Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#112302   magicas
 19 Bal 2009 20:43
tada dar placiau paklausiu...

kada geriau greitos ir letos akcijos spiningai ir kokie minusai?
kalbant apie uzmetima, jutima, zuvies traukima ir t.t.

as isivaizduoju, kad greitos akcijos spiningas geriau mano poreikius patenkintu...

#112303   magicas
 19 Bal 2009 20:44
kazbekas
tas ir blogiausia, kad st.croixo man dar neatveza, o gloomis jau guli ant prekystalio :)

#112304   intelektas2009
 19 Bal 2009 20:47
Ysiterpsiu ir as,labai senai mano draugas vienas rusu spinigistas,man pasake,Mariau ateis laikas pats pajausi ko tau reikia,pats suprasi savo poreikius.Tai cia butu toks posakis kad reikia viska paciam isbandyti gyvenime,patirti,paliesti,ir tada ateis laikas kai nereikes jokiu patarimu,o tiesiog jau zinosi ko tau reikia.Jau issivystys imunitetas spiningams ir t.t.Nei zvyno visiems.

#112309   kazbekas
 19 Bal 2009 20:56
magicas rašė:tada dar placiau paklausiu...

kada geriau greitos ir letos akcijos spiningai ir kokie minusai?
kalbant apie uzmetima, jutima, zuvies traukima ir t.t.

as isivaizduoju, kad greitos akcijos spiningas geriau mano poreikius patenkintu...
Yra kelios pagrindines dogmos.
Letos akcijos spiningas: geriau meta, geriau laiko zuvi. Blogiau jauciasi kibimas, nesugeba grieztai diktuot salygu traukiant zuvi.
Greitas spiningas: jautriau reaguoja i zuvies ar kliuvinio prisilietima, grieztai diktuoja salygas, per savo "kietuma" gali lengviau isplest kabli is jautresniu zuvies lupu, blogesnis metikas uz leta.

Bet tai tik dogmos. Visumoj - kiekvienas spiningas labai invidualus. Tuo labjau technologijos zengia i prieki. Stai G.Loomis STR1141S GLX - neziurint i tai kad jis "letas", deka anglies is kurios jis atliktas yra nepaprastai jautrus ir suderina savyje tiek leto tiek greito spiningo gerasias savybes.

#112353   alkanas
 20 Bal 2009 08:41
na del letumo ir kietumo cia manau truputi ne taip sukalbeta, gal reiketu apie greita vs leta kalbet ir kuola vs parabolini ilinki turincius spiningus, nes manau jog greitas spiningas nebutinai turi buti kuolas draskantis eseriam lupas :cool:

#112357   elas
 20 Bal 2009 08:50
as ir pritarciau kad kiekvienam idividualiai priklauso, kaip man ir vienas svedas pasake, nuo stuburo jautrumo priklauso ir kokio spiningo tau reiikia

#112371   magicas
 20 Bal 2009 09:34
visiskai pritariu, kad paciam geriau viska isbandyti, bet tarkim apie tai ko nezinojau iki siol, po savaitgalio prasedeto zveju puslapiuose jau galeciau ir pats teoriskai papasakoti.
Is pradziu pirkdamas spininga turejau tik viena reikalavima - tolimas uzmetimas ir platus uzmetimo svorio diapazonas. pagaunu zuvies ir tuo ka turiu, bet juk su laiku vis norisi daugiau komforto, patogumo, lengvumo ir t.t. :) O bandyti tai viena, tai kita spininga gali buti ir per brangu ;)

nors su kiekvienu gautu atsakymu ir klausimu vis kyla.

o jei kalbeti apie dzigavima, ar letesnes akcijos spiningas toks kaip mano minetas g.loomis str1163 tinka? mano supratimu, reikia greito spiningo, kad geriau jaustum masala, bet girdejau nuomone, kad ta daug kur isgirta sio spiningo IMX anglis (jau nekalbu apie GLX) tipo uztektinai jautri ir letesniam spiningui. Ar vis delto siuo atveju st.croix avid 96mf2 cia laimetu?

ar tai eilinis kartas, kai atsakymas yra individualus kiekvienam? :)

beje, siandien net draugo paprasiau, kad i darba savo 2,7 m st.croix atsinestu, tokiu pat duomenu tik trumpesnis, tai pamojavus akivaizdziai greitesnis ir kietesnis uz gloomisa.

#112393   alkanas
 20 Bal 2009 10:09
cia velgi labai individualu, as pvz gumom zvejojau ir str 1082 imx jis moderate, bet man tiko ir gumom, nes as nesokdinu taip masalo dugnu, traukiu letai ir atsitrenkus i dugna vis kilsteliu masala ir toliau letai traukiu, man paprasciausiai taip patinka, taip pat darau ir su ex fast ir su fast spiningu ir dar traukiant guma ja spiningu kazkiek timpcioju lengvai arba truputi drebinu, kaipi su ziemine balalaika, tokiam mano zukes stiliui to moderate spino jautrumo pilnai pakako, tiesa zvejoju tik stovinciam vandeny, apie upes nieko nzn, nemegstu ju ir nemoku upej zvejot, tai ir nzn ko ten reiketu, kaip bebutu, vistiek rinktis teks tau paciam pagal tai ko reikia, nes cia kalbam kazkiek kiekvienas is savo varpines, ir tai kas gerai man ar kitam, gal tau visai netiks, pvz man tie greitesni- kietesni ( pagal mane tai kuolai ) man nepatinka
Paskutinį kartą redagavo 1 alkanas. Iš viso redaguota 20 kartus.

#112399   rytukas
 20 Bal 2009 10:21
aš starkių negaudau (ir nesu gaudęs net, reikėtų kada pabandyti), o su guma elgiuosi panašiai. lengvi bakstelėjimai dugnan ir laiptuotas pravedimas, dirbant meškerykočiu ir rite nesiekiant dugno. ir lydekinis spiningas pas man "pusiau parabolikas", čia greičiausiai ir bus tas moderate, ar ne?

SauliusM rašė:
alkanas rašė:cia velgi labai individualu, as pvz gumom zvejojau ir str 1082 imx jis moderate, bet man tiko ir gumom, nes as nesokdinu taip masalo dugnu, traukiu letai ir atsitrenkus i dugna vis kilsteliu masala ir toliau letai traukiu, man paprasciausiai taip patinka, taip pat darau ir su ex fast ir su fast spiningu ir dar traukiant guma ja spiningu kazkiek timpcioju lengvai arba truputi drebinu, kaipi su ziemine balalaika, tokiam mano zukes stiliui to moderate spino jautrumo pilnai pakako, tiesa zvejoju tik stovinciam vandeny, apie upes nieko nzn, nemegstu ju ir nemoku upej zvejot, tai ir nzn ko ten reiketu, kaip bebutu, vistiek rinktis teks tau paciam pagal tai ko reikia, nes cia kalbam kazkiek kiekvienas is savo varpines, ir tai kas gerai man ar kitam, gal tau visai netiks
ir starkiu turbut irgi negaudai? :roll:

#112406   Vitolis
 20 Bal 2009 11:51
Magic,
Manau patarimu jau prisiskaitei ir prisiklausei. Dabar dar pajieshkok pazystamu, kas turi tavo nusiziuretu modeliu spinus. Pabuk su jais kartu prie vandens, pats pabandyk pametyt. Zinoma idealu butu, jei kur netoli turit koki mokama telkini, kuriame "vody po koleno a riby dax...a" Na kad pleshrios zuvies butu sociai. Tada pats ivertinsi kiekvieno irankio galimybes. Kitaip neishsirinksi sau limpancio. Man juokas ima, kai tulas spiningistas sako:- va paemiau i rankas, pakraciau ir prilipo. Tikrai pajusi iranki tik darbe. Tavo nusiziureti modeliai nera pigus, nes gero daigto pigaus nebuna. Kad nereiketu nusivilt, neskubek su isigijimu, nes dabar skaitant tavo apmastymus, pershasi ishvada, kad dar galutinai ir pats neapsisprendei kokio tau irankio reikia. Cia kazkuris rashe. Kiekvienam duota savo ir prie to "savo", reikia pribrest. Jauciu ko tau reiketu, bet patylesiu. Apsisprest turi pats. Sekmes renkantis.

#112440   magicas
 20 Bal 2009 14:13
Vitolis
jei tureciau tokia galimybe, tikrai taip ir padaryciau. draugo st.croix avid esu truputi rankose turejes, o loomis'o neteko.
na, galetum ir nenutyleti, koki ten turi pasiulyma ;) aisku, kad pats sprendima priimsiu, taciau pasiulymai su kiekviena diena vis arciau sviesos veda :)

tarp kitko, siandien ejau voblerio nusipirkti, tai vel ta nuziureta gloomisa paciupinejau, tai kazkoks jame tiksejimo garsas girdisi, kai mojuoji. ir abiejose dalyse. krapstesi ten vyrukai, bet niekaip nerado kas... zodziu, tas spiningas vaziuos atgal pas tiekejus...

#112445   SauliusM
 20 Bal 2009 15:03
magicas rašė:SauliusM
sutinku, ypac jei masalai lengvesni, tai is situ dvieju gloomis turetu toliau uzmesti.
bet jei noresiu 22 g blizge uzdeti, tai toks vaizdas gloomisa paemus, kad jis turi pusiau linkt nuo tokio svorio. labiausiai del tu svoriu ir uzsiparinau.
raso viena, realiai atrodo visiskai kitaip.
st.croix 96mf2 7-21g atrodo daug kietesnis ir labiau didesniam uzmetimo svoriui pritaikytas, o gloomis str1163s - 10,5-21g, bet tikrai mazesniam atorodo skirtas. Viena komentara gavau kitam saite is sitokio spiningo savininko, kad jis at jo rasytu 3-18g.
nu as su kroiksu katro uzmetimas iki 35gr kai 22gr metau tai pats tas. bet ant to tavo nuziureto iki 21gr uzkabinus 22gr tai jam ciuju irgi jau biski per daug gali but. nu mest tai mesi, bet pusiau balionu turbut.

#112450   SauliusM
 20 Bal 2009 15:54
magicas rašė:ka as zinau... nu su stcroixu 7-21 g draugelis meto drasiai tokius 22g, bet pas ji 2,70 ilgio.
nu mest tai mesi. bet va jau prasideda, ilgis tik 2,7m dar pasakyk, kad ne avidas o wild riveris...
nu vienu zodziu, metyt metysi, bet tam kotui 22gr toli grazu ne optimalus svoris bus. isvis nelabai suprantu, ka ir kaip su tuo kotu zvejot ruosies, kad ziurineji medium klases kotelius iki 21gr uzmetimo o kalbi apie 22gr metyma. o ir ilgis koks tai vos ne jurinis...

#112461   ALEX
 20 Bal 2009 17:32
magicas rašė:SauliusM
sutinku, ypac jei masalai lengvesni, tai is situ dvieju gloomis turetu toliau uzmesti.
bet jei noresiu 22 g blizge uzdeti, tai toks vaizdas gloomisa paemus, kad jis turi pusiau linkt nuo tokio svorio. labiausiai del tu svoriu ir uzsiparinau.
raso viena, realiai atrodo visiskai kitaip.
st.croix 96mf2 7-21g atrodo daug kietesnis ir labiau didesniam uzmetimo svoriui pritaikytas, o gloomis str1163s - 10,5-21g, bet tikrai mazesniam atorodo skirtas. Viena komentara gavau kitam saite is sitokio spiningo savininko, kad jis at jo rasytu 3-18g.
Visi Gloomis spiningai su 3 galingumu( paskutinis skaicius modelio pavadinime) serijoje STR, be juokiu abejuoniu meta po 35 gramus ir be problemu. STR 1163 yra imx. Tai yra tikras fastas - butent geraja prasme, su puikiu jautrumu ir metimu.

#112475   Lamiglas
 20 Bal 2009 19:21
magicas rašė:ka as zinau... nu su stcroixu 7-21 g draugelis meto drasiai tokius 22g, bet pas ji 2,70 ilgio.
jo magikas nu ir uzvirei tu cia kose , tiek patarimu cia turbut dar niekas negavo gal ir nieko blogo bet pasikartosiu - visi cia mineti spiningai yra puikus , eik i parduotuve rinkis ir ziurek pats , mesti didesni svori gali visi , bet ar to reikia geriau palikti nedidele atsarga ir dar patarimas yra gerai , bet jeigu man nepatiks as nepirksiu to spiningo kad ir kiek kiti ji begirtu , tikiuosi tu taip pat ;-)

#112489   piatras
 20 Bal 2009 21:11
:-D Na jei rimtai, tai nesuk sau ir kitiems "cibulių". Po metų kitų jau vistiek norėsi gaudyt ir kitaip, ir kitokiais įrankiais. :cry: Visų mūsų čia toks likimas...ir prakeikimas (nuolankiai atsiprašau už OT :oops: )

#112504   magicas
 20 Bal 2009 21:42
intelektas2009 Kiek supratau, tai labai sunervinau tave ir nori man paprotint kaip man rinktis :lol: Jei buciau toks didis profas kaip tu, tai eiciau ir issirinkciau. Arba jei tureciau babkiu, tai nusipirkciau abu spinus.
Per visa laika kiek domejausi sitais spinigais gamintoju saituose, LT ir uzsienio forumuose ir t.t., jau pradejau atskirti kas knisa prota, kas kazka zino, kam reikalinga viena ar kita. Ir sitas laikas tikrai veltui nepraejo. Jei tave varginu arba nenori ar nezinai ka pasakyti, tai gali nerasyti ir net neskaityti - niekas nereikalauja. Nafig dar varginiesi rasyti ir asaras lieji? Ar cia profam forumas skirtas?

Ta GLoomisa pardovkej ziurejau tris kartus, bet kas karta vis sudvejodavau ar pirkti nes negalejau gyvai palyginti su st.croixu - nutariau plaukti kol ji atves.
Siandien vel buvau nuejes ten pat vobleriu ir vel ta gloomisa i rankas pasiemiau ir stai po trecios apziuros tas spiningas vaziuos atgal pas tiekejus kaip defektuota preke. Manau, siuo atveju nera blogai, kad neskubejau pirkti, o ilgiau domejausi.

Kitas dalykas, turiu laiko, kol galesiu abu spiningus palyginti gyvai, tai laiko veltui neleidziu ir noriu prisirinkti atsiliepimu ir ziniu is rimtesniu zveju. Nors kaip pastebejau informacija reikia labai filtruoti :)

Pries kelis metus man spininga padejo nusipirkt draugas, kuris su LT rinktine kartais zvejoja varzybose. Ir "do lampochki" man buvo kas tos spiningo akcijos, jautrumas, greitumas ir t.t. Bet keleta metu pazvejojes jau siek tiek supratau ko man reikia ir nutariau pirkti kazka gero. O cia dar zinias prapletes neabejoju, kad kai galesiu abu spiningus paimti i ranka, tikrai issirinksiu, nes jau isivaizduoju kokiu spiningo savybiu man reikia.

Dekingas visiems rasiusiems!
Gero sezono!

#112624   SauliusM
 21 Bal 2009 11:03
kad butu maziau isvedziojimu ir reklaminiu burbulu, tai va labai objektyvus tyrimai:
http://www.kaliningrad-fishing.ru/zhur- ... a-002.html
vienas dalykas kas man patiko, kad metant 6gr eme lumio 842 ir apmete to paties loomio 1141...
tai kaip ir griuna visos teorijos, kad kuo ilgesnis kotas tuo toliau meti.

o siaip akemenelis i lumio darza. eme lamiglas esprit ir apmete lumi visais dviem metrais :-D

#112680   SauliusM
 21 Bal 2009 13:20
gerai, paklausiu kitaip, gal neaiskiai issireiskiau. mastau apie naujo spino salaciam isigijima. pagrinde metyciau 10gr pjautine blizge su 0,18 valu.
Pagrindinis reikalavimas butu kuo toliau mest. antrinis reikalavimas butu kad visai karves uodega nebutu, kad is didelio atstumo normaliai zuvi pakirst eitu.
Ka patartumet gudrieji kurmiai? siuo metu galvoju rinktis is 4 anksciau minetu lumiu, dvieju va situ CD:
http://www.cdrods.ru/spinning/blue_rapid.php?spin=br90l
ir
http://www.cdrods.ru/spinning/blue_rapi ... pin=br106m
ir dar mastau apie lamiglas espritus:
http://www.mazgeikafishing.lt/meskeres/esprit.php

tai gal turesit kokiu protingu patarimu ar komentaru? ar gal ka nors labiau tam reikalui tinkamo zinot?

del ilgio man irgi neramu ar imt 2,7m galvoju ar ilga 3,2-3,4m. nes kad tais ilgesniais mesis toliau man irgi toli grazu ne akivaizdu (irgi buvau nuoroda idejes kur dvimetriniu kotu trimetrinius permete), o trumpesni veziotis zymiai patogiau. Priedo pats ne karta buvau liudininku kaip su 2,6m kotu trimetriniai buvo permesti.

#112694   SauliusM
 21 Bal 2009 13:39
cesius rašė:http://www.cdrods.ru/spinning/blue_rapi ... pin=br106m
Per daug balamutinies, geriau mokintis is savu klaidu ,nei is svetimu :idea:
tai as jau sita ir ciupinejes esu ir visaip galvojau ale subalamutino mane pagrinde Skumbroto atsiliepimai su tuo STFR1363. i dabar as jau vel nebezinau ko man reik.

ir del ilgio irgi vis dar abejoju ar mes tas 3,2 daugiau uz 2,7 ar cia eilini karta mitai ir legendos apie ilguju kotu tolimetiskuma.

#112740   gytis
 21 Bal 2009 16:13
pliusai minusai kiekvieno(SauliusM)......
Na manau, kad eimanoma visus spiningus paciupinet ir jais pagaudyt. Suprantu kad norisi, bet... Ir isvis siame saite jauciuosi kaip GLoomis krautuvelej- lyg kitu irankiu nebutu... Mane zymiai labiau domina kitokie irankiai, na pvz: e21, Dobyns, bet puikiai suprantu, kad jie ant Lietuvos labai reti ir niekas apie juos nieko nepapasakos. Tsakant gyvenkime draugiskai- pasipasakokime apie "liaudiskus" irankius. Na pvz as jau apie 10 metu gaudau Silstaro (9" iki 3/4oz )spiningeliu. Pasigirti lyg ir nera kuo, bet tas irankis savo darba atlieka puikiai.

#112753   gytis
 21 Bal 2009 16:35
2SauliusM
Na bendras principas toks- jei reikia tolimu metimu su 10g Kastmasteriu, tai reikia spino iki 5/8 arba 3/4oz. Ilgis 9' (na gal ir 10'). Esme cia bus valiukas- reikia imti ploniausia( jei papigiaiskai, tai Fireline 4lb, o dar geriau japoniskas PE 0.4, tik kad brangus beprotiskai...) Na ir rite didesniu bugneliu nepamaisytu- ka nors is lengvu Daiwu(Luvias3000, Airity3000) ar Shimano (Stella 4000SW) :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 gytis. Iš viso redaguota 21 kartus.

#112761   magicas
 21 Bal 2009 16:58
as tai nepriestarauciau del kitos temos, bet kazin ar bus naudos. Taciau manau vistiek atsiras kas prades sekti pasakas, kad kiekvienam savo, svarbiausiai galva ant peciu ir bla bla bla...

o i ta klausima, del anglies tikriausiai niekas nebandys atsakyti...

P.S. jau laukiu kaip vel pasipisl komentarai kaip magicas pazasty kiausu iesko :lol:

SauliusM
tuoj ir tu tikriausiai busi i juodus sarasus itrauktas del sudetingu klausimu :)

jei del tolimo uzmetimo, tai amerikozai ta nauja Gloomis Steelhead serija giria. Siulau, nes prisiskaiciau dafiga. Jei 10g svoriui, tai gal koks STR1162, bet STFR1363 ilgesnis gerokai, manau tai irgi faktorius, tai nezinau, tiesiog siulau pasiziuret.

#112764   atolas
 21 Bal 2009 17:04
SauliusM. 10 gr yra jo darbinis svoris. Diapazonas nuo 7 iki 20. Taciau jis puikiai meta 30 gr. Esu bandes daug kotu. Ivairiu brendu. Sito nekeisciau i nieka. Na, kol kas LT rinkoje nera geresnio didelems upems, jurai nuo kranto. Jis puikiai tinka sbirulino technika zuklaut. Jei isigysi ji, nesigailesi tu isleistu pinigeliu. Tikrai. :grin: Tik nepamirsk vieno, ne nuo spino priklauso, kaip ir kiek pagausi zuvies. Tiesiog su geru kotu jausi tikra komforta.
Paskutinį kartą redagavo 1 atolas. Iš viso redaguota 21 kartus.

#112769   gytis
 21 Bal 2009 17:16
2Saulius
Cia as tik apie 10g Kastmasteri kalbejau :oops: Jei svoris didesnis, tai viskas priklausys nuo muskulaturos- vienam ir 13' metyti svarsciams po 200g tinka, o kitas tokio nuo zemes neatkels.
Paskutinį kartą redagavo 1 gytis. Iš viso redaguota 21 kartus.

#112772   Skumbrotas
 21 Bal 2009 17:21
SauliusM rašė:.... Vat ir tamsta jei papasakotumet kiek realu 10gr pjautine su jusu STFR1363 uzmest ir kaip anas su tokiu svoriu elgiasi tai jau butu siokia tokia info. .....
Gražiai elgiasi su 10g svoriu, taip pat kaip ir su 5g, ir su 28g. Dėl nuotolio - tikrai su metru neplaukioju ir nematuoju kiek koks masalas nuskrenda. Kol kas man pakanka vizualinio įvertinimo, kad skrenda toliau nei metant su kitais mano turimais kotais.
SauliusM rašė:nu bet tai zmones aiskiai sako, kad su STFR1363 meta toliau nei su 9' kotu iki 3/4oz... kuom tiket? :shock:
Pirma - STFR1363 yra iki 3/4oz deklaruojamo metimo svorio
Antra - žmonės sako kad toli meta, bet nesako kad toliau už 9', šitą tu pats prikabinai visai iš kito posto.
Trečia - nesiruošiam čia tau primigtinai nieko įrodinėt. Šitas kotas gan retas, nedaug jį ant Lietuvos turi, tai jei netiki tais kas jais žvejoja, tai tikėk tais, kas jų nėra čiupinėjęs. Bus proga toliau pilstyti iš tuščio į kiaurą :-D
Ketvirta - na neturim mes CD, kryžių ir lamikų tokių parametrų, kad palygint. Jei nori tikslumos atvežk man anuos kotus ir aš artimiausią savaitgalį pamėtysiu ir pasakysiu kas kaip. Tikrai objektyviai, bo nei kotams nei brandams nesimeldžiu, kotus perku tik pagal konkrečią paskirtį ir visokių gamintojų.

#112882   Airis
 21 Bal 2009 21:02
Skumbrotas rašė:
SauliusM rašė:4. Visai pajury gyvena toks Airis(manau tikrai ji pazysti ;-) ), kuris turi CD kota 3,2m ilgio. vat jei taip jus draugiskai susitiktumet ir pabandytumet vienodom salygom(ta pati rite, tas pats valas, tas pats masalas) pametyt, o paskui cia parasytumet, tai buciau be galo dekingas.
Gal ir įdomu būtų "radi sportivnovo interesa" palygint :roll: Tik tyli Airis kažko apie tą CD, nors visą žiemą čia tą kotą pristatinėjo kaip nepalyginamai pranašesni už visus lumisus-xu...sus, buvo įmetęs nuorodas į rusų saitus, kur internetiniai ekspertai kategoriškai teigė, jog metimo nuotolis šitam kotui 100m ir daugiau yra "ras pliunut". Jau ruošiaus užklaust, kiek jis virš 100m numeta, nes Airis tai tikrai moka mėtyt. Buvau nusprendęs, kad jei savo akim pamatysiu jį metant 100m, tai parduosiu tą STFR1363 ir nusipirksiu blue rapidą :roll: Nu jei parduoda, tai vadinas visa tai tebuvo internet-muilas, kaip kad paskutiniais metais jau įprasta rusiškuose saituose.
kazkaip neisejo duot ataskaitos apie CD blue rapid ASPIUS 10.6, 7-30g, (DARAU BUTE REMONTA)

KAROCE-- meta 28nida apie 80-90m, (suvyniotas pe super lygiai 100m, nei karto nebuvo ismestas pilnai), tik su duel tamentai 28g pilkeriu liko keli metrai, bet buvo soninis vejas.
spinas lengvas-apie 180g, fastas, mesti su juo reikia ismokti. uzkibusia zuvi laiko gerai, nes linksta(kas nebudinga tikriems fastams iki puses ir daugiau) neveltui parasyta aspius, superinis salaciu, lasisiaku zvejybai. starkiams nemanau, kad labai tinka, nes tikrai "skambesnis" yra lamiglas titanium arba kad ir fujitsu ar lesath ar st,kryzius. koroce--geras metikas, lengvas, jurai, salciams liuks

#113056   vava
 22 Bal 2009 11:40
zdarova pacany,
pabandysiu nukreipt jusu mintis nuo paskutiniu keliu dienu aktualiju sioje temoje ir pateiksiu dvieju kotu vakar daryta palyginima.
Buvo bandomi labai panasus savo duomenimis Scierra ATP 2.7m 5-20g ir Croix Avid 2.7m 3-18. Ant abieju rites Ryobi Zauber 3000. Valai pinti.
Lyginant, kas toliau meta buvo naudojamos 12g sukres. Metimai praktiskai identiski (kiek tu metru velnias zino??? 30,40,50?? nu nenoriu meluot..). Metant guminukus apie 20g rezultatas toks pat. Velaiu ant Croix buvo uzdetas guminukas, kuris sveria gal kokiu 35-40g. Metasi, bet matosi, kad jau vargsta kotas. Ir plius yra baime, kad gali atsitikt kokis nemalonus dalykas, todel metimas buvo daromas "puse jegos".
Pastebejimai del kotu: Croixas atrodo siek tiek lengvesnis (labiau linkstantis), Scierra - tvirtesne. Tiketina, kad galetu mesti ir svorius didesnius uz rekomenduojamus, bet kol nieks nepasake, kad taip daro, but pirmam nesinori ;-)
Dar pastebejimai del Scierra - metant vobleriukus, kuriu svoris iki 10g, reikia idet pastangu, kad skristu pakankamai toli. Todel daryciau isvada, kad siuo kotu geriau metyt masalus nuo 10g ir auksciau.
Gaila, kad nepabandem lengvesniu vobleriuku pametyt su Croixu, bet kai sugalvojom varzytuves, jau saule ritosi zemyn ;-)
Dar pastebejimas, kuri tikriausia ir taip zinot, minetu spinu kainos skiriasi beveik 3 kartus.

jei turetumet kokiu komentaru "i tema", but malonu ;-)
Nei zvyno ;-)

#113067   SauliusM
 22 Bal 2009 12:25
i tema galiu pasakyt, kad turejau scierra EDP 3m kota su uzmetimu iki 36gr. tai jis meta labai toli. iskaitant kad koto su kulturinga tuba kaina tik ~350 Lt tai vertinciau ta kota desimt balu. paskui ta kota pardaviau ir dabar biski del to gailiuosi...

bet tos mano turetos scierros pagal jautruma su avidu tai net is tolo lygint negalima. nu ne dziginis visai kotas. va juroj lasiam gaudyt tai geras. nu bet tas ATP gal kitoks
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė