Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#113078   SauliusM
 22 Bal 2009 13:03
vava rašė:del jautrumo tai taip. Bandziau ir as pajaust dugna.. nu nelabai ;-)
Beje tos Scierros kaina (irgi su tuba) irgi kazkur apie 300
nu kaip is ekonomines klases kotu tai ta scierra labai gera jei tikslas pagrinde i toli metyt.
dzigavimui is ekonominiu matyt labiau Fujitsu Shogun ar Larus Platinum tiktu.
nu ir as laukiu nesulaukiu kol Lietuvoj naujuosius kroikso trumph serijos paciupinet bus galima ir kokia ju kaina Lietuvoj bus, nes internete tai 100 baksu.

#113418   DainiusM
 23 Bal 2009 18:18
Nu va, prisiklausiau cia del to "tolimojo metymo" ir po zvejybos mostelejau mepso ciklopa 8g ant pievos, beigi nepatingejau nuzingsniuot iki jos. Smulkiau: spinas G.Loomis 842GLX, rite Daiwa Steez 2508, valas Salmo EliteBrade 0.08mm pintas. Metimas gavosi taip siek tiek istrizai pries veja. Atstumas ~50m. Speju su 10g kastmasteriu ir be vejo eitu jis ~70m be betos, va ir klausimas ar reikalingas botagas, kad laimet koki 10 papildomu metru :?: :roll:

#113428   SauliusM
 23 Bal 2009 19:19
niuxa rašė:Nu va, prisiklausiau cia del to "tolimojo metymo" ir po zvejybos mostelejau mepso ciklopa 8g ant pievos, beigi nepatingejau nuzingsniuot iki jos. Smulkiau: spinas G.Loomis 842GLX, rite Daiwa Steez 2508, valas Salmo EliteBrade 0.08mm pintas. Metimas gavosi taip siek tiek istrizai pries veja. Atstumas ~50m. Speju su 10g kastmasteriu ir be vejo eitu jis ~70m be betos, va ir klausimas ar reikalingas botagas, kad laimet koki 10 papildomu metru :?: :roll:
nu as nuoroda buvau jau idejes kur su 842 permete 1141... kad dabar metei ~ 50m tai tikiu, testu metu anu irgi kazka panasaus mete. bet va kad su 10gr kastmasteriu mesi 20m arba pusantro syk toliau tai perdem optimistiska. labai panasiai tas ciklopas ir kastmasteris skrenda dazniausiai skirtumas buva kokie 5 m tarp ju uzmetimo. ir siaip mest 10gr blizge su protingo zvejybai storiovalu 70m tai kazkas ekstremalaus turbut...
va tas straipsnis:
http://www.kaliningrad-fishing.ru/zhur- ... a-002.html
o ar reikalingas ilgas kotas kad toli mest, tai geras klausimas. as nezinau. vieni ir ilgi spiningai nifiga nemeta, kiti ir trumpi budami meta labai neblogai. vienzo toli grazu ne tik nuo spino ilgio priklauso ar toli meta jis ar ne.

#113437   SauliusM
 23 Bal 2009 20:11
Tanius rašė:Kazkas siandien nutiko, po zvejybos kanaliukuose nuvaziuoju prie danes pametyt. Uzsikabinu senai metyta mepsa ir nesuprantu - visiskai nejauciu darbo, uzsidedu ir vobleriu, ir kitas sukres - beveik nieko, valas pintas, meskere taisyta dviejose vietose - yvykis vaziuojant dviraciu. Tai del ko ir kas galetu but, spiningas Larus impression. Taciau po taisymo viskas dirbo neblogai. Kame bedos? :( :( :( :(
tai cia pirma kart po taisymo taip pabandei ar is pradziu po taisymo viskas buvo normaliai tik po to po kurio laiko sitaip pasidare?

#113460   SauliusM
 23 Bal 2009 21:38
Tanius rašė:SauliusM, tame ir esme kad po taisymo viskas ir normaliokas buvo, beja sutaisytoje vietose matosi vel lyg tai kazkokie luziai... Nepamenu ar jie buvo ar ne, bet as juos pries pora dienu maciau, taciau visas jautrumas geras buvo.
nu matai, dazniausiai taisant luzusius kotus tai daroma taip. i vidu kisama kitokio blanko gabaliukas ir dvi buvusio spino dalys klijuojamos ant jo. tai drisciau spet, kad tau arba skirtingos baisiai medziagos arba baisiai skirtingo kugio blanko gabaleli ten ikiso. ir del to arba jis shaibom parejo arba atsiklijavo issiklibines paprasciausiai. bet cia tik mano spejimas, eit ir akis draskyt remontavusiem tikrai nepulciau dar.

#113461   SauliusM
 23 Bal 2009 21:43
nors bendrai tai nezinau kas tau ta kota taise. jei kazka ismanantis zmogus tai butu dares tai sudurimo vietoj turbut stovetu ziedas ir net nesimatytu kad spinas buvo luzes nes sudurimas po ziedo apvijom pasisleptu, nu su nekaikuriom isimtim kai spiningas luzta ties storaja dalim o ne ties plonuoju galiuku ir to fiziskai padaryt nebeimanoma.

#113492   ruginukas
 24 Bal 2009 09:09
INFO apie kastingo PČ
:roll:
vienarankis spiningas - ilgis 1,37 - 2,50 m; metamas svarelis 7,5 g; valas min. 0,18 mm skersmens; rekordas 82,81 m
dvirankis spiningas - ilgis bet koks; metamas svarelis 18 g; valas min. 0,25 mm; rekordas 119,41 m

#113611   magicas
 24 Bal 2009 15:44
nu as cia ne i karstaja tema, bet norejau pasigirt, kad nusipirkau G.Loomis STR1163S. Pirmas mano irankis is garsiu brandu. Kol kas juo dziaugiuosi, bet rytoj po zvejybos pasakysiu ar ne veltui :)
nei zvyno...

#114045   SauliusM
 27 Bal 2009 12:55
vokieciuos si savaitgali biski spiningu ciupinejau.
tai labai maloniai buvau nustebintas Greys Prowla Drop Shot koteliu:
http://boddenangler.de/Greys-Prowla-Drop-Shot-9-ft
jei kas ieskosit starkinio kotelio gaudymui is valtelos galit pasidomet. keista tik kodel paties greyso puslapy anu ner.

O Taacis koki tai Sportex Saphir spina nusigriove trimetrini. Irgi visai idomus daiktas.
http://www.ockert.net/main/upload/SPORT ... -11_gb.pdf
tik as sakyciau gal biskuti sunkokas ir ziedus jam tai matyt iskart keisciau, nes man mazoki pasirode. bet siaip tai visai smagiai padarytas.

va gal ir kam naudinga info pasirodys jei kotu ieskosit, o as ajnu inkstu su kepenim gydytis bo nezinau kada cia man atsigaus po sitos keliones.

#114327   DainiusM
 28 Bal 2009 16:46
Labi, reik spiningo pazystamam zmogui, gal kas ciupinejot pagaliuka atitinkanti siuos reikalavimus:
-ilgis 2.0-2.4m
-fast/x-fast
-5-20g
-trumpa rankena
Naudojamas bus tvicingui (voblos apie 8-14cm, na ir tarkim maziausio modelio slaiderius ka paveztu) ir jigui nemuno zemupy (20-30g galvos). Dar karta pasikartosiu, kad rankena trumpa turi but, kad patogu butu voblikus tampyt. Gal kas is sv.kryziaus Avid modeliu panasiu parametru ka ciupinejot? Zodziu atviras pasiulymams... ;-)

#114332   SauliusM
 28 Bal 2009 17:27
o dievuliau, tvicingas slaideriais ir starkiu dzigavimas zemupy du viename :shock:
nu bet pagal tai kaip surasei, tai matyt kazka is kryziaus rinkciaus. sorry, bet nieko konkretaus nerekomenduosiu, nes as pats nelabai isivaizduoju, kaip visa tai, ka tu surasei, gali but suderinama normaliai vienam kote.

#114353   SauliusM
 28 Bal 2009 19:08
kazbekas rašė:niuxa,
galiu pasiulyt pabandyt St. Croix Legend Elite. Nezinau ar lengvai rasi, bet kiek kalbejau tai turejo jau ant Lietuvos pasirodyt.
LES70MF2 butent va sita modeli siulyciau pasiziuret, kaip universalesni. Ko gero ir as ji neuzilgo uzsisakinesiu, nes teko man ji liesti - tai seile tyso.
va nuo sito tai ir man seiles varvejo, ale bet ar nebus anas trumpokas starkiam zemupy nuo kranto dzigaut? ir lengvokokas gal biski. nu iki 17gr uzmetimas, tai bala zino kaip ten bus 30gr galvakabli komfortiska metyt. nu ir kaina ano aisku...

#114362   SauliusM
 28 Bal 2009 19:32
kazbekas rašė:man jis asmeniskai ne Nemunui reikalingas. man reikalingas piktas spiningas pavasariniams upiu karaliams erzint krumynuose, kuris sugebetu but griezts i pikts.
man jis universalas pasirode, greitas, tvicingui, gumai, vartyklem. virsus jo manau kur kas auksciau nei 17 gr .
vat tam kam tu ziuri tai jis idealus turbut butu. virsus jo tikrai ne 17gr bet su 30gr ar komfortiska bus tai nznau...
is panasiu tai nebent loomis WRR8400.

#114364   kazbekas
 28 Bal 2009 19:36
WRR8400 - toks labjau man laitas, nei LES70MF2. Ir siek tiek letesnis pasirode. Is tiesu as tokio skambaus "karatyskos" kaip LES70MF2 - nebuvau mates.

#114366   alkanas
 28 Bal 2009 19:43
niuxa, paziurek bsr802, i uzmetimo svori nekreipk demesio, toki dabar turi krauzas , gali jo paklausinet apie sy kota

#114367   SauliusM
 28 Bal 2009 19:48
kazbekas rašė:WRR8400 - toks labjau man laitas, nei LES70MF2. Ir siek tiek letesnis pasirode. Is tiesu as tokio skambaus "karatyskos" kaip LES70MF2 - nebuvau mates.
nu jei kalbant apskritai tai ir siaip man dauguma kryziu uz dauguma lumiu skambesni pasirode. nu gal dar koks lamiko analogas yra. ir beje mano si savaitgali vokieciuos ciupinetas ir jau aprasytas Greys Prowla Drop Shot. ziauriai piktas 7 pedu ilgio budamas:
http://boddenangler.de/Greys-Prowla-Drop-Shot-7-ft
bet jo piktums dar ir tame, kad jis iki 45gr uzmetimo tai gal nevisai etiska lygint. ir ziedai kaip drop shotui. beje, greyso kaina labai tautiska, o rites laikikli i nagus pajemus tai ta kota vien del to laikiklio isimylet gali.

#114389   SauliusM
 28 Bal 2009 20:38
niuxa rašė:Nuo krantio tas zmogus turi 3m titana lamiko, nebuvo parasyta, kad nuo kranto...
tadu tikrai ne taip supratau. bet bet kokiu atveju visi trys spiningai is kuriu rinkciaus cia surasyti. jei biski galingesnis ir pigesnis tai greys prowla, o jei labiau light tai arba kroiksaus tas legend elite arba lumio WRR8400 ziurint kas labiau prie rankos prilips. as ko gero rinkciaus greysa, bo jei dzerkaut maslais didesniais tai anie gal biski slobni. nors tu ir rasei tvicinguot o ne dzerkaut. bet kuom tvicingavimas 14 cm voblerium nuo dzerkavimo is principo skirias tai as nezinau.

#114395   SauliusM
 28 Bal 2009 20:46
niuxa rašė:Nu skiriasi, ilgas masalas nebutinai sunkus turi buti. Apie rimtesni jerkavima kalba tikrai neina. pagrinde minashkos ~10-12cm (x-rap ir panasus reikalai), o ta 30g galva buna bet ypatingai retai, pagrindas ~20g. Na ok, mintys aiskios, labai aciu uz patarimus. ;-)
jei pagrindas iki 20gr tai vienareiksmiskai tarp to lumio ir kroiksaus rinkciaus, tik bala zin kiek tos tavo malkos po 14cm kur svers. nors jei sakai, kad nesvers, tai gal nesvers. WRR8400 berods abu partneriuos vilniuj paciupinet buvo. o legend elite kryziu tai fabuos permanentiskai pasirodo.

#115251   SauliusM
 04 Geg 2009 20:50
Deividas rašė:Saulius M,pamegink lamiglas 9'6 JS . Turetu tau tikt
daug galvojau apie sita kota bet paskui jis atkrito is kandidatu saraso. panasu kad rinksiuos tarp composite developments ir lumio. o avida kroikso naudosiu kaip etalona pasimatavimui kuris kotas ji labiau apmes. nu nes panasu, kad galimybes ir CD ir lumi vienu metu pabandyt neturesiu. tiesa sakant ir lumis ir CD turi ir savu privalumu ir trukumu ir man sunku apsisprest. dabar man dvi dilemos:
1. kas geriau lumis ar CD
2. kas geriau ~11pedu ar ir ~9 pedu per akis ir per ausis uzteks...

#115352   gytis
 05 Geg 2009 09:23
kas geriau ~11pedu ar ir ~9 pedu per akis ir per ausis uzteks...

Gal pameni, as pries metus bandziau suskaiciuoti, kaip nuo spiningo ilgio priklauso metimo nuotolis. Atsakymas tada buvo- priklausomybes NERA. Tada chebra pasijuoke, kad nemoku skaiciuoti. :twisted: Bet skaiciuoti as moku ir tavo eksperimentai rodo, kad jei priklausomybe ir yra, tai silpna. Beje, tavo eksperimentuose stebimas labai padorus 10g metimo nuotolis- 50-55m. Pagalvok ka islosi ieskodamas optimumo? Islosi 5m uz 1000Lt? Ar verta?
O i klausima 11 ar 9 pedos, tai atsakymas vienareiksmis- 9, nes rankos maziau vargs.

#115363   Skumbrotas
 05 Geg 2009 10:02
Lamiglas rašė:nu va griuna visos teorijos , visada galvojau kad is dvieju mazdaug panasiu savo savybemis spiningu - ilgesnis mes toliau :(
Taip ir yra, tik reik lyginti panašius kotus užmetimo parametrais ir pagamintus iš tokios pat sudėties medžiagos. Kai lyginama tarpusavyj visokie feederiai, UL'tai, spiningai ir dar iš visiškai skirtingų medžiagų pagaminti - tai ir gaunas visokios pseudoteorijos. Turiu GL3 du spinus - 3m ir 3,48m, abu 7-21g užmetimo, skirtumas užmetimo nuotoliui daugiau nei akivaizdus :!: Turiu du Balzerio sbiro kotus - metimo svorio ribos abiem iki 25g, abu pagaminti iš IM12 medžiagos, vieno ilgis 3m, kito 3,95m, skirtumas metimo nuotolyje irgi akivaizdus.
Paprasčiausiai reik lyginti pirštą su pirštu, o ne su b...., ir viskas atitiks klasikinius fizikos dėsnius :!:

#115367   okuma
 05 Geg 2009 10:23
nesipizdavokit,bet parasysiu apie tai ka nusimanau daugiau negu apie spinigus- apie metimo nuotoli surfais. Du vienodo ilgio,vienodo uzmetimo svorio 3-6 oz , bet skirtingos akcijos kotai vidutines ir greitos akcijos ir sakykim 125 gr svarelis. toliau numesiu su greitos akcijos kotu.Todel kad ji sunkiau ikrauti,o ikrovus visa kita jau pats kotas atlieka issitiesdamas...sumazinus svareli i palankesnio svorio minkstesniui kotui-jis igauna pranasuma,o kietesnio nebegalesiu taip pilnai ikrauti kaip pvz su 125 gr. nezinau ar tai galima taikyt spinigam taciau tiesa yra tokia,kad nuotoli surfe nulemia koto kietumas suderintas su optimaliu jam svoriu.Ilgesniu kotu islosiu atstuma tik tada jei jis bus kietesnis uz paminetus anksciau,tik vel neaisku ar uzteks 125 gr. jam pilnai ikrauti,kad parodytu ta pranasuma...

#115368   SauliusM
 05 Geg 2009 10:35
Skumbrotas rašė: Taip ir yra, tik reik lyginti panašius kotus užmetimo parametrais ir pagamintus iš tokios pat sudėties medžiagos. Kai lyginama tarpusavyj visokie feederiai, UL'tai, spiningai ir dar iš visiškai skirtingų medžiagų pagaminti - tai ir gaunas visokios pseudoteorijos. Turiu GL3 du spinus - 3m ir 3,48m, abu 7-21g užmetimo, skirtumas užmetimo nuotoliui daugiau nei akivaizdus :!: Turiu du Balzerio sbiro kotus - metimo svorio ribos abiem iki 25g, abu pagaminti iš IM12 medžiagos, vieno ilgis 3m, kito 3,95m, skirtumas metimo nuotolyje irgi akivaizdus.
Paprasčiausiai reik lyginti pirštą su pirštu, o ne su b...., ir viskas atitiks klasikinius fizikos dėsnius :!:
palygint sitaip beveik neimanoma. nes jei paimsi du vienodo uzmetimo svorio kotus pagamintus is vienodos medziagos tik skirtingo ilgio, ju akcija bus skirtinga. ilgesnis greiciausiai bus letesnis ir taip gaunasi juos technologiskai gaminant. arba ilgesnio sieneliu storis tures but storesnis ar blanko kugis didesnis, bet vel tada jau nebe tokius pacius kotus lyginsi.

del palyginimo tavo dvieju turimu lumiu, tai jei ne paslaptis. koks konkreciai tas tavo trimetrinis? ir koks mazdaug skirtumas uzmetimo nuotolio?

o kad ilgesnis mes toliau tai cia dar neirodyta ir viskam yra protingos ribos. kaip ir kotu ilgiam tikrai yra riba nuo kurios tu ta kota ilgink neilgines bet toliau nebemesi. nieks gi 15m ilgio spiningais nesisvaisto.

kitas irgi konkretus pavyzdys. imam du lumio kotus. SR842 ir STR1141 abu is GLX abieju uzmetimas panasus tik vienas 2,1m o kitas 2,9m ilgio. kazkodel pagal rusu testus trumpesnysis meta toliau. Kas nors man sita fakta gali tada paaiskint kodel taip yra, jei pagal kazkokias teorijas ilgesnis turetu toliau mest?

mano giliu isitikinimu visos teorijos apie kotu ilgius ir uzmetimo nuotolius yra nieko vertos. zymiai svarbiau kaip gerai pavyko pagamint konkretu blanka. jei blankas vykes. kaip kad SR842 tai ir mes jis toliau uz daugeli ilgesniu bet ne taip gerai pavykusiu kotu. o del STFR1363 tai pagal jusu atsiliepimus as susidariau tokia nuomone, kad greiciausiai kazkaip lumiui pavyko pagamint vykusi blanka kuris dar ir ilgas yra. uz tai anas ir meta toli. bet greiciau del to, kad jo blankas pavykes yra o ne del to, kad jis ilgas.

kitas pavyzdys. as jau dziaugiausi nusipirkes gera tolimeti kota nebrangiai. konkreciai scierra EDP 9'9''. nu dziaugiausi tuo kotu kol i rankas nepaemiau lamiglas certified pro x86mts. nu kotelis visais 30cm trumpesnis nu bet meta toliau uz ta scierra.

o kai del klasikiniu fizikos desniu, tai jus man dabar pasakykit, kuris konkreciai fizikos desnis sako, kad su ilgesniu kotu turi mest toliau? kazkaip as nezinau tokio desnio.
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 5 kartus.

#115425   SauliusM
 05 Geg 2009 13:35
knyvaa rašė:kas liecia uzmetimo nuotoli, tai vieni is toliasaudziu spiningu yra laikomi lamiglai, certified pro, espirit ir titanium.. ;-) , pats turiu certified pro labai gerai meta.. ;-) :cool:
sutinku, kad jie gerai meta, bet tikrai ne daug daugiau. nu lyginant su popigia scierra tik kokiais 5m toliau... vat sita galiu drasiai parasyt, nes pats isbandziau ir jokiu teoriju cia nereik. tai ar verta del papildomu 5m moket papildomus 600Lt? kazkam gal ir verta, man tai ne...

#115488   Tanius
 05 Geg 2009 15:35
Vel man problemes su tuo spiningu tai turiu klausimeli. Ziedeliu prijungimo prie koto vietoje matosi toks kaip isbaltavimas, lyg mini luzimas, gal taip ir turi but - nezinau, tai ir klausiu, gal kam buvo panasiai. Kadangi labai nukrites jautrumas tai galvoju ar prastai pritvirtinti ziedeliai gal kenkti jautrumui? :neutral:

p.s. Ar jaigu izoliacija siek tiek apsuksiu galiu pakenkti? Gal keiciasi kas nors? :lol:

#115491   Lamiglas
 05 Geg 2009 16:16
SauliusM rašė:jau tiek kotu turejau, kad tikrai nebenoriu ant durniaus nepasibandes dar viena pirkt. tikrai jis taip toli nemeta kaip kad tu rasai. o salacius gaudant jautruma galima ir paaukot, jau kai ziebia salatis, tai tikrai nepraziopsosi, tik va su slangu pakirst is didesnio atstumo biskyti sunkiau gal.
labai gera ispudi paliko croixso wild river 290cm iki 35g metimas tikrai tolimas pats turejau o rusai taip ir raso - dalneboinaja palka , na ir pinigai nebaisus ...

#115509   SauliusM
 05 Geg 2009 17:20
gytis rašė:2 SauliusM

Cia:
http://www.dam.ru.postman.ru/cgi-bin/fo ... 000354&p=7
keliu vienos serijos (Banax Mega) spiningu testai. Palygink su savo rezultatais. ;-)
mano supratimas sako, kad kazkaip panasiai ir turetu but. nu bet zmones gi pats matai ka raso. tai reik patikrint praktikoj ir isitikint. ka ir padarysiu matyt artimiausiu metu. as zmogus naivus, turiu vilciu, kad gal visgi kai ne kai kuriem gamintojam pavyko stebuklus padaryt kaip zmones kad kalba.
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė