Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #179296   slavikas
 19 Kov 2010 21:45
Turiu vieną iš šitų http://www.firmadragon.pl/english/rods/ ... tml#modele , man patinka,prekiauja Rovana.Kaip Kurtinaitis sakė krepšinis ne seksas-abiem gerai nebus,taip ir čia L-44 ir X-Xrap10 skirtingos kategorijos masalai,sunku parinkti kotą abiem.Nukenčia arba užmetimo atstumas,arba Rapala nedirbs kaip suprojektavo gamintojai.Jeigu žvejočiau iš valties, tai imčiau iki 18g,užmetimo atstumas nesvarbiausia.
 #179307   Jurginas
 19 Kov 2010 23:56
Na, tada vis tik tikriausiai tektų užmetimo svorį aukot, vis tik daugiau taikysiuos į lydekiokius, ne ešerius aš su tuo kotu, tad reikės galios atsargos dėl tvičinimo. Nors daugiau nei pusė žvejų žada būt ne iš valties :cry: . Bet kai pagalvoji, tokiam kaip man be praktikos sunku susivokt, ar kotas, nors ir atitinkantis masalo gramatūrą, bus pakankamai galingas kad suvaldyt voblerį, ar ne :grin: Labai jau nesinori per daug galingo kuolo nuspirkt... Karoče, sukonkretint jau tikriausiai galima tada reikalavimus - ilgis ~210, akcija fast arba extra fast, užmetimas iki 20 gramų max ( na, nežinau kiek reikia 10 cm minuškei galios atsargos, gal kas patikslins? :?: ), galiu sau leist iki ~300~350 lietuviškų...
 #179308   Kleckas1978
 20 Kov 2010 00:35
Jurginas rašė:Na, tada vis tik tikriausiai tektų užmetimo svorį aukot, vis tik daugiau taikysiuos į lydekiokius, ne ešerius aš su tuo kotu, tad reikės galios atsargos dėl tvičinimo. Nors daugiau nei pusė žvejų žada būt ne iš valties :cry: . Bet kai pagalvoji, tokiam kaip man be praktikos sunku susivokt, ar kotas, nors ir atitinkantis masalo gramatūrą, bus pakankamai galingas kad suvaldyt voblerį, ar ne :grin: Labai jau nesinori per daug galingo kuolo nuspirkt... Karoče, sukonkretint jau tikriausiai galima tada reikalavimus - ilgis ~210, akcija fast arba extra fast, užmetimas iki 20 gramų max ( na, nežinau kiek reikia 10 cm minuškei galios atsargos, gal kas patikslins? :?: ), galiu sau leist iki ~300~350 lietuviškų...
bandyk sita pasiziureti
croixa avs66MF2 - tikrai bus geriau nei kad is parduotuves imsi nauja nerimta kota, mes jis iki 25 gramu masalus be baimes ;)
http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=2185

o siaip kaip kota 50% nuo kranto ir 50% is valties ivardinciau koki ~240-270cm ilgio
aisku tvicinti smagiau su trumpu bet kai reiks uzmesti truputi toliau ir bus ate su 2m kotu.

siaip croixo avs86MF2 (ar koks trumpesnis M-ML) irgi sueitu kaip lydekinis kotas ir is valties ir nuo kranto.
nors geriau reikia tureti ir ilga ir trumpa ir lengvesni ir sunkesni :D
 #179315   Airis
 20 Kov 2010 05:03
slavikas rašė:Turiu vieną iš šitų http://www.firmadragon.pl/english/rods/ ... tml#modele , man patinka,prekiauja Rovana.Kaip Kurtinaitis sakė krepšinis ne seksas-abiem gerai nebus,taip ir čia L-44 ir X-Xrap10 skirtingos kategorijos masalai,sunku parinkti kotą abiem.Nukenčia arba užmetimo atstumas,arba Rapala nedirbs kaip suprojektavo gamintojai.Jeigu žvejočiau iš valties, tai imčiau iki 18g,užmetimo atstumas nesvarbiausia.
:gutgut pasirinkimas .turejau dancer ir dar paemiau viper . sleptis croixam ir lumisam.
 #179377   Kleckas1978
 20 Kov 2010 12:05
Airis rašė:
slavikas rašė:Turiu vieną iš šitų http://www.firmadragon.pl/english/rods/ ... tml#modele , man patinka,prekiauja Rovana.Kaip Kurtinaitis sakė krepšinis ne seksas-abiem gerai nebus,taip ir čia L-44 ir X-Xrap10 skirtingos kategorijos masalai,sunku parinkti kotą abiem.Nukenčia arba užmetimo atstumas,arba Rapala nedirbs kaip suprojektavo gamintojai.Jeigu žvejočiau iš valties, tai imčiau iki 18g,užmetimo atstumas nesvarbiausia.
:gutgut pasirinkimas .turejau dancer ir dar paemiau viper . sleptis croixam ir lumisam.
idomu kodel sleptus croixam ir loomis kotams? idomu kodel taip nusprendei? delto kad pigesni? ar geriau uzsimeta? ar jautresni? ar tik del to kad pats turi?
 #179379   alkanas
 20 Kov 2010 12:22
:grin: o as manau kad apie tai neverta net pradet rasyt, nes kiek buvo tokiu rasliavu, visos niekur nenuvede :/braj;
tik moderatoriam darbo budavo :grin:
 #179457   slavikas
 20 Kov 2010 18:40
croixas-600,Dragonas-320.Ką renkames?Ir tikrai Dragonas nenusileidžia kokybe dvigubai.
Paskutinį kartą redagavo 1 slavikas. Iš viso redaguota 20 kartus.
 #179458   Rapolas
 20 Kov 2010 18:54
Turiu Croix-a 220cm iki 12g (kas turi, tai žino jo savybes). Vargu, ar jau tokį begegamina ...
Deja, Dragon-o neturiu ir negaliu jo palyginti su Croix-u, todėl ir kategoriškų išvadų negaliu daryti.
Viskas keičiasi pasaulyje, ir nenustebsiu ,kad tokios kategorijos kotus pradės po 100 pardavinėt.
 #179462   makaulė
 20 Kov 2010 19:17
man irgi siek tiek keistas Airio poziuris,visu pirma reik rankose palaikyt ir pametyt tais loomiais ar croixais.Kad dragonas pigesnis-gerai,kad medziagos prastesnes nei GLX tai jau tikrai,ir nebegerai.Ar sugebes kotas padaryt pirma postumy vobleriui (stop&go,ar tvichinge) vel neaishku,skambumas ir masalo(stovincio) purtymas.....dafiga dar bandymu tam dragonui,ir del metimo ir t.t.Uz g.loomi atsakau,daro viska,ko as noriu kalba apie mbr783c6,6,,fast,pagauta ne viena lydeka virsh 4 kg...ir ne dvi.O va dragonu tuo dar ne,taip kad lyginam po sezono o ne priesh jy. ::hai-bai
 #179464   cesius
 20 Kov 2010 19:43
Pagal parametrus is nuorodos Busteris turetu but smagus kotukas twicui :roll:
 #179500   slavikas
 20 Kov 2010 21:37
makaulė rašė:man irgi siek tiek keistas Airio poziuris,visu pirma reik rankose palaikyt ir pametyt tais loomiais ar croixais.Kad dragonas pigesnis-gerai,kad medziagos prastesnes nei GLX tai jau tikrai,ir nebegerai.Ar sugebes kotas padaryt pirma postumy vobleriui (stop&go,ar tvichinge) vel neaishku,skambumas ir masalo(stovincio) purtymas.....dafiga dar bandymu tam dragonui,ir del metimo ir t.t.Uz g.loomi atsakau,daro viska,ko as noriu kalba apie mbr783c6,6,,fast,pagauta ne viena lydeka virsh 4 kg...ir ne dvi.O va dragonu tuo dar ne,taip kad lyginam po sezono o ne priesh jy. ::hai-bai
Kaip jau rašiau, turiu aš Avidą ir galiu palyginti iį su Dragonu Mutant. Su tvičingu bus viskas gerai, jis dar skambesnis negu Avidas.
 #179503   Airis
 20 Kov 2010 21:43
situos dragon galime lygint su elite nuo kryziuos
 #179546   Tomas_G
 21 Kov 2010 02:19
Sveiki, yra toks pasiulymas is JAV , guli trys ekskliuzyvai: Trumpa info ir foto apie blankus, kurie gali buti padarysi su AAA corl tipo rankenom (slit grip) ir Fuji Alconite ziedais, arba galiu pasidomet tik del blanku, zmogus is jav siulo nes tai retas (labai retas modelis) , tai dvieju daliu Legent Turnament blankai (ko siaip negamina placiai visuomenei St.Croix'as nes tai yra dvieju daliu modeliai-tokiu nerasit kryziuociu sarasuose-ciutuoju ka man pranese)
"Here the pic of them,the 2nd means the run of rods that where ran of the mandrel,these where only made for a European company one time" :
1) the 7ft-med rod is 6-12 lb line wt 3/16 to 5/8 lure wt
2) the 7.6 is-4-10 lb line wt 1/8-3/8 lure wt
3) the 6.6 ult-2-6lb line wt1/32-3/16 lure wt
"You will not find these in any st croix book,these are one of a kind", taigi pasiulymas galioja visiems trims blankams arba rodbuildingui: ) jeigu kas nores pasidomet galiu, gal ir atskirai parduotu ar padarytu:) kainos ne lietuviskos- ta garantuoju.
Paveikslėlis
Rasykit p.m. jeigu ka domins, bet butu gerai ilgai negalvoti nes sake neuzsilaiko sitie:)
Nepeikit, nekisu,nepersu tik pasiulau tai ka man pasiulo:)

P.M zinuciu lauksiu:) ir diskusijos idomios kas turi tokius aparatus:)
 #179609   heavy
 21 Kov 2010 15:22
Pritariu makaulei,Airis kazkur ne ten nugrybavo,kaip galima lygint loomisa ir kazkoki pingpong dragona.Nors Airis kiek suprantu spiningautojas ok, bet vis tiek jo nesupratau
 #179610   Vaidis
 21 Kov 2010 15:30
:stop-; užteks vieną syk tų nesamonių :!: G-loomis VS kiti brand'ai :?: ar TOKS šios temos pavadinimas :?: garbė žodis jau pabodo.
Galu gale, susikurkit tokią temą G-loomis VS kiti brand'ai ir varykit kas netingit, gal kada nors išsisemsit ir 'nebegrybausit' spininguose, nors labai mažai tikėtinas toks variantas, kad ši tema bus išsemta...... :?
 #179633   Kleckas1978
 21 Kov 2010 17:13
Stai Croix AVS66LF2 170 $ kaina statuose.
Dolerio kursas 2,54 lt - 1$ 170x2.54 = 431,8 lt (cia parduotuvine kaina statuose + imanoma nupirkti per ispardavimus ir t.t. toki kota ir uz 100$ )
170$ yra reali kaina amerikoj betkurioj pardoj, o kiek mes mokam tai importuotoju beprotiskas antkainis (nes gauna jie tikrai ne po 170$ o po kokius 100$ + atsiuntimas ir t.t. na iseina jiem tie patys 400 lt kotas bet tai uz kiek pardavineje?).
del to mes ir saukiam kad brangu ir t.t. del to visokios kiniskos patdelkos rimtu kotu ir t.t. mums darosi geriau, nes negalim gauti uz teisinga kaina Croix ar loomis.

del to ir vaziuojam ant tu kotu ir t.t. ir t.t. kad kainos uzlaustos.

kaip pvz: uztaiko zmogus ant akcijos kokios ir internetu parsisiuntes su visais mokesciais paima daikta 2x pigiau nei parduotuveje pas musu - nuperka croixa koki uz Dragono kaina ir pasiulyk tu jam iskeist jo kryziu i Dragona - kazin kiek butu sutiksenciu ?

bereikalo jus cia varot ant gamintoju, nera blogu kotu, jei zvejui jis tinka ir patinka tai ko daugiau noreti, tegul jis zvejoja ir galvos nesuka ;)

o Dragon kotu kaina irgi galiu sakyti drasiai yra uzlauzta kaip uz kiniska gamini, bet kai nera alternatyvu perkam ir giriam.
 #179638   Airis
 21 Kov 2010 17:59
ne pirmus metus zvejoju su spinigais. ir nepulsiu irodineti nieko.lygindamas su amerikonais , turejau omenyje, kad dragonas juda i prieki, o ne sedi ant ispustu lauru vietoje.gaminant guide select serija, panaudotos aukstos kokybes medziagos. anu metu hm80 buvo uzlenkta su kaina, nes kainavo virs 1000lt. dabar kainuoja protingai-100euru. ziedai fuji alconite.rankena fuji grafitine,made in japan.darbu atlikimas auksciausio lygio. dizainas, kaip japonisku spiningu.idetas rezonatorius, sustiprinantis spino skambuma.
tarp kitko emiau 2.75iki 18g dragona, pardaves st.croix avs 96mlf2,kuri, aciu dievui, buvau pirkes ne uz lietuviska kaina ir nei kiek nesigailiu.zuvies su juo dar netraukiau, bet nemanau, kad zmones isleidinetu spiningus, ju neismegine.kad kotas skambesnis uz avida , tai jauciasi vien palaikius rankose. sekmes zuklese
 #179726   makaulė
 21 Kov 2010 22:17
2,75 :shock: is valties-jokio tvicho.....nuo kranto????? kam?Starkiam ish lodkes irgi ilgas-vejas,valo kilpa ir t.t.Kam planuoji naudot ta kota?dragon ar kaip jis ten.......?
 #179751   alkanas
 22 Kov 2010 08:09
jei kalbet apie rezonatorius, tai nesuprantu kam jie reikalingi, as pora kazkokiu kotu esu tik ciupinejes su rezonatorium(vienas is ju buvo su metaliniu kazkokiu), zvejojes jais ne, bet man susidare tokia nuomone jog rezonatorius dedamas tik tiem kotam, kuriu blanko jautrumas prastas, kitaip kam tas rezonatorius, jei blankas jautrus ir be jo :roll:
 #179768   Vaidis
 22 Kov 2010 09:00
makaulė rašė:2,75 :shock: is valties-jokio tvicho.....nuo kranto????? kam?Starkiam ish lodkes irgi ilgas-vejas,valo kilpa ir t.t.Kam planuoji naudot ta kota?dragon ar kaip jis ten.......?
Airis rašė:nukaliau dragon dancer 2.05, 3-18g is rovanos su 30akcija uz 280lt. ziauriai smagus kotukas, naudosiu tvicingui ir gal ant starkiu turetu skambeti neblogai
http://www.firmadragon.pl/english/rods/ ... tml#modele
 #179770   Rapolas
 22 Kov 2010 09:08
Na, bet ir spiningų pavadinimai pas drago-ą įdomūs ... (bevei kaip voblerių, įvairių firmų ir markių).
Kas, čia nauja tendencija tokia , ar angliško žodyno nebeužtenka? :)
 #179777   Airis
 22 Kov 2010 09:24
alkanas rašė:jei kalbet apie rezonatorius, tai nesuprantu kam jie reikalingi, as pora kazkokiu kotu esu tik ciupinejes su rezonatorium(vienas is ju buvo su metaliniu kazkokiu), zvejojes jais ne, bet man susidare tokia nuomone jog rezonatorius dedamas tik tiem kotam, kuriu blanko jautrumas prastas, kitaip kam tas rezonatorius, jei blankas jautrus ir be jo :roll:
pagal tamsta isein, kad lamiglasas ta titaniuma augina todel, kad jis buvo nejautrus?
 #179778   Airis
 22 Kov 2010 09:26
makaulė rašė:2,75 :shock: is valties-jokio tvicho.....nuo kranto????? kam?Starkiam ish lodkes irgi ilgas-vejas,valo kilpa ir t.t.Kam planuoji naudot ta kota?dragon ar kaip jis ten.......?
matai kas gaunasi, kai neidemiai skaitai.ir esu garantuotas, kad nebuvai atsivertes net to dragon puslapio.aisku,o kam,per zemas lygis, kai zvejoji su tuo, kaip ten tuo, lumisu?
 #179783   alkanas
 22 Kov 2010 09:42
Airis rašė: pagal tamsta isein, kad lamiglasas ta titaniuma augina todel, kad jis buvo nejautrus?
taip, as taip galvoju, nes ir be rezonatoriaus yra tikrai jautriu spiningu "gitaros" skambesio tskant :grin:
 #179792   matamode
 22 Kov 2010 09:59
tai kad lamiglaso titanium,be jokiu rezonatoriu :roll: ,kiek zinau laruso titanium su rezonatoriu
 #179806   Airis
 22 Kov 2010 10:42
matamode rašė:tai kad lamiglaso titanium,be jokiu rezonatoriu :roll: ,kiek zinau laruso titanium su rezonatoriu
tai ir rasau, kad"augina" serdi ::hai-bai
 #179893   Fabai
 22 Kov 2010 14:41
o kiek mes mokam tai importuotoju beprotiskas antkainis (nes gauna jie tikrai ne po 170$ o po kokius 100$ + atsiuntimas ir t.t. na iseina jiem tie patys 400 lt kotas bet tai uz kiek pardavineje?).
oi kaip lengva viska suskaiciuoti :)
 #179894   Rapolas
 22 Kov 2010 14:52
Neprisimenu ,kad Croix-ą būčiau už kokius 400 Lt anksčiau matęs kurnors ...
Gal iš tiesų yra norinčių parduoti Croix-ą , pvz., už Drago-o kainą ?
 #179895   Rapolas
 22 Kov 2010 15:00
P.S.: Croix-ą iš Jūsų nupirkčiau, o Jūs pvz., tą naująjį 'stebuklą' su nuolaida gausite (gal ir dar liks).
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė