Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#35526   Xrapas
 18 Lie 2007 08:14
gelmes rašė: ...Mane subalamutina spiningo ilgiai. Vieni kalba, kad jautriau reaguoja trumpesis, kitiems geriau atrodo ilgesni.
Nedžigauju, todėl visų niuansų gal ir nežinau :oops: , bet spiningavimui vobleriais iš valties man patogiausi 240- 270 cm., į ilgesnius net nesidairau. Pagrindiniai ir mėgstamiausi mano "darbiniai kotai"- 260 cm.

#35537   cesius
 18 Lie 2007 11:57
Man atrodo, kad vistiek 2,70m ir uzmetimas turi buti bent iki 27g. Tada kotas bus kiek universalesnis. Maza ka, ant kokio vandens atsidursi. :roll:
As pats turiu Robinson Dynamic Jig Ultra Power 3m 10-30g, gaudau tiek Nemune tiek ezeruose, jei dar gylis apie 10m tai kartais reikia ir 28g galvos. :!:

#35579   vital (vilnius)
 18 Lie 2007 21:28
Xrapas rašė:
bobis rašė:...ilgis 210 (man tinka), kaina 145 lt...
Vakar "Rovanoje" žiūrinėjau SERT BACARRA, 210 cm 2- 7 gr. užmetimo. 129 Lt, labai trumpa, praktiškai "per saują" rankena, na ir gan smagus :roll:
Labai smagus ten ziedai stovi :twisted: bet ko noreti uz tokie kaina :twisted: :-D

#35581   Sokratas
 18 Lie 2007 21:40
Gal galetum paaiškinti, ko jiems trūksta. Aš ne specas...

#35582   vital (vilnius)
 18 Lie 2007 22:10
Per sunkus ziedai stovi,kurie "uzmusa" blanko darbo :? bet ko noreti nepastatis gi kitaicai ant tokio pigu blanko ziedus kuri kainoja 3ar4 kartus brangiau negu pats kotas ;-)
Deja paziurekit savo PM ;-)

#35583   Sokratas
 18 Lie 2007 22:29
Dėkui dėkui, Vital, visą para laukiau, ką pasakysi, stebėjau privatą ir tik dabar atsirado tas atskymas private :). Ką ten sakai, aš supratau paskaitęs konkurentų tinklapį. Tu geriau paskyk, kur gauti tokių Larus ar Dragon. Į G.Loomis aš neįkertu (piniginiu atžvilgiu), o va į Vilnių man važiuoti- toloka.

#35585   Sokratas
 18 Lie 2007 22:36
Du kartus tą patį įdėjau, sorry. ...
...tarp kitko, ant mano minėto spino North... stovi 10 žiedų, nors ilgis jo, tik 210 cm. Man atrodo čia jau ,,pėrėbor".

#35587   cesius
 18 Lie 2007 23:40
Cia tipo ko daugiau ziedu, tuo teisingiau paskirsto nagruzke :)

#35588   Sokratas
 19 Lie 2007 00:13
Gamintojai matyt taip galvoja. O iš visų perskaitytų 20 puslapių apie spinus čia, supratau, kad juo daugau žiedų, tuo labiau pataikai į taikinį ( Magnumas) :) :) :)

#35623   vital (vilnius)
 19 Lie 2007 12:34
bobis rašė:Dėkui dėkui, Vital, visą para laukiau, ką pasakysi, stebėjau privatą ir tik dabar atsirado tas atskymas private :). Ką ten sakai, aš supratau paskaitęs konkurentų tinklapį. Tu geriau paskyk, kur gauti tokių Larus ar Dragon. Į G.Loomis aš neįkertu (piniginiu atžvilgiu), o va į Vilnių man važiuoti- toloka.
Deja zinau tik kur Vilniui didelis pasirinkimas,Tai parduotuvese "Laikas Zvejoti" ;-)

#35628   Xrapas
 19 Lie 2007 13:22
vital (vilnius) rašė:...Tai parduotuvese "Laikas Zvejoti" ;-)
Dragon'ų ir ROVANA pasirodė, Vilniaus filialuose yra.
Tik pas šituos gamintojus 210 ilgio modelių mažoka, bent jau "gyvai" matyti neteko. :donknow'

#36319   Nespalvotas
 01 Rgp 2007 22:15
Tai va išaušo ir mano diena kai reiks nusipirkti spiningą. Tai bus mano pirmasis spiningas, tad kažko nerealaus nenoriu ir žinoma kišenė neleidžia. Tai va norėčiau išgirsti jūsų nuomonę. Kaina neturėtų viršyti 230 Lt. Ilgis 2,7 metro būtų idealiausia, bet gali būti +/- labai nedideliais nuklydimais ilgesnis/trumpesnis, dviejų dalių. Užmetimo svoris iki 30g, na max 40g. Žvejojimui ežeruose sukriukėmis/vartyklėmis, nedideliais guminukais/lengvais vobleriais. Jūsų pasiūlymai/nuomonė kas man tiktų? Ką galite pasakyti apie Shimano kotus, būtent (Catana arba Force Master) arba Salmo kotus, na dar labai įdomu būtų išgirsti nuomonę apie Cormoran kotus (nes būtent jų ritę turiu ir skųstis kolkas neturiu kuo) ? Jei nesunku būčiau labai pamalonintas, jei kas paaiškintų apie tas akcijas. Kuo skiriasi viena nuo kitos ir ką viena ar kita lemia/reiškia? Ačiū išanksto bandysianties patarti/pasidalinti savo nuomone!!!

#36320   Agis
 01 Rgp 2007 23:10
Vienas is mano spiningu Shimano Catana AX 207 M ismetimas 10-30.Pirkau ziema, kai kainos krite, mokejau kazkur 110-120 pries kokius tris metus.Uz tokia kaina neturiu kuo skustis.Kiek zinau Alvydas tik su tokiu spiningauja, tai irgi kol kas nieko geresnio neiesko, nes jam retai spiningaujanciam uztenka, tik galiuka 10 cm. sugebejo betampydamas kazkoki kelma nulauzti, suremontavo ir toliau gaudo.Zinoma anas truputy kietokas, taciau dzigaunant su pintuku jauciasi, kai 14-28 gr. galvakabliai seda ant dugno.Jei tokios ekonomines klases spiningo dabar reiketu, tai bandyciau kazka geresnio ieskoti, pradzioje paciupineciau Dragono kotus.

#36322   spiridonas
 02 Rgp 2007 00:54
Kas del "Dragono", tai kaina labai dazno modelio virsija 230lt. tam itakos turi sudeti fuji ziedeliai. Bet visumoje sie kotai gana gerai dera prie mano ranku, ypac dziginiai.
Siaip jei kalbeti apie universalu iranki (spininga), manau nuomones issiskirtu. Asmeniskai as esu susidares toki universalaus spinigo "portreta", kuri dazniausiai ir siulau pradedanciajam:
ilgis: 2,7m -patogus tiek nuo kranto tiek is valties. jei dazniau gaudo is valties galima ir 2,4 plius tada patogesnis spiningas su trumpesne rankena (as aplamai su ilgomis rankenomis nemegstu)
uzmetimo svoris: 10-30g - kai turejau vieninteli spininga su tokiu uzmetimu gebedavau svaidyti ir 00 mepsus :-D
akcija: cia jau kiekvienam savo, ale siulyciau Medium (pusiau parabolini) kai linksta 1/3 virsutine spinigo dalis. (sunkiais laikais puikiausiai su tokiu kotu gaudydavau ir starkius dzigaujant)
tokiu "ismatavimu" kotu kainos prasideda kazkur nuo 100-120lt aisku jei jie "ekonomiskos" klases (firma nera labai garsi) :roll:

#36326   Xrapas
 02 Rgp 2007 06:32
Nespalvotas rašė:Tai va išaušo ir mano diena kai reiks nusipirkti spiningą. ...
Pabandyk SHIMANO CLARUS, prekiauja jau ir Fabijoniškių 2 (Vilniuje)
http://fish.shimano.com/catalog/fish/pr ... 1849470685
Turiu šitą modelį- 8,6 pėdos, 1/4- 3/4 uncijos (260 cm 7- 22 gr.), kainavo 202 Lt. Atgaudžiau jau 4 žvejybas- labai smagus kotas, tikrai vertas šitų pinigų... :roll:

#36345   Nespalvotas
 02 Rgp 2007 10:37
Dėkui už nuomones. Dar keletą prie sarašiuko prilipdysiu. Reiks pačiupinėt ir pasiteirauti pardavėjų, ką jie mano apie Dragon kotus. Tik va apie kai kurių Dragon kotų serijų žiedelius jau ne trečią blogą atsiliepimą buvau radęs. Na bet čia tik kitų nuomonė, tad į tai per daug rimtai nežiūriu.
Apie Shimano Clarus kol kas vien tik puikūs atsiliepimai. Įdomo, įdomu reiks iščiupinėti... :)

#36346   Skumbrotas
 02 Rgp 2007 10:44
Nespalvotas rašė:....Reiks pačiupinėt ir pasiteirauti pardavėjų, ką jie mano apie Dragon kotus. .....
Tie pardavėjai, kurie prekiauja šiais (arba kitais apie kuriuos teirausiesi) kotais bus LABAI GEROS nuomonės, o kurie NEprekiauja jais bus LABAI PRASTOS nuomonės... :lol:
Niekad neklausk čigono ar jo parduodamas arklys tikrai geras :!:

#36359   Xrapas
 02 Rgp 2007 13:26
Nespalvotas rašė:...apie kai kurių Dragon kotų serijų žiedelius jau ne trečią blogą atsiliepimą buvau radęs...
Galėjai ir iš manęs girdėti :-D , nes asmeniškai buvau susidūręs su žiedelių problemomis MYSTERY (vienoje iš pigiausių) serijoje.
Žiedelio įdėklai ploni, dėl to matyt trapūs ir labai bijo mechaninių pažeidimų.
Nusipirkęs Mystery Slider/Jerk namie apsižiūrėjau, kad ištrupėjęs viršutinis žiedelis. Parduotuvėje ieškojome koto pakeitimui- iš trijų ten turimų dviejų žiedeliai buvo aptrupėję. Tuo pačiu apžiūrėjau kitus šios serijos modelius (Impulse, Contact Jig)- vieną pusiau ištrupėjusią tulpę radau ir pas juos...Galų gale ir pats sudaužiau savo spiningo didžiausią žiedelį- užteko nestipraus smūgio į medinį bortą :donknow'.
Sudaužytąjį pasikeičiau į FUJI ir po praktiškai sezono eksploatacijos daugiau problemų su kotu neturiu, bet tikėjimas Mystery serijos žiedeliais dingo :cry:
Kitų DRAGON'ų furnitūra visai patinka. Team Dragon- ten išvis FUJI Alconite, Millenium HD irgi be jokių priekaištų... Kiek pastebėjau, naujieji MYSTERY (juodas blankas) irgi jau komplektuojami kitokiais žiedeliais. :roll:

#36385   Nespalvotas
 02 Rgp 2007 19:40
Tai matai Skumbrotas teiravausi ten, kur dirba patys parduotuvės savininkai, jau pratestuoti žmogeliai ir šnekasi su manimi kaip su žmogumi, o ne su pinigine. :) Tai va, iš ryto pirmiausia nulėkiau į turgų šiaip pažioplinėti, ką turi iš spiningų ir kokios kainos (vistiek nesiruošiau ten nieko pirkti, tik šiaip įdomu). Nieko padoraus jie ten neturi, visi spiningai iki 90 Lt ir firmos visiškai negirdėtos, tad... Šokau į mašiną ir nulėkiau į kitą parduotuvę, kaip nekeista savininkas jau nuo pat ryto pats prekiauja (dažniausia bobulė kažkokia ten sėdėdavo iš ryto). Pažiūrinėjau, nieko, ko man reikia jis ten neturėjo. Į Romada net minties neturėjau važiuoti, nes lievesnės parduotuvės už jų kolkas dar nesugebėjau surasti. :? Na nebent Maximos žvejų skyrelis. :grin: Tad liko paskutinė viltis pas Tėvuko pažįstamą nulėkti. Jis ten pats sau šeimininkas. Pačio paklausiau ant kokių spiningų žvejoja ir ką pats galėtų man pasiūlyti. Tai jis pats žvejoja ant kažkurios serijos Salmo ir turi Shimano Technium, bet jam labiau limpa Salmo ir jis juo patenkintas, tad ir man jį siūlė. Kaina 133 Lt, neblogai limpa prie rankos. Cormoran'ų neturėjo, Dragon tik labai brangūs likę, nepamenu kokie. Shimano Catana pradėjau čiupinėti, bet deja jo tas kamštis per ilgas. Išknisom Clarus'ą už 240 Lt. Tai rankose liko tas Salmo ir Clarus. Varčiau, varčiau, kračiau, kračiau aš ten juos gal kokį pusvalandį. Viską nuo galo iki paskutinio žiedelio nužiūrėjau/ištirinėjau. Pats savininkas siūlė imti Salmo, bet sakė jei negaila pinigų tai imk, kurį nori/kuris labiau limpa prie rankos. Galiausia apsisprendžiau ir pasičiupau Shimano Clarus 2,7m / Line WT: 6-12lb / Lure WT: 1/4-3/4oz / Power: Medium Light / Action: Medium Fast / Žiedeliai: Fuji / Ritei rankena: Fuji. Nors pinigai mano, bet Tėvukui jų labiau buvo gaila nei man. :) Tai va su pilnom kelnėm laimės ir tuščiomis kišenėmis po kiek laiko nulėkiau pratestuoti. Mėčiau nuo kranto, iškarto prie rankos prilipo. Toks lengvas kotas, kad jo beveik nesijaučia. Kiekvienas lėtesnis sukriukės apsisukimas jaučiasi. Mmm, koks malonumas... Su lengvais masalais nusimetai normaliai, o su sunkesniais, na tokiais, kaip 20 g vartyklė, gali švystelti gana toli. Beveik kiekvienas stuktelėjimas į dugną ir kibtelėjimas už žolės jaučiasi. Tyčia švystelėjau link žolių, pažiūrėti, kaip atlaikis spiningėlis žoles. Sulinko gražiai ir pora žolių jau ant kranto partemptos. Po kokių 20 min testavimo teko jį nutraukti ir lėkti namo. Na bet nieko tokio, ryt lekiu dviejų dienų testavimui... :) Tikiuosi, ką nors pavyks pagauti.
Keletas dar klausimėlių Jums. Išanksto ateičiai noriu būti apsirūpinęs. Su kokiu laku ar specialiu skysčiu reikia padengti susibraižiusias spiningo vieteles? Ar reikia spinigo sudurimą kuo nors sutepti, kad mažiau braižytusi ir išlaikytų savo kokybę?

#36396   Xrapas
 03 Rgp 2007 06:38
Nespalvotas rašė:...Ar reikia spinigo sudurimą kuo nors sutepti, kad mažiau braižytusi ir išlaikytų savo kokybę?
Sudūrimą rekomenduojama žvake (parafinu) įtrinti: mažiau lips dulkės. Valyk kotą po žvejybos, ypač saugok nuo smėlio ir jokių bėdų su sudūrimu nebus ;-)
Subraižymus maskuoju "ZARR" baldiniu laku, jei negilūs- pavalau baldiniu arba automobiliniu poliroliu..

#36397   gelmės
 03 Rgp 2007 06:47
Dar pridėsiu, kad šlapio koto niekada nelaikyk. Jį reikia nusausinti. O daugiau Xrapas liuks patarė.

#36403   blight
 03 Rgp 2007 08:43
gelmes rašė:Dar pridėsiu, kad šlapio koto niekada nelaikyk. Jį reikia nusausinti.
O tai kas jam tokio? pastatai ir nudziuva....
Dar prie to pacio o idomu niekas nebandet to reklamuojamo grafitinio tepalo sujungimam tept, galvoju gal reikia pasiimt pabandymui...

#36404   Skumbrotas
 03 Rgp 2007 09:07
blight rašė: Dar prie to pacio o idomu niekas nebandet to reklamuojamo grafitinio tepalo sujungimam tept, galvoju gal reikia pasiimt pabandymui...
Bandėm. Turim. Pirkau jį, nes turėjau problemų su surfinių kotų sujungimais - po žvejybos reikdavo vargti kol ištraukdavau dalis vien iš kitos. Padėjo. Profilaktiškai laiks nuo laiko patepu ir spiningų sujungimus. Bet nuo smėlio niekas nepadės, paprasčiausiai reikia saugoti, prieš kiekvieną surinkima netingėt žvilkterėti ar nėra kokių šiukšlių, prapūsti, pravalyti su ant pieštuko apvyniotu švariu skudurėliu.

#36417   rocke
 03 Rgp 2007 16:13
Nezinau kaip juriniu,bet as saviskiams nieko apart zvakes nedarau,laiko tie sujungimai :shock:

#36421   Skumbrotas
 03 Rgp 2007 17:22
Tai man irgi LAIKĖ sujungimai. Tik laikė perdaug gerai...

#36422   rocke
 03 Rgp 2007 17:54
Skumbrotas rašė:Tai man irgi LAIKĖ sujungimai. Tik laikė perdaug gerai...
Ndidele cia beda,manau :shock:

#36436   Agis
 03 Rgp 2007 23:11
Anokia cia beda 3.80-4. 20 neisardyta kota namuose ar masinoje laikyti :-D

#36439   spiridonas
 03 Rgp 2007 23:55
Agis rašė:Anokia cia beda 3.80-4. 20 neisardyta kota namuose ar masinoje laikyti :-D
Agi :!: :twisted: kuzkinumat :!: klavetura apipurskiau, nes kaip tik tuo metu gerdamas arbata, perskaiciau si bei pries tai rasytus postus :lol: :lol: ...einu valyti :evil:

#36450   Nespalvotas
 04 Rgp 2007 17:23
Tai va keletas labai mažų minusiukų į Shimano Clarus'o daržą. Kas man truputi užkliuvo, tai tas jog Fuji ritės laikiklis šiek tiek atsilaisvina be žvejojant, nes ten ant jo kaip tik pirštai dedami ir spiningą pasukeliojus ilgą laiką šiek tiek atsilaisvina arba aš tiesiog bijau persukti tą laikiklį per daug. :roll: Kitas minusėlis tai, jog mėtant su mono 0,28 mm valu šiek tiek ošia, bet čia greičiausia dėl valo arba ritės kaltės. Na čia tokie minusėliai daugiau mano pačio, nei pačio koto. Daugiau už nieko blogo savo mėgėjiška akymi ir ausimi nesugebėjau užkliūti.

#36452   Tadas
 04 Rgp 2007 18:57
leisk paklausti neytema ka tu gaudai su tokiu valu??? :shock: as toky tai tik kokiem samam deciau ar kokiom lasisom :shock: o jai ten labai dauk zoliu tai siais laikais pakanka kokybisko ir 0.24mm mono valo :neutral:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė