Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#49007   Hookaz
 25 Sau 2008 14:46
blight rašė:
Xrapas rašė:DAIWA šitą problemą sprendžia ABS sistema, kur konusas dėl būgnelio formos suklojamas atvirkštinis
Sorry bishki OT, gal matet praeitoj "Vienam kable galys" laidoj kaip Romados specai gan idomiai ishshifravo ta ABS - Anti Back Clutch System, kazkas tokio. Matyt googlej suvede ne ta rado :-D
nu tai viska gerai isverte :roll:

#49008   blight
 25 Sau 2008 15:18
O tai ne "Advanced Ballistic System" :?:

#49009   Airis
 25 Sau 2008 15:38
man tai tas ABS nepatinka, pas mane yra ant karpiniu daiwa emcast http://www.yatego.com/fishing-dreams/p, ... 7b2b35369a
riciu. toks jausmas , kad uzmetant istisai valas lieciasi i bugnelio krasta ir blogai uzsimeta. o vat ant surfiniu ryobi proskyer nose http://www.yatego.com/bigfishworld/p,45 ... 69433d884c
stovi longcast bugnas, tai eina valas kaip ispi...tas, nes slysdamas nuo storojo galo valas nesiliecia su krasteliu arba lieciasi, bet mazesnis valo kampas

#49010   Xrapas
 25 Sau 2008 16:27
Nesu nei vienos DAIWOS turėjęs, negaliu su kuo nors lyginti.
Dabar pagrinde gaudau su sąlyginai pigiom RYOBI ir BANAX ritėm. Valą, mano akim žiūrint, kloja pakankamai normaliai:
Paveikslėlis
valo nuostolių dėl barzdų neturiu :roll: :-D
P.S. tarpinę keičiau tik po Applause 3000 būgneliu.

#49015   Sokratas
 25 Sau 2008 17:26
Nesuprantu, kaip jums nesusipainioja, kai tiek daug privyniojat ant ričių. Jei aš tiek privynioju, tai kai grįžtu iš žvejybos, yra belikę pusę valo... :)

#49017   blight
 25 Sau 2008 17:34
airis rašė:man tai tas ABS nepatinka, pas mane yra ant karpiniu daiwa emcast
Puse sezono prameciau su Daiwa Certate. Nieko geresnio kolkas neteko laikyt rankose. Valas nuo ABS bugno tiesiog ciuozte ciuozia, tiek pintas (0.08 samuline) tiek mono (0.20mm). Shiaip pirma kart paemes ja i rankas nelabai eina pajaust (bent jau man taip buvo) kas ten ypatingo. Bet po keliu dienu, su priesh tai tureta Okuma metaloid :oops: ne nera ka lygint. Metasi kelis kart toliau - kol apsipratau shveisdavau i krumus kitoj pusej upes :-D Vala kloja idealiai. Per ta laika neapturejau absoliuciai nei vienos kilpos (timpcioju gana dazhnai).

#49050   Xrapas
 25 Sau 2008 20:55
bobis rašė:...Nesuprantu, kaip jums nesusipainioja...

:donknow' :-D
Tiesa, po metimo visada lankelį užlenkiu ranka, tuo pačiu patempdamas valą (kad pradėjus sukti kilputė nesusidarytų). Skamba gal sudėtingai, bet pripratau- gaunasi automatiškai :roll:

#49055   Sokratas
 25 Sau 2008 21:10
Tai mano irgi toks įpratimas yr nuo seno, bet tiek niekados nebevynioju, gaila valo :).

#49110   alkanas
 26 Sau 2008 21:19
bobis rašė:Nesuprantu, kaip jums nesusipainioja, kai tiek daug privyniojat ant ričių. Jei aš tiek privynioju, tai kai grįžtu iš žvejybos, yra belikę pusę valo... :)
tai ir man taip budavo, niekad iki pat krastu nevyniodavau, kol neissiaiskinau, kad reikia pareguliuoti bugneli, kad lygiai klotu vala, kad nesusidarytu grioviu nei priekyje nei gale bugnelio , jei su saibom nevisai graziai gaunasi, tai galima ir is rankos pavyniot, tik pries gala likusi vala susukt rite, tada griovys bus nezymus, ir problemu neturetu kilti :roll:

#49144   cesius
 27 Sau 2008 20:39
Kazkada Spiridonas rase, jog po rites bugneliu padejo saibike ir nebevynioja valo ant virsutinio stabdzio. Tai va , paporinkit kur tu mizernu saibikiu rast. Kiek parduotuviu visokiu atziurejau niekur nera, net vaiko zaislus pradejau ardyt beieskodamas :evil:

#49151   Kuzmičius
 27 Sau 2008 21:38
Susirask metalo tekintoja. :)

#49153   Airis
 27 Sau 2008 22:04
pasidaryk pats is plastmases plonos

#49154   Xrapas
 27 Sau 2008 22:12
cesius rašė:...kur tu mizernu saibikiu rast...
Pasidaryk iš plastiko. Kiek bandžiau, geriausios gaunasi iš visokių skaidrių įpokavimų, nuo valo, StrikePro arba Yozuri voblerių ir pan. Išgęžk reikiamo diametro kiaurymę, o paskui apkirpk manikiūrinėm žirklėm. jie būna įvairių storių, paskui lengva reguliuoti.
Jei reiks storesnių- labai gerai tinka plastikas nuo tel. papildymo kortelių.

#49757   vincas
 03 Vas 2008 19:51
sveiki,
gal kas yra susidures su firmos Abu garcia produkcija, nes cia uztikau nuolaidos ir mastau ar verta isigyti?
jei toks klausimas jau kazkada buvo, mestelkit nuoroda, dekui! :-D

#49778   Xrapas
 04 Vas 2008 08:30
Klausimas žvejojantiems su Shimano ritėmis, turinčiomis taip vadinamą Super slow oscillation system.
Esu radęs atsiliepimų, kad ritės su tokia sistema nelabai "draugauja" su pintais valais- dėl labai glaudaus vijų vyniojimo pakankamai dažnos barzdos.
Esu gavęs dovanų tokią ritę:
http://www.salmoru.com/catalog/266a/x2714/10024/
Pabandyt spėjau tik vieną kartą, su 0,2 monovalu. Vyniojau, kaip įprastai, beveik lygiai su būgnelio kraštu. Ritė valą kloja nedideliu į priekį platėjančiu konusu, jokių "barzdų", kilpų ar užuominų į jas nebuvo.. Pavasariui planuoju į "arsenalą" įtraukti daugiau pinto valo, bet tie gandai truputį neramina...
Gal turit kokių atsiliepimų arba rekomendacijų dėl tokių ričių, pintų valų storių ir kiekio būgnelyje?

#49789   ruginukas
 04 Vas 2008 09:15
naudoju Twinpower FB 4000,barzdu nedaro, bet cia manau daugiau zvejo itaka - daryti barzdas :lol:
pinto visada nedavynioju iki krasto per kokia 1-1,5 mm
tarpinemis (ant asies) lengvai reguliuojasi norimas valo klojimas

#49821   Xrapas
 04 Vas 2008 11:49
ruginukas rašė:... zvejo itaka - daryti barzdas :lol: ...
Pilnai su tuo sutinku. Gaudau savo ritėmis visą sezoną , nematau nei vienos "barzdos". Užtenka duoti tą pačią ritę žentui- problemos vos ne su kiekvienu užmetimu :shock: :lol:
Šiuo atveju įdomesnė techninė pusė. Super Slow oscillation buvo projektuojama, orientuojantis į plonus monofilamentinius valus. Gandų dėl jos keliamų problemų, naudojant pintukus esu radęs nemažai, na, kad ir šitos diskusijos:
http://pierandsurf.com/forum/showthread.php?t=27420
Anglų pas mane...šiaip sau :oops: , taip ir neišsiaiškinau.
Beje, tavo ritėj, kiek supratau, valo klojimo būdas specialiai pritaikytas gaudymui pintais valais ?:
http://www.fion.ru/rating/items/149/

#49831   Airis
 04 Vas 2008 14:58
nezinau tiksliai ar symetre yra super slow o., bet pinto valo tikrai nepainioja. naudojau 0.19 pe super lasisu zukleje. vala viniojau iki krasto

#50009   Xrapas
 06 Vas 2008 13:24
Dar apie valo vyniojimą:
http://www.gonefishing.ru/index.php?type=page&id=777
Mintis dėl kaproninių siūlų įdomi, ar nebandėt? Man su bekingu dažnai problema, kitą kart reikia apie 100 m seno monovalo pavynioti, nevisada randu. Mazgyti kažkaip irgi nesinori :?

#50034   tuomahaukas
 06 Vas 2008 16:22
Na čia kaip kam... :roll: nematau problemos nusipirkti storesnio monofilamentinio valo babyną, skirta "pavyniojimams", kam būtinai naudoti senus šmotus ? Antra, bent man beveik nenutinka, kai pamatau "backingo" ir pagrindinio valo mazgą žūklėje.
Tokios mintys kaip
"Кроме того, подмотка из ниток имеет гораздо меньший вес по сравнению с той же монолеской, а эти лишние пускай всего пять-шесть граммов могут значительно повлиять на общий баланс снасти в целом"
man atrodo juokingos. Kaži kiek tie 5 g "žnačitelno pavlejajet na moj balans s Stamina 4000" ? :roll: :lol:

#50050   Xrapas
 06 Vas 2008 18:05
Dėl svorio gal kiek ir perlenkta :) , aktualiau nebent ultralight įrankiams.
Esu išbandęs įvairias gumines, medines ir net kamštines būgnelio talpos sumažinimo tarpines- monovalo bekingas pasirodė priimtiniausias. Nepatinka tik, kad po ilgesnio buvimo po pagrindiniu jis tampa kažkokia "garmoške". Na ir dėl ilgių: EXCIA 3000, vyniojant 0,22 100m. špūlę valo bekingui išeina apie 150 m. Paskutinįkart teko iš trijų skirtingų gabalų durstyti. Mazgai užmetimui netrukdo, tik tas raišiojimas... :evil:
Dėl storo valo bekingo- paprastai naudoju tokio pat diametro, kaip ir pagrindinis. Taip kai kas rekomenduoja, o ir man pasirodė, kad geriau sugula valas.
Pasiūlymas dėl siūlų pasirodė įdomus dėl poros priežasčių: kaproninis siūlas minkštas, susiformuoja lygesnis pagrindas pagrindiniam valui, nesigarankščiuoja ir, pasak straipsnio autoriaus, greičiau džiūna.
Vienu žodžiu, pažiūrėsiu, kiek tokie siūlai kainuoja (įtariu, gerokai pigiau už valą) ir pamėginsiu. O kas gausis- informuosiu ;-)
 #50574   crg
 13 Vas 2008 16:24
Nusipirkau siandien rite
http://www.abugarcia.com/prod.php?k=785 ... 0(1114388)
gal kas zvejojot su ja kokie butu atsiliepimai
zadu deti ant Techniumo 210UL buvau uzsidejes ant koto balansas neblogas taip skant lipte prilipo
Paskutinį kartą redagavo 1 crg. Iš viso redaguota 19 kartus.

#51615   senelis
 26 Vas 2008 20:15
Xrapas rašė:Klausimas žvejojantiems su Shimano ritėmis, turinčiomis taip vadinamą Super slow oscillation system.
Ritė valą kloja nedideliu į priekį platėjančiu konusu, jokių "barzdų", kilpų ar užuominų į jas nebuvo..
Xapai,ka tik vyniojau pinta vala ant Shimano super gt ir pastebejau,kad vala kloja konusu,kaip sakei,platejanciu i prieki.Mane kazkaip suneramino,ar tikrai taip turi buti? Na is pradziu vyniojant valas lyg ir nedaeina iki rites apacios :roll: Ne viena mano tureta rite taip nevybiojo :?

#51617   alkanas
 26 Vas 2008 20:45
gauni po bugneliu det saibele plonyte, ir taip iscentruot bugneli kad vyniotu lygiai , gal net vienos saibeles neuzteks, reiks dar vienos, arba jau pirmoji kuria uzdesi bus per stora- gausi plonesnes ieskot :?

#51619   senelis
 26 Vas 2008 20:53
Tai jo,alkanas,tu teisus.As cia kaip tik Scerbakovu filmuka apie beinertines rites nusikociojau (aciu Linkomanijai - filmas parejo per 5 min) tai ten apie tas saibeles ir pasakoja .Na gal pintam valui ir geriau,kad konusas i prieki plateja :roll: Su mono zvejojau sia rite,tai jokiu barzdu ne uzuominos nebuvo,nors suvyniota iki pat krasto.Na ziuriu toliau,ka bratkos pasakoja ;-)

#51620   alkanas
 26 Vas 2008 21:08
pintam negerai yra visokie konusai ir ravai priekyje ar gale bugnelio, dek saibeles, kitaip nieko nebus , as irgi reguliavau savo shimana tik stradica :-ou-je tiesa- jei sunkiai gaunas gali paxalturint biski - pasuki valo, na to po apacia blogo, is rankos vyniodamas islygini, kad butu be konusu ir ravu, ir dabaigi vyniot koki 100m likusi su rite jau :-ou-je ir taip dariau

#51621   Xrapas
 26 Vas 2008 21:18
Ritė su priekiniu stabdžiu?
Jei bėdų nebuvo su mono, turi normaliai šaudyt ir su pintu. Aš tavo vietoj kolkas jokių tarpinių dabar dar nedėčiau, gal tik pintuko truputį mažiau pavyniočiau. Čia apie konusus irgi truputį rašė:
http://www.gonefishing.ru/index.php?type=page&id=778
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė