Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#38572   Deividas
 15 Rgs 2007 08:44
skaiciau jusu gincus del metimo nuotolio...turim su kolega tokius pacius spiningus,tokios pacios akcijos,tokio pat uzmetimo kotus,ilgiai: manasis 262cm kitas 292cm jei ryt leksim kartu pazvejot,butinai paeksperimentuosiu nes man paciam idomu pasidare ir parasysiu kas gavos is tu eksperimentu :-D siaip nereiktu uzmirsti kad metimo technika labai svarbi taip pat :!:

#38592   alkanas
 15 Rgs 2007 13:14
tai dar metimo nuotolis priklauso ir nuo metimo technikos ... o ilgas spiningas upej daugeliui reikalingas ir tam, kad pvz uzmeetus vobleri ir ji plukdant tolyn kiek imanoma auksciau pakelt spina, kad nesusidarytu valo kilpa, na kad valas visalaik butu kiek reik itemptas, nes daznai buna, kad nuplukdzius masala i norima vieta ir emus traukt - iskart buna kibimas, o jei is valo bus kilpa tai zuvi tiek ir tematysi, ir dar, susidarius kilpa masala nutrauks nuo norimos praplukdyt vietos :roll: na as cia kalbu apie nedidele upe, kai uzmeti i kita kranta ir palei kita kranta plukdai masala ... nu nesu upiu specas siaip tai isvis nemoku jose zvejot :oops: :lol:

#38649   tuomahaukas
 16 Rgs 2007 19:39
ai, drrdrdr, anyway.
konferencijose jau berods antrą sezoną Nemuna permetinėja. Skaičiau kad R.K. permetė, bet kažko nėr tikėjimo. Tiksliau tariant ne tikėjikme esmė, rūros man dėl to neniežti (nebūtinai iš "ežerinio" pozicijų)
2 jonvabalis:
2-13. Pats juk iš pradžių parašei ko tau reikia. Pats sau parešei.
fuji.

#38659   žVYNAS
 16 Rgs 2007 21:14
Siaip metimo nuotolis yra labai svarbus faktorius, ypac zvejojant platesneje upeje nuo kranto, zinai-matai kur zuvis laikosi, sokineja o damest negali, totalus gaidys ir ima tada nervas, cia tinka ir lasysom ir salaciams ir sapalams.

#38660   Agis
 16 Rgs 2007 21:20
Kas neturejo gero spiningo, sugalvojo Sbirulina :-D :lol:Manau neverta krustis isradinejant dviraty lengvu masalu numetimo toli srityje, o pasinaudoti tuo, kas jau sukurta ir puikiai veikia.Cia tokiems atvejams kai tikrai nera lesu geram, pripazintam kotui.

#38665   žVYNAS
 16 Rgs 2007 21:27
Nezinau as ar padetu ir sbirulina numest toliau 22g moresilda

#38667   Agis
 16 Rgs 2007 21:42
Kiek pastebejau, tai cia buvo kalbama apie lengvo ismetimo kotelius, tai ir ykisau savo trigrasy, beje parasydamas, kad kalbu apie lengvus masalus, o tavoji Moresilda manau jau eina prie sunkiuju masalu kategorijos :roll:

#38668   Skumbrotas
 16 Rgs 2007 21:42
Žvynai, lengvos svorio klasės sbirulinka (plūdė iki 30g) efektyvi masalams iki max 5-6gr. Vidutinės svorio klasės (plūdė iki 60g) sbirulinkos dar neturiu, bet tikrai nemanau, kad ji efektyviai mestu masalą >12g. Tad moresildai 22g toli numesti jau reikia gero spino.
Beje, sbirulinkos pasižymi fantastiniu metimo nuotoliu, tad galima naudoti be jokių plūdžių, kaip paprastą spiningą. Neseniai įsitaisiau pirmą tikrą sbirulinką, amerikoniško standarto, buvau nustebintas to koto metimo savybėmis. Niekaip neprisiruošiu pratestuoti kartu su panašiais spino kotais, kad viską galėčiau įvardyti skaičiais ar procentais. Metimo nuotoliui matuoti panaudosiu iš Romados įsigytą valo matavimo skaitiklį, tvirtinamą ant koto.

#38669   žVYNAS
 16 Rgs 2007 22:00
Agi, kaip moresilda 22g , bent jau ju gamoje, ji tikrai nera sunki, lengviausia 10g, po to 18g ir 22g, kiek prisimenu ir po to eina ir eina didesni skaiciai, as pilnai suprantu, kad daug maloniau toliau nusveist lengva masala, bet jei net moresildos nedasveiti, nemanau ar kas bepadetu, nebent tas spec. Skumbroto kotas, butu labai idomu ji apziureti, gal Algi gali idet kokia nuoroda? Del sbirulinu, man gryzus reikes praeit instrukcija pas jus :-D , nes cia manau jos labai butu reikalingos. Skumbrotai, kokio svorio dar tau reiketu, dar galiu paziuret cia, yra 2 labai, pasikartosiu, labai geros zukles parduotuves, galiu paziuret, bet kainos cia savotiskos :grin:

#38670   Skumbrotas
 16 Rgs 2007 22:14
Žvynai, dar noriu sbirulinkos iki 60g užmetimo svorio, esu vienoj pardėj usakęs, bet jie veža man tą kotą jau nuo gegužės pradžios. Matyt Marse juos gamina..... :-D
Ar tos parduotuvės Tronheime? Kai aš ten buvau, tai radau tik vieną, toj gatvėj kur eina statmena prieplaukai su žuvies restoranu, antram aukšte kartu su medžioklės prekėm. Bet ji man didelio įspūdžio nepadarė. Mane nustebino parduotuvės Hausegunde (čia 180km piečiau Bergeno) - tokio galingo visų reikalingų dalykų pasirinkimo jūrinei ir lašišinių žuvų žūklei niekur neteko matyti.

#38672   žVYNAS
 16 Rgs 2007 22:39
Ne Trondheime, cia tos parduotuves yra Stjordale, salia Trondheimo, buvau apakes ir as nuo prekiu gausos, taip pat pagrinde muselininkams ir spiningistams masalai lasysoms. Del tu sbirulino pludziu, paziuresiu ka jie cia turi ir parasysiu tau i privata. O ta antram aukste, sporto prekiu parduotuves as zinau, ten kartais buna vobleriu nukainavimai po 50 procentu :-D , pasinaudoju ir ju paslaugomis.

#38684   Xrapas
 17 Rgs 2007 09:45
Jonvabalis rašė:...to Xrapas, nedideliam ežeriuke užmetimo atstumas nėra ypatingai svarbu, o kaip nuo kranto? Gal taviškis šis modeliukas?
WS90LM2 9' L Mod. 2 4 - 8 1/8 - 3/8 5.7 3 $140.00
Jeigu kalbėsim apie Wildriver'ius, nedideliuose ežeriukuose pagrinde gaudau trumpesniu, 229 cm WS76MLF2 modeliu. Įsitikinau, kad su tokio ilgio kotu manipuliuoti sėdint guminukėje daug patogiau, negu ilgesniu Shimano Technium arba Byron'u.;-)
Didesniam ežere, kai gaudau pagrinde iš medinės valties ir gerokai stambesniais masalais daug smagesnis 259 cm WS86MHF2 modelis.
Nuo kranto ne mėgėjas... :n.nee:

#38685   x-rap
 17 Rgs 2007 09:54
žVYNAS rašė:Nezinau as ar padetu ir sbirulina numest toliau 22g moresilda
ikisiu ir as savo trigrasi :grin: kiek pamenu uz 22g moresilda niekas geriau neskrenda(nebent kastmasteris,nesu bandes)

#38689   Xrapas
 17 Rgs 2007 10:13
Jonvabalis rašė:...Fuji ir sic žiedeliai, koks skirtumas tarp jų?...
SiC- (Silicio karbidas)- keraminis junginys, iš kurio gaminami žiedų indėklai. Tai - bendrinis žiedelių su tokiais indėklais, kuriuos gamina nemažai firmų, pavadinimas.
Fuji- viena iš garsiausių firmų, gaminančių žiedelius. Pagal kokybę jos žiedelius galima būtų sugrupuoti:
1. Fuji SiC
2. Fuji Alconite
3. Fuji Hardloy
Alconite ir Hardloy indėklams gaminti naudojamas aliuminio oksidas.
Ne kartą buvau skaitęs, kad garsios firmos pigesni žiedeliai (aliuminio oksido) kokybiškesni už nežinomo gamintojo Sic žiedelius :donknow'
Pats su kokiom nors problemom dėl žiedelių susidūręs nebuvau, nebent su trapiais Dragon Mystery žiedeliais. Bet, kita vertus, negaudau nei upėj, nei pintais valais... :roll:

#38696   Jonvabalis
 17 Rgs 2007 12:01
Paskaičius kelis rusų straipsnius susidariau tokią nuomonę, kad UL spinigų klasėje ilgis koto renkamasi iki max 230 cm, ne dėl to, kad patogiau iš valties mėtyti ar per krūmus brautis, o dėl nominalių koto parametrų išlaikymo. Pasak autorių, ilgėjant spinigo kotui didėja neatitikimas nominalių koto parametrų, ta prasme jei ant ilgesnio koto rašo 2-7 g. tai realybėje jis gali dirbti prie 3-10 g ir daugiau. Taigi galima padaryti paprastą išvadą - UL spinigai yra geresni trumpi, dėl gamintojų nesugebėjimo suteikti vienodas savybes skirtingo ilgio kotams ir ne prie ko čia užmetimo tolis ir koto ilgis.
Bet čia kalba eina apie UL, bet kaip su light klase, nes čia jau ir koto akcija jau kitokia: fast moderate arba moderate, tuo pačiu ir svoriai didesni? Tuomet gal koto ilgis taip neįtakoja jo darbinėms savybėms ir 270 cm ar 300 cm ilgiai yra OK :?:

#38697   Jonvabalis
 17 Rgs 2007 12:13
Xrapas rašė: Jeigu kalbėsim apie Wildriver'ius, nedideliuose ežeriukuose pagrinde gaudau trumpesniu, 229 cm WS76MLF2 modeliu. Įsitikinau, kad su tokio ilgio kotu manipuliuoti sėdint guminukėje daug patogiau, negu ilgesniu Shimano Technium arba Byron'u.;-)
Didesniam ežere, kai gaudau pagrinde iš medinės valties ir gerokai stambesniais masalais daug smagesnis 259 cm WS86MHF2 modelis.
Nuo kranto ne mėgėjas... :n.nee:
Randu pagal tavo pateiktą modelį tokius šio modelio parametrus St.Croix site: WS76MLF2 7' 6" ML Fast 2 6 - 12 1/8 - 1/2 4.7 2 $130.00
Bet ilgis jo tai 193 cm, o ne 229 cm :?: :!:

#38699   Xrapas
 17 Rgs 2007 12:59
Na kad man truputį kitaip gaunasi... :roll:
7 pėdos = 213 cm
6 coliai = 15,24 cm
7 pėdos 6 coliai = 228,24 cm.
Naudojuos šita lentele:
http://www.convert-me.com/en/

#38702   alkanas
 17 Rgs 2007 14:09
Jonvabalis rašė:Paskaičius kelis rusų straipsnius susidariau tokią nuomonę, kad UL spinigų klasėje ilgis koto renkamasi iki max 230 cm, ne dėl to, kad patogiau iš valties mėtyti ar per krūmus brautis, o dėl nominalių koto parametrų išlaikymo. Pasak autorių, ilgėjant spinigo kotui didėja neatitikimas nominalių koto parametrų, ta prasme jei ant ilgesnio koto rašo 2-7 g. tai realybėje jis gali dirbti prie 3-10 g ir daugiau. Taigi galima padaryti paprastą išvadą - UL spinigai yra geresni trumpi, dėl gamintojų nesugebėjimo suteikti vienodas savybes skirtingo ilgio kotams ir ne prie ko čia užmetimo tolis ir koto ilgis.
Bet čia kalba eina apie UL, bet kaip su light klase, nes čia jau ir koto akcija jau kitokia: fast moderate arba moderate, tuo pačiu ir svoriai didesni? Tuomet gal koto ilgis taip neįtakoja jo darbinėms savybėms ir 270 cm ar 300 cm ilgiai yra OK :?:
na , manau, kad zvejot galima bet kaip- svarbu kad uzmestum ir pagautum, kad tikrai ul zvejot- taip isitikinau kad reik tikrai neilgo spino, nors metyt ul masalus galima ir kitokiais kotais :idea: as pats jos svaudziau gan galingu lengvu kotu- niekas manes del to nenusove pamates, bet kai pamaciau kaip dirba geras ul kotelis- kaip masalai zaidzia, koks jautrumas :cig. dabar zvejoju gan geru light kotu, ir juo metau tuos pacius ul masalus, bet su geru ul kotu ne is tolo negaleciau lygintis- butent del kaifo, butent jautrumas- uzmetimo nuotolis :!: koto darbas su zuvim, koto lengvumas, juolab trumpas kotas suteikia galimybe labai gerai jausti masala ir su juo zaisti, ko as su saviskiu ilgesniu nesugebu padaryt, ir dar kitu + labai daug palygint su tuo- ka as turiu ir kuo zvejoju ul masalais :oops:

#38704   tuomahaukas
 17 Rgs 2007 16:16
alkanas, ar aš klystu, ar kažur jau pardavinėjai labai smagų UL kotelį ? Kodėl, jeigu taip ?
Truputį nesusišnekame - imho gaudymas UL kotais ežeruose (krantas/ valtis), upėse (toli/ arti/masalai/papild. priemonės) turi šiokių tokių skirtumų.
Ar ne ?
Ar visur užtenka GL 180 cm ir pinto valo ?

#38712   alkanas
 17 Rgs 2007 19:06
tuomahaukas rašė:alkanas, ar aš klystu, ar kažur jau pardavinėjai labai smagų UL kotelį ? Kodėl, jeigu taip ?
Truputį nesusišnekame - imho gaudymas UL kotais ežeruose (krantas/ valtis), upėse (toli/ arti/masalai/papild. priemonės) turi šiokių tokių skirtumų.
Ar ne ?
Ar visur užtenka GL 180 cm ir pinto valo ?
nu biski klysti- as light norejau parduot, o pirkt kita, galingesni, bet kai buvau ikirtes nebloga rybina, tai supratau kad nereik man kito- ir tas pakankamai jegos turi, juolab samu negaudau , o tikra ul tiktai mates, ciupinejes, ir stebjau, kas tai, kaip juom gaudoma, kas daroma, kas vyksta ir tt, o pats nebandziau juo pazvejot vien del to kad nesusigundyciau nusipirkt , nes krantais slampinet nelabai turiu kur, o is valties man tokiu yrankiu kazi ar patiktu zvejot ... o kas liecia ar "Ar visur užtenka GL 180 cm ir pinto valo " tai as ne specas, bet kiek ziurejau- nuo kranto man uztektu visur, is valties nenoreciau, nes kaip supratau tokiam budui reik stabilumo po kojom, kad pajust visa kaifa, o apie tauresne zuvi, ir melioracijos griovius, kur jas gaudo isvis nieko nzn- nesu mates kaip atrodo :lol:

#39943   Xrapas
 07 Spa 2007 19:15
Pasikeisk tą "tulpę" pats, operacija visai nesudėtinga . ;-)
Kur nors gerai įtvirtink vielos gabalą ir prie vieno galo pririšk tą galinį žiedelį. Tada pasiimk žiebtuvėlį, atsargiai (ugnimi neliesdamas blanko) kaitink metalinę žiedelio dalį ir tuo pat metu mėgink tempti viršūnę. Paprastai truputį pakaitinus spiningo viršūnė nesunkiai išsimauna iš to galinio vamzdelio. Venk perdaug perkaitinti ir, mėgindamas numauti, nesukinėk viršūnės: tik trauk.
Telieka pasiimti tą numautą viršutinį žiedelį ir parduotuvėj rasti gerą tinkamo diametro naują. Siūlyčiau ką nors iš brangesnių, pav., FUJI SiC arba Alconite.
Spiningo viršūnę nuvalyk nuo senų klijų, patepk klijais (geriausia epoksidiniais), įstatyk žiedelį ir padėk džiūti. Nekenks su kokia nors izoliacija prifiksuoti naują žiedelį prie blanko, kad nepasisuktų džiūdamas. Klijuodamas, tiesa, pažiūrėk, kad žiedelis būtų teisingai orientuotas kitų atžvilgiu.
Principe šitas aprašymas ilgiau nei pats darbas trunka, bet jei nepasitiki savo sugebėjimais, gali kokiam meistrui nunešti. Paprastai ima apie 15 Lt. :roll:

#39944   Vegys
 07 Spa 2007 19:17
Bandyk pasiskambint Aleksandrui +370 677 07199. Jis ziedelius / meskerykocius / rites tvarko.

#39945   Sokratas
 07 Spa 2007 19:25
Teisingai Xrapas rašo.
Nieko sudėtingo ten nėra tą žiedelį pakeisti: pašildai, patrauki ir nusimauna....Patepi klijų ir užmauni kitą. Operascija trunka 5 minutes.

#39949   tuomahaukas
 07 Spa 2007 19:37
O kai nulūžta viršūnėlė su žiedeliu ir visas materiolas tulpėje palieka ?
Žiedelis labai plonas, nulūžusi viršūnėlė labai plona.
Kaip iškrapštyt "vidurius" ?

#39952   Xrapas
 07 Spa 2007 20:01
wors rašė:...ar reik ta metaliuka/vamzdeli ismauti nuo koto?
Būtent, naujas tavo žiedas bus su panašiu vamzdeliu.
Šitą, kur nuotraukoj, truputį paruošk: aštriu peiliuku nuo metalo pagramdyk laką ir nuvalyk ten greičiausiai esančias siūlų apvijas. Viso siūlo nenuiminėk,tik tą, kuris ant vamzdelio. Likusi lakuota apvija paskui gražiai derės prie naujo žiedelio.

#39953   žVYNAS
 07 Spa 2007 20:02
Tai tau ir reikia ta metaliuka-vamzdeli numaut, toki pat kita nusipirkt ir vel pritepus kliju, uzmaut i vieta

#39954   tuomahaukas
 07 Spa 2007 20:04
Viskas būtų čiki, jei tokį "metaliuką- vamzdelį" rasčiau :neutral:

#39955   Xrapas
 07 Spa 2007 20:04
tuomahaukas rašė:O kai nulūžta viršūnėlė su žiedeliu ir visas materiolas tulpėje palieka ?
Žiedelis labai plonas, nulūžusi viršūnėlė labai plona.
Kaip iškrapštyt "vidurius" ?
No problem :-D
Rask tinkamo diametro grąžtelį ir pirštais nesunkiai išgręši pluošto likučius. Jei nėra grąžto- išdegink iki raudonumo įkaitintu vinuku.
Klijų likučius išvalyt gali kad ir į vamzdelį susukto švitro pagalba.

#39957   tuomahaukas
 07 Spa 2007 20:11
Diametras siuvimo adatos storio :neutral:
Kolkas be viršūnėlės keitimo nesumisliju ką daryt :roll: Minusas kad prieš viršūnėlę esantis žiedelis irgi labai "delikatnas" (mažas diametras, plonasienis), vargu ar išeis ką nors prisabačint.
Kalba eina apie "Zebco trophy 270", teleskopinį kotelį mikrikams.
Vnž. kai vaikas užaugs- gaus į galvą.

#39958   spiridonas
 07 Spa 2007 20:22
tuomahaukas rašė:... vargu ar išeis ką nors prisabačint.
ir vel rankos trukdo :?: :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė