Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#36453   Nespalvotas
 04 Rgp 2007 19:17
Taip ir galvojau, kad juokingai/nesuprantamai kai, kuriems iš jūsų atrodys toks valo storis. :neutral: Šiaip ant 0,22 mm mono gaudžiau, bet tas baigėsi, o kito, plonesnio, šalia neturėjau. Nuo kranto apžėlusiame ežeriuke nieko ypatingo tas valas, tik iš skaičiukų gal iškart atrodytų "truputi" per storas, teks ieškotis pinto plonesnio, kokių ~0,12/0,16 mm.

#36454   Tadas
 04 Rgp 2007 20:26
aisku ;-) ne seip man visai nejuokinga kaip zmogui pasibaigia valas ir ant greicio ner kur ir kaip kito nusipirkt tai tenka suktis is padeties ;-)

#36455   lydekiukstis
 04 Rgp 2007 20:54
Tadas rašė: as toky tai tik kokiem samam deciau ar kokiom lasisom
Nebent tiem buozgalviukam, o ne rimtiem duburiu ilgausiam toki "valiuka" . Ikirstum rimta egzemplioriu ir nezinotum kur dinkt su 0.28mm ;-)

#36458   Tadas
 04 Rgp 2007 22:03
nu gal ir nezinociau kur dinkt bet vis geresne situacija butu nei su 0,18mm mono ;-)

#36459   Vitolis
 04 Rgp 2007 22:20
Nespalvotas rašė:Tai va keletas labai mažų minusiukų į Shimano Clarus'o daržą. Kas man truputi užkliuvo, tai tas jog Fuji ritės laikiklis šiek tiek atsilaisvina be žvejojant, nes ten ant jo kaip tik pirštai dedami ir spiningą pasukeliojus ilgą laiką šiek tiek atsilaisvina arba aš tiesiog bijau persukti tą laikiklį per daug. :roll: Kitas minusėlis tai, jog mėtant su mono 0,28 mm valu šiek tiek ošia, bet čia greičiausia dėl valo arba ritės kaltės. Na čia tokie minusėliai daugiau mano pačio, nei pačio koto. Daugiau už nieko blogo savo mėgėjiška akymi ir ausimi nesugebėjau užkliūti.

Tikra tiesa. Pastebejimai bandant Shimano Clarus'a lygiai tie patys. Zvejojau su tuo koteliu pusdieni (testavau praktishkai) ir reikia pasakyt uzkniso tas rites laikiklio pastovus atsilaisvinimas, kad ir kiek ji beverztum. Padarai keleta metimu ir vel rite kliba.
Dabar del ziedeliu oshimo ir valo storio. Oshimas per ziedelius shiame spine tikrai yra. Gal kas ish forumieciu jau turi shi koteli ir ekspluotuoja ne viena diena? gal jie pasakys kaip ten ilgiau pamecius, taciau kad ziedeliai "kalba" tai tikrai. Manau ne del to kad zvejojai 0,28 valu. O kad tokio diametro zvejojama, nieko nuostabaus. Paziurekite ant spino yra parashyta kokio stiprumo vala naudoti kaip rybine ir klausimu neturetu kilti.O kad reikia zvejoti tik su 0,22 ar 0,24 ir skaityti, kad cia riba, nemanyciau.

#38186   Hookaz
 09 Rgs 2007 12:49
turiu ta klarusa 2.59m...nu del rites klibejimo seip nepastebejau...gal siektiek ir atsilaisvina bet netrugdo tas...kai isbandinejau kota su fireline pintu valu tai tikrai uze ziedai, dabar uzsivyniojau nauja pinta vala 0,14 firmos tiksliai nzn, vyniojamas is fabu parduotuves...tai jokio garso, tiek metimo tiek traukimo metu tylus, bandziau upej gaudyt su mono valu 0.18 tai irgi garso nepastebejau...meta gerai, jautrus, zuvi laiko gerai nors dar nieko ispudingo su juo nepagavau... nedideles lydekaites...seip liuks kotukas kaip uz tokia kaina...idomu kiek ilgai tarnaus... :)

#38189   Xrapas
 09 Rgs 2007 13:14
Atgaudžiau su Clarusu jau kokias 12 žvejybų, tiesa, mono valu- jokio triukšmo žiedeliuose negirdėjau . :donknow'
Laikiklis irgi laiko normaliai, neatsilaisvino nei karto. Šitas laikiklis, beje, patiko labiau, nei kitų turimų Shimano (Technium DF ir Solstace) Ten tą viršutinė dalis, kuri fiksuoja ritę pastoviai nuo spaudimo nykščiu atpalaiduodavo .
:roll:

#38433   Lediminas
 13 Rgs 2007 11:40
Ka manote apie KONGER World ChampionTM Kobalt 275 spininga?
gal kas turite?
as apziurejau- gana neblogas ir kaina tokia pusetina..

#38437   Xrapas
 13 Rgs 2007 13:22
Lediminas rašė:Ka manote apie KONGER World ChampionTM Kobalt 275 spininga...
Šitą esu žiūrinėjęs, atrodo, "Minijoje"
http://www.konger.pl/ru/start/wedka/35- ... Kobalt-275
Kiek atsimenu, šią seriją MIKADO firmai gamina Korėjoje :roll:
Namie turiu katalogą, pasitikslinsiu ;-)

#38505   Jonvabalis
 14 Rgs 2007 10:30
Norėčiau įsigyti lengvesniems masalams spinigėlį, kad būtų galima Nemune ir nuo dambos ir nuo kranto švysteltį nedidelį vobleriuką, sukriukę ar tvisteriuką šapaliukui pagundyti. Žiūrinėju įvairius spinigų variantus. Pirmiausiai gal galėtumėt patarti dėl užmetimo svorio, koks labiau tiktų. Akcija, manau, turėtų būti greita. Ilgis apsistojau apie 2,7m, bet vėlgi gal geriau 3m. Kaina apie 250-350 LTL. Koks apčiuopamas skirtumas tarp sic ir Fuji žiedelių?
Kaip jūsų manymu šitie Shimano kotai:
___________________m__gr______Tr.ilgis svoris Kaina
Technium DF 270L___2.70 3-12 7 sic 2 139 180 389.00 LTL
Technium 270ML____2.70 5-20 7 sic 2 139 186 389.00 LTL
Beast Master 270ML__2.70 5-20 7 Fuji 2 138 192 329.00 LTL

Dėkui iš anksto už visus komentarus.

#38509   Mike
 14 Rgs 2007 11:24
Aš manyčiau, kad Nemune gaudant šapalus, salačius, meknes lengvais masalais reikėtų tikrai ne trumpesnio nei 3 m. spiningo, nes dažnai užmetimo nuotolis tiesiogiai proporcingas rezultatams. Dėl Shimano nieko negaliu pasakyti, aš tam reikalui gal rinkčiausi kažką iš St.Croix pigesnių kotų, berods yra kažkas tam skirto iš Wild River serijos. Pats gaudau su GL STFR 1262 3,2 m ilgio iki pusės uncijos (apie 14 gr.) maksimalios užmetimo ribos. Lengviesiems masalams (2-4 cm vobleriukams) jau šiek tiek per sunkus, o va sako St.Croix yra modelių būtent tokiems ir padarytų.

#38518   Vegys
 14 Rgs 2007 13:24
Jonvabalis rašė:Norėčiau įsigyti lengvesniems masalams spinigėlį, kad būtų galima Nemune ir nuo dambos ir nuo kranto švysteltį nedidelį vobleriuką, sukriukę ar tvisteriuką šapaliukui pagundyti. Žiūrinėju įvairius spinigų variantus. Pirmiausiai gal galėtumėt patarti dėl užmetimo svorio, koks labiau tiktų. Akcija, manau, turėtų būti greita. Ilgis apsistojau apie 2,7m, bet vėlgi gal geriau 3m.
O kodel greita akcija ? Man atrodo kad su letesne akcija mazus masalus patogiau toli uzmesti.
Del ilgio - bent jau man atrodo, kuo didesne upe, tuo ilgesnis turi but spiningas. Tikrai imciau bent jau 3 m.

#38519   lydekiukstis
 14 Rgs 2007 13:30
Del metimo nuotolio ir spiningo ilgio tai nera absuliucios tiesos. As netgi trumpesniu koteliu salininkas. Siemet pasiemiau " fujitsu " 245 cm kotuka ( 2-11) upetakiams. Jis taip prilipo, jog nekarta islekiau su juo i Nemuna " pasiardyti" Ir ka, ne kiekvienas tiek sukre numesdavo turedamas 3m " karti", kaip as 3,5 cm vobleriuka. :roll:
Kitas dalykas, jog kuo ilgesnis spiningas, tuo automatiskai kyla metomu masalu svorio kertele ( nesvarbu jog gramatura parasyta ta pati)
Gaudant vobleriukais kur kar geriau minkstesnis kotukas ( pusiau parabolinis) Jis pats tiesiog uzsviedzia prastas aerodinamines savybes turinti masaliuka. Gaudau 3 m ir ilgesniais kotais tik ten kur pakrantes dengia zolynai, nera kaip prieit ir tenka masala iskelt is vandens, kol sis neilenda i zalumynus. Damboms PILNAI uztenka ir 2.5 m koto. ;-)
Zinoma, daugumai i krauja iaugo tie 3 m, kuriu atsisakyti taip sunku.( sneku apie sapalu zukle)
P.S. Wild riveris tarp kitko smagus kotelis :-D

#38522   Vegys
 14 Rgs 2007 14:15
lydekiukstis rašė:Siemet pasiemiau " fujitsu " 245 cm kotuka ( 2-11) upetakiams. Jis taip prilipo, jog nekarta islekiau su juo i Nemuna " pasiardyti" Ir ka, ne kiekvienas tiek sukre numesdavo turedamas 3m " karti", kaip as 3,5 cm vobleriuka. :roll:
Ne kiekvienas tiek numesdavo su " fujitsu " 300 cm kotu tokios pacios gramaturos ar vistik lygini su visai kitos firmos kotais ?
Su kitos firmos kotais nereiktu lygint - kokybe / parametrai juk skiriasi ... Reiktu lygint tos pacios firmos, tik skirtingo ilgio kotais. Kazko stiprei abejoju kad su trumpesniu numesi toliau .... :roll: + ir metyma reiktu lygint, kai metomi vienodi masalai. Koks nors yozurikas l-minnow nieko keisto, kad skrenda tokiau uz nulini long'a :lol:

#38523   Skumbrotas
 14 Rgs 2007 14:29
Esu skaitęs krūvas žvejų diskusijų tema "koto ilgis / metimo nuotolis" - ir visur totalus nusišnekėjimas. Niekaip ponai nesupranta, kad yra dar tokie labai daug lemiantys veiksniai kaip koto konstrukcija, jo medžiagos sudėtis su savo savybėmis, valas, ritės konstrukcija, žiedeliai ir panašiai. Kotas kotui nelygu, tad ir lyginti skirtingus kotus yra tas pats kaip pirštą su b.... :!:
Paimkit to pačio modelio skirtingų ilgių kotus, naudokitę tą pačią ritę su valu, duokite mesti tam pačiam žmogui ir pamatysit, kad viskas vyksta pagal fizikos, mechanikos ir aerodinamikos dėsnius. Be jokių stebuklų iš serijos "trumpesnis meta toliau už ilgesnį". Tas stebuklas gali slypėti tik viename dalyke - jei raumeniai ant tiek skysti, kad neužtenka smarvės tam ilgesniam tinkamai švystelėti.

#38524   Jonvabalis
 14 Rgs 2007 14:37
Mike rašė:
Dėl Shimano nieko negaliu pasakyti, aš tam reikalui gal rinkčiausi kažką iš St.Croix pigesnių kotų, berods yra kažkas tam skirto iš Wild River serijos. Pats gaudau su GL STFR 1262 3,2 m ilgio iki pusės uncijos (apie 14 gr.) maksimalios užmetimo ribos. Lengviesiems masalams (2-4 cm vobleriukams) jau šiek tiek per sunkus, o va sako St.Croix yra modelių būtent tokiems ir padarytų.
A tai apie kokias sumas tie pigesni eina? Viena St.Croix'a mačiau Šilainių turguje 840 LTL, bet atiduotų už 740 LTL, tik va modelio neįsiminiau, kažkas labai panašaus į tavo paminėtą GL STFR 1262. Ši suma man kaip pradedančiam, sakyčiau per didelė. Taip pat mačiau šį Shimano modeliuką: Technium 270ML 2.70 5-20 7 sic 2 139 186 389.00 LTL, kaip pardavėjas išsireiškė - už didmeninę kainą atiduotų 260 LTL.

#38525   Skumbrotas
 14 Rgs 2007 14:47
Jonvabalis rašė: A tai apie kokias sumas tie pigesni eina? Viena St.Croix'a mačiau Šilainių turguje 840 LTL, bet atiduotų už 740 LTL, ....
Croixų kainos pagal modelius nuo pigiausių iki brangiausių skiriasi 7-8 kartus, tad galima pasirinkti pagal savo poreikius.
Pasinagrinėk štai šiose nuorodose:
http://www.stcroixrods.com/rods/default ... ction=spin
http://www.stcroixrods.com/rodselector/default.asp

#38526   Vegys
 14 Rgs 2007 14:50
Jonvabalis rašė:Viena St.Croix'a mačiau Šilainių turguje 840 LTL, bet atiduotų už 740 LTL
Nezinau kaip kiti, bet as St.Croix'o ar panasaus lygio spiningo turguje nepirkciau. Nesu zinovas ir kazin ar atskirciau originala nuo "padielkos" ... Vistik suma ner maza, kad taip rizikuot ...
Jonvabalis rašė:kaip pardavėjas išsireiškė - už didmeninę kainą atiduotų 260 LTL.
O kodel pardavejas turetu pardavinet uz tiek, uz kiek pirko ? Kazkas itartino. Labiausiai tiketina - tai ner didmenine kaina :) Arba - brokuotas. Buk atidus. 129 Lt nuolaida - per daug mano manymu. Aisku, jei pardavejas tavo draugas, tada kita kalba ....

#38528   Jonvabalis
 14 Rgs 2007 15:33
Tuos brolius iš Šilainių daug kas žino. Kiek man teko girdėti, kad jų prekybos strategija - nedideli antkainiai. Tik ten, kur jie prekiauja yra nedidelė patalpa, todėl modelių įvairovės kartais stinga.

#38530   Xrapas
 14 Rgs 2007 16:05
Iš čia paminėtų kotų gaudau ir su Shimano Technium DF 270 cm 3- 15 gr, ir St. Croix Wildriver 229 cm 3- 14 gr. Naudojami praktiškai vienodomis sąlygomis: nedideli ežeriukai, guminė valtis, vobleriai...
Po sezono eksploatacijos turiu pripažinti, kad Wildriveriu žvejoti daug maloniau. Nepaisant 40 cm ilgio skirtumo naudojant tuos pačius masalus, valus ir rites užmetimo nuotoliu "amerikonas" nei kiek nenusileidžia Techniumui :roll: .

#38531   lydekiukstis
 14 Rgs 2007 16:26
As sneku aplamai, jog per daug zmones isikande ta stebuklinga 3 ir daugiau metru. Kam to reikia sapalam vobleriais gaudant? ( isimti kada AS naudoju jau minejau )
Imant light serija,ir norint pametyti mazyti vobleriuka, daugumoje atveju, uzmetimo nuotolis bus panasus,tarp tarkim 2,4 ir 3 m. kotu.Kam tada save vargint, braunantis per krumus? Nesuprantu. As nesakau, jog visi trumpuliukai yra geresni metikai, bet tam tikri meskerykociai tikrai taip...
Kalbant apie UL... Mano "draugelis" Vital pasukiotu pirsta prie smilkinio galingu raumenu savininkui Skumbrotui ir pasakytu, jog Ul kotai buna iki 2,10m. Ir jis butu teisus :!: Jau minejau, jog "ilgejant " (ir tos pacios firmos :!: :!: :!: ) spiningui jis tampa ir siek tiek didesnes metymo gramaturos. Tai zinoma ne didziuliai skirtumai, bet 2 - 3 cm medinukui gali daryti zenklia itaka.
Nuo tolimesniu gincu atsiribosiu, nes tokia yra MANO asmenine nuomone, tokia pat teisi, kaip ir kitu, juk visi gaudome ir ziurime is skirtingu kampu.
P.S. Jonvabali , Mike kaip suprantu rase jog turi GL ( G. Loomis ), o ne St.Crox

#38534   cesius
 14 Rgs 2007 17:03
Nesupyk Skumbrotai , bet manau kad masalo metimo nuotolis nepriklauso nuo raumenu, visi mes nesiojam maikes ir netgi striukes :grin: :-D , bet masala issauna koto akcija, nenumesi vienodai su jiginiu ir paraboliniu vienodai :!: :roll:

#38541   Skumbrotas
 14 Rgs 2007 18:19
Nepykstu, vyrai, nes matau kad jūs nesuprantat ką reiškia sąvoka "to pačio modelio kotai". Kada pradėsit suprasti kas yra kotų klasifikacija pagal įvairius parametrus, o kas yra elementarus tam tikro gamintojo tam tikros serijos kotų tam tikras konkretus modelis, kuris gaminamas daleiskim keturių ilgių diapazone - dada ir ginčitis nebus ko.
O lydekiukščiui galiu pasakyti, kad jo pasakymas "ne kiekvienas tiek sukre numesdavo turedamas 3m " karti", kaip as 3,5 cm vobleriuka" visiškai neįrodo egzistuojančių fizikinių dėsnių klaidingumo. Galėčiau tamstai duoti tris vobleriukus, su vienu iš kurių tu numestum perpus mažiau nei anas sukriukę su "kartim", su antru numestum tiek pat, o su trečiu numestum dvigubai toliau. O anam "su kartim" galėčiau duoti kelias specialias "long cast" konstrukcijos sukres, kurias jis be vargo numestų dvigubai toliau nei tu su pačiu geriausiu vobleriuku.
Tai tiek, jei supratot.

#38542   lydekiukstis
 14 Rgs 2007 18:24
Ne nu duodi.Tai gal dar pasiulyk parungtyniaut metant vobleriuka su pjautine blizgute? :lol: Nekartosiu to, ka jau pasakiau ir isdesciau, pasilikim prie savo nuomoniu.

#38547   Skumbrotas
 14 Rgs 2007 18:52
Aš tau ir neperšu savo nuomonės. Tik primenu, kad egzistuoja dalykai, apie kuriuos nebūna nuomonių, nes jie yra mokslo įrodyti DĖSNIAI.

#38549   lydekiukstis
 14 Rgs 2007 18:59
Desniai ir teorija sau, bet kartais tai gali ir su praktika prasilenkti ;-) Vien teorija gyvas nebusi, reikia paciupineti ir isbandyti daug kotu, o tik tada pasakyti savo nuomone. Susidaro nuomone, jog gaudai tik ilgais kotais...galbut klystu... :roll:

#38552   Skumbrotas
 14 Rgs 2007 19:23
Turiu spininginius kotus 180, 210, 240, 270, 300, 330, 350, 375cm. Ir visais gaudau, pasirinkdamas kokio kada reikia. Taip kad bški geresnės nuomonės būk apie kitus, o apie save biški kuklesnės.

#38556   tuomahaukas
 14 Rgs 2007 19:58
Skumbrotas rašė:Nepykstu, vyrai, nes matau kad jūs nesuprantat ką reiškia sąvoka "to pačio modelio kotai". Kada pradėsit suprasti kas yra kotų klasifikacija pagal įvairius parametrus, o kas yra elementarus tam tikro gamintojo tam tikros serijos kotų tam tikras konkretus modelis, kuris gaminamas daleiskim keturių ilgių diapazone - dada ir ginčitis nebus ko.
Gal būtų galima konkrečiau su pavyzdžiais ? Nes skaitau "pagal įvairius", "tam tikrų", " daleiskim" ...

Asmeniškai man ežere metimo nuotolis yra giliai nusišikt, upėje- pagal aplinkybes (t.y. naudojant skirtingus masalus- švystelėt pajutinę ar paleisti vobleriuką pasroviui... kol kas apsieinu vienu kotu).
2 vėgys: visgi po daug bandymų nesu labai patenkintas savo croix'u ežeruose. Meta gerai (kas nėr svarbu iš valties), didelio privalumo pintam valui kaip ir nėra: na tas medium fast yra ne medium fast. Varyt sukrėm ir vartiklėm tinkamas, o vobleriams greit permetu ant kito spiningo, aš nesugebu sužaisti tokiu kotu su jais. Pliusas kad tikrai retai atsikabina, minusas kad nežinai ar kibimas, ar žolę čiuptelėjo.
Flegma aš jį pakrikštyjau. Bet upėje jis man labai patinka.

#38564   Jonvabalis
 14 Rgs 2007 22:09
Peace žmonės :!:

Padarykit meet'a, atsivežkit savo armadą, ant spino po tą patį voblerį, sukrę ar dar kokį velnią ir pirmyn kas toliau...
Taip ir liko neatsakyti keli klausimai:
Fuji ir sic žiedeliai, koks skirtumas tarp jų?
Užmetimo masalo svoris ar 2-13 g, ar 5-20 g?

Šis modeliukas St.Croix (Wild river) kaip ir nieko. Kaip su kaina Lietuvoje ir kur Kaune Galima jų pačiupinėti?
WST116LM2 11' 6" L Mod. 2 4 - 10 1/16 - 1/2 5.0 4 $160.00

Xrapas rašė:Iš čia paminėtų kotų gaudau ir su Shimano Technium DF 270 cm 3- 15 gr, ir St. Croix Wildriver 229 cm 3- 14 gr. Naudojami praktiškai vienodomis sąlygomis: nedideli ežeriukai, guminė valtis, vobleriai...
to Xrapas, nedideliam ežeriuke užmetimo atstumas nėra ypatingai svarbu, o kaip nuo kranto? Gal taviškis šis modeliukas?
WS90LM2 9' L Mod. 2 4 - 8 1/8 - 3/8 5.7 3 $140.00
lydekiukstis rašė:P.S. Jonvabali , Mike kaip suprantu rase jog turi GL ( G. Loomis ), o ne St.Crox
Tu teisus, susipainiojau :roll:

#38565   Vitolis
 14 Rgs 2007 22:15
Kol skaiciau cia jusu visu nuomones, paskui gincus, po to ir piktokas replikas vienas kito nuomonei, praejo noras ir man iterpt savo trigrashi del viso sio reikalo. Matau cia tiek korifeju ir zinovu shiuo klausimu, kad man pasidare nejauku ir tik darau ish visu pasisakymu savo ishvada.
Kiek zmoniu, tuo labiau zinovu shiame reikale, tiek bus ir nuomoniu. Ir nereiketu isizeisti, jei kuris pasisako ir savo nuomone nori apgint. Su savo kartais kvailokom pretenzijom i kito nuomone mes priverciam diskusijose aktyviai dalyvaujancius ir patyrusius tautiecius (ir ne tik) palikti shi foruma. Taip atsitiko ir su Vital. O gaila.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė