Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#35500   Xrapas
 17 Lie 2007 12:25
Agis rašė:Fluorokarboninis Invisiline...
Iš tokio 0,3 mm dariausi pavadėlius džerkams.
Dėl nematomumo- vandenyje aš jį matau puikiausiai, nežinau, kaip lydekos :donknow'
Dėl mechaninio atsparumo- nukąsti nenukando, nors po kontakto su lydžių dantimis galas gerokai pašerpetojo. Atsitiko kita bėda- į segtuką persitrynė ir nutrūko pati kilputė.
Nežinau, kaip tas valas tinkamas kitiems tikslams, bet kaip pavadėlinę medžiagą plėšrūnams aš jį išbrokyjau :roll:

#35530   blight
 18 Lie 2007 11:02
Klausimux velkiautojams. Koki vala naudojat velkiaudami? pintas/mono storis?

#35532   Xrapas
 18 Lie 2007 11:32
Aš tai tik pintą, 0,16- 0,2 mm

#35534   cesius
 18 Lie 2007 11:42
Tik pintas, as varau su 0,18 Penn, superinis valiuks.

#35538   Vegys
 18 Lie 2007 12:06
- naudoju pinta (fireline 0.25) jei gaudau dideliais vobleriais ir dideliu atstumu nuo valties (50-70 m).

- naudoju mono (ty toki pat kaip spiningaujant), kai velkiauju mazais vobleriais (iki 10 cm) ir nedideliu atstumu (30-40m). Nors tiktu aisku ir pintas - toks net geriau butu. Ale gaudau tuo ka turiu.

Pinto privalumas : geriau matai ar masalas dirba ar ne (pvz pasigavo zole). Kiti privalumai, kuriuos sunkiau ivertint : geriau pasikerta per dideli atstuma (ale jei kotas tinkamas - pasikirs ir su mono), plonesnis pintas - giliau neria masalas.

#35575   blight
 18 Lie 2007 20:51
O tai tas pac valas 0.16-0.18 pintas eina ir paprastam svaidymui? Starkiam ir pan? Ar jau plonesni naudojat? Bandau susikomplektuot meshkerykocius su ritukem ;-)

#35577   cesius
 18 Lie 2007 21:03
Jei pirksi brangesny apvalu ir dengta silikonu, galesi ir svaidyti ir ka tik nori isdarineti :grin:

#35589   Xrapas
 19 Lie 2007 06:32
Velkiauju su multiplikatoriais- valo plokštumas netrukdo, tai dedu kokį nors paprastesnį/pigesnį: ATEMI, SHOGUN TURBO arba SPIDERWIRE.
Beje, šita ritė su valo skaitikliu labai patogi ;-) :

Paveikslėlis

#35603   blight
 19 Lie 2007 10:48
Xrapas rašė:Velkiauju su multiplikatoriais
Aj tu su jerkiniu velkiauji? O tai spiningiux koki 25-60g speju, tai jis ne per kietas tam reikalui? Ash kazkaip galvojau savishkiu 4-21g su beinertine, bet gal rimtai jerkinis geriau? Ir dar - valo uztenka 100m, ar vyniojat 150 reiktu?

#35606   Xrapas
 19 Lie 2007 10:58
Blight, einu į Velkiavimą ;-)

#35607   blight
 19 Lie 2007 11:02
Ale tixliai, blin nesuprantu kaip kazkaip nemaciau tos temos, ten reikejo :)

#35851   blight
 25 Lie 2007 18:49
jau ikyrejau, bet reik ishsiaishkint iki galo :grin:
Dabar patarkit kokio storio pinta det ant 4-21g spiningioko. Taikinys lydekos, starkiai; metymas nuo kranto, ish valties.
Shiaip kiek paskaitalioju tai randu ivairiai, vieni deda 0,10; kiti rekomenduoja 0,12-0,13, pvz Spiridonas starkius maciau gaudo su 0,18 tai va ir susibalamutinau....

#35854   x-rap
 25 Lie 2007 19:50
reikia zinoti ne tik stori, bet dar ir firma ir pavadinima, nes visi skirtingi.
Lyginom 0.19 ygk yoz-ami su strike pro, tai kaip plaukas su trosu skiriasi. ir plonesnis ir apvalesnis
http://www.apico-fish.ru/Goods_by_Post/pages/55_1.php
Paskutinį kartą redagavo 1 x-rap. Iš viso redaguota 4 kartus.

#35869   tuomahaukas
 25 Lie 2007 23:51
Amerikonai turbūt tik tuom gudrūs, kad sugeba parašyti spiningo keliamąją galią (kas gana sąlyginai yra, priklausomai nuo ritės stabdžių sureguliavimo, gebėjimų, balablabla ir pan.)
Deja, evropodai sugeba parašyt tik kokiose ribose masalą mėtyt.
Todėl drįstu rekomenduot 0,12-0,15, o dėl plius/minus 0,01/2/3 nesuk galvos, vargu ar tai įtakos tokius taikinius kaip lydeka.
Kol kas esu patenkintas rapalos ir berkley produktais, gal yra ir dar geresnių, bet pintuose nebenoriu daugiau važinėt į šalis. Prisivažinėjau su salmo 0,10 ir 0,17 mm.
(čia tik mano nuomonė)

#36337   Agis
 02 Rgp 2007 08:59
Xrapas rašė:
Agis rašė:Fluorokarboninis Invisiline...
Iš tokio 0,3 mm dariausi pavadėlius džerkams.
Dėl nematomumo- vandenyje aš jį matau puikiausiai, nežinau, kaip lydekos :donknow'
Dėl mechaninio atsparumo- nukąsti nenukando, nors po kontakto su lydžių dantimis galas gerokai pašerpetojo. Atsitiko kita bėda- į segtuką persitrynė ir nutrūko pati kilputė.
Nežinau, kaip tas valas tinkamas kitiems tikslams, bet kaip pavadėlinę medžiagą plėšrūnams aš jį išbrokyjau :roll:
A tai jo neina segtuko kilputeje "Naglucho" priristi, kad nesitrintu :roll: Juk prie segtuko ar suktuko vala risi nejudamai, ne taip kaip voblikams :roll: ar as ne taip darau :roll:

#36365   Xrapas
 02 Rgp 2007 15:12
Agis rašė:...A tai jo neina segtuko kilputeje "Naglucho" priristi, kad nesitrintu...
Žinai, Agi, mazgu rišti nemėginau :oops:, dariausi kilputes montažinių vamzdelių pagalba.
Bet kokiu atveju esu visiškai patenkintas tais savadarbiais pavadėliais iš 49 gyslų, daugiau su fluorokarbonu nebeeksperimentuoju.

#36369   tuomahaukas
 02 Rgp 2007 15:45
Agi, parodyk kaip tai padabnai padaryt "naglucho"( :!: ) ir bandysiu tau medalį suorganizuot ;-) Įrodyk kad to reikia- bus antras ;-)
Jei pats perkandu dantimis, perkąs (tiksliau- nupjaus) ir lydeka . Fluorokarboninius pavadėlius specialiai bandžiau: pirkau, kandau, perkandau ir nelabai suprantu jų sureikšminimo dėl "nematomumo"- koks skirtumas ?
Kirba tik klausimas dėl jų būtinumo. Nžn. ar man sezonai gaudant be pavadėlių (pintais valais 0,12- 0,15, dabar naudoju 0,17) buvo tiesiog sėkmingi, o pastaruoju metu nesiseka/ nukvakau, ar bbž. kas daros :oops:

#36437   Agis
 03 Rgp 2007 23:33
Neysikertu prie ko cia tas medalis.Jeigu tas valas ne joks troselis ar pan.tai man rodos imi ir surisi tokiu mazgu ar prie karabino, ar sugtuko ar ziedelio kaip ristum ir su visais kitais valais.As nemaciau ir neturejau to valo, tai man ir ydomu pasidare, kas tai per "ciudas"Aisku jeigu tas valas kokiu 0.8 tai sunkoka bus sutempti mazga, bet ir tai ymanoma.Todel ir nesupratau, kaip prasitrina kilpeleje, jeigu jis tvirtai suristas.Po to buvo paaiskinta, kad riso , tiksliau uzpaudinejo vamzdeliu pagalba, o taip jau nepadarysi, kad nebutu kilpeles.Beje turiu ir trosely, kury sekmingai risu kaip ir paprasta vala.Taigi kur tuos medalius atsiimti, tiks ir "Karunos" sokoladiniai :-D
Paveikslėlis

p.s.manau neatkreipiai pradzioje nuo ko kalba prasidejo, bet tai neatleidzia nuo medalio man yteikimo :-D

#36438   spiridonas
 03 Rgp 2007 23:49
kadaise as net ir folframini pavadeli esu surises mazgu prie mazesnio karabino tuo mazgu kuriuo risame kabliuka su kilpele, kaip Agis sako "naglucho" :roll:

#36441   Agis
 04 Rgp 2007 00:24
Tu cia nesitaikyk i mano medalius :lol:

#36445   tuomahaukas
 04 Rgp 2007 09:48
Agi, aš tau atsakiau pažiūrėjęs į tavo konkrečią pateiktą nuorodą:

Paveikslėlis

#36451   forca
 04 Rgp 2007 18:11
Agis rašė:Neysikertu prie ko cia tas medalis.Jeigu tas valas ne joks troselis ar pan.tai man rodos imi ir surisi tokiu mazgu ar prie karabino, ar sugtuko ar ziedelio kaip ristum ir su visais kitais valais.As nemaciau ir neturejau to valo, tai man ir ydomu pasidare, kas tai per "ciudas"Aisku jeigu tas valas kokiu 0.8 tai sunkoka bus sutempti mazga, bet ir tai ymanoma.Todel ir nesupratau, kaip prasitrina kilpeleje, jeigu jis tvirtai suristas.Po to buvo paaiskinta, kad riso , tiksliau uzpaudinejo vamzdeliu pagalba, o taip jau nepadarysi, kad nebutu kilpeles.Beje turiu ir trosely, kury sekmingai risu kaip ir paprasta vala.Taigi kur tuos medalius atsiimti, tiks ir "Karunos" sokoladiniai :-D
Paveikslėlis

p.s.manau neatkreipiai pradzioje nuo ko kalba prasidejo, bet tai neatleidzia nuo medalio man yteikimo :-D

is situ darau pavadelius jau 2 metus, man jie labai liuks- nei vieno atvejo kad butu nukasta. Beje juos perku tik utenoj, gal ir vilniui kur yra?

#36466   Agis
 05 Rgp 2007 13:50
tuomahaukas rašė:Agi, aš tau atsakiau pažiūrėjęs į tavo konkrečią pateiktą nuorodą:

Paveikslėlis
Gerai jau gerai, uzteks ir vieno sokolado(medaliop) as ta nuotrauka nukopinai is kruvos ten sudetu, emiau pacia paskutine nuo apacios, tai net nepagalvojau, kad bus pati storiausia.Na bet vistiek, tokio storio vala prie progos susitikus as taui pririsiu "naglucho"Kaip sakoma abosramsia no nezdamsia :lol:

#36473   Vitolis
 05 Rgp 2007 20:32
is situ darau pavadelius jau 2 metus, man jie labai liuks- nei vieno atvejo kad butu nukasta. Beje juos perku tik utenoj, gal ir vilniui kur yra?

Taigi ir ash ikishiu savo trigrashi. Butent shia medziaga naudoju pavadeliams jau keleta metu. Nepasitaike dar toks monstras, kad nukastu. Mano kolegos tokius pat naudoja Drukshiuose gaudydami rekordines lydekas ir penki balai. Tik ilgi ima didesni, bei karabinus ir suktukus parenka galingus. Ir ash velkiaujant ant "malku" naudoju butent shiuos pavadelius.

#37645   Xrapas
 30 Rgp 2007 12:11
Domina atsiliepimai apie šitą valą:
http://www.fishvictoria.com/pnewgear/ra ... rapala.php
Turiu galimybę 0,1 mm 130 m. špūlę gauti už 50 Lt. Nesu didelis pintuko gerbėjas, bet vis tikiuosi priversti "dirbti" keleto modelių tvičinginius Yo-Zurius, su mono valu kol kas nelabai gaunasi :donknow'...
Iš atsiliepimų internete girdėjau, kad Rapala labiau linkęs šerpetoti, nei kiti pinti valai :roll:

#37648   ruginukas
 30 Rgp 2007 13:47
Rapala pintuka naudoju trys sezonai
ant vienos rites jau trys sezonai nekeistas :oops: ,bet viskas ok
ant kitos uzdetas siemet
šerpetojimo nepastebejau, per tris sezonus tik nuplonejo, suminkstejo kazkaip, pasviesejo ... bet taip manau buna su visais
traukiant "mirtina" kliuvini yra trukes ir per mazga ir auksciau
naudoju 0,127 mm
:roll:

#37674   Sokratas
 30 Rgp 2007 18:40
O čia mano nuomonė: prieš kelis metus buvau nusipirkęs tokį:
Paveikslėlis
nežinau kas ten buvo suvyniotas, bet jau po pirmos žvejybos išmečiau į šiukšlių dėžę. Buvau mokėjęs lygtais 64 lt.

#37700   Xrapas
 31 Rgp 2007 06:26
bobis rašė:...prieš kelis metus buvau nusipirkęs tokį:...
Vat ir man tokį siūlo... :e:e
Tiek to, užbaigsiu sezoną su monofilamentiniais, o paskui bus matyti.
Beje, Robinson Primera- ::liux, nei karto nenuvylė.

#39220   audrutis
 26 Rgs 2007 13:06
Vitolis rašė:

Dar spiningavimui pirkau Climax pintuka. Pabandysiu, parasysiu.
Gal galima butu isgirst ispudzius apie Climax pintuka. Nusipirkau Romadoj katik, 0,12mm, 125 metrai kainavo 50 lituku. Pardavejas tikino, kad pats situo zvejoja ir nesiskundzia, tiesa, truputi kietokas. Jei man ikiso s....., tai Panevezio Romada praras bent kelis simtukus per menesi :)

Tiesa, dar nusipirkau KENSAKI Virus monofilamentini, juoda, uz 25 litukus, 0,22mm. Gal kas turit atsiliepimu ir apie si?

#39268   saniokas
 27 Rgs 2007 14:11
blight rašė:jau ikyrejau, bet reik ishsiaishkint iki galo :grin:
Dabar patarkit kokio storio pinta det ant 4-21g spiningioko. Taikinys lydekos, starkiai; metymas nuo kranto, ish valties.
Shiaip kiek paskaitalioju tai randu ivairiai, vieni deda 0,10; kiti rekomenduoja 0,12-0,13, pvz Spiridonas starkius maciau gaudo su 0,18 tai va ir susibalamutinau....
Atveziau is Maskvos GOSEN TECMY WIN,pinta vala storis mm 0.14 iki 7.1 kg,200 mt(25 mtr nauja spalva) is visio 4 spalvos.
Metosi super!!! Dar naudoju 0.12 sufix.Manau per akis ir jigauti ir lydekauti.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė