dagyvenom .. nauja rite stuksi bilda ir tai jau skaitosi norma , jeugu yra galimybe as pakeisciau rite , veliau tas bildejimas gali isvaryti is proto ir nereikia bijoti stradico su didesniu perdavimu daug metu naudoju stradica 3000 fi ir viskas ten gerai ...fuullee rašė:Tai va nepatingejau siandien ir apvaziavau pora prduotuviu kaune. Salmolitoj jonavos gatvej kalbejau su meistriuku.pasukinejau ne viena freamsa 3000A ir visi lygiai tai pat stuksi o meistras sake kad normalu pas jas yra. Stukses sake ilgai ir nesukt galvos del to. Vienu zodziu apsisprendziau pasilikt ta freamsa. Pazvejosiu pamatysiu pats kaip ir kas.
Pernai pavasarį man į rankas iš niekur nukrito shimano exage 2500FD. Prisukau prie upėtakinio spiningo, atlaikė apie 10 žvejybų. Tada prisukau prie kito spiningo ir visą vasarą su ja džigavau Nemuno aukštupy su 10-15 gr svoriais. Rudenį begaudant lašišas nutiko taip, kad reikėjo keisti ritę arba baigt žvejybą. Bagažinėj gulėjo tik tas pats exage su 0,15 pintuku. Prisisukau exage, po 20 minučių, įkaliau metro plius žuvį. Stabdis gavo rimto darbo keturioms ar penkioms minutėms, bet neištraukiau. Bet ne dėl ritės kaltės. Pavasarį tą exage naudojau gaudydamas šapalus, tarp šapalų papuolė 102 cm lydeka. Stabdis gavo darbo. Dabar su ta rite vėl džiginu Nemuno aukštupy. Prieš trejetą savaičių kažkas per 20 sekundžių išvyniojo 100 m pintuko ir atsikabino atlenkęs kablį, kai ėmiau būgną laikyt ranka, nes valas baiginėjos, o stabdį jau buvau prisukęs vos ne iki galo.ramkis rašė:Nu skaitau, ir negaliu patikėti tuo ką rašote. T.y. apie stuksėjimą. Žviegiu, net susirietęs. Aš negirdžiu jokio stuksėjimo ar dar kokio mėšlo, ir tai ne norma. Kaip, galima žodžiais perduoti kažkokį mistinį garsą ar pojūtį? Nu niekaip, parašė stuksėjimas, kitas pritarė. Bet gal ten visai ne stuksėjimas? O kirbėjimas, klapsėjimas, skvirbėjimas? Ar dar kas? Prisiskaitot visokių pievų, paskui dar koks egzpertas paporina, kad jo jo, visos anos tokios, *PYP*... Nu ir pašlo pakatilo. Nusiraminkit, giliai įkvėpkit ir eikit meškeriot. Ikvėpkite gaivaus rytnmečio oro, klausykite gamtos ir suprasite, kad visos tos nesąmonės ir yra nesąmonės. Milijonai žmonių meškerioja pasaulyje Daiwa mašinėlėmis, kiti milijonai Shimano, dar daugiau milijonų Okuma, ir tik marijos žemėje žmonės išgirsta mistinius garsus ar dar kažką. Esu matęs daug gaidiškų ričių ir tarp vienų ir tarp kitų. Bet nuo to anų aš neatsisakau, naudoju ir tas ir tas. Ir niekas te neklapsi ar dar kažko nedaro. Tiesa stradic'ą kalnų upėje užmušiau per 2 savaitęs. Ir ką? Ogi nieko, tikriausiai būčiau ir Daiwą užmušęs, nes dydis buvo netinkamas. Psio, parašiau kun norėjau
tai db taip ir nesupratau. pagal jus iseina kad as ta garsa issigalvoju? ar iseina taip kad zvejot ir nekreipt demesio i ta garsa? ar gaunasi kad to garso neturi but?ramkis rašė:Nu skaitau, ir negaliu patikėti tuo ką rašote. T.y. apie stuksėjimą. Žviegiu, net susirietęs. Aš negirdžiu jokio stuksėjimo ar dar kokio mėšlo, ir tai ne norma. Kaip, galima žodžiais perduoti kažkokį mistinį garsą ar pojūtį? Nu niekaip, parašė stuksėjimas, kitas pritarė. Bet gal ten visai ne stuksėjimas? O kirbėjimas, klapsėjimas, skvirbėjimas? Ar dar kas? Prisiskaitot visokių pievų, paskui dar koks egzpertas paporina, kad jo jo, visos anos tokios, *PYP*... Nu ir pašlo pakatilo. Nusiraminkit, giliai įkvėpkit ir eikit meškeriot. Ikvėpkite gaivaus rytnmečio oro, klausykite gamtos ir suprasite, kad visos tos nesąmonės ir yra nesąmonės. Milijonai žmonių meškerioja pasaulyje Daiwa mašinėlėmis, kiti milijonai Shimano, dar daugiau milijonų Okuma, ir tik marijos žemėje žmonės išgirsta mistinius garsus ar dar kažką. Esu matęs daug gaidiškų ričių ir tarp vienų ir tarp kitų. Bet nuo to anų aš neatsisakau, naudoju ir tas ir tas. Ir niekas te neklapsi ar dar kažko nedaro. Tiesa stradic'ą kalnų upėje užmušiau per 2 savaitęs. Ir ką? Ogi nieko, tikriausiai būčiau ir Daiwą užmušęs, nes dydis buvo netinkamas. Psio, parašiau kun norėjau
va butent ir as kaip nulekiau prie upes isbandyt tai panikos daugiau negu reikia buvo. bet daug snekejau su meistrais pardavejeis zvejais ir visi i vienus vartus patare pasilikt ta rite. parduotuvej geranoriskai sutiko pakeist rite jei man tik blogai, taciau sitoj kainu kategorijoj nieko visai nera. mano galva teisingai pasielgiau kad pasilikau ta rite.zipas rašė:Parasiai tai parasiai, bet yra1 bet. Nu yra su daiwom sitai. To nera pvz pas rite uz 10e bet yra su ta kuri 150 ir dar daugiau kainuoja. Gal ten kokios 3 top klases rites ir dirba be pasaliniu dalyku. Niekas nesako kad sitai jas padaro prastom ritem. Tiesiog zmogus nustebo. As ir pac buvau nustebes kai savaja nusipirkau, bet nesakiau kad daiwos s kruva. Pac ir kita daiwa kadanors pirksiu. Tiesiog turi zmones zinot kad jei neperka koki luviasa, gali susivynioja vala siek tiek pasimest... Nes jos visos be valo sukasi tobulai.