Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#24078   Agis
 15 Vas 2007 11:50
Rapaliniu atradau daug pazystamu :lol: reiskiasi ne tik sudo esu prisipirkes

#24164   Xrapas
 17 Vas 2007 17:12
Dar keletas:
SALMO
Paveikslėlis
Iš PERSH daugiausia kibimų turėjau ant natūralaus (dešinėje, viršutinis) spalvinimo. Abu PIKE (dešinėje, du viršutiniai) dar nebandyti.
Šitos grupės "lyderiai"- Whitefish (dešinėje, keturi apatiniai), daugiausia kibimų sulaukiau ant trečio nuo apačios. Pasiteisino traukiant ramiai, be aštresnių trukčiojimų. Du apatiniai dešinėje dar senos konstrukcijos, visiškai kitoks liežuvėlis ir judesiai, bet praėjusį rudenį ant pačio apatinio pagavau tris 1,2- 2,0 kg lydekas.
Paveikslėlis
Smagiausi šitoje "kompanijoje"- juodi geltontaškiai Butcher, ešeriai ir lydekos neatsisako, ypač vasarą. 5 cm Hornetai, Boxeris ir Bullhead'as dar nebandyti.

#24165   Xrapas
 17 Vas 2007 17:57
Paveikslėlis
Kairėje eilėje- latvių SALMO vobleriai, dirba visi, numatau neblogą jų ateitį ;-)
Ypač norėčiau pagirti patį apatinį- esu matęs keleto firmų kataloguose, man jau "padovanojo" tris lydekutes. Pirkti per išpardavimus, kainavo 6- 9 Lt.
Dešinėje- Jaxon (keturi viršutiniai), iš jų man pasiteisino tik KARAS, toliau du Yakima Bait kedriniai Poe's Cedar- vienas nerealizuotas kibimas ant mažesnio ir lenkiškas, gautas dovanų nežinomos kilmės giliavandenis vobleris.
Paveikslėlis
Palyginus mažai mėginti, pagauta tik ant centrinio Aisės vobleriuko. Perspektyviais, sprendžiant iš jų darbo, IMHO galėčiau pavadinti kairėje eilėje esančius Atemi (viršutinis, gražiai dirba tvičinguojant), sekantys trys- Phoenix, vienas kibimas ant "klouno" spalvų, toliau Yo-Zuri kopija, Byron SLIM ir SPRO.
Dešinėje- du X-Zone "šedevrai", viršutinis visiškai nedirba, eis eksperimentams. Toliau- nebandyta lietuviška "dusia", Kenart (pagautas vienas ešeriukas), Cormoran "nesusipratimas", lakas sutrūkinėjo pirmoje žvejyboje, darbas niekam tikęs, aiškiai prašosi padovanojamas...
Priešpaskutinis- per 15 metų nei vieno kibimo nesulaukęs DAM.
Apatinis- įdomus Ospray firmos vobleriukas, jį dar nedaug bandžiau, bet iš tų, kuriais galima pasitikėti.

#24176   Xrapas
 17 Vas 2007 22:53
Na ir "paskutinis reportažas" iš voblerių saugyklos :roll: :
Paveikslėlis
Kairėje- River2sea vobleriukai. Įdomi konstrukcija, geros spalvos, įdomus darbas, "demokratiška" kaina. Suspending variantas, galima nesmarkiai tvičinguoti. Nustojus traukti perlinksta, priima Dorado Deadfish formą ir lėtai grimzta. Bandyti dar nedaug, viena 0,5 "silkutė" susiviliojo mažiausiu (trečias nuo viršaus) modeliu. Poperį, besitreniruojant juo žaisti, užpuolė du ešeriukai. Static Shad dar nebandytas, kaip ir dešinėje eilėje esantys ALEX vobleriukai.

#24177   Denas
 17 Vas 2007 23:02
Poperiuj Vital rekomendoja muselia prekirpt bent per puse ;-)

#24178   Xrapas
 17 Vas 2007 23:18
Tai kad šitas, palyginus, jau "gigantas"- 6,5cm/7gr. Muselė mažai darbą įtakoja, be to, pati greit nusišers :-D

#24179   Denas
 17 Vas 2007 23:21
Gal ir jusu tesa :oops:

#24180   Xrapas
 17 Vas 2007 23:32
Na ir visai paskutiniai:
Paveikslėlis
Pagrinde visi nauji ir labai mažai bandyti, išskyrus Salmo PIKE 16F (kairėje, antras nuo apačios, 4 lydekų "autorius") ir AISĘ su raudongalve VIVINGRA, užsilikusius nuo šlovingų laikų 1989- 2002 metais, kai buvau labai užsidegęs velkiavimu ir kiekvieną rudenį važinėdavau į B. Lakajus.

#24181   vital (vilnius)
 18 Vas 2007 08:21
Xrapas
Gera pas jus kolekcija ::liux As negaliu net pagalvoti kiek jus turetum vobleriu giventum Baltarusijoi arba Russijoi :-D
P.S. gal ir dideliam poperiams ir netrukdo neapkirpta musele,bet ira pas mane ULpoperiukas "R2S Bubble pop 35" kuriam tik apkirpes uodega ant puse tampa "piktas kaip suo" :-D

#24845   Xrapas
 26 Vas 2007 13:46
Šiandien Vilniuje pasirodė šitie:
Paveikslėlis
Dorado LAKE 3,5cm/4gr

#24850   Vegys
 26 Vas 2007 14:19
Ne pirma kart girdziu "dorado lake". Man sitie 3.5 cm visai nesimpatiski kazkokie :) Ar galit papasakot ka ant ju gaudot ? Pagal liezuveli turetu plaukt max iki kokia 50 cm. Gal kokius sapalus ? :roll:

Apie didesnius tai girdejau kad lydekos valgo - ypac Gerasdviratis giria (jei neklystu).

Xrapai, Vilnius - didelis. Kur konkreciau ju yr ? Didesniu modeliu irgi yr ar tik sitokie ?

#24865   Xrapas
 26 Vas 2007 16:40
Tokių dar neturėjau- bandysiu siūlyti lydekoms seklumose :roll: .
Darbinis gylis pagal gamintoją 0,5- 0,7 m, dirba agresyviai, labai gerai užsimeta- turėtų būti nebloga alternatyva panašiomis sąlygomis pasiteisinusiems Storm Subwart 4cm/5gr.
Visų dydžių ir spalvų LAKE bei kitų Dorado užsivežė Fabijoniškių 2 ;-)

#24868   tuomahaukas
 26 Vas 2007 17:32
Nenuostabu. Bitėje ir konferencijoje atsakančiai prireklamuoti to paties GD :lol:
Fabai musėt irgi pasiskaito apie "panacėjas". Fanatikuose "leikų" jau ankstyvą rudenį nemačiau- sakė: "kažko labai greit iššlavė :roll: "
:jeheje:

#25940   tuomahaukas
 09 Kov 2007 13:46
Ištrinsim, o kaipgi :twisted:
Spausk ne "cituoti" o "atsakyti" ;-)

#26704   Agis
 16 Kov 2007 22:40
Vakaryksciai pirkiniai.Gal kas turit kokiu komentaru, butu ydomu isgirsti :roll:

Paveikslėlis
Paveikslėlis

Mane sugunde kaina, 7.5 lietuvisku, gal sakau ne veltui ismeciau ir netrukus pasiteisins :roll:

#26711   tuomahaukas
 16 Kov 2007 23:14
Atsiprašau, bet aš vėl su savo supistu trigrašiu dėl voblerių kokybės... :oops:
Kai tiki- pasiteisina. Tyčia užpernai keletą voblerių gadinau (na ne kirvio pagalba, vienam pasukau ašelę, kitam ant galinio trišakio svorio dėjau, keičiau sunkesniais trišakiais pasukdamas tvirtinimo ąselę, jau neskaitant marginimo izoliacjos juostelėmis...)- berods "nesugedo", imho "reabilitavosi".
Jokiais būdais nenoriu skatint "partalinti" voblerių idant taip būtu geriau. Skatinčiau mažiau preciziškai žiūrėti. Jei "blaivas" nepasiteisins- bandyk ant girto, žioplo, invalido...
P.S. Drąsesnis esu su sinking modeliais. Lengvi paviršiniai atsirūgo.

#26713   Agis
 17 Kov 2007 02:34
PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Mano arsenalas laukia sezono atidarymo :lol: Kai kurie buratinai dar garaze.Tai kuklus mano dvieju metu spiningavimo praktikos arsenalas.Laukia trecias sezonas.Dabar trupuciuka susisisteminau masalus, tai jau zinosiu ant koiu uzkibo, kaip anie vadinsis :-D

#26723   forca
 17 Kov 2007 09:19
labai panasu kad tai j-z arc minnow, jei voblerio apacioj yra kiauryme svies. elementui ideti.

#26738   Vitolis
 17 Kov 2007 15:12
Paveikslėlis
Dalis mano arsenalo. Siandien papildziau 4 rapalos voblikais(ketvirtoj eilej is virsaus jei ziuresit is kaires). Neuzdengiau lango, tai nelabai kokybiskai gavosi. Nelazdavokit. Galejau kaip Agis, visus atskirai parodyt.

#26739   Xrapas
 17 Kov 2007 15:23
Vitoli, o kaip su ta DUSIA, ar ragavo kas?

#26740   Xrapas
 17 Kov 2007 15:24
Šiandien, paimti dėl labai palankios kainos:
Paveikslėlis

#26741   Vitolis
 17 Kov 2007 15:28
Paveikslėlis

Dar siandien Romadoje paemiau ritele del UL Shimano "Symetre 750FI" Mano arsenale dabar 4 Shimano rites. Viena "Stradik" tarnauja jau labai seniai, ir jokiu pretenziju kaip ir kitoms sio gamintojo ritems neturiu. Tikrai puiki produkcija. Gaila orai labai nepalankus ir si savaitgali negalesiu i savo upelius palekt. Penktadieni jau gausiu siunta Yo Zuri ir tada pasigirsiu kokius uzsakiau, nors rasyti jau rasiau ir Vital pritare mano pasirinkimui. Jei isprotet, tai iki galo. Ieskosiu ir as botagelio iki 6 gr. uzmetimo. Nors turiu kaip rasiau nebloga Shimano Technium 2-10 gr. 2,10m ilgio. Man jis tikrai prilipo, taciau kai pasiskaitai jusu debatus, tai pradedi naktim nemiegoti. Zmona sako baigi visai nukvakt su tais savo zaisliukais. Na ka darysi koznam savo.

#26743   vital (vilnius)
 17 Kov 2007 15:41
Vitolis
Rite UL to ko reike nebluogi atselipimai internete apie ja ::liux Sveikinu su pirkimu :)

#26744   vital (vilnius)
 17 Kov 2007 15:45
Xrapas
Ta "Elkos" 33 spala tai jau tapusi klasika ::liux .Visur ir Lietuvoi ir Baltarusijoi ir Russijoi :) Super spalva ::liux

#26745   Vitolis
 17 Kov 2007 15:55
Xrapas rašė:Vitoli, o kaip su ta DUSIA, ar ragavo kas?
Man ji padovanojo kolega bet ne zvejas. Pernai galvoju pabandysiu upelyje pavasari. Pirmas metimas ir sapalas pasimove visai korektiskas. Taciau gal dar kokius 5 kartus as ji bandziau 0.

#26747   Vegys
 17 Kov 2007 16:00
labdien ! Siandien teko susipazint su Aleksandru, kuris remontuoja zukles irankius - nuveziau savo rite taisyt jam (pats buvau issiardes - suluzus spyruokle). Apsistojes jis Vileisio 18, Vilniuje, bet zada kraustytis i kita vieta. Jisai ne tik taiso irankius, bet ir gamina voblerius ! Apziurejau jo kolekcija, aprode, papasakojo. Aisku, negalejau iseit nenusipirkes - juk ne vieno dar ranku darbo voblerio neturejau. Nusipirkau stai toki :

Paveikslėlis

Kabliukus teks uzsidet paciam, nes kaip jis sake, vieni nori vienos firmos, kiti kitos ir tt.

Gamina jis pagrinde lydekoms (nors sake sugauna su jais ir sapalu). Masalu dydis nuo 10 cm iki 25 cm, kaip jis sako - didesnems lydekoms. Niekad negalvojau kad savadarbiai vobleriai gali but tokie grazus ! Pridares jis ju visokiu - ir is stiklo (ar ko ten?) - permatomu, ir paprastu. Kainos ner mazos - uz saviski 14 cm mokejau 30 Lt. Didziausi kainuoja iki 100 Lt. Sake greitu laiku turetu atsidaryti jo internetnis puslapis.

Klausimas : gal kas nors bandet jo vobleriais gaudyt ? Kokie pasiekimai ?

#26770   Vitolis
 18 Kov 2007 14:28
Paveikslėlis
Susigundziau vakar ir paemiau dar 4 voblas spiningui. Baisiai jau patiko hologramos. Atspalviai nerealus. Keleta Rapalos jau turiu ir turbut su sitais taip pat nebus problemos su srateliais. Manau neuzstriks. Ju produkcija pasitikiu.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Baisiai niezti rankos isbandyti. Tikekimes kad tas saltas pavasaris praeis greit.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė