Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #311016   SauliusM
 11 Spa 2011 21:31
DainiusM rašė:...vat masalo tampymui man daug patogesnis paemimas cast koto su muilinuke- patogiau gaunasi masaliuka animuot ir tiek
va man atvirksciai. zymiai maloniau normaliai kota i letena pasiemus laikyt.
DainiusM rašė:.... O seip vienodai iki lempos kokio tipo rite, abi kelia jausmu lygiai tiek, kiek maloniai sukasi. :)
nu tas tai taip. tikrai kokybiskas multas bus geriau uz kokia teipsau mesmale ir kokybiska mesmale tikrai bus geriau uz kokia teipsau muiline...
 #311030   piatras
 11 Spa 2011 22:25
SauliusM rašė:... nu bet kazkokios super nirvanos as tam multe neradau kolkas.
Užjaučiu, ne lemtis, škias... Paveikslėlis
Paveikslėlis :roll: Faktiškai :!: definicija "beinercinė" yra visiškai neteisinga, kultūringesnės tautos turi skirstymą ritės su pastovia arba judančia špūle :gutgut Paveikslėlis Gerai, išjunkit mėsmalės momentinį stabdį ir pasukę rankenėlę pabandykit sustabdyt... :-D To paties su multiku galit ir nedaryt, skirtumas pirmo mechanizmo nenaudai... :liež-uvis ::hai-bai
 #311032   SauliusM
 11 Spa 2011 23:04
piatras rašė: Gerai, išjunkit mėsmalės momentinį stabdį ir pasukę rankenėlę pabandykit sustabdyt...
as labai atsiprasau, bet o kam reikia tai daryti? esu ir idomesniu pasiulymu girdejes beje. pvz ismest rite is trecio auksto per langa ant asfalto ir panasiai. bet nafig to reik? as asmeniskai su rite zvejot linkes o ne ten ieskot kazkokiu specifiniu salygu kuriom esant ta rite bus chrienovai pritaikoma.
 #311046   piatras
 12 Spa 2011 07:33
:roll: Tikėjaus kad būsit nuovokesnis - tam kad įsitikint kuri yra "inertiškesnė" Paveikslėlis
 #311058   hipy
 12 Spa 2011 08:16
as galvojau kad inertiskumo pavyzdys yra barzda ir kaip tik mesmale sitoj vietoj nepakeiciama... bet jei tu metai ne atlenkes lankeli, o isjunges stabdi...
 #311061   DainiusM
 12 Spa 2011 08:26
piatras rašė::roll: Tikėjaus kad būsit nuovokesnis - tam kad įsitikint kuri yra "inertiškesnė" Paveikslėlis
Metant isibegejus ant asfalto velgi inertiskuma gali perimti dzerkinis (o tiksliau jurinis netgi) multiplikatorius... :[anuol
SauliusM rašė:va man atvirksciai. zymiai maloniau normaliai kota i letena pasiemus laikyt
nu as ne apie laikyma... (nors laikyt pvz valty man gerokai patogiau casta, nes tarkim dziginant ir seip netampant galima nors ir ant kelio ranka pasidet su visu spinu). Nu bet visgi apie tvica. Su beinertsu spininga laikai delnu nukreiptu zemyn, tempimo judesys gaunasi lenkiant delna i apacia, bet apacioje yra spino rankena, taigi, kad nesiremtu del to judesio i dilby tenka per riesa ranka "lankstyt" taip biski istrizai- visa tai padaroma be abejo ir atzvejota melejiona kartu...
oginugibetgi su multuriesas pasuktas sonu (delnu i vidine puse) ir galima belst zemyn, be jokiu istrizu tampymu... nu kazkaip taip.
Zodziu va tas judesys man yra zenkliai ir vienareiksmiskai priimtinesnis darant su cast tipo kotu. HAU! :ruko
 #311270   SauliusM
 13 Spa 2011 10:28
piatras rašė::roll: Tikėjaus kad būsit nuovokesnis - tam kad įsitikint kuri yra "inertiškesnė" Paveikslėlis
nu isitikinai nu ir kas? zvejybai tgas neturi absol jokios itakos.
hipy rašė:as galvojau kad inertiskumo pavyzdys yra barzda ir kaip tik mesmale sitoj vietoj nepakeiciama... bet jei tu metai ne atlenkes lankeli, o isjunges stabdi...
vo butent... bendru atveju inertiskesne yra ta rite, kurios mase didesne, nes jei ismesi per langa tai i grindini didesnes mases rite liuobsis su didesne kinetine energija o bet taciau zvejybos tas neitakoja.
DainiusM rašė:Zodziu va tas judesys man yra zenkliai ir vienareiksmiskai priimtinesnis darant su cast tipo kotu. HAU! :ruko
nu tau taip o man kitaip. kas tame blogo? ar visi vienodi turim but ir mastyt vienodai?
 #311316   Vitolis
 13 Spa 2011 12:32
Ar tik netrenksi nafik tu tos muilinės iš vis Sauliuk. Skaitant, kyla tokia mintis :-D
 #311351   SauliusM
 13 Spa 2011 13:59
Vitolis rašė:Ar tik netrenksi nafik tu tos muilinės iš vis Sauliuk. Skaitant, kyla tokia mintis :-D
nu artimiausiu metu gal dar ne. bet po kokiu metu ar dvieju kai jau visai busiu atsizaides, tai visko gali but :lol:
 #311371   Vitolis
 13 Spa 2011 15:42
SauliusM rašė:
Vitolis rašė:Ar tik netrenksi nafik tu tos muilinės iš vis Sauliuk. Skaitant, kyla tokia mintis :-D
nu artimiausiu metu gal dar ne. bet po kokiu metu ar dvieju kai jau visai busiu atsizaides, tai visko gali but :lol:
Zamiotanno :-D Fiksuoju datą :grin:
 #311372   Xrapas
 13 Spa 2011 15:44
SauliusM rašė:... po kokiu metu ar dvieju kai jau visai busiu atsizaides, tai visko gali but...
SOL'ą rezervuoju, jei ką... :lol:
 #311451   SauliusM
 13 Spa 2011 19:01
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:... po kokiu metu ar dvieju kai jau visai busiu atsizaides, tai visko gali but...
SOL'ą rezervuoju, jei ką... :lol:
kose is riciu virsi ar ka? :lol:
 #313459   DainiusM
 23 Spa 2011 18:09
Labi, siandien sugebejau sulauzyt savo lengva dzerkinuka. :( Cormoran Jerkboat 5'3", iki 80g kotukas sutrupejo i 3 dalis kai pasibalnojas kelma truktelejau pora kartu. (pirmas atvejis per daugiamete karjera kai spiningas rankose sutrupa). Per pati sezona likau be ginklo... :( Gal kas lietuvos zemej uzmate panasiu parametru kotuka? Ilgio reikia 1,6-1,7m; viendalio; uzmetimas iki 80-120g. :mėlynvarla
 #313462   chrysler
 23 Spa 2011 18:26
DainiusM rašė:Labi, siandien sugebejau sulauzyt savo lengva dzerkinuka. :( Cormoran Jerkboat 5'3", iki 80g kotukas sutrupejo i 3 dalis kai pasibalnojas kelma truktelejau pora kartu. (pirmas atvejis per daugiamete karjera kai spiningas rankose sutrupa). Per pati sezona likau be ginklo... :( Gal kas lietuvos zemej uzmate panasiu parametru kotuka? Ilgio reikia 1,6-1,7m; viendalio; uzmetimas iki 80-120g. :mėlynvarla
Pasiteirauk Fishone Baltupiuose, turejo AGATU.
 #313512   ttm
 23 Spa 2011 21:32
Okuma Octane visai smagus kotas, tik, kad ilgis 1,8 m. O kas del subyrejimo, tai man MajorCraft beneyro, ikabunus zole ir truktelejus smarkiau issilakste... nekoks jausmas
 #313535   ttm
 24 Spa 2011 02:55
Cia labai sunku kazka pasakyt, nes "tarpine" zinojo, kad ritukej yra suvyniotas sufiks valas u deklaruojamais 7,2 kg, kas isvertus butu 16 lbs, o tai butu koto virsutine riba... truktelejau stipriau ir velniop viskas issivaiksciojo... Bet kokiu atveju, tai nera taip skaudu, kai kotai lusta "savaime" nu bet cia atskira tema...
 #313542   piatras
 24 Spa 2011 08:08
:oops: Parašiau tik dėl to, kad neturėčiau pasiteisinimo analogiškam sielvartui, nes maniškiu (valas 8-14lb ) mažiau 20lb negaudau net šapalo (išskyrus aišku FCarbonines gyslas)...
 #313562   SauliusM
 24 Spa 2011 09:11
DainiusM rašė:Labi, siandien sugebejau sulauzyt savo lengva dzerkinuka. :( Cormoran Jerkboat 5'3", iki 80g kotukas sutrupejo i 3 dalis kai pasibalnojas kelma truktelejau pora kartu. (pirmas atvejis per daugiamete karjera kai spiningas rankose sutrupa). Per pati sezona likau be ginklo... :( Gal kas lietuvos zemej uzmate panasiu parametru kotuka? Ilgio reikia 1,6-1,7m; viendalio; uzmetimas iki 80-120g. :mėlynvarla
tokio ugies neskaitant surodbuildintu esu mates tik ta cormorana ir agata. daugiau isvis nieko nesu uzmates Lietuvoj. abu turi ir savu privalumu ir savu trukumu. tik ar agatas tau patiks tai nezinau, nes as net su lengviausiu agatu iki 100gr beldziu bigbandita ir vargo nematau. nu kuolu kuolas su kormoranu palyginus. nu o internete pas japonus nebent juriniu dzigin iu kotu galima rast tokio ilgio. kodel dar viena toki pat kormorana pasiimt nenori? ne karve gi kainuoja.
 #313595   DainiusM
 24 Spa 2011 10:37
Tai imsiu jei tik rasiu. :) O tu savo gali parduot, tau gi nepatinka ans... o as tau saviskio rankena atiduosiu- galesi ant agato uzsidet. :D
 #313598   SauliusM
 24 Spa 2011 11:26
DainiusM rašė:Tai imsiu jei tik rasiu. :) O tu savo gali parduot, tau gi nepatinka ans... o as tau saviskio rankena atiduosiu- galesi ant agato uzsidet. :D
nu parduot net nezinau. galiu is principo. nors pinigu trukumo didelio nejauciu. vat kazka idomaus jei pasiulytum, tai pamainyt galiu :lol: o jau rankenos tavo tai man is uz kilometro nereik :lol: jau rodbuildingo su tokia svabra tai nezaisiu. jei jau sumanyciau rodbuildint kazka sitoj vietoj, tai pasiimciau ilgesni kota ir nurezciau nuo galo kazkiek cm kad butu to ugies kaip man reik. arba isvis imciau padoru blanka ir rodbuildinciau kazka nuo nulio o ne agata dadrozineciau. Va fabai is wildriveriu 2,4ilgio iki 3 oz rankeles jau prasimankstino dzerkinius kotus daryt kaip suprantu anuos is abieju galu pripjaudami iki reikiamo ugies :roll:
jei labai nori ir ka gero ant pamainymo pasiulysi, galiu tau paciam luzusia vendetta kastingine 5'6'' ugies pridet. pora syk panaudot ir bagazines dangciu per puse storoji dalis padalinta :lol: jau masciau is anos prabangu kota ziemai stintom nuo ledo gaudyt daryt :-D
 #314901   SauliusM
 28 Spa 2011 11:54
bet ka Urnikis galvoja tokias rasliavas i savo firmos puslapi dedamas man labai idomu...
 #314981   Marius1
 28 Spa 2011 17:24
Straipsniukas ;-var-var. ''plot :-D :-D :-D
Kažkada Respublika priede julius skaičiau apie vartikles 12cm, virš 30 gr. kurios ypač tinka stambiems šapalams :-D
Skirtumas tik tas, kad Romada gyvena iš žūklės
 #314984   SauliusM
 28 Spa 2011 17:36
svarbiausia, kad vyniok ant uso :gutgut
beje, o siaip tai prie viso ko dar ir melas nes salmo senai jau slideriukus 5 cm isleide yra :lol:
Tironas gali Urniki teisman uz smeizta ar siaip kokia dezinformacija paduot :lol:
 #315122   SauliusM
 29 Spa 2011 11:46
o siaip del va sito teiginiois to straipsnio:
didelis ūgis ir svoris jau nebebus džerkų vizitinė kortelė
kas nors koki nors mazu dzerkiuku privaluma pries tvicinginius voblerius iziurit?
ar yra taip buve kam kad su mazu tarkim 7cm dzerkiuku gaudytumet geriau nei su tvicinginiu vobleriu.

nesman asmeniskai tai kazkaip dzerko pati ideja siejasi su dideliu svoriu ir didele inercija jo vandeny, o cia kazkas netaip biski su tais mazuciais. jokios logikos nelieka. nu bala aisku nemate tos logikos jei zuvys kimba. bet kiek astuos maziukus bandziau, tai ant tvicminoskiu man asmeniskai geriau kimba.
 #315132   Evaldas Z
 29 Spa 2011 12:29
vat man irgi idomu butu, nes vakar kaip tik ilgokai ciupinau as tuos 5cm ir 6cm slaideriukus. neemiau,nes kas cia siemet jau beliko to sezono, beto, ruduo ne mazuju masalu metas. kitam sezonui tikrai paimsiu pora pabandymui. kokius tu modelius ir dydzius bandei ?
 #315135   SauliusM
 29 Spa 2011 12:46
Evaldas Z rašė:kokius tu modelius ir dydzius bandei ?
ivairius. ir slaideriukus, ir savagear belly up, ir rapala subwalk, ir falkfish spoket ir dar kazkokius jau ir nepamenu visko taip ant smugio, nu nesupratesas likau maziuku dzerkiuku. ta prasme mazesniu ir lengvesniu nei slider 10... nu nesu as jais apgaudes tarkim kokio zipbaits rigge ar orbit ar LC pointer ar kokio pontoon21 agarron voblerio. nu nesakau, kad neimanoma su jais pagaut, bet gerau tai uz paminetus voblerius jie man irgi negaudo.
 #315228   Karalaitis
 29 Spa 2011 19:30
Sveiki, skaiciau cia kazka kazkada, kazka praleidau... Sauliau rasei apie jerbaitini iranki su beinercine rite ketinai isitasisyt, kaip sitas reikalas baigesi? Ar yra rinkoje kokia nors pasiula tokiu žostkų spiningų? ir kokia rite reiktu rinktis?
as dar nespjaunu ant multu, bet siandien dirbdamas tokia minti audziau, kad butu neblogai turet ir tokia snastis - velyvam rudeniui nereiktu pirstu salt. :ruko
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė