Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#132465   vital(vilnius)
 04 Rgp 2009 12:19
niuxa rašė:aCiprasau Sauliau... :oops:
:lol: :lol: :lol:

#132475   gytis
 04 Rgp 2009 13:15
2 Vital

Jus minejote, kad Lietuvoj jau yra bandziusiu Stradica C14. Tai labai keista, nes USA jis atsirado nuo praeito pirmadienio- pasibaigus parodai ICAST-09. Nejaugi Europoje atsirado anksciau? :shock:
Taipogi sakete, kad tai nejautri rite. Ka turejote omenyje??? Rite juk ne kotas ir, jei nera laisvumu ar pernelyg sunkios eigos, tai rites itaka i bendra irankio jautruma minimali. :roll:

#132482   vital(vilnius)
 04 Rgp 2009 13:55
gytis rašė:2 Vital

Jus minejote, kad Lietuvoj jau yra bandziusiu Stradica C14. Tai labai keista, nes USA jis atsirado nuo praeito pirmadienio- pasibaigus parodai ICAST-09. Nejaugi Europoje atsirado anksciau? :shock:
Taipogi sakete, kad tai nejautri rite. Ka turejote omenyje??? Rite juk ne kotas ir, jei nera laisvumu ar pernelyg sunkios eigos, tai rites itaka i bendra irankio jautruma minimali. :roll:
simano rites is C14 plastmases atsirado jau 2008metu,pvzd ;Sephia(cia japonu rinkui),kaiminai rusai,baltarusai,ukrainecei jau isbandende senai ir nepasakiciau kad labai butu "oh-ah" nuo "c14" plastmases :roll:ir dar labai "garsei" dirba rites is sitos plastmases :roll: vienas pliusas svoris :roll: :-D
del jautrumo;
pabandik pastatiti at koto metaline rite o po to plastmasine ;-) :cool: suprasi kame cia reikalas ;-)

#132484   gytis
 04 Rgp 2009 14:10
pabandik pastatiti at koto metaline rite o po to plastmasine suprasi kame cia reikalas

Nu gal pas mane rankos ne is tos vietos isdygusios, bet pvz Daiwa Fuego (korpusas is palstiko ZAION) man smagesne uz metaline Riobi Zauber :roll: Ir kodel man atrodo, kad cia daugiau isitikinimo reikalas? :roll:

#132485   vital(vilnius)
 04 Rgp 2009 14:21
gytis rašė:pabandik pastatiti at koto metaline rite o po to plastmasine suprasi kame cia reikalas

Nu gal pas mane rankos ne is tos vietos isdygusios, bet pvz Daiwa Fuego (korpusas is palstiko ZAION) man smagesne uz metaline Riobi Zauber :roll: Ir kodel man atrodo, kad cia daugiau isitikinimo reikalas? :roll:
liginti paprasto riobika su fuego nerimta :roll: ,tu geriau pabandik paliginti fuego pvzd su kokie nors metaline certate ar dar geriau steez ;-)metalas gi ten jau ne toks kaip pas kitaicus riobikus ;-)

#132487   gytis
 04 Rgp 2009 14:38
liginti paprasto riobika su fuego nerimta ,tu geriau pabandik paliginti fuego pvzd su kokie nors metaline certate ar dar geriau steez ;-)metalas gi ten jau ne toks kaip pas kitaicus riobikus

Jus man siulot lyginti plastikine Fuego su GEROKAI brangesnem ritem. Taciau jei jau metaline rite zymiai "jautresne", tai palyginimas su Riobiku kaip tik vietoj. Mano nuomone geras plastikas turi privalumu- maza svori, turi ir trukumu- mazesni atsparuma deformacijoms ir greitesni dilima apkrautose vietose. O "jautrumas" tai cia daugiau is srities "patinka-nepatinka". Jei nezinotumet, kad ten plastikas, tai zvejodamas nepajustumet. ;-)

#132492   vital(vilnius)
 04 Rgp 2009 14:58
gytis rašė: O "jautrumas" tai cia daugiau is srities "patinka-nepatinka". Jei nezinotumet, kad ten plastikas, tai zvejodamas nepajustumet. ;-)

p.s. patinka-nepatinka :roll: :lol:cia jau jusu asmenishkas reikalas,as tik pasakai kaip realei ira ;-)
2p.s. toi ateis S ir viskas sustatis i savo vietos :-D

#132552   Tomas_G
 04 Rgp 2009 22:49
Sveiki, gal yra turinciu ar galinciu patarti del PFLUEGER Supreme ir President riciu? JAV atsiliepimai gana geri , gal turi ir lietuvaiciai kuri nors modeli?

#132553   DainiusM
 04 Rgp 2009 22:54
gytis rašė:liginti paprasto riobika su fuego nerimta ,tu geriau pabandik paliginti fuego pvzd su kokie nors metaline certate ar dar geriau steez ;-)metalas gi ten jau ne toks kaip pas kitaicus riobikus

Jus man siulot lyginti plastikine Fuego su GEROKAI brangesnem ritem. Taciau jei jau metaline rite zymiai "jautresne", tai palyginimas su Riobiku kaip tik vietoj.
Nelabai vietoj, riobis daug sunkesnis del to ir daug maziau jautrus. Vital dave palyginimui artimesnio svorio rites, o, kad rimtas metalas kainuoja daugiau uz rimta plastika... tai ka daba, taip jau yra. :roll:

#132561   mcdee
 05 Rgp 2009 07:31
Tomas_G rašė:Sveiki, gal yra turinciu ar galinciu patarti del PFLUEGER Supreme ir President riciu? JAV atsiliepimai gana geri , gal turi ir lietuvaiciai kuri nors modeli?
Praeita sezona atgaudziau su President (berods 6375 modelis), atidirbo be dideliu priekaistu, su pintuku problemu nebuvo (kilpu numetimo ir pan.) tik sezono pabaigoj sugebejo kazkokiu budu pasimest varztelis is vidaus, kuris uztvirtina bugnelio asi (tiksliai nezinau kaip vadinasi), tai va iki siol nezinau kur bandyt nunest sutvarkyt ja.
Girdejau klp Valukonis riciu remontu uzsiima, bet tik brangiu, bet reiks bandyt pasiskambint, gal pavyks susitart, arba teks Kaune ieskot meistro.

#132593   gytis
 05 Rgp 2009 10:37
Nelabai vietoj, riobis daug sunkesnis del to ir daug maziau jautrus. Vital dave palyginimui artimesnio svorio rites, o, kad rimtas metalas kainuoja daugiau uz rimta plastika... tai ka daba, taip jau yra.

Na mano supraciu, tai rites itaka bendram irankio jautrumui minimali. As bendra jautruma vertinciau taip: valas-50%, kotas-45%, o like5% skirti ritei ir masalui. Na o del diskusijos metelas-plastikas, tai isvis beprasmybe. Pats gaudau ir metalinemis ir plastikinemis ritemis, nu nejauciu as esminio skirtumo. Dar daugiau, ir rite uz $30 ir uz $300 savo darba atlieka labai panasiai.
Ir dar momentelis- as puikiai pamenu, kaip pries 5 metus rusu zukles grandai (KK, HG-Savinas) aiskino, kad rite be slieko nedraugauja su pintu valu. Dabar gi jie naudojasi besliekemis Daiwomis ir problemu nemato. Su plastiko (kokybisko) korpusais greiciausiai baigsis analogiskai...
Ir dar, nesupratau ar Vital pats zvejoja rite su C14 korpusu ar tiesiog remiasi kitu zveju patirtim

#132602   DainiusM
 05 Rgp 2009 11:20
gytis rašė:Na mano supraciu, tai rites itaka bendram irankio jautrumui minimali. As bendra jautruma vertinciau taip: valas-50%, kotas-45%, o like5% skirti ritei ir masalui.
Mano "supraciu" tai irankio jautruma labai didele dalimi itakoja irankio lengvumas, o irankio lengvume rite vaidina toli grazu ne paskutini vaidmeni... o seip aisku, spiningas, valas... as linkes ziureti i visuma, ir spininga vertinti kaip tam tikra sukomplektuota sistema, o ne atskiras dalis, na bet, kad jau klausimas buvo taip pasistojas tai ir pasamprotavau... :roll:

#132603   gytis
 05 Rgp 2009 11:28
Mano "supraciu" tai irankio jautruma labai didele dalimi itakoja irankio lengvumas

Tai ir man toks pat klausimas kyla- su kokiu Stradicu bus geriau: jei korpusas is magnio (2500MgFB- 250g) ar C14 (2500- 196g)????

#132613   DainiusM
 05 Rgp 2009 12:38
Na bet tarp kita ko skirtingos medziagos skirtingai perduoda "virpesius", tai su kuriuo stradiku bus geriau jauciamas masalo darbas i "ranka" nzn, bandyt reikia :-D Siuo atveju esminis klausimas, ar "skirtuma tarp svoriu" kompensuos "medziagos sudetis"... ir i kuria puse svarstykles nulinks. Ale visumoj cia aiskinames ar geriau blusos kaustymui naudoti plienines ar titanines vinis... :-D :-D :-D

#132621   vital(vilnius)
 05 Rgp 2009 13:22
gytis rašė:Nelabai vietoj, riobis daug sunkesnis del to ir daug maziau jautrus. Vital dave palyginimui artimesnio svorio rites, o, kad rimtas metalas kainuoja daugiau uz rimta plastika... tai ka daba, taip jau yra.

Na mano supraciu, tai rites itaka bendram irankio jautrumui minimali. As bendra jautruma vertinciau taip: valas-50%, kotas-45%, o like5% skirti ritei ir masalui. Na o del diskusijos metelas-plastikas, tai isvis beprasmybe. Pats gaudau ir metalinemis ir plastikinemis ritemis, nu nejauciu as esminio skirtumo. Dar daugiau, ir rite uz $30 ir uz $300 savo darba atlieka labai panasiai.
Ir dar momentelis- as puikiai pamenu, kaip pries 5 metus rusu zukles grandai (KK, HG-Savinas) aiskino, kad rite be slieko nedraugauja su pintu valu. Dabar gi jie naudojasi besliekemis Daiwomis ir problemu nemato. Su plastiko (kokybisko) korpusais greiciausiai baigsis analogiskai...
Ir dar, nesupratau ar Vital pats zvejoja rite su C14 korpusu ar tiesiog remiasi kitu zveju patirtim
remiasiu pazistamu zveju(su kureis zvejojau kartu o ne tik internete bendravau ;-) ) is NS saliu ;-) Beja turejau as naujus luviasus net du 1003 ir 2004 :roll: geros rites tik is plastmases :roll: :-D
p.s. pirkit rite is C14 neks gi jums nedraudzia :-D

#132689   HIPIS
 05 Rgp 2009 20:04
BISKI isiterpsiu :lol:
Kolkas geram metaliniam korpusui konkurentu ner sukurta ir cia galit ka norit samprotaut.. . .
Faktas tas, kad metalas turi didesni stangruma is saves ir kolkas jis geriausei islaiko mehanizmu tvirtinimo taskus, mazgus savo vietose., ko pasekoje metalines rites tarnauja ilgiau. Jei taip jau butu, kad plastikas, tiksliau jo kompozitai butu be priekaistu visi ant to ,,stebuklo,, ir pereitu taip kaip visi persimete ant placiu vedikliu, momentiniu stabdziu ir kardinalei pamirso long kast bugneliu forma..ir kitus nepasiteisinusius sprendimus...

Del lengvumo...O KADA JO REIK
:idea: :?:
Pvz.. kotas 270...sveria 130-150gr.. ar jam reik rites iki 200gr.. drystu suabejot ..jauciu, kad butu gan didelis irankio disbalansas tokio komplekto savininkui.. o beto gan zenklei nukentetu ir rites ,,galia,,.ilgaamziskumas ..(turiu su kuo palygint , jau beveik pussimti per rankas praleidau)
Is esmes rites lengvumas kaip privalumas daugiausei priimtinas UL..ir dar L... irankiu grupeje ir tai su isimtimis o visa kas telpa i klasikinius lidekinius, sterkinius...nemuninius irankis, lengva rite tik snobizmo apraiska o ne protu padiktuota butinybe.
O del kainos... ,,skupas visada moka dvigubai,,, cia as apie nora isigyt atseit lengva rite uz priimtina kaina...stebuklu ant svieto nebuna.. ;-)

#132705   vital(vilnius)
 05 Rgp 2009 20:46
Hipis
Valdai ant visu 100 su tavim sutenku :gutgut :cig.

#132712   Rolas
 05 Rgp 2009 21:03
Dar daugiau, ir rite uz $30 ir uz $300 savo darba atlieka labai panasiai.

Zazas ir mersas irgi panasiai atrodo, ale, as kazkodel labiau merso noreciau...

#132716   kazbekas
 05 Rgp 2009 21:09
Rolas rašė:Dar daugiau, ir rite uz $30 ir uz $300 savo darba atlieka labai panasiai.

Zazas ir mersas irgi panasiai atrodo, ale, as kazkodel labiau merso noreciau...
tas "panasiai" tai turbut turejo raumeny, kad abi mechanines ir darbo principas tas pats :-D (na ir isvaizda)
daugiau as cia panasumu neizvelgiu.

#132813   SauliusM
 06 Rgp 2009 12:31
vital(vilnius) rašė:
niuxa rašė:aCiprasau Sauliau... :oops:
:lol: :lol: :lol:
:-D shposinykai

#133002   vital(vilnius)
 07 Rgp 2009 16:59
gytis rašė: Ir dar momentelis- as puikiai pamenu, kaip pries 5 metus rusu zukles grandai (KK, HG-Savinas)
paskutine kart apie metalinius-plastmasinius rites :-D
ira toks zmogus rusijoi niku Agers riciu guru :-D
va ka jis raso;"К тому же у Certate металлический корпус - катушка более 'звонкая'. Это положительно сказывается на чувствительности снасти в целом"
;-) nori tikek nori netikek bet tai sako specai ;-)

#133005   MINDULE
 07 Rgp 2009 17:56
gytis rašė: Tai ir man toks pat klausimas kyla- su kokiu Stradicu bus geriau: jei korpusas is magnio (2500MgFB- 250g) ar C14 (2500- 196g)????
Asmnishkai ash rinkchiausi 2500MgFB... Gaila jie MgFB serijos richiu nedaro 4000... Pats turiu tenkintis Stradic 4000FI...
HIPIS rašė:BISKI isiterpsiu :lol:
Del lengvumo...O KADA JO REIK
:idea: :?:
;-)
Lengvumo reikia tada, kai kotu tenka mojuoti visa diena... o jei dar pora dienu ish eiles... Gal kitiems to nebuvo, bet po visos dienos (nuo shvintant iki temstant) kai reikia mesti tik 3-8 metrus ir po 15 sekundzhiu permeti ranka tikrai paskausta, nors manieji yrankiai tikrai nera sunkus (St Croix Wild River 8.6" Fast Action Midium Power ir Shimano Stradic 4000FI).

#133029   rytukas
 07 Rgp 2009 20:42
užklausiau viename forume, bet matyt ne taip paklausiau, o kai paklausiau "taip" - buvo vėlu. tai iš realių patarimų gavosi šnipštas. beto užatakavo trys pardavėjai su komerciniais pasiūlymais. komercinių pasiūlymų man nereikia, man reikia praktinių pastebėjimų ir patarimų iš patirties (lašas protingos teorijos irgi nepamaišys).
taigi klausimas:
kokią siūlytumėte ritę, gaudyti stiprioje srovėje, sunkiom vartyklėm (arsenale 22-38g), nemenkais vobleriais. taip pat norėtusi tą pačią ritę naudoti jūroje.
tikslinė žuvis būtent šiai ritei - rudeninė lašiša/šlakys, pavasarį lašiša/šlakys jūroje. tad turėtų "nebijoti" jūros vandens.
dar vienas kriterijus yra biudžetas, kurį galiu skirti šiam pirkiniui. tai būtų iki 350Lt.
ritės svoris iki 0,5kg.
taip pat man svarbus perdavimo skaičius, jis neturėtų viršyti 4.9 (dairausi nuo 4.6 iki 4.9, neklauskit kodėl - nesugebėsiu paaiškint, bet taip geriau kimba (skamba kvailai, nu bet blyn, taip yra))
pernai upėje ir jūroje sudrožiau spro passion 730e ir fujitsu quartz 3051f.
ana jau po "remonto". bet aš ja nebetikiu. bijau kad viduryje sezono, o dar baisiau viduryje žūklės - nusibaigs.

toliau turėtų sekti modeliai ant kurių "padėjau akį":
Daiwa Exceler Plus 4000 (viename forumų, pilietis tukaz minėjo, kad ji turi problemų su pintu valu, nors niekur daugiau tokios info neradau);
Daiwa Black Gold BG20;
Daiwa Tournament SS2600
nors čia surašiau tik Daiwa's, be tai visiškai nereiškia, kad rišuosi prie jų.
gal kas esat gaudęs PENN'ais? kaip jie?

dėkui už "normalius" komentarus.

#133030   rytukas
 07 Rgp 2009 20:53
nežinau nuo ko tu pavargsti, aš sugebu su fujitsu shogun 3,05 apautu fujitsu quartz rite (425g) mojuoti 9-12h su keliom pertraukėlėm maistui (nuo kranto).
ir sugebu atmojuoti 4-6h įsibridęs iki juosmens ar krūtinės - iškeltos rankos, tad krūvis pečių juostai dar didesnis (aišku su pertraukėlėm parūkymui ir maistui). valgyk daugiau košės - angliavandeniai energijai ir mėsos duok organizmui. iš 6kg raudonos mėsos pasisavinsi vieną gramą gryno kreatinino. :lol: + baltymai raumenukam. ir metimai ten daromi ne po 3-8 metrus, o galingu mostu.
visi čia jūroje žvejoję ir žino kiek jėgų reikia pakloti per dieną.
MINDULE rašė: Lengvumo reikia tada, kai kotu tenka mojuoti visa diena... o jei dar pora dienu ish eiles... Gal kitiems to nebuvo, bet po visos dienos (nuo shvintant iki temstant) kai reikia mesti tik 3-8 metrus ir po 15 sekundzhiu permeti ranka tikrai paskausta, nors manieji yrankiai tikrai nera sunkus (St Croix Wild River 8.6" Fast Action Midium Power ir Shimano Stradic 4000FI).

#133033   kazbekas
 07 Rgp 2009 21:21
Daiwa Exceler Plus 3500 eksplotuoju nuo 2008 rugpjucio galo. Jokiu problemu su pintuku ji neturi. Suriam vandeniui nealergiska. Sunki galinga rite, dirbanti kaip traktoriukas. Viduriai sukalti kaip senose oldskulinese ritese - bronziniai dantraciai ir jokios plastmases. uztat sunki zaraza.

#133041   MINDULE
 07 Rgp 2009 21:49
Rytukas: nesikabinek, zhvejyba taip pat isibridus ir vargina buutent tas, kad reikia vis mesti ir traukti, mesti traukti... ir ish abieju shonu po zhveja kas metras stovi... Jei uzhmeti ir letai suki kaip blizge, tai kitas reikalas... be to ir paskui zhuvis palakstyti reikia jei pasiseka ikirsti... (kas buuna po 30+ pakirtimu i diena)... (aplankyk nuorodas po mano pasisakymu, bus aishkiau)...

Kas del tavo klausimo apie rite, buchiau siules Shimano Stradic 5000FI, Ji buutens skirta Salt Water, kaina shiuo metu svyruoja nuo 140 iki 180$, bet perdavimu skaichius 5.7:1, todel tau netinka...

Sekmes, tikekimes susirasi...

#133047   rytukas
 07 Rgp 2009 22:19
pas mus tas pats, kone petys petį tam tikru laikotarpiu. beje jau po truputį prasideda.
kazbekas, ačiū už info. dedu pliusą šiam modeliui ir toliau neriu į internautu review'sus. :)

MINDULE rašė:Rytukas: nesikabinek, zhvejyba taip pat isibridus ir vargina buutent tas, kad reikia vis mesti ir traukti, mesti traukti... ir ish abieju shonu po zhveja kas metras stovi...

#133055   OMar
 08 Rgp 2009 06:16
[quote="rytukas"]nežinau nuo ko tu pavargsti, aš sugebu su fujitsu shogun 3,05 apautu fujitsu quartz rite (425g) mojuoti 9-12h su keliom pertraukėlėm maistui (nuo kranto).
ir sugebu atmojuoti 4-6h įsibridęs iki juosmens ar krūtinės - iškeltos rankos, tad krūvis pečių juostai dar didesnis (aišku su pertraukėlėm parūkymui ir maistui). valgyk daugiau košės - angliavandeniai energijai ir mėsos duok organizmui. iš 6kg raudonos mėsos pasisavinsi vieną gramą gryno kreatinino. :lol: + baltymai raumenukam. ir metimai ten daromi ne po 3-8 metrus, o galingu mostu.
visi čia jūroje žvejoję ir žino kiek jėgų reikia pakloti per dieną.

SITAS SUPER!!! MAN PATIKO!!
Siulau ritei skirti 50 Lt o likusius vitaminams!!!

#133058   Xrapas
 08 Rgp 2009 09:08
rytukas rašė:...kokią siūlytumėte ritę, gaudyti stiprioje srovėje, sunkiom vartyklėm (arsenale 22-38g), nemenkais vobleriais...turėtų "nebijoti" jūros vandens...dar vienas kriterijus yra biudžetas, kurį galiu skirti šiam pirkiniui. tai būtų iki 350Lt...ritės svoris iki 0,5kg... svarbus perdavimo skaičius, jis neturėtų viršyti 4.9...
Panašiems masalams (išskyrus žvejybą jūroj- dar neteko :lol: ) naudoju šitas:

Paveikslėlis

BANAX jau 4 sezonas, mechanizmo būklė ideali. Puikiai vynioja ir pintą, ir mono valus, jokių užuominų į kilpas ar panašius nesmagumus. Porą kartų metimo metu yra nušokęs lankelis. Būtų neblogas ekonominis variantas (kainavo 180 Lt (su dviem papildomais būgneliais), jei pavyktų kur nors rasti :roll:
'05 BIOMASTER 3000S truputį "išlipa" iš biudžeto, bet ritė irgi visais atžvilgiais įdomi: 4000 dydžio mechanizmas su "seklintu" būgneliu ir galingu, nebūdingu tokiems būgneliams frikcioniniu stabdžiu. Sveria 310 gr. Problema ta pati- nebegaminamos, sunku rasti.
Naujesni, 2008 metų laidos BIOMASTER'iai tokio gero įspūdžio nebepaliko
:?
Abi ritės puikiai balansuojasi su 8'6 pėdų 10- 36 gr Wildriver'iu, jokio nuovargio paspiningavęs 10- 12 val. nejaučiu :donknow'

#133068   rytukas
 08 Rgp 2009 14:35
jooo, paskaičiau atsiliepimus apie Si800, Si750 pas ruselius... nu labai "впечитляет", o kur pas mus jų galima pačiupinėti? kaina pnašu, kad būtų tarp 200-250Lt. gal net surizikuočiau.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė