ant sroves ir likau patenkintas. Rite valo susukti nelinkusi (bent jau negaudant mepsais) matyt Daiwos twistbusteris veikia. Vediklyje yra guolis - 1vnt. , kuris zvejybos pradzioje kazkodel vis pauzia, po to nustoja. Viskas toje riteje normaliai, ekonomines klases gera rite, rekomenduoju. Kartais pamastau ant ko Cabelaso vadybininkai sutaupe kad ji stipriai pigesne (bent jau per akcijas) uz Exceler.
 #228471   henyte
 25 Spa 2010 20:07
4000 nemazas modeliukas, 10 meteliu tikrai atlaikys jei sunkiai nedzerkausi :) ... Jei sneket apie taupyma, tai tikiuos, kad taupoma ne metalo lydiniu saskaita, o tik brendo-vardo-pavadinimo... Juk kitiem "vartotojam" tokie zodziai kaip pvz.: "Maxima" ir jos prekes pykinima sukelia, bet nunesk ta preke i kokia kita parduotuve "shustru" pavadinimu ir uzdek dar garsios firmos pavadinima uzkeles kaina dar kokia 20-40%, tai ziurek ir pamatysi to nusivylusio "vartotojo" rankose ta pacia preke ir didziule sypsenele...
Jei snekant apie "Pflueger", tai praktiskai tapacia produkcija gali atrast ir Europoj "Mitchell" ar "Shekspyre" asortimente . Paziurejus "Cabelas" pirkeju ivertinimus, tiek "pfluegeriai", tiek "kabelasines daiwos" ivertinti labai gerai ir praktiskai vienodai ... Tik i tuos vertinimus gal reiktu ziuret siek tiek atsargiai, nes pirko jas zmones naudojantys vidutines klases irankius, o jei tam zmogui ikistum kokia "stella", gal jis jau ir kitaip i tuos visus "pfluegerius" beziuretu...
 #228576   vk
 26 Spa 2010 07:51
upesakmuo rašė: TournamentZX. Naudojau 4000 modeli
Prieš kelias dienas užsisakiau TournamentZX 3000 modelį. Šiaip turbūt labiau vertėjo imti Prodigy, bet ar nepastebėjau '''bum :-D , ar dar akcijos jam nebuvo. Tiesa, dar lygtai Prodigy 3000 dydžio nėra pasiūloj.
 #228599   SauliusM
 26 Spa 2010 09:32
vk, o tu man pasakyk, kokio bieso emei 3000 dydzio? ten gi anos viduriai tokie pat kaip ir 1500.
ta prasme 1500-3000 viduriai vienodi skirias tik bugniuko gylis/rotoriaus dydis...
tai ar nebus tau tas 3000 invalidas, kur ant mazos ritukes viduriu baisulinis rotorius uzmakaluotas?
 #228660   henyte
 26 Spa 2010 15:07
SauliusM rašė:ta prasme 1500-3000 viduriai vienodi skirias tik bugniuko gylis/rotoriaus
nesu savo teisumu 100% isitikines, bet ar ne 1500-2000 vienodi viduriai ir 2500-3000 vienodi, bet didesni uz 1500-2000 ?
 #228667   vk
 26 Spa 2010 15:24
SauliusM rašė:vk, o tu man pasakyk, kokio bieso emei 3000 dydzio? ten gi anos viduriai tokie pat kaip ir 1500.
ta prasme 1500-3000 viduriai vienodi skirias tik bugniuko gylis/rotoriaus dydis...
tai ar nebus tau tas 3000 invalidas, kur ant mazos ritukes viduriu baisulinis rotorius uzmakaluotas?
Šią ritę ėmiau grynai velkiavimui, mėtymui turiu geresnę (bent jau dvigubai brangesnę :-D ). Nelabai tikiu tavo versija apie vienodus vidurius, visgi svoris skiriasi tiek, kad turėtų skirtis ne tik viduriai. ;;yel
Užmečiau akį į vartotojų atsiliepimus, tai lyg ir nesiskundžia byrančion didelėm ritėm.
Šiaip dėl vieno dalyko galiu sutikti - būgnelio talpa man, kaip žvejojančiam pintuku, yra žymiai per didelė. Na bet ką daryt, kai žiopli -:kiwl gamintojai ligšiol nesusiprotėja gaminti galingų didesnių modelių sekliais būgneliais?
 #228671   SauliusM
 26 Spa 2010 15:34
didesni modeliai nera galingesni nes viduriai vienodi. galingesni yra daugumoj daiwu tik nuo 3500 dydzio. 1500 ir 3000 viduriai vienodi. 1500 ir 2000 net bugneliai viena kitai tinka nes tik gyliu skiriasi. 2500 ir 3000 mase uz 1500/2000 didesne nes uzpliurintas rotorius didesnis. bet krumpliai tokie patys. ir ir tas galioja beveik visom daiwom bent jau pigesnem, galingesnis mechanizmas nuo 3000 dydzio yra tik kaikuriose brangesnese serijose kaip fuego pvz.

jei kazkam kila abejoniu del sitos versijos galit pasiguglint ir atsirasit info. man tai jau kazkaip senai pereitas dalykas, kad daiwa pigesne nei fuego yra tik arba 1500 arba 3500 dydzio. tarpiniai variantai siaip tik dlia podderzky stanof...
 #228679   Xrapas
 26 Spa 2010 16:08
vk rašė:... Na bet ką daryt, kai žiopli -:kiwl gamintojai ligšiol nesusiprotėja gaminti galingų didesnių modelių sekliais būgneliais?..
Kai kada padaro :donknow' ...Va, pavyzdžiui- 4000 dydžio ritė su sekliu 3000 dydžio būgneliu:

Paveikslėlis
 #228684   vk
 26 Spa 2010 16:23
Xrapas rašė: Kai kada padaro :donknow' ...Va, pavyzdžiui- 4000 dydžio ritė su sekliu 3000 dydžio būgneliu:
Seklus - tai atitinkantis 1500 ar 2000 modelio talpą, o ne 3000-tinio. ;;yel
 #228685   vk
 26 Spa 2010 16:26
SauliusM rašė: . 1500 ir 3000 viduriai vienodi.
Jei tikrai taip - tai apsižioplinau :oops: . Kažkaip neplanuotai impulsyviai sumaniau nusipirkt. Dar galvojau, gal Xrapo patarimo pasiklaust. :-D Kitąsyk žinosiu, jei nepamiršiu vėl. :-D :grin:
 #228688   henyte
 26 Spa 2010 16:37
SauliusM rašė:jei kazkam kila abejoniu del sitos versijos galit pasiguglint ir atsirasit info
yep, tu teisus, musetas sumaisiau su kitom firmom ar skaitydams infa apie kazka kita galvojau... Tai su tokio dydzio pagrindine pora, dydis 1500 turetu but neuzmusamas pas koki ul-laitininka, jeigu jie aisku tokio svorio rites naudoja...
P.S. nors pats nesu domejesis ar ciupinejes 1500, bet kai pagalvojau...tai kazkaip netaip ji turetu atrodyt, su tritukstantiniu korpusu ir pusantrotukstantiniu bugnu ir rotorium...
 #228702   Xrapas
 26 Spa 2010 17:12
vk rašė:...Seklus - tai atitinkantis 1500 ar 2000 modelio talpą, o ne 3000-tinio. ;;yel
Seklus- tai ir yra seklus :donknow' , Shimano tokius žymi S raide.
Į Biomaster 3000S būgnelį telpa 100 metrų PE super 0.19 mm. Jei tiek per mažai- yra dar, pavyzdžiui, 4000S :) :
Paveikslėlis
 #228721   SauliusM
 26 Spa 2010 18:47
henyte rašė:
SauliusM rašė:jei kazkam kila abejoniu del sitos versijos galit pasiguglint ir atsirasit info
yep, tu teisus, musetas sumaisiau su kitom firmom ar skaitydams infa apie kazka kita galvojau... Tai su tokio dydzio pagrindine pora, dydis 1500 turetu but neuzmusamas pas koki ul-laitininka, jeigu jie aisku tokio svorio rites naudoja...
P.S. nors pats nesu domejesis ar ciupinejes 1500, bet kai pagalvojau...tai kazkaip netaip ji turetu atrodyt, su tritukstantiniu korpusu ir pusantrotukstantiniu bugnu ir rotorium...
matyt su ryobi sumaisei... pagal tavo pasakojima i tai panasiausia. 1500 daiwa UL'e kad uzmust, tai nezinau ka su ja daryt reiktu... nu mano fantazija taip toli nenesa. svoris daiwu 1500/2000 siaip jau irgi mazesnis uz ryobi 1000/2000 dydzio bugniuko diametra matavau ir tu ir tu kazkada, tai daiwa berods 2mm mazesnis. kaina irgi neblogesne uz ryobi o visokius ispardavimus cabelas pamedziojus ir geresne. o ne kaip atrodo ne 1500 dydis o silpnas chlipikas 3000. kur ant 1500 dydzio korpuso neprotingo dydzio rotorius uzkosetas.
taip kad sakau daiwa (jei apie brangiuosius modelius nekalbet) yra 1500 ir 3500 dydziu ir sitie dydziai pas daiwa saldainiukai. nu dar galima gal patisint 2000 dydi jei kas daugiau valo i maza rituke prisukt nori, bet kam to gali reiket as nelabai sugalvoju. 2500 dydis dar dar vien del to kad daiwos koonstrukcija stipri ir is principo irgi kazkiek laikys. bet 3000 dydis tai tik ciajnykam ir matracininkam retai bezvejojantiem.

P.S.: cia tik mano nuomone ir su niekuom gincytis nesiruosiu. ir aciu gyciui kad mane pati kazkada senai tuo klausimu i prota atvede.
 #228731   upesakmuo
 26 Spa 2010 19:37
vk, as tavo vietoj nesnervuociau. Jei daiwa deda tokius vidurius i 3000, vanasi jie ir suprojektuoti iki tokio dydzio rites. Tai 1500 su per didele atsarga, o ne 3000 per silpna ;-) , optimizmas padeda. Zodziu, kitakart imk 3500 Daiwa ir nesuk kiausu. As iki siol gailiuosi kad nepajamiau per sausio akcija daiwa advantage 3500 uz 100USD.
 #228736   HIPIS
 26 Spa 2010 19:52
Sita turiu..esu patenkintas...valo tai nerealei mazai tetelpa :shock: ..bet pintukui, plonam :gutgut ...beje vala kloje :gutgut 10..balu is 10.. :gutgut :gutgut
Nors deklaeruojama kad ji made Japan...femoi po mano pirkimo, tai isteryne :twisted:
Ant rankeneles ..made Presso china... :lol:
Bet esu patenkintas. Buvo minciu net grazint, uz klaidinancia informacija, bet pratestaves apsigalvojau... jegos turi kaip garevezys..cia ant Laito...pora kartu jau isardes buvau, mehanizmas :gutgut :gutgut :gutgut ...nors liuftu yra bet kai zvejoji jie visiskai nesijaucia, tik tada kai is neturejimo ka veikt, klibini viska kas neprisukta.. :lol:
Lydeku jau apie 40 vien. isveleta, viena truputi virs 3kg. testavimus atlaike be priekaistu.. :gutgut
 #228744   vk
 26 Spa 2010 20:16
upesakmuo rašė:vk, as tavo vietoj nesnervuociau. Jei daiwa deda tokius vidurius i 3000, vanasi jie ir suprojektuoti iki tokio dydzio rites. Tai 1500 su per didele atsarga, o ne 3000 per silpna ;-) , optimizmas padeda. Zodziu, kitakart imk 3500 Daiwa ir nesuk kiausu. As iki siol gailiuosi kad nepajamiau per sausio akcija daiwa advantage 3500 uz 100USD.
Aš nedaug ir tesinervuoju. :-D Jei iš naujo rinkčiausi, tai viso labo paimčiau 2500 modelį, na dar vietoj Tournament paimčiau Prodigy. 3500-asis modelis man per sunkus, per stiprus, tokio man nereikia. Ši mano ritė pakeis velkiaujant Ryobi Excia. Šiaip ir Ryobi Excijos užtenka, bet norėjosi geriau besireguliuojančio stabdžio ir kad lengviau būtų ištraukti voblerius su dideliais liežuvėliais permetimui. Manau, kad lengviau ištraukti bus vien dėl mažo perdavimo :-D , o stabdis taip pat turėtų būti geresnis.
Dar turiu Daiwa GS-8 2000 ritę, tai dabar baigiat mane įtikinti, kad ir ją galiu naudoti tokiems dalykams nesijaudindamas dėl jos santykinai mažo modelio. ;;yel
 #228746   vk
 26 Spa 2010 20:21
Xrapas rašė: Į Biomaster 3000S būgnelį telpa 100 metrų PE super 0.19 mm.
Oo, tiesiog ideali talpa. :gutgut Kažkodėl maniau, kad tokian turėtų tilpti gerokai daugiau, o daugiau nereikia. :grin:
 #228765   SauliusM
 26 Spa 2010 21:08
vk rašė:...3500-asis modelis man per sunkus, per stiprus, tokio man nereikia. ...norėjosi ... kad lengviau būtų ištraukti voblerius su dideliais liežuvėliais permetimui....
3500 kam tu rasai butu pats tas, velkiaujant gi nemetai pastoviai, tai rankos neatkristu nuo to. o vobleriai su dideliais liezuviais labai gera apkrova duoda ir su jais rite uzmust turbut lengviausia... nu gal tik dzerku neskaitant. isvis, ko multika neemei velkiavimui? manau zymiai labiau tiktu :roll: pas mane dabar ta darba ka tu aprasei atlieka ryobi ixorne...
 #228767   SauliusM
 26 Spa 2010 21:12
HIPIS rašė:
Sita turiu..esu patenkintas...valo tai nerealei mazai tetelpa :shock: ..bet pintukui, plonam :gutgut ...beje vala kloje :gutgut 10..balu is 10.. :gutgut :gutgut
Nors deklaeruojama kad ji made Japan...femoi po mano pirkimo, tai isteryne :twisted:
Ant rankeneles ..made Presso china... :lol:
Bet esu patenkintas. Buvo minciu net grazint, uz klaidinancia informacija, bet pratestaves apsigalvojau... jegos turi kaip garevezys..cia ant Laito...pora kartu jau isardes buvau, mehanizmas :gutgut :gutgut :gutgut ...nors liuftu yra bet kai zvejoji jie visiskai nesijaucia, tik tada kai is neturejimo ka veikt, klibini viska kas neprisukta.. :lol:
Lydeku jau apie 40 vien. isveleta, viena truputi virs 3kg. testavimus atlaike be priekaistu.. :gutgut
nu yra dar 1000 dydzio preso, tai tajau ne ciajna bet tailandas ir kaina gabalu didesne:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1987
man ta kaip tu rasei 1500 irgi labai patiko, bet ta mazesniaja kai pasukiojau nu tikrai belekiek kartu zgrabniau padaryta. nors realiai tai ir tos didesnes/pigesnes pilnai uztektu realiem poreikiam tenkint. tarnauja tos kinietiskos daiwos ilgai ir nuobodziai. kiek as ju turejau tai nei vienos neuzmusiau, o parduodavau, kai moraliskai atsibosdavo.
 #228768   SauliusM
 26 Spa 2010 21:14
upesakmuo rašė:Jei daiwa deda tokius vidurius i 3000, vanasi jie ir suprojektuoti iki tokio dydzio rites. Tai 1500 su per didele atsarga, o ne 3000 per silpna ;-)
nu galne visai taip...
 #228921   Lamiglas
 27 Spa 2010 13:39
labas kolegos , mano klausimas gal kiek ir naivokas , bet visdelto ... nusipirkau shimano technium 4000 fa rite , labai kaina pasirode patraukli mokejau 200 litu , bet svarbiausia kad techniumo bugneliai tinka manajam sensilaitui mg kuris yra tik su vienu bugneliu , taigi viskas kaip ir gerai bet suemus pirstais rites rotoriu ir pajudinus i sonus jauciamas rotoriaus klibejimas , ar neatsilieps tai rites darbui veliau ? Turiu shimano twina mg , ta paty sensilaita mg ir stradika fi , ten viskas tvarkoj niekas nekliba ....
 #228953   Lamiglas
 27 Spa 2010 15:05
verziau , bet beveik tas pats , na gal tai ir nera labai blogai kliba tai kliba kitas nekreiptu demesio , idomu ar su laiku neissiklibins dar daugiau ar netures tai itakos valo vyniojimui nes pakolkas tai vala kloja puikiai
 #229093   tukasG
 27 Spa 2010 20:28
Norėjau paklausti, ar ritei WFT Alubraid 40 match tinka paprasti 40-inio Alubraido būgneliai ir atvirkščiai? Kiek supratau iš forumo pasisakymų, ši ritė tinkama naudoti su pintais valais?
 #229114   vk
 27 Spa 2010 21:08
SauliusM rašė: 3500 kam tu rasai butu pats tas, velkiaujant gi nemetai pastoviai, tai rankos neatkristu nuo to. o vobleriai su dideliais liezuviais labai gera apkrova duoda ir su jais rite uzmust turbut lengviausia... nu gal tik dzerku neskaitant. isvis, ko multika neemei velkiavimui? manau zymiai labiau tiktu :roll: pas mane dabar ta darba ka tu aprasei atlieka ryobi ixorne...
3500 nereikia, nes ir Excia 3000 negaliu jau keli metai užmušt, nors nusibodo. :-D
Dėl multiko - pirma mintis buvo apie jį :grin: , stoviu ant ribos jį nusipirkt, bet šįsyk paėmiau ne multiką dėl banalių priežasčių - nesigaudau multikuose, tingėjau ilgai aiškintis, o dar ir kotą reiktų jam rinkt. :-D Tad multikinį komplektuką atidėjau ateičiai. Gal reiks pirkt, kai kas nors iš jūsų perėjinės aukštesnin lygin ir kokį nors gatavą komplektuką pardavinės. :-D Šiaip dar kai paskaitau jūsų temose, kiek knisatės su multikų tepimais, rinkimais, tai irgi tokia antireklama veikia, norus apmažina. :-D
 #229115   SauliusM
 27 Spa 2010 21:12
vk rašė: Gal reiks pirkt, kai kas nors iš jūsų perėjinės aukštesnin lygin ir kokį nors gatavą komplektuką pardavinės. :-D
beveik provokacija :-D
 #229154   Taacis
 28 Spa 2010 06:35
vk rašė: Šiaip dar kai paskaitau jūsų temose, kiek knisatės su multikų tepimais, rinkimais, tai irgi tokia antireklama veikia, norus apmažina. :-D
Nes labai jau paprasta ta tepima atlikinet- keli lashai tepalo y vedikly ir viskas. O kad dantrachius sutept (kas realiai reikalinga, manau, kad kokius 2-3 kart metuose)- trys varzgtai pirshtais atsisuka, arbai ir tik vienas varzhtas buna. Viskas daug papraschiau negu mesmalese...
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė