Simonas rašė:Taacis rašė: geltoni jie.
http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 56&pid=219
vwf39.
P.S.: vakaras pas mane, saulės nėra, prietema.
O akiniai geltoni.
p.p.s.: o atspindzius nuima abu beveik vienodai. Abu sudejus (90* kampu) juodas vaizdas- galima saules užtemimus stebėt

O kaip tie geltoni pries saule ar labai jau blogai? As irgi apie siuos akinius galvoju.
Tik nusipirkes vazhiavau y Klaipeda (saule shviete ish nugaros/shono)- nuo Kowno iki Kryzhkalnio devejau juos- viskas normaliai. Bet jeigu sedet valtyje shviechiant saulei, su shiais akiniais, tai manau bishky beryshio- kam jie tada reikalingi?
Vzhiuojant ish Klaipedos oras buvo ukanotas, dulksna- va tada ta geltona spalva ir pagrazhina pasauly.
Nei su vienais ish shiu akiniu zhvejot dar nebuvau, nes kai pernai pamechiau Solano "akvalanga" (beje situacija irgi kvailai standartine- uzhsidejau ant kepures (nu kaip Korsakas per telika) ir pamirshes po kokio pusvalandzhio nusiemiau kepure, o akiniai nuskrido y Zheimena (plaukem su baidarem)) tai shitie yra pasiruoshimas sezonui.
P.S.: tik ka ishlindau y balkona- saule jau uzhlindusi uzh kaimyninio namo, bet y giedra dangu netoli saules, zhiureti yra sudetinga- markstausi, uzhsidejes akinius- nebesimarkstau- visur mazhdaug vienodai shviesu. Bet tai, kad galiu saules link zhiureti nesimarkstydamas- nebutinai yra pliusas, nes nezhinia kiek shie geltoni stiklai praleidzhia UV spinduliu. Galima prisidaryt bedos kai pro atvirus vyzdzhius y aky patenka nenufiltruoti UV spinduliai. Bet kokiu atveju su shiais geltonais akiniais, pakliuvus y sauleta vieta, tikrai nekyla noras nusiplesht akinius nuo veido, kuo greichiau.
P.P.S.: Dar nulekiau balkonan su tamsiais pilkais akiniais. Zhodzhiu be akiniu zhiuret y dangu (link saules, bet saules nesimato, ji uzh kampo) gana nemalonu- spigina. Su geltonais akiniais- vaizdas pagereja- bet ta geltona aplinka aplinkui bishky nervina, Su pilkais akiniais- veida nushviechia shypsena- viskas aishku, ryshku ir neakina, ir nespigina.
PPPS: dabar eisiu y kiema daryt ekspermento su UV. Mano paprasti akiniai ant saules patamseja, patamseja nuo UV (nei automobilyje nei namie akiniai netamsuoja). Einu pazhiuresiu pro kuriuos polaroidus labiau patamses mano okuliorai...