Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#21204   vital (vilnius)
 19 Sau 2007 12:03
Mike
Aciu tau uz informacija :) O ne bandei ten kur daug "zacepu" su offsetiniu kabliku banditi ;-)

#21213   Jackfish
 19 Sau 2007 12:52
nu va ir man sitos ligos simptomai: pasireiske jau vasara, kai pradejau net lydekas gaudyt su salmo tiny, bei max 2nr sukrem ir trauke mazi upeliai :) savo sulauzyta Tica ieskojau kuo pakeisti nauju, bet nieko neradau iskyrus GL, Croixai siek tiek trumpoki, lamiglas'ai, fenwick ir pan tokio kalibro kotu nelabai turi ka pasiulyt :roll: RiverToSea Kaune bazej berods didelis pasirinkimas buvo, kokia situacija dabar - nezinia :roll:
koki vala naudojate UL is monofl?

#21219   vital (vilnius)
 19 Sau 2007 13:23
Monofilas man patiko nuo "Owner"firmos Paveikslėlis
Is musu pasirinkimu Lietuvoi tai mano manimu ira tik dvi UL kotai
Tai GLoomis 841IMX ir ST.Croix Avid.Kiti neko bendro su UL neturi.IMXO
Ir optimalus ilgis UL kotui tai kaskur iki 2.10 irgi mano imxo ;-)

#21234   vital (vilnius)
 19 Sau 2007 14:15
Ir apie tvicinga ;-) Zinau daug zmoniu kurie zvejoja,dideliose upese su 210 ilgioUL kotu,bet jau reike bridkelniu :cool: Trumpas kuotas netoks minkstas kaip ilgas.Tvicinge reike dariti visokiu trukteliemu o su minkstu kotu tai neiseis gerai padariti pravedima.Kaip sakant su minkstu kotu tau neiseis "isibegeti" masala.Nu pvzd; paimk 2spinningus vienas bus 210 kitas 270 akcija bus ta pati(pvzd.2-10)tas trumpesnis(210) bus ketesnis negu ilgesnis(270) o gramatura ta pati ;-)
Ir tvichingui geriau imti "fast" akcijos spinningus,su ilgiu iki 210-240.
Tapati situacija ir su poperiais ;-)Cia mano IMXO

#21235   Xrapas
 19 Sau 2007 14:41
Agis rašė:Esme tame, kads as nenoriu visiskai nusismulkinti :roll: Nezinau ar tai ymnoma, bet noretusi, kad kotelis tiktu visai mano smulkiajai artilerijai, pradedant mikroguminukais ir baigiant kokio 3 numerio sukremis ir kokiu 5-6 cm.vobleriukais...
Pas mane panašiems tikslams skirti du kotai: Shimano Texnium DF 270 3- 15 g. ir Byron Grey Mammoth senso cast 270 up to 10 gr. Aišku, kotai ne iš rimčiausių, bet aš patenkintas abiem :roll:.
Su Byron'u ir visai priimtinas "tvičingas" gaunasi, nes, nepaisant ilgio, ganėtinai "greitas"

#21236   Vegys
 19 Sau 2007 14:42
Tvicingui / poperiams - suprantama. O jei tiesiog uzmeti ir trauki ? :) Tada juk net ir fasto nereikia (mano supratimu) + su ilgesniu (beigi paraboliku) geriau metasi mazi masalai (bent jau man taip atrodo) - kartais to reikia. Ar as kur nors klaidingai mastau ?

O pats vien tik tvicingu gaudai ar "meti - trauki" ?

Pats tvicingu negaudau. Ar teisingai suprantu kad siam reikalui labiausiai tinka "minnow" vobleriukai (pageidautina suspendingai) su mazu liezuveliu ? Ar velgi - klystu ?

P.S. savaitgali mastau pavaziuot kur nors i ula ar pan. - speju kad imsiu 3.05 m spininga, o ne 2.4 m. :)

#21239   vital (vilnius)
 19 Sau 2007 16:38
Viskas teisingai,su paraboliku galima toliau uzmesti,bet nelabai tikslei :) Del paraboliku,tai kam kaip patinka.Cia jau kiekvienos zmogus rinko ka jam pre sirdes ;-) Man tai asmeniskai patinka; ne "fast"-ne" moderate",kaskur per viduri akcija:)
Gaudau ir mesk-trauk(tai galima matiti per mano fotkes kur gaudau upetakius ;-) ) ir "tviching"
Teisingai sitie voblerei grinai tvicinginiai,bet ira minnow kurie turi savo darbo ir su kurieis galima ir mesti-traukti ir "tvichingoti" ;-)
Ilgis tai kekvieno skonio reikalas ;-)

#21284   tuomahaukas
 19 Sau 2007 22:24
Vegys rašė:Tvicingui / poperiams - suprantama. O jei tiesiog uzmeti ir trauki ? :) Tada juk net ir fasto nereikia (mano supratimu) + su ilgesniu (beigi paraboliku) geriau metasi mazi masalai (bent jau man taip atrodo) - kartais to reikia. Ar as kur nors klaidingai mastau ?
Manau kad neklaidingai, o vėlgi skonio reikalas. vital savo kotą giria imho dėl universalesnio panaudojimo voblerių pravedimo būdams, jis pastoviai negaudo tekančiame vandenyje. Upėje gaudant tokie dalykai biski susiniveliuoja, pvz. Neryje su 10-30 g užmetimo kotu buvau pagavęs ne vieną ešeriuką (kai buvo judėjimas) ant ~2 g U.Duckling vobleriuko- reikėjo mest, o ne bėgt į namus kito spinigo ir plono valo :lol: . Sroveje kirtimas jaučiamas puikiai, nors ešeriukai- ne pasaka, o bendras įrankio suderinamumas- labudien :-kvankt :jeheje: Stovinčiame vandenyje to nepadarysi :lol: Manau kad pusiauparabolikas- nieko striošno :roll:

#21293   Xrapas
 20 Sau 2007 09:11
Kažin, kaip šitie:
http://www.rapa.pl/
Šiandien buvau Antakalnio 94, labai didelis pasirinkimas mažyčių šitos firmos vobleriukų. Daug vabalų- karkvabalių, širšių ir pan. imitacijų, svoriai apie 1- 2 gramus, yra papuoštų plunksnom... Kainos apie 10 Lt.
Gal ką sudomins? Pats bandęs nesu, bet iš pažįstamo "šapalautojo" girdėjau, kad neblogi :neutral:

#21309   Jackfish
 20 Sau 2007 18:00
reiketu pakeisti kai kuriem masalam trisakius, nes nuo kai kuriu(yra pora vnt) ypac daznai ir lengvai atsipurto zuvis, tuo labiau kad kotas parabolinukas :roll: kokius trisakius det?

#21315   vital (vilnius)
 20 Sau 2007 19:24
Anglers republik :-D Negamina turbomasalikus ;-) .bet reikes uzeiti paziureti koks cia masaliukas ;-) Bet gamina va tokius letvuvelius
:-DPaveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo 3 vital (vilnius). Iš viso redaguota 20 kartus.

#21317   Xrapas
 20 Sau 2007 19:33
Neatsimenu pavadinimo, toks "navarotnas" :roll:
O angler respublic (ar kaip ją ten)- gal puslapio nuorodą turi? GOOGLE nieko neduoda, gal blogai pavadinimą renku :(

#21326   Jackfish
 20 Sau 2007 20:54
Mike, del to ir akcentavau jog parabolinukas, bet nuo kai kuriu masalu zuvis per lengvai atsipurto, su kitais masalais viskas ok :gutgut turbut kabliukuose beda, reiks pakeist.

#21328   Xrapas
 20 Sau 2007 21:06
Vital, o ar tu visiškai "ultralight", ar kartais paiimi į rankas sunkesnį kotą? :roll:

#21329   vital (vilnius)
 20 Sau 2007 21:18
Spalvos nebluogos :)
Dabar jau visiskas UL :v-ar :-D Visur ziuriu nespesiu(del kitu zvejibos stiliu)ir fizishkai ir finansishkai.Tai pasirinkau ULaita ,labai grazi sitie maziliai vobleriukai :-D Kazkaip senai jau trauke pre visokiu mikro-masaliuku ;-)

#21360   vital (vilnius)
 21 Sau 2007 14:51
Ka tik grizau is vienos mikro-upes.Pagavau 4"nelegalus" :neutral: ,ir ne vieno "legalo" kur ji dingo :donknow' "Gedasas turbut visus "mohikanus" izgaude :-D Visi pagauti ant vobleriuko "Tsuribito Baby 30f",kitus ignoravo :donknow' Bet vistek su UL gavau adrinalino savaitei ;-) Reikes kita savaite(eigu nebus ziemos) pabanditi eseriuku :roll: :cool: Kazkaip jau neiduomu ir negarbinga "nelegalus" :cry: zaluoti :oops: :)
Pora foto
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Tsuribito Baby30f Paveikslėlis

#21430   Denas
 22 Sau 2007 17:09
Vital,o kokia tavo nomone apie Kamatsu vobleriukus,cia uzklidau i urmo baze pas Giti i parduotuve ziuru guli.Tik vot is maziuku tik dveju rusiu tai pajemiau Super Lucky33S ir Long Mill Minnow LM45F :roll:

#21431   vital (vilnius)
 22 Sau 2007 17:29
Denas.Del tu modeliu nezinau,bet va tokie nuo "Kamatsu" http://www.sklepws.pl/index.php?cPath=7 ... 4dc50fa729
vienas baltarusas gire kad geri :) .Gal tokiu pas tavo draugo ira? ;-) Ir eigu gali patikrink voniai kaip dirba,eigu ka pariguliok.Su praktiskai visais "kinai" reike dariti ta "procedura" ;-) O tu gali nufotkinti tas voblerius,kaskaip as jis internete neradau :donknow'

#21433   vital (vilnius)
 22 Sau 2007 17:47
Linai aciu
As jau radau
http://www.konger.pl/pdf/2006/116-140_w ... amatsu.pdf
Tai tas Super Lucky tas pats kaip Yo-Zuri L-Minnow :eek:
Gan daug pazistamu "nukopijotu" vobleriuku,ir butu visai neblogai kad dirbtu kaip originalai ;-)Man tai atruodo kad sitie voblerei pagaminti toi pacioi gamikloi kur "River2Sea",eigu taip tiesa tai kokibe turetu buti nebloga ;-)
Denai
O kokie kaina buvo situ vobleriuku :?:O "River2Sea" vobleriu ten urmo bazei nekur nematei :?:
Paskutinį kartą redagavo 1 vital (vilnius). Iš viso redaguota 22 kartus.

#21449   Denas
 22 Sau 2007 19:50
Paveikslėlis
Vital va tas vobleriukas naturoj (fotika kroviau uztrukau :cry: )

#21450   vital (vilnius)
 22 Sau 2007 19:54
Nu labai panasus i "L-Minnow" ;-) Turetu neblogai dirbti ant sapalu,eseriu :) .
O kaina kokie :?:

#21451   Denas
 22 Sau 2007 20:01
Kaina kaipvobleriuj tai jokinga 9 tautiski :)

#21453   vital (vilnius)
 22 Sau 2007 20:07
Tai net labai tautiska :shock: Pabandik vonei eigu nevirta ant sonu(nu eigu virta tai pareguliok),O ten vidui sratukai ira,pabaladuok eigu nestringa sratukai vidui tai labai zaja.... :) ?Gaila kad tik "sinking" gamina(bet kaip skris),bet uz tokie kaina tai gali but "L-Minnow" konkurentas ;-)

#21488   Aukstaitis
 23 Sau 2007 10:32
Vital - gal teko spiningu gaudyti "taikią" žuvį :?: Kaip žinia raudės (žuvys ;-) ) ne tokios jau ir taikios,gana smagiai puola guminukus.
Gal yra vobleriukių tinkančių šių žuvų gaudymui :roll: :?

#21501   vital (vilnius)
 23 Sau 2007 13:08
Teko su mikro- guminukes.Kaskada "Meskeriotoje"perskaiciau straipsni
Aido Juska apie gaudima kuoju spinningu,pabandziau ir gan sekminga ;-) Bet pas mane kaskodel kibo daugiause puskarsiokai nei kuoja.
O raude tai praeit met valge vienoi upei va tokie vobleriuka nuo "Anglers Republik"Bug Minnow 20sr,bet brangus "zaraza" :twisted: http://moscanella.ru/anglers/products/c ... m?cat=7948
.Nereikejo net sukti rite, uzmeti ir lauke kol nuo pavirsiaus raude jo "nuims" ;-) O kad specialei raudes gaudes tai ne,taip buna papuola ant sukriuku,guminuku.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė