Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#141193   Kairys
 18 Rgs 2009 11:16
Amerikonai yra amerikonai, o čia Marijos žemė, ir žmonės, ir žuvys kitokios. ;-)
Turiu du normalesnius spinus, vienas 2-15g dragūnas, kitas 3 m dvidalis mičelas avocet, 8-25 g., tiesa, dar vienas teleskopinis mašinoje voliojasi, bet kai kas tokių spiningais nelaiko, atsarginis variantas, nežinai kur ir kada gali atsidurti prie kokio vandens, 10-30g užmetimas. :-D Spiningautojas esu nerimtas, pradedantis, galima sakyt, bet tas 3 m kotelis man labai patinka. 3 m todėl, kad dažniausiai nuo kranto gaudau, taikausi į lydekas labiau, žvejyba ežeruose ir kartais upėje. Kotas kietokas, apie jautrumą nelabai išmanau, bet didesnės blizgės, voblerio ar sukrės darbą jaučiu, bent jau įsivaizduoju jausdamas masalo darbą, ką masalas tuo metu daro. Ir labai patinka, kad gali nuo širdies mostelėt kokią jūrą ar jūratę, ar sukrę su dvigubu lapeliu, ir paskui neskubant parsitrauk, keičiant traukimo režimą. Taigi, mano manymu, eilinį kartą įsitikinam, kad kiek žmonių, tiek nuomonių, ir spiningų visokių reikia, o svarbiausia, kad patiktų pačiam žvejui, būtų malonu žvejot, o kad kaimynui netinka, tai jau jo bėdos. O amerikonas man šiuo atveju irgi ne rodiklis. :-D ;-) Kas tinka Jupiteriui, nebūtinai tiks jaučiui, ir atvirkščiai. ;-)

#141196   SauliusM
 18 Rgs 2009 11:31
nu as irgi jau rasiau, kad jeigu kam patinka tai gali kad ir su surfu mikriukus metyt :-D bet kaip taisykle, visi sitie patikimai baigiasi, kai pazvejojama labiau kazkokiom konkreciom salygom tinkanciu daiktu. o pagrindine lietuviu problema yra ta mano supratimu, kad lietuviai yra skupus ir labai vertina toki spiningo parametras kaip "UNIVERSALUMAS". nu nusiperka zmones universalu kota su kuriuo gali zvejot daug kur, daug ka ir ant daug ko. atseit pinigu sutaupe turedami viena universalu daikta. o kad realiai nei vienam konkreciam zukles budui toks spinas idealiai netiks ir nepamasto. jei jau pinigus taupyt, tai gal tada is vis ant sofkutes namie sedet ir zvejot neit, labiausiai susitaupytu. as asmenikai siandien turiu 8 spiningus kuriu kiekvienam yra savas pritaikymas. ir as tikrai nepradesiu su spiningu skirtu tarkim zvejot juroj gaudyt salaciu ar atvirksciai. nors pilnai galeciau ta daryti. nes kiekvienas kotas turi savo konkretu pritaikyma ir man dzin kad kai kurie is mano kotu yra panaudojami tik 2-3 kart metuose o 80% laiko man pilnai uztenka 3-4 kotu.

#141198   SauliusM
 18 Rgs 2009 11:33
senelis rašė:As tai nesuprantu,kam tuos amerikonus pavyzdziu Lietuvos zvejams pavyzdziu statyt reikia :roll: Taip,nebuvau as amerikoj,nezvejojau ten,bet paskaicius ju forumus,pasiziurejus filmu ar paskaicius literaruros,tai jie tokie pat zvejai,kaip ir vairuotojai - be automato jie vaziuot nemoka :) nematau visiskai,ko galima zvejyboje is amerikonu pasimokyt :? gaudo tuos savo pusdurnius biesus ir psio... o kad kotai reikalingi ir 2.7 ir 3.0 m ir 3.3 m tai jiems nesuprast :cool:
tai kad tie amerikonai labai gerus spiningus gamina. kazkaip nemaciau nei vieno gero spiningo lietuviu pagaminto kad ir kokio ilgio jis bebutu... :roll:

#141199   gytis
 18 Rgs 2009 11:40
Problema ne tame- moka amerikonai zvejoti ar ne. Pirmoje eileje reikia paziureti kiek toj Amerikoj vandens, zuvu ir zveju. O zveju Amerikoj apie 50 milijonu... Ir ta gauja zveju reikalauja is gamintoju geriausiu kotu, riciu, valu. Ir svarbiausia, kad uz tas prekes jie moka realiais $. Papeikti amerikos prekes gali tik tas, kas jomis realiai niekad nesinaudojo.
Nenoriu nieko menkinti, bet ta pati Shimano rite skirta USA rinkai zymiai geresne nei skirta Europai- kitos medziagos, kitas surinkimas. Kas siuntesi amerikoniskus daiktus - supras.

#141205   senelis
 18 Rgs 2009 11:48
gintarux rašė: beje dar vienas klausimas gal kas zinot kur kaune spiningus gerai remontuoja, nes maniskis sendien luzo :cry:
Su remontu tai buk atsargus.Mano spininga isveze i Kauna remontuot pas "asus" vienos zukles parduotuves savininkas,tai kai suremontuota parveze norejau verkt... Gal pats remontavo? :roll: Nesk tik patikrintam ir uzsirekomendavusiam meistrui. Paskutine luzusia meskere bijojau kam nors patiketi,tai susiremontavau pats. Jau isbandyta zuklese - laiko puikiai.Ir ateityje zadu tvarkyti pats :cool:

#141206   SauliusM
 18 Rgs 2009 11:48
gintarux rašė:Sweiki meskeres broliai :grin: reikia jusu patarimo del spiningo. reikalavimai butu tokie fastas, dazniausiai zvejojama nemune metoma gumos iki 14 gramu, mepsai, kartais ir kokia vartikle svysteliu. kaina nu sakykim iki 300 lt jaj geras variantas gal pasispaudes kilstelciau iki 500lt.
kokie butu svarstomi variantai?
beje dar vienas klausimas gal kas zinot kur kaune spiningus gerai remontuoja, nes maniskis sendien luzo :cry:
kilstelk kaina dar biski ir pasiimk st.croix avida AVS90MLF2 tai tikrai turesi labai gera kota tam reikalui.

#141214   Vegys
 18 Rgs 2009 11:55
SauliusM rašė:as asmenikai siandien turiu 8 spiningus kuriu kiekvienam yra savas pritaikymas
8 įrankiai spiningui. Plūdinei dar keletas. Dugninėms jau gal ir desėtko reiktų (karpinės / surfinės / feederiai / etc). Dar pridėkime bent trejetą muselinių kotų. Reik turėt kokia 30 įrankių, kad nežvejot su universaliais kotais. Kas iš mūsų gali tai sau leist ? :roll:

Antras variantas - būt siauros specializacijos arba tik pvz spiningistu / plūdininku / etc.

Trečias variantas - žvejot viską, ką nori, bet vietoj spiningo 2,1 m 2-7 g ir 2,4 m 3-12 pirkti tik vieną, ty taikytis į universalumą :-D

Gal kur nors suklydau ?

#141217   gintars
 18 Rgs 2009 11:58
SauliusM rašė:
gintarux rašė:Sweiki meskeres broliai :grin: reikia jusu patarimo del spiningo. reikalavimai butu tokie fastas, dazniausiai zvejojama nemune metoma gumos iki 14 gramu, mepsai, kartais ir kokia vartikle svysteliu. kaina nu sakykim iki 300 lt jaj geras variantas gal pasispaudes kilstelciau iki 500lt.
kokie butu svarstomi variantai?
beje dar vienas klausimas gal kas zinot kur kaune spiningus gerai remontuoja, nes maniskis sendien luzo :cry:
kilstelk kaina dar biski ir pasiimk st.croix avida AVS90MLF2 tai tikrai turesi labai gera kota tam reikalui.
na matai sauliau nera taip lengva studentui kilstelt kaina 300lt kai ir taip bent jau dabar virsutine riba 500 lt.

#141219   Robinjo
 18 Rgs 2009 12:01
sita tema vel igauna pagreiti :lol: gytis tai isvis saunuolis parasydamas kad uztenka 2.1m , noreciau paziuret kaip starkius gaudai tokiu skirvyteje su 28-30gr galvakabliais nuo kranto. Pats turiu 2.62 , bet nuo kranto mane jis tenkina is dalies, zvejybai is valties jo i nieka nekeisciau, o nuo kranto kitam sezonui jau mastau pats siek tiek ilgesni :roll: , taip kad rasant kad uztenka 2.10 dar reikia atsizvelgti ir i tai kur zvejojama manau :cool:

#141230   vk
 18 Rgs 2009 12:26
gytis rašė:Su 2.1m zymiai maziau vargsta ranka.
Po ešeriukų žvejybos niekad dar nejutau kokio nors rankos nuovargio. :) Ilgesniu kotu silpniau reikia mostelti, norint tą patį atstumą užmest. Ilgesniu gali toliau užmest, didesnės galimybės manevruoti. Netgi LSA prezidentas ešeriukininkas Kukočas visad pasisakydavo už ilgus kotus. :-D

#141241   Vitolis
 18 Rgs 2009 13:06
Skaitau ir dushia dziaugiasi. Va cia diskusija cto nado. Pasakysiu, kad kai jau matai, kad stovan pradeda nebetilpt, sustoji, pamastai, paskui viena kita padovanoji. Yra pvz. mano pazystamu tarpe (uoshvijoj, kaime) tikrai megstanciu pazvejot, taciau kai neturi zmones kaime darbu, o tik kokia viena karvute ir viena kita lysve darzoviu, tai negaliu ziuret.Matau gi kaip jiems akys ziba pamacius gera iranki. Nuvezu pririnkes masalu, koki koteli prie progos dovanoju, tai valo, tai kokia jau mazai naudojama, taciau dirbancia rituke. Ir man smagu ir zmones dziaugiasi. Paskui pasikvieciu i zvejyba kartu. Kitus atiduodu pradedantiems zvejot anukams. Ziuriu, kad mano turetu Schimaniniu koteliu like tik du. Kuriu ir nesirengiu ishleist. Ir dar viena numates atiduot anukui Daiwos UL. Da viena UL Kongerio reiktu ishleist, nes turiu jau truputi linksmesni varianta. Liks 5 koteliai. Viens velkiavimui,2,70m. viens spec. zemupiui Starkiecam nuo kranto 3m. vienas UL 1.70m.(nors daugiau laitas) Su juo jauciu komforta ir Shapala ir esheri ir Starki, taipogi ir Shciupoka gaudant nuo kranto ir viens trumpas ish valties.2.10m. Su juom ir Starki ir esheri ir Lydoka su dideliu malonumu paimu, nes jautrumas ;-var-var. Kolekcionierium irgi nesijauciu.

#141247   Xrapas
 18 Rgs 2009 13:31
senelis rašė:...O be Zuklio kur dar galima uzmatyti? :roll: 2.30 dar ir pigesnis kazkiek bus...
Dar čia siūlo:
http://www.rovana.lt/prekiu-katalogas/3.html
Ir ilgiai, kaip tyčia ;-) , 210- 230- 270, "na liuboj vkus" :-D

#141260   Xrapas
 18 Rgs 2009 13:57
gytis rašė:...ilgesnis nei 7' (2.1m) spiningas musu zuvims praktiskai beprasmis. Amerikonai ta suprato seniai ir ilgesnius kotus gamina kaip exkliuzyva (steelhead ir salmon serijos)...
Europoj visai kitas supratimas :roll: ...Pavyzdžiui, kad ir CORMORAN: "startuoja" (su retom išimtim) nuo 210 cm., o pagrindinė masė spiningų visgi "ekskliuzyvinių" ilgių. Spiningai, nepaisant to :roll: , tikrai kokybiški ir gana populiarūs.

#141262   gytis
 18 Rgs 2009 14:07
Xrapas rašė: Ir ~ 80% atvejų (statistika :!: ) naudoja multiplikatorinę ritę... :lol:
Na ir man idomu, kodel tautieciai tvitchingui bando naudoti beinertines rites. :roll: Ta zukles technika isrado amerikonai ir jai multikas tinka 100%. Koks nors Daiwa Zillion tam tikslui tinka zymiai geriau nei Steez ar Exist.

#141266   gytis
 18 Rgs 2009 14:25
[quote="XrapasPavyzdžiui, kad ir CORMORAN: "startuoja" (su retom išimtim) nuo 210 cm., o pagrindinė masė spiningų visgi "ekskliuzyvinių" ilgių. Spiningai, nepaisant to :roll: , tikrai kokybiški ir gana populiarūs.[/quote]

Nezinau net kaip paaiskint... Na siaip, tai musu iprocius formuoja tos prekes, kurias galime nusipirkti... Jei musu parduotuvese nera 1.9-2.1m spiningu, tai visai nereiskia, kad jie blogi. Musu parduotuviu asortimenta formuoja ne zvejai, o labai ribotas "verslininku" ratelis. Dalis ju zvejoja, o dalis gal net vandens nemate. :roll: Ir tai, kad Lietuvoje populiarinamas salmon stilius, visai nereiskia, kad 10' kotu pagausi daugiau nei 6'.
Nezinau ar pazvejoji su SauliumiM, bet jo turimas 7' Rainforestas tikrai vertas demesio.

#141269   SauliusM
 18 Rgs 2009 14:34
gytis rašė:Nezinau ar pazvejoji su SauliumiM, bet jo turimas 7' Rainforestas tikrai vertas demesio.
blankas made in China beje. :-D o siaip as esu ji gyvai lygines su Lumiu 841imx ir avidu kroikso AVS66LF2. tai galiu pasakyt, kad i situos kotus as jo nekeisciau... :roll: vienintelis kuris man smagesnis pasirode tai kroikso vienadalis legend elite LES70LF bet kazkaip tai kad vienadalis mane dar kolkas gasdina nu ir kaina jau biskyti psheprasham... ir nebuvo dar man progos ji gyvai su Lumio 842glx palygint...

#141273   kazbekas
 18 Rgs 2009 14:50
esu truputi ir as pasikoliakcionaves spiningu nuo 2,10m iki 3,10m.
Siai dienai galiu pripazint, kad labjausiai eksplotuojami du spiningai : 2,10m ul iki 5 gramu (upetakai, kirsliai, sapalai, meknes, eseriai) ir laitas 2,28m iki 12 gramu (slakiai, lydekos, + eseriai bonusu). Tas trumputis lengvutis laitas puikiai tvarkosi su lasisinem iki 4 kg ir visiskai pakeite isitikinima kad slakiu zvejybai reikalingas minimum 2, 70m ilgio mediumas.
Pradedu suprast, kad ilgi spiningai reikalingi tik tam tikrom salygom, kur be ju niekaip neissiversi. Mano atveju - Jura, Nemunas, Neris. Kadangi siuose telkiniuose zvejoju tik epizodiskai, tai ir du spiningai (3 m laitas iki 10 gr ir 3,10m heavy iki 50gr) "darbuojasi" tik epizodiskai.
Kazkada atrode, kad 2,70 m ilgio spiningas Lietuvai universaliausias irankis. Dabar pastebiu, kad mano 2,70m mediumas iki 21gr kuo toliau, tuo labjau keiciamas 2,28m laitu ir pamazu lieka be darbo, nors pagrinde zvejoju nuo kranto.
Matyt ir siuometinis poziuris su laiku keisis, taciau einamu momentu, man universalus spiningas atrodo taip: 2,28 - 2,40m fastas "zlobnas karatyska" su 4-16 gramu uzmetimu. Cia as neturiu galvoje zvejybos juroje ar didziosiose Lietuvos upese.

#141278   Vegys
 18 Rgs 2009 15:00
Kazbekas, viskas priklauso dar ir nuo gaudomų žuvų. Kaip suprantu pats mėgėjas upėtakius & co gaudyti. Ar 4-16 g užmetimą siūlytum kaip universaliausią išmetimo svorį ir lydekas begaudančiam ? :roll: Manau, kad ne.

Dar kitas yra niuansas. Aš suprantu, kad pvz koks nors 842 ir gali susitvarkyti su stambia žuvim. Ale ne visi gaudom su lumiais / kroiksais / kitais panašaus lygio spiningais. Kažin ar 2,1 m ul iki 5 gramu Konger / Byron / Jaxon ar kitas kotelis už 100 Lt susitvarkytų su 4 kg lašišine žuvim ? :roll: Galbūt susitvarkytų. O galbūt ir ne. Nuo skirtingos kokybės įrankių aš manau ir gaunasi tas nesusikalbėjimas. Suprantu, kad paprasčiausiai būtų įsigyt gerą / kokybišką įrankį, ale ne visi gali tai sau leist ...
Paskutinį kartą redagavo 1 Vegys. Iš viso redaguota 18 kartus.

#141283   SauliusM
 18 Rgs 2009 15:08
kazbekai, as jau ir Nery su tuo kaip tu rasei 7'6'' ir uzmetimu iki 3/8 pilnai issiversciau jei lasisu spec nedrozt. o jei drozt lasius tai tik galingesnio matyt reiktu. man ilgi reikalingi tik Nemune salaciam ir starkiam kam pilnai 8'6'' ilgio uztektu. ir jurai. kur ilgesnio nei 9'9'' irgi totaliai jokio poreikio nejausciau.
kazkaip as buvau susirges anksciau ilgu spiningu liga su umiom komplikacijom, bet panasu, kad jau persirgau. dar siemet pavasari mane su str1363 lumiu uzbalamutine buvo, bet jau ir tai pereitas etapas ir matyt paskutinis tos ligos taska buvo.

ai nu dar gerai, gaudymui su sbirulino reiktu ilgo koto, bet ar tai spinas ar labiau pludine su dirbtiniu masalu tai nezinau as ir matyt dabar snekam ne apie tai.

#141285   kazbekas
 18 Rgs 2009 15:10
Vegy, mano poreikiams, gaudant pagrinde vidutiniais 5 - 9 cm vobleriais ir sukremis iki 3 Nr, laito nuo 4iki16 gramu per akis, gaudant standartinio dydzio lydekas ir slakius ( 2-4,5 kg).
Kalbu apie savo iprocius ir savo poreikius, ir jokiu budu netaikau tai visiems. Nes kiekvienas pats su laiku turi atsirinkti kas tinka jo temperamentui, igudziams ir jo gaudymo budui.
Del vieno tu teisus - kalbejau apie brangesnius irankius, kurie nesunkiai tvarkosi ir su didesnem perkrovom.

#141291   SauliusM
 18 Rgs 2009 15:18
Vegy, tikrai yra ir pigiu kotu, kurie susitvarkytu su didelem zuvim. ;) ir tikrai nebutina ju ilgint. jei manai, kad tavo pigiam kotui gali biskyti pritrukt galios, tai pasiimi biski didesnes gramaturos. o ilgis cia ne prie ko.
negi manai jei laitas iki 5gr 2,1m uz 100 lt su 4kg lasisa nesusitvarkys, tai jei paimsi toki pati laita iki 5gr uz tuos pacius 100 lt tik 3m ilgio tai tas jau susitvarkys?

#141295   Vegys
 18 Rgs 2009 15:33
SauliusM rašė:negi manai jei laitas iki 5gr 2,1m uz 100 lt su 4kg lasisa nesusitvarkys, tai jei paimsi toki pati laita iki 5gr uz tuos pacius 100 lt tik 3m ilgio tai tas jau susitvarkys?
Žinutėje, kuria rašiau atsakydamas Kazbekui, aš neakcentavau ilgio. Akcentavau spiningo galingumą ir jo kokybę. 2,1 m pavartojau tik todėl, kad dariau copy-paste iš Kazbeko žinutės.

#141420   DainiusM
 18 Rgs 2009 21:47
Butent tvicingui, maziesiems vobleriams (iki 8-10cm ir iki ~10-12g) beinercas netgi labai patogu ir ji tam naudoja ne vien "tautieciai". :roll:
p.s. as bandziau ir su tuo ir su tuo, priejau isvados, kad kai reikia greito tvico (o tokio dazniausia ir reikia su mazesniais masalais- man daug patogiau su beinertsu, kai reikia ilgesniu ir retesniu "timciojimu" (ale dzerk)- patogiau multikas... bent jau man. :roll:

#141460   vk
 19 Rgs 2009 10:02
SauliusM rašė:tai iskart 2,1 imk kad 2,4 per ilgas nepasirodytu. siaip man asmeniskai
Turiu seniai nenaudojamą Salmo 210 cm spiningėlį, reiks dulkes nupūst ir pamėgint. :-D

#141465   bes
 19 Rgs 2009 11:38
Ar yra spiningu pasirinkamas Gariunuose?
Reikia Micado Competetion Perch iki 13 g.
Ilgis 2.70 , niekur nerandu.
Jis lyg tai ir lenkiskas, tai gal kas veza i Gariunus?
Kur dar ieskoti Mikado?
Paskutinį kartą redagavo 1 bes. Iš viso redaguota 20 kartus.

#141566   SauliusM
 20 Rgs 2009 16:42
gintarux rašė:gal galit kas nors ka nors pasakyti apie shimano speed master http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=146 ir http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=147 bangoj dabar zmogelis naujus pardavineja po 350 tik biski itartinai zema kaina man ju :roll: ir dar gal kas ka gero ar blogo pasakytumet apie GL STR1083GL2
ta kur iki 20gr kazkada turejau, visai neblogas spinas kaip uz 350 lt nes parduotuvej anys kazkas 550 kainuoja... ;-) tik nuorodas tu force masterio o ne speed masterio sudejei. siaip tai jeigu uz ta kaina ir galima ka nors geresnio gaut tai nebent romadoj per akcija kai su 40-50% nuolaidom ispardavineja viska.

o tas lumis tai man totalus slangas kazkada pasirode. jei nori lumio ir nebrangiai normalaus tai as siulyciau 1025 GL2 arba GL3 arba 1024 GL3 paziuret. nu bet kad nieks kabinetis nepradetu, tai iskart parasau, kad cia tik mano nuomone...
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 20 kartus.

#141576   SauliusM
 20 Rgs 2009 17:21
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...palaikau Skridzo nuomone...
O kaip tas elitinis MITCHELL'as ? :!erzina:! :-D
Man, po teisybe, tai visai nieko ... :roll:
nu va, biski pazvejojau su tuo mitchelu tai kazka pasakyt jau galiu. nu vienzo ant jo uzmetimas uzrasytas 8-32gr, bet realiai mest pradeda kazkas nuo 12gr. zuvi laiko normaliai, 1,1kg lydokas i valti parbego be didesniu emociju. aisku noretusi daugiau skambumo, nes dugnas neziurint i vala ranka beveik nesijaucia. dar dar kazks su 20gr jaustis bando(su 28gr ispudis net silpnesnis, su 12gr net uzuomazgu dugno jautimo ranka nebuvo)... bet realiai kur gaudziau dugnas yra minkstokas, tai nelabai matyt ir kam skambet buvo. o idomiausias momentas buvo kai kazkaip man toptelejo ant ano salmo slider 10s uzsikabint. galvojau kas bus tas. bet meta jis ta slideri be problemu (46gr berods) ir dar keliais gramais didesni mestu masaliuka. tampesi slideris irgi su juo visai maloniai. tai va tiek is manes apie ta kota kolkas. o kad iki galo apie ji savo nuomone pasakyt, tai man reiktu su anuo kauno arba kursiu mariose padzigaut ir isitikint jo tinkamumu arba netinkamumu starkiavimui. o dabar galiu pasakyt tik tiek, kad bent jau kaip tupas lydekinis kuolas jis pilnai turi teise gyvent. ypac kaip uz tuos pinigus. ai beje, "jurai" paskui valti tampyt irgi pilnai tinka. :-D

#141594   Vitolis
 20 Rgs 2009 20:19
gintarux rašė:gal galit kas nors ka nors pasakyti apie shimano speed master http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=146 ir http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=147 bangoj dabar zmogelis naujus pardavineja po 350 tik biski itartinai zema kaina man ju :roll: ir dar gal kas ka gero ar blogo pasakytumet apie GL STR1083GL2
Schimano SPEED MASTER LM 270 5-20 gr. naudoju jau nuo pat jo pasirodymo Lietuvos rinkoje. Tiesa paskutiniais metais kiek epizodishkai, kadangi dazniau naudoju kitus kotelius. Ji naudojau dazniausiai, kai tekdavo zvejot Nemune ar Neryje Salaciams. Dabar turiu kitus irankius. Taciau zemupyje Starkiaujant ji ir dabar vezuosi. Pradzioje man labai keistai pasirode ta jo dviguba rankena, taciau jau po pirmu zvejybu prilipo ir esu juo patenkintas iki dabar ir nezadu jo ishleist. Smagus kotelis. Palygint lengvas. Uztenka ashtrumo, o ir meta jis normaliai net ir 28 gr. galvakablius, didesnem nei 4 Nr. sukrem negaudau, vartikles jaucia uztikrintai. Vobleriams didesniems(velkiaujant) naudoju BEEST MASTR o ne ji. Dugna, zoles bei kitus kliuvinius. gerai jauti i "ranka". Zuvi laiko gerai. Ka nors bloga apie ji negaliu pasakyt. Tik va kaina tai tikrai krizine. Ash mokejau kazkur virsh 500 Lt tuo laiku. Bet jis vertas tu pinigeliu. Gal kas gramatniau gali ji apibudint. Cia parashiau tai, ka pats ishbandziau ir kaip jis man tarnauja.

#141614   SauliusM
 20 Rgs 2009 22:44
gintarux rašė:SauliusM minejo kad nuorodos ne speed master o force macter taj cia zuklio zuklio puslapi grybas supjautas :)
ir ne tas vienintelis grybas ten supjautas. o kai del speed masterio, tai vienintelis dalykas kuris man nepatiko, tai kaip jis elgiasi po apkrova, t.y. varginant zuvi, jis nulnksta belekaip nuo vidurio. daugiau to ko koto trukumu nepastebejau ir galiu tik patvirtint tai ka parase Vitolis. nors ir tas jo belekoks linkimas po apkrova nezinau ar yra trukumas. paprasciausiai man nepatiko.

#141651   rytukas
 21 Rgs 2009 08:29
fujitsu shoguno 8-42 irgi po rimtos apkrovos įlinkis nuo vidurio prasideda, na ta prasme visai kitaip jis išsilenkia nei Airio spinas pavasarį jūroje kaip matėm. (pamiršau koks ten pas jį įrankis tiksliai buvo).
beje, su shogunu, ketvirtadienį "jobinausi" nuo skardžio, ant spino kabėjo vobleris 17g. valas ties rite užsikabino už šakos ir vobleris trenkėsi (kabėjo laisvas) į spino viršūnę. išgirdau "cakst" ir širdis apmiro... ale pasirodė, kad nuo smūgio vobleris sulankstė nafig tulpę ir iššoko keramika. šiandien Jonelis iš marikso pranešė, kad nauja fuji alkonite tulpė puošia mano kuoliuką.
patvarus spiningas bleka muka :roll: , maniau, kad viršūnė lūžo.

patirtas nuostolis - apie 170lt. 20lt žiedelis su darbu ir 150lt rūbai... o dar mėlynės ... ačiū dievui galva ir kaulai sveiki liko.
SauliusM rašė:...tai vienintelis dalykas kuris man nepatiko, tai kaip jis elgiasi po apkrova, t.y. varginant zuvi, jis nulnksta belekaip nuo vidurio. daugiau to ko koto trukumu nepastebejau ir galiu tik patvirtint tai ka parase Vitolis. nors ir tas jo belekoks linkimas po apkrova nezinau ar yra trukumas. paprasciausiai man nepatiko...
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė