Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #249109   alkanas
 18 Sau 2011 08:11
plonumas tikrai reikalingas, cia jau kaip kas zvejoja ir kam ko reikia.
pvz. kuo storesnis valas tuo sunkiau ji bus islaikyti itempta ir kiek imanoma tiesesni iki masalo, o taip ganetinai zymiai prarandamas kontaktas su masalu, tai svarbu gaudant guma nedideliais svoriais
 #249113   vital(vilnius)
 18 Sau 2011 08:36
Kleckas1978 rašė: Cia pas mus zvejai serga nusiploninimo manija - nors gerai ziurint visi daugmaz pradeda suprasti kad nevisada tas plonumas ir reikalingas ir tuo labiau nusiploninti nera gerai kisenei :-D
kleckas ne visi gi gaudo su 20-30 gr svoreis :/braj; paziureciau as kaip tu uzmestu ir pravestu pvzd 2 gr galvute su "kanatu" 15-20lb :lol:
 #249120   upesakmuo
 18 Sau 2011 09:25
Nu čia turbūt kiekvienam aišku, kad plonesnis valas = ilgesnis užmetimo nuotolis. Gal kas galit parekomenduoti pintą valą, tarkim 10lbs, kuris yra slidesnis, plonesnis fiziškai, "toliau metantis" nei kiti tokio pat stiprumo? Gal ir valų bandymai šitam požymiui išskirti yra atlikti?
 #249144   Donasssss
 18 Sau 2011 10:39
nu su savo teorijom tai kartais persistenge kaikas. Taigi galima isvis neziureti kas parasyta paemes y rankas matai ir jauti kad plonumas tenkina ir perki ir nyhuja nesigilini kas kur parasyta jug pats daiktas svarbiausiai o ne jo ypakavimas
 #249230   henyte
 18 Sau 2011 14:13
upesakmuo rašė:Nu čia turbūt kiekvienam aišku, kad plonesnis valas = ilgesnis užmetimo nuotolis. Gal kas galit parekomenduoti pintą valą, tarkim 10lbs, kuris yra slidesnis, plonesnis fiziškai, "toliau metantis" nei kiti tokio pat stiprumo? Gal ir valų bandymai šitam požymiui išskirti yra atlikti?
vienas is bandymu : http://www.spincasting.ru/news/overviews/220.html, o siaip jei yr 100$ eini pas japonus ir jami uz ta 100 pintuka ir bus tikriausiai vienas is geriausiu :-D ...
 #249406   Kleckas1978
 18 Sau 2011 22:11
vital(vilnius) rašė:
Kleckas1978 rašė: Cia pas mus zvejai serga nusiploninimo manija - nors gerai ziurint visi daugmaz pradeda suprasti kad nevisada tas plonumas ir reikalingas ir tuo labiau nusiploninti nera gerai kisenei :-D
kleckas ne visi gi gaudo su 20-30 gr svoreis :/braj; paziureciau as kaip tu uzmestu ir pravestu pvzd 2 gr galvute su "kanatu" 15-20lb :lol:
vital - taigi ir as gaudau su mikriukais ir mazus vobleriukus pametau (ir naudoju mikriukam 4-6 lb pintukus) - bet valo plonumas visad turi atitikti zvejybos salygas ir turi buti su protu pasirinktas galingumas jo, ka ir pats puikiai zinai, gi nelysi su vobleriukais mazais i kelmu pilna pelke su 4 lb pintuku ;-) ir t.t. as gi rasiau kad nusiplonint reikia proto ribose o ne tai kai svaido 30 gr dzigus su kokiu 8 lb pintuku '''bum
del to pats ir turiu 7 ar 8 pintukus skirtingo diametro - skirtingom salygom, nes negaudau vien tik mikriukais ar tai vien tik mariose su 20-50 gr dzigais.

Ir zmogus norejo 3-15gr kotui valo tai cia ir siulau kaip universalu mazdaug tokiem svorem koki 8-10 lb kaip sasame 0,12mm ir tiek, nes taip ar taip manau tas kotas mes nuo kokiu tik 5gr normaliai, ir uzteks to pintuko plonumo tikrai manau.
 #249792   Sokratas
 20 Sau 2011 03:58
Skumbrotas rašė:Pintuko plonesnio kaip 0,08mm nėra ir neieškokit :!: Jei rasit tokį užrašą - tai arba akivaizdus melas, arba užrašyta coliais :!: O ir net 0,08 storio reik gerai paioeškot -tokio esu rades tik tą samuline su užrašu 0,04( :-D ), rapalos kur buvo užrašyta 0,078 (beveik nesumeluota jofštrairogės :roll: ) ir dar vieną nepamenu firmos....
Gal žinot kas , kur rast Klaipėdoj tą Samulin su 0,04 mm ?
 #249811   audrutis
 20 Sau 2011 08:38
Taigi jis atsiuncia. Reik tik pinigus pervest pries issiuntima. As va gavau vakar 4 spules (3 sau, viena kolegai). Kadangi daugiau pirkau, siuntimas net nekainavo ;-)
 #249814   Sokratas
 20 Sau 2011 08:46
ok, žinosiu, gal reiks užsiimt tuom reikalu... pavasaris ne už kalnų :)
 #249924   henyte
 20 Sau 2011 11:31
audrutis rašė:...As va gavau vakar 4 spules (3 sau, viena kolegai)...
Gal jei nesunku gali pakomentuot truputi, palygint su kokiu nors turimu pintuku ? Idomu butu isgirst apie stori ( vizualinius palyginimus ), pynima-struktura, o jei nepatingetum timptelt ant svarstykliu testui isvis saunu butu... Zinoma jei laiko tam yra...
 #250033   audrutis
 20 Sau 2011 15:01
Stori (is akies) ir minkstuma pakomentuosiu kai apziuresiu (vakar tik vidurnakti gryzau ir nebeapziurejau), bet testu su laikomais svoriais tikrai nedarysiu :) Turiu as ir taip ka veikt :)

Na o siaip vienas draugelis, kuri laikau autoritetu siuose reikaluose ir kuris ismano daug daugiau nei as, si pintuka gyre ir sake, kad jis tikrai geresnis uz SEB. To man ir uzteko
 #250102   henyte
 20 Sau 2011 16:39
Aisku, dekui... Siaip tai testukas tai labai paprastas, metro atkarpa, su paprastom kilpom galuose, viena kilpa kur ant duru rankenos kita ant svarstykliu kablio, maksimum 1 minute tam reikalinga, bet jei nera laiko tai nera, nekreipk demesio i tai :oops: ...
 #250227   alkanas
 20 Sau 2011 21:21
sasame samuline galiu palygint su seb ir super pe jei idomu, sioj temoj ir fotkes esu idejes visu 3 valu, kazkur rastum paeiskojes, nepatingejau ir pats radau :
virsutinis kogero seb 0.12
viduty pe super ygk 0.15
apacioj sasame samuline 0.12
Paveikslėlis
virsuj pe apacioj sasame
Paveikslėlis
dabar nudaziau ss juodai laukiu kol pradzius ir bandysiu vel nufotikint ir atspindziu gal pavyks isvengt
nu isejo kaip isejo
virsuj nudazytas sasame samuline apacioj super pe
Paveikslėlis

svoriu nekilnojau tais valais- neidomu man tai, bet va del masalu nusovimo uzmetinejant, tai seb- niekam tikes visiskai, net voblos nesunkios nusauna, super pe retai nusauna, matyt mazgas koks prastesnis papuola ar sudyla greiciau, o ss ne vieno masalo nera man nusoves ir ss pynimas atrodo graziausiai, cia super pe visikai naujas o seb ir ss po metu zukles kiek pamenu
 #250323   henyte
 21 Sau 2011 09:56
Labai aciu, seb atrodo tikras "kanatas" kaip kurie zmones sako :), ygk atrodo graziausiai ir "ploniausiai", bet sakai, kad jis nenaudotas... Kas del svorio testo, nezinau kodel jums neidomu, masalus, o ypac truputi sunkesnius, aisku, kad nusaudines, bet jei toks valas laikys maziau nei 2 kg ir bus uzdetas ne ant tam skirto koto (t.y. gerokai kietesnio) masalai gali but prarandami ant "zacepu", pakertant sumaisius su kibimu, o pasieke 3kg riba tokiu pokstu beveik nebelieka (cia is patirties), o juk samuline juk deklaruoja (kiek zinau) kosminius "islaikymus" ant pakuotes (kaip ir storius o.o4,o.o6,o.o8 atrodo :lol: ), todel labai ir domina ju tikrasis stiprumas...
 #250333   SauliusM
 21 Sau 2011 10:21
YGK labai teisingas valas o tas SEB ir Sasame, tai tikrai "kanatai" kaip is fotkes atrodo. priedo sasame panasu kad nesveikai uzstorintas.
 #250388   henyte
 21 Sau 2011 12:39
Tai ir man taip atrodo, uztat ir norisi suzinot kodel toks aziotazas del sito valo, ypac keistai man atrodo, kad niekur sio valo nerasi isskyrus Bulgarija, o siek tiek pazistant bulgaru zukles rinkos keistenybes-ypatumus ( nera teke Lietuvoj matyt vienoj vietoj, tiek "kairiu" prekiu kiek Bulgarijos zukles parduotuvese) iskart kyla negeras jausmas del to valo savybiu ir kilmes...
 #250390   SauliusM
 21 Sau 2011 12:46
vital(vilnius) rašė:Pilna tu Sasame Russijoi Baltarusijoi Ukrainoi,ir visem tas valas zjbs :gutgut tik "salaciu" nezaibis :lol:
as tik pakomentavau, ka matau fotkej. gyvai to valo nesu mates. bet fotkej akivaizdziai matos, kad jis budamas 0,12 storio yra storesnis uz YGK 0,15 storio...
 #250400   Kleckas1978
 21 Sau 2011 13:35
Pats turiu dar likuti 30m YGK 0,15mm tai jis praktiskai kaip 0,08mm sasame (storis)- laiko tas YGK 0,15mm tikrai neispudingai kaip cia visi rasineje - prie progos pamatuosiu kiek KG ;-)
po vieno zacepo islupus masala - butinai reikia perristi mazga YGK valui, nes nelaiko po to ne 50% kiek laiko su nauju mazgu (kazkur tik 1/3 belaiko), ikirtus net didesni eseri ~500gr+ gali nutraukti ta vala :shock: , prie zacepo jei neperrisi mazgo isvis gerai timptelejus truksta iskart.

taip kad mano poziuriu - jis turi bedu su mazgais - nekaip juos laiko - siaip valas neblogas, neserpetoja ir laiko kg su nauju mazgu normaliai.

Man dar Kamatsu techron visai nieko 0.1mm toks pat diametras kaip YGK 0.15mm ir laiko taip pat neblogai.
0.12mm irgi neblogas bet jau vos storesnis uz YGK ir laiko jau zymiai geriau nei YGK mazgus ir KG.
 #250408   SauliusM
 21 Sau 2011 13:55
Kleckas1978 rašė:Pats turiu dar likuti 30m YGK 0,15mm tai jis praktiskai kaip 0,08mm sasame (storis)- laiko tas YGK 0,15mm tikrai neispudingai kaip cia visi rasineje - prie progos pamatuosiu kiek KG ;-)
po vieno zacepo islupus masala - butinai reikia perristi mazga YGK valui, nes nelaiko po to ne 50% kiek laiko su nauju mazgu (kazkur tik 1/3 belaiko), ikirtus net didesni eseri ~500gr+ gali nutraukti ta vala :shock: , prie zacepo jei neperrisi mazgo isvis gerai timptelejus truksta iskart.

taip kad mano poziuriu - jis turi bedu su mazgais - nekaip juos laiko - siaip valas neblogas, neserpetoja ir laiko kg su nauju mazgu normaliai.

Man dar Kamatsu techron visai nieko 0.1mm toks pat diametras kaip YGK 0.15mm ir laiko taip pat neblogai.
0.12mm irgi neblogas bet jau vos storesnis uz YGK ir laiko jau zymiai geriau nei YGK mazgus ir KG.
kazka cia ne taip surasei. as jau 3 ar 4 sezonus su YGK atgaudziau, su mazgais jokiu problemu, laiko idealiai.
 #250417   Kleckas1978
 21 Sau 2011 14:37
Na sauliau as rasau kaip yra, o neissigalvoju - risu tik palomar mazga - kiek suprantu pats pintukas save nupjauna - siaip uz ta kaina kokia buvau pirkes - jis :gutgut
beje turejau 2 babinas ir su abejom tas pats.

bet is pradziu praradau nemazai mikriuku dugne kol supratau, kad ant antro zacepo po naujo mazgo 100% palieku mikriuka dugne - pradejus po zacepu perrisineti is naujo mazga visos problemos dingo :gutgut ir mikriukus atlenktus i krant daznai istraukdavau :gutgut bet baigesi pas mane tas pintukas taip kad dabar kitus naudosiu nes nebeveza jo 'viarkt

nezinau kodel taip bet manau kad del savo plonumo paprasciausiai gal jis nupjaudavo save ar mikriuko kilpele ji nupjaudavo :?
 #250451   alkanas
 21 Sau 2011 15:33
tai as ir surasiau savo pastebejimus, jog seb- prasciausias , ygk per vidury o ss is ju geriausiai laiko mazgus ir ne taip greit sudyla ir jie ne kanatas ir ne ziauriai uzstorintas, storesnis ne abejo nei deklaruojama ir net truputy uz ygk storesnis, bet del to jis ne blogesnis, laiko tikrai geriau nei kiti mano isvardinti valai ir net uz daugeli kitu kuriu neivardinau, nes foto ju nedariau (o ir tos foto tiesa sakant nelabai kokybiskos). nesakau kad ss ve best, yra geresniu , bet didzioji dauguma prastesni uz ss. ss ziauriai uzstorintas :-D tai paziurekit tada patys kokiais gaudot, o is tirko man dzin, nei as juos gaminu, nei pardavineju nei reklamuoju, nei man svarbu kas ka apie ka kalba :ruko laukiu atviro vandens
ps jau ir ygk naudota turiu, tai jis neatrodo geriau uz kitus valus fotkej :/braj;
 #250457   Taacis
 21 Sau 2011 15:44
SauliusM rašė:
Kleckas1978 rašė:po vieno zacepo islupus masala - butinai reikia perristi mazga YGK valui, nes nelaiko po to ne 50% kiek laiko su nauju mazgu (kazkur tik 1/3 belaiko),
kazka cia ne taip surasei. as jau 3 ar 4 sezonus su YGK atgaudziau, su mazgais jokiu problemu, laiko idealiai.
Hm, ir ash naudoju YGK kaip 0,12 upetakiams, taip ir 0,19 spiningui lydekoms ar jurai- vejazhuvems. Jokiu problemu su mazgais nepastebejau. Vienintelis minusas, kad ykirtus y tinkla juroj YGK truko kazhkur per vidury (o taip gerai butu, kad butu nutrukes prie/per mazga)- taigi tikrai su mazgu viskas normalei.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė