Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#35285   vital (vilnius)
 12 Lie 2007 21:38
tuomahaukas rašė:
vital (vilnius) rašė:Bet daugiausi visdelto tupi ;-) :-D
Man neteko susidurt su situacija, kad ieškodamas sau tinkamo spiningo, į viską spjaučiau ir užsakinėčiau specialy for me, manau kad ir neteks. Paieškų trukmė- kita šneka.
Dėl "tūpumo" nesupratau :roll: ... kur argumentai, ką konkrečiai norėjai pasakyti ? :roll:
Kas esko tas rando. ;-) :!:

#35289   tuomahaukas
 12 Lie 2007 22:02
Dar gražiau- "gamintojai tūpi", o vietoj argumentų- "kas ieško tas randa".
[Sv{in

#35290   cesius
 12 Lie 2007 22:07
Manau gamintojai ne tupi, keisti tik zmones kurie nezino ko nori. Pasiula tikrai didele galima issirinkti kota pagal ka tik nori. Aisku pirmas faktorius bent man tai kisene :grin: .

#35299   vital (vilnius)
 13 Lie 2007 05:44
Tuomohaukas
O ka ne tupi pasakisi :?: ;-) kada ant spinningo 210ilgio stato vos ne "match" ilgio rankena,ir daug dar pavizdziu :lol:Pazvejosi tu su spinningu nors 5metai suprasi kad puse ned daugiau gamintojus tupi ;-) gal tik jau iki to laiko pasitaisis ;-)

#35305   cesius
 13 Lie 2007 08:06
As tik niekaip nesuprantu gamintoju del vieno, kodel po rankena prisuka popieriaus ir priklijoja rankenos laikikly, ka nera kitu medziagu tam reikalui :?:

#35317   tuomahaukas
 13 Lie 2007 09:58
vital (vilnius) rašė:kada ant spinningo 210ilgio stato vos ne "match" ilgio rankena,ir daug dar pavizdziu :lol:
Nu jo, ten įdomus sprendimas ;-) , pats juk nuorodą numetęs buvau.
Tik manau kad čia ne gamintojo "tūpumo" reikalas, o taikymasis prie įvairių poreikių. Gamina- reiškia kažkam reikia būtent tokių, jei kažkam reikia- reiškia kažkas perka.
Atėjęs į parduotuvę juk nesakai kad visi kotai :gutgut , o renkiesi pagal savo poreikius/ įpročius. Kitas galbūt į tavo "išrinktąjį" net nepažiūrės ;-)

#35346   vital (vilnius)
 13 Lie 2007 19:45
Xrapas rašė:
Vitolis rašė:...Gal matei sio spino kaina Vilniuje?...
Išstatyti ir Fabijoniškių 2- 229 Lt
Truputį apie juos ir lenkai rašo:
http://www.fishing-mart.com.pl/pl/produ ... &kind=4159
Man tai jokinga,ka lenkai raso kad euruopoi tai nauena :lol: gal europoi ir naujena bet Amerikoi,Russijoi tai jau gal 3metus ar daugiau ne nauena :lol: Atsiliko europa :-D

#35352   Vitolis
 13 Lie 2007 22:14
Na Vital nezinau kaip ten Amerike ar kur kitur, taciau ant koto kabo japono firmine birka ir joje ryshkiai raudonom raidem "NEW"
Tu geriau parashyk kaip pats produktas, ar vertas demesio, gal girdejai kur atsiliepimus. Rusu puslapiuose irgi rasho kad naujiena ir neradau nei vieno komentaro.

#35354   Vitolis
 13 Lie 2007 22:24
Romadoj pasiule ishbandyt Shimano Clarusa ir Spidmastery. Ryt ish ankstaus ryto varau i Alausha ir matysiu kaip ar limpa prie rankos kuris. Jei taip, bent viena ish ju teks paimt. Apie praktini testavima duosiu zinot po zukles

#35355   forca
 13 Lie 2007 22:39
Vitolis rašė:Romadoj pasiule ishbandyt Shimano Clarusa ir Spidmastery. Ryt ish ankstaus ryto varau i Alausha ir matysiu kaip ar limpa prie rankos kuris. Jei taip, bent viena ish ju teks paimt. Apie praktini testavima duosiu zinot po zukles
aisku idomu kaip bus po testavimu, bet- turiu ta clarus , smagus ir vertas demesio.

#35358   Vegys
 13 Lie 2007 23:22
Vitolis rašė:Romadoj pasiule ishbandyt Shimano Clarusa ir Spidmastery. Ryt ish ankstaus ryto varau i Alausha ir matysiu kaip ar limpa prie rankos kuris. Jei taip, bent viena ish ju teks paimt. Apie praktini testavima duosiu zinot po zukles
Tipo dave pabandyt / pratestuot ?

#35363   vital (vilnius)
 14 Lie 2007 04:58
Vitolis rašė:Na Vital nezinau kaip ten Amerike ar kur kitur, taciau ant koto kabo japono firmine birka ir joje ryshkiai raudonom raidem "NEW"
Tu geriau parashyk kaip pats produktas, ar vertas demesio, gal girdejai kur atsiliepimus. Rusu puslapiuose irgi rasho kad naujiena ir neradau nei vieno komentaro.
Nu japonai(bet abejoju kad pagamintas japonijoi,bet netame prasme svarbu kad gan kokybishkai padaritas kaip uz tokie kaina ;-) ) ir parase kad kad europoi :!: naujena,cabelose jau pres 2metus maciau :lol: ;-) Vienas rusas turi UL Clarusa,sake kad neblogas vidutinio klasio pruoduktas :roll: kaip uz tokies babkes gan neblogas produktas ;-)
atselipimai cia;
http://talks.guns.ru/forum_light_messag ... 14427.html
ir daug kur tik per google surinkit Шимано Кларус ir daug atselipimu turesit ;-)

#35380   x ray wolf
 14 Lie 2007 19:36
Sveiki, gal kas is jusu turi ar turejo fujitsu shogun? Kokie atsiliepimai? Koto ilgis butu 2.70 uzmetimo svoris iki 21 gramo. Ar gal ka pasiulytumet uz panasia kaina ? :?: !-kliovas-!

#35426   blight
 15 Lie 2007 20:10
Rashiau jau seniau, bet matau nesenai prisijunges :) Turiu du Fujitsu Shogun'us, vienas ish ju lygiai kaip sakai - 2.75m, 4-21. Shiaip man tai lipo prie rankos jau paemus parduotuvej. Ieshkojau kelis menesius, ir nieko geresnio uz tokia kaina neradau. Pvz. uzh panashia kaina isheina tokiu pat duomenu Shimano Beastmaster'is, bet man jis su shogunu palyginus botagas. Pirkau dar kai tik pasirode ir niex ish vis apie tokius Fujitsu nezhinojo pas mumis. Kota intensyviai naudoju jau gera pusmeti. Blogu atsiliepimu apie ji neturiu visishkai, kaip sakant labai fains spiningiux uzh tokia kaina. ::liux :

#35436   Vitolis
 15 Lie 2007 22:04
Sveiki,
Taigi kaip zadejau, varau pasakas apie testuotus spinus:
-Shimano Clarus- Ilgis 90 pedu (peda kiek prisimenu 30,4cm ar arti to tiksliai nepamenu o ziuret tingiu.) gaunasi apie 274cm. -LINE WT: 6-12 Lb. -LURE WT: 1/4 - 3/4 oz POVER: MEDIUM LIGHT. ACTION: MEDIUM FAST (Kotelio kaina 250 Lt)
Nors rasho Medium Fast, taciau pagal darba grynas Fast. Bandziau net velkiauti. Rapala DT 10 eina visai padoriai. ishlinksta pats galas. Turiu viena Zebko Medium Fast, tai tas linksta nuo vidurio koto. Ash prates dirbti su ilgesne rankena, taigi man rankena kokiu 10 comu galetu buti ir ilgesne, nes pats spinas gana ilgas. Koto galas nesiekia alkunes. Del shios priezasties vargsta ranka. O ir uzmetant abiem rankom, kairei nelabai jau uztenka koto ilgio. Jei butu trumpesnis pats blankas, tada taip. Gali buti ir toks. Taciau cia skonio reikalas. Pats kotelis smagus. Meta uztektinai toli. Bandziau ir dvigubai didesni svori turinti galvakabli kabint, nieko. Viskas OK. Jei buciau sulauzes, uz ji buciau ir sumokejes. Bet baisiai jau knietejo ishbandyt. Su juo sugavau 2 lydekiokus. Yspudingo nieko nepakirtau, taciau pirmi yspudziai neblogi. Taciau panashios akcijos ir artimu duomenu turiu Shimano Biast masteri, tai dvieju tokiu pat tikrai nereikia, nors pastarasis yra daug sunkesnis uz Clarusa.
Dabar apie Speed Master i - daugelis ji apibudino kaip gana kieta vos ne ultra Fast, tai shis visishka prieshingybe. Ir prieshingybe Clarusui. Kas mane suzavejo, tai rankenos patogumas. Dar tokio prie rankos limpancio tikrai neturejau. Nesinori jo ir ish rankos paleist. Rankenos ilgis irgi gana patogus. O tas rankenos galas ish pradziu maniau kad bus tik kliuvinys, taciau kai darai uzmetima, tai po keleto metimu pastebi, kad pati ranka jau ieshko to atskiro rankenos fragmento. Cia sprendimas tikrai vykes. Bet kaip sakiau, skonio reikalas. Taciau ant blanko radau tik labai trumpa apibudinima. -SSM 270 L ir daugiau nieko. Na uz Laita jis truputi kietesnis. Bet ne per daug. Man pasirode pats cinkelis. Bet bijau kad tai nebutu Shimano analogas. Taciau pats spinas tikrai vertas demesio. Meta super toli. Blankas ishlinksta priklausomai nuo apkrovos. Kai apkrova nedidele, labiau dirba virshune. Kai apkrova padideja ( buvau gerai iseges i dugno zoliu kilima), kotelis dirbo panashiai nuo puses blanko ilgio. Uzmetant sunkesni masala irgi linksta beveik nuo puses koto. Panashiai kaip MODERATE. Kas man buvo svarbiausia, tai ar uztektinai kieta ir tuo paciu jautri virshune, nes dzigaujant (ypatingai Starkiaujant) man tai svarbu. Su juo taip pat sugavau viena Shciupoka. Ir dar vienas pliusas, tai labai lengvas. Man jis tikrai patiko.Tik va kaina jo jau padori 480 Lt. Tai tiek ziniu trumpai apie sia Shimano produkcija.
Tiesa vakar rytas pasirode vesesnis bet ne antiek, kad reiketu striukes su pashiltinimu. Tai dar namie ishsegiau is savo Kampuso striukes pamushala ir uzsivilkau tiesiai ant maikutes. Tik ishplaukus i Alausho platumas pasigailejau tai padares. Sushalau kai ciucikas. Ir beveik visa diena buvo tokia pati. Vejas galingas ir gusingas, bangos didziules, keteruotos. Kai pavariau priesh veja ant gliso, tai dar purslai ir ishmaude.

#35443   Sokratas
 15 Lie 2007 23:31
Su tom pėdom biški susimaiše, bet supratau. Dėkui už info, gali praversti.

#35459   x-rap
 16 Lie 2007 10:31
x ray wolf rašė:Sveiki, gal kas is jusu turi ar turejo fujitsu shogun? Kokie atsiliepimai? Koto ilgis butu 2.70 uzmetimo svoris iki 21 gramo. Ar gal ka pasiulytumet uz panasia kaina ? :?: !-kliovas-!
pries metus pirkau 3.05m, 8-42g , extra fast. jokiu nusiskundimu. meta labai gerai ypac pasiteisino zvejojant lasisas. nereikia smarkiai uzsimoti norint toli uzmesti, ne taip pavargsti. 11 ziedeliu, patogi , neperilga rankena, gera kokybe ir jei tiketi made in japan

#35468   Vitolis
 16 Lie 2007 18:32
bobis rašė:Su tom pėdom biški susimaiše, bet supratau. Dėkui už info, gali praversti.
Gerbiamas Bobikai (cia malonybinis Bobis) su pedom tikrai nesumaishiau. Ilgio matas Peda= 0,348 m. Ash rashiau "30,4 cm. Ar arti to" Taigi tu 8 tukstantuju tik ir neminejau.

#35474   Vegys
 16 Lie 2007 19:01
Vitolis rašė:Shimano Clarus- Ilgis 90 pedu (peda kiek prisimenu 30,4cm ar arti to tiksliai nepamenu o ziuret tingiu.)
Vitoli, 30 cm x 90 pedu (taip kaip tu parasei) butu 27 metrai. Taigis, Bobis matyt del to sake kad "Su tom pėdom biški susimaiše" Taip sakant, nuliukas prie devyneto matyt netycia pasispaude ... Bet kaip jis ir rase - susigaudyt galima :)

#35477   Vitolis
 16 Lie 2007 19:33
Vegys rašė:
Vitolis rašė:Shimano Clarus- Ilgis 90 pedu (peda kiek prisimenu 30,4cm ar arti to tiksliai nepamenu o ziuret tingiu.)
Vitoli, 30 cm x 90 pedu (taip kaip tu parasei) butu 27 metrai. Taigis, Bobis matyt del to sake kad "Su tom pėdom biški susimaiše" Taip sakant, nuliukas prie devyneto matyt netycia pasispaude ... Bet kaip jis ir rase - susigaudyt galima :)
Labai jau persiprashau visu. Zinoma kad sveiku protu galima suprasti "o" neturi but. O bendrai tai ka? tik isivaizduokit spina 27 meteriai. Tai bent nustebintum visus kurie sutiktu tave paupy? Cha-cha-cha.

#35497   gelmės
 17 Lie 2007 09:56
Na ir aš šiek tiek apie spiningus.
Norėčiau išklausyti jūsų patarimus, mintis, pastebėjimus, patyrimą šiuo klausimu.
Koks džigavimui spiningas geriau. Ar 2,40 ar 2,70, ar 3 m. Jei galvoju, kad užmetimas 5-15, arba 8-18. Didžiausias gylis kur gaudysiu yra iki 10metrų. Valtis.Srovės praktiškai nėra. Kokios reik akcijos-žinau. Mane subalamutina spiningo ilgiai. Vieni kalba, kad jautriau reaguoja trumpesis, kitiems geriau atrodo ilgesni.

#35507   Sokratas
 17 Lie 2007 17:35
Šiandien buvau parduotuvėj pasižiūrėti spiningų, tai pardavėjas labai gyrė kažkokį North ir dar vienas žodis turi būti, nepamenu koks. Dar buvo parašyta ,,tail&scal". ilgis 210 (man tinka), kaina 145 lt. Gal kam teko su tokiu susidurti, ar šiaip ką žinote....

#35510   cesius
 17 Lie 2007 19:08
Gal gali argumentu, kodel butent toks ilgis, cia mano supratimu arba mazuose upeliuose arba is valties :( :roll: :?:

#35511   Vitolis
 17 Lie 2007 19:27
gelmes rašė:Na ir aš šiek tiek apie spiningus.
Norėčiau išklausyti jūsų patarimus, mintis, pastebėjimus, patyrimą šiuo klausimu.
Koks džigavimui spiningas geriau. Ar 2,40 ar 2,70, ar 3 m. Jei galvoju, kad užmetimas 5-15, arba 8-18. Didžiausias gylis kur gaudysiu yra iki 10metrų. Valtis.Srovės praktiškai nėra. Kokios reik akcijos-žinau. Mane subalamutina spiningo ilgiai. Vieni kalba, kad jautriau reaguoja trumpesis, kitiems geriau atrodo ilgesni.
Zinai, Kupishkio gelz. stoties bufete senais laikais dirbo bufetava tokia Maryte. Vyrai po darbo uzsuka alucio, pusbankeli ishmest. Maryte garsejo kaip linksmo priekio moterishkaite. O grazi boba buvo. Vienas ir klausia:
- Maryt, mes va cia sedim gurkshnojam ir nutarem taves paklaust. Tu gi daug visokiu maciusi, pasakyk, koks geriau, ar ilgas ir plonas, ar storas ir trumpas?
- Vyrai, baigiat savo aktyvu amziu nugyvent ir iki shiol nesupratot. Moterishkei visai tai nesvarbu. Svarbu kad darbinykas but.
Na cia senas nuotikis tarp kitko
Jei apie spino kota, tai ir ash pasakyciau, kad tas kur gerai dirba. Jei ish valties dzigausi uzmetus masala, (na paprastai kalbant spiningausi shokdinant masala. Daugelis tai vadina dzigavimu) tai zinoma 270 jau yra beveik riba. Ilgesnio ish valties zvejojant tikrai nereikia. Ash tai pasirinkciau 240m. ir 5-15 gr., ar truputi sunkesni. Jei drefas didesnis, reiks ir didesnio svorio galvakablio, nes gali pamest dugna.Tuo labiau, jei ruoshiesi tikraja to zodzio prasme Dzigauti. Vot cia jau svarbi ir akcija. Rinkciausi Fast, ar nors jau M Fast. Pakirtimas ish po valties bus uztikrintas. Manau esant 6-10 m. gyliui labai produktyviai galima dzigauti valciai dreifuojant. Tai daznai pasiteisina Kupishkio mariose, kuriose kiek skaiciau ir pats megsti pazvejot. Tik tada kai pucia ishilgai mariu vejas, reikia naudoti povandenine bure dreifui sumazinti.

#35512   Sokratas
 17 Lie 2007 20:37
Cesiui
Ir iš valties ir upeliuose ir upėse ir ežeruose, visur. Esu turėjęs ir ilgų ir trumpų, na o toks ilgis man patiko labiausiai. Neturiu galimybių kiekvienai žuviai po atskirą spiningą pirkti, tad jisai man turi tikti visiems atvejams, bet geriau, kad būtų į lengvesniąją pusę...
Vital siūlo Dragon, bet tokių Mažeikiuose nėra.... Labai gailiuosi, kad tada nepirkau iš jo Daiwos, bet tada dar nebuvau sulaužęs saviškio :)

#35519   tuomahaukas
 17 Lie 2007 23:00
bobis rašė:Ir iš valties ir upeliuose ir upėse ir ežeruose, visur
kaip sakoma "nespjauk į šulinį...", nes ir pats kažkada uždavinėjau tokį klausimą vienam spiningų ir ričių meistrui parduotuvėje besirinkdamas ;-)
Atsakymų variantai buvo du:
1. Pirk ~4 spiningus (buvo nurodyta kokie daugmaž yra optimalesni kiekvienam atvejui ir pasiūlyta pamojuot, pažiūrėt, pasicackint).
2. Pirk bet kokį :-ou-je (po to atsirinksi kur ir ką daugiau žvejoji bei kokio ateityje tau reikės konkrečiai).
bobi, man šiaipjau keista, kad sakydamas jog turėjai ir vienokių, ir kitokių, negali apsispręsti pats :roll:
P.S. Nieko vertingo aš tamstai nepasakiau, bet kitaip sakyt nemoku. Kažkodėl nesinori primygtinai siūlyti vienokio ar kitokio gan individualaus produkto kaip spiningas, kad per sekantį meet'ą gaučiau į dantis :lol:

#35522   Sokratas
 18 Lie 2007 06:26
Nusipirkti gali labai greitai, nėra problemų.
Man šis reikalas nedega, nes saviškį sulaužytą truputį paremontavau ir iš bėdos galiu kentėti. Todėl ir noriu pasikonsultuoti, gal kas yra turėjęs man siūlomą daiktą, gal žino kaip ten jisai....
Pavyzdžiui, jei kas paklaustų, ar apsimoka pirkti Larus Basic , atsakyčiau, kad tikrai ne, nes pats turėjau ir žinau. Nuo stipresnio truktelėjimo lūžta. Nors, kai paimi į rankas parduotuvėje atrodo geras dalykėlis, malonus, o dar kai pardavėjas giria, mol išbandęs, nu tiesiog pasaka.... :)

#35523   gelmės
 18 Lie 2007 06:31
Vitol ,
Panašų patarimą jau turiu iš sūnaus. Laukiu dar gal kas ką patars i :ks> r pamokys ;-read! . Aš į atminty bandysiu insimest ;uolrait

#35525   Xrapas
 18 Lie 2007 07:09
bobis rašė:...ilgis 210 (man tinka), kaina 145 lt...
Vakar "Rovanoje" žiūrinėjau SERT BACARRA, 210 cm 2- 7 gr. užmetimo. 129 Lt, labai trumpa, praktiškai "per saują" rankena, na ir gan smagus :roll:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė