Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #669484   Cekasss
 07 Lie 2016 15:15
taiva as ir neperku niekad uz tas kapeikas tokias kaip 200 susiktu euru visada perku max iki 60€ ir taip brungu ir esu patenkintas ir ziedeliai lygus ir uzsimeta ir zuvi istraukia da nei viena nesuluzo
 #669493   Ovkas
 07 Lie 2016 16:42
Turiu ir aš kreivą Favoritą iš viršutinės lentynos, kaip pamačiau išsigandau.
Nunešiau kad pakeistų, tai likęs parduotuvėje buvo dar kreivesnis.

Arvydasas pakoregavo pora žiedelių, prie kitų nelindau.
Žinoma erzina tas kreivumas tiek blanko tiek žiedelių, bet metasi normaliai, žuvį laiko, dar ne sulūžo.
 #669495   DainiusM
 07 Lie 2016 16:51
logiska, jei nesugebi jausti skirtumo- kam permoketi? ;;yel
 #669515   saulux
 07 Lie 2016 19:53
Aš kai pinigais nešiku ir nuo medžių neskinu, man tie 200 yra pinigas. O kitas dalykas kad tas kroksas traukia beveik 300 pinigų tai už štuką litų manau turiu teisę reikalaut kokybės. Man kaip tik gaila moket kas kelis metus po tuos 60eu žinant ir puikiai matant kad tie spiningai byra ir trūkinėja nuo ryžių pertekliaus... ieškojau kažko geresnio iki 100eu ir ką randu visi pudeliai arba dar kokiom debiliškom rankenom ir ričių laikikliais. Croxo dizainas man visada patiko o kai pirmą kart paėmiau į rankas po tų šiukšlių iki 60eu tai nebeturėjau ka ir bepridurt. Gerai DainiusM išsireiškė. Ne visi iki to daauga, nors gal ne visiem to ir reikia. Kiekvienas savaip bandom išgaut didesnį malonumą žvejyboje. Vieniem patinka su sovietiniais teleskopais gaudyt ir galvot kad žuvies skaičius teikia malonumą, o kitiem patinka pojūčiai kovojant su žuvimi naudojant kokybiškus įrankius. Man asmeniškai didelę dalį malonumo teikia vien tai kad rankose laikau lengvą ir rankom malonų įrankį. Žuvies galiu nors ir mėnesį nepagaut bet man užteks vien jau to įrankio teikiamo malonumo juo naudojantis. Nežinau ar pagavot mintį bet ir nebandysiu kažko įrodinėt. Kiekvienam savo :gėlė
 #669516   alkanas
 07 Lie 2016 20:16
Saulux, užuojauta, manau kad čia bus ne brangiausias tavo spinas
 #669517   SauliusM
 07 Lie 2016 20:39
Jo. Iskart koki raritetini megabassa ziureciau ne pigesni nei 600 EUR.
 #669520   saulux
 07 Lie 2016 20:57
Prie ko čia mano brangiausias ir užuojautos? Norėjau pasakyt kad man patinka kokybiški įrankiai ir renkuosi pagal savo galimybes, poreikius ir pasiūlą. Nemanau kad jūs patys gaudot su kokiais salmo ar cormoran pigiais kotais jei turit galimybę naudotis geresniais įrankiais. Gal ne taip mintis išdėsčiau, gal supratot mane ne taip. Fysdavotis galim visi iš visko bet man tai neįdomu. Kai to noriu įsijungiu facebook ir ten trolinu.
 #669522   salvys
 07 Lie 2016 21:27
na tai patarimas dairytis i japonu produkcija, galbut atrasi dar didsnes aukstumas ir uz panasia kaina, croxisai atgyveno jau savo, ir dabar tikrai neadekvaciai brangus ;-)
 #669525   saulux
 07 Lie 2016 21:47
Galbūt, bet yra vienas bet. Nepatinka tos pudelinės rankenos, plinta tas dizainas kaip maras. Pripažystu tik klasikinio stiliaus rankenas. Šiuo metu be croix nelabai ką atradau patinkančio. Kiekvieno skoniai skirtingi :)
 #669528   SauliusM
 07 Lie 2016 22:37
Pilna ir tu japonu klasikinem rankenom. Kai susimokesi uz kota 600 europiniu, tai galesi knisinetis, kad viens ziedelis 5 mikronus i sona pavaziaves.
 #669545   Paulius_K
 08 Lie 2016 09:44
Apgailetina, kai pirkdamas kota uz 200 Eur negali noreti kokybisko atlikimo ir turi taikytis su kreivais ziedais, klibanciais sujungimais, sudinu kamsciu rankenoj ir t.t. Pats nesu pedantas, kuris kabinejasi prie smulkmenu, todel turiu kotu su kreivais ziedais ir pan. Man tas netrukdo, bet Saulux poziuris yra visiskai suprantamas ir teisingas.
 #669558   marius9
 08 Lie 2016 11:43
Aš tai nespjaunu į lenkus. Už 150 eur gauni TORAY blanką su FUJI furnitura. Viskas idealai surinkta. draugas vienoje valtyje su Favoritu žvejojio už panašią kaina , maniau kad į vandeni jį išmes kai su mano DRAGONU pabandė.
 #669578   SauliusM
 08 Lie 2016 15:38
Kas tas yra TORAY blankas? Nuo kada jie blankus gamint pradejo? Abja.bo.na tu va tokio vat tipo ir gauni is lenku :-D O fuji furnitura tai pigiausias rites laikiklis uz 5 eur ir alconite ziedeliu komplektas uz 10 eur tai aisku yra lygis :-D
 #669587   marius9
 08 Lie 2016 18:40
Gal ir nelygis, bet bent nesiskudžiu kad šūdą brangiai nusipirkau.
 #669596   SauliusM
 08 Lie 2016 19:42
Su tais skundais tai buna zvejai triju tipu.
Pirma tai zvejai praktikai kurie iesko tos kokybes kuri turi prasme.
Antra tai zvejai pedantai kuriem viskas turi blizget net nepriklausomai nuo to ar tai turi prasme ar nelabai.
Ir trecia, tai zvejai pe.derastai. kuriem net jeigu viskas ir blizges tai vistiek kas nors bus negerai. Nu pvz kotu pardavejo akiu spalva ar dar kas nors.
 #669597   SauliusM
 08 Lie 2016 19:43
P.s.: ir tas galioja ne tik zukles bet apskritai visom prekem.
 #669598   Saugirdas
 08 Lie 2016 19:43
Sauliau, uzskaitau!!! ;-var-var.
 #669599   SauliusM
 08 Lie 2016 19:45
Ner cia ka uzskaityt. Cia klasika. 3P principas.
 #669606   marius9
 08 Lie 2016 21:41
Pardavėjai ir būna 3 tipų.
Vieni viską žino (patys nežvejoja), žino kad nieko tu čiainikas nesupranti ir pats nežinai ko pas ji atėjai.
Kitien dzin ar morkas ar meškeres pardavineti.
Dar buna ir nomaliu kurie patars iš savo patirties.
 #669652   inf
 09 Lie 2016 23:04
Kadangi as pardavejas jau senokai tai galeciau pasakyti, kad pardavejai vienam pirkejui gali atrodyti vienaip, kitam kitaip. Pvz pas pardaveja, ateina pasiputes kvailokas pirkejas ir pradeda aiskinti, kad as jam rekomenduoju pinta vala dzigui tik delnto, kad jis 4x brangesnis, nes jia su mono tiek zuvies prilupa.... Tai va jis gryzes namo sakys, kad tas pardavejas nieko nezino tik apgaut nori ir grys namo su mistrall mono valu patenkintas savim bet piktas ant pardavejo Tokioje pat vietoje, kitas pirkejas patikes ir veliau pagirs pardaveja, kad gerai pasiule nes tikrai dugnas geriau jaucias... Taigi pardavejo tipas, dar ir nuo pirkejo tipo priklauso. patikekit tokiu pirkeju buna. Ateina renkasi tave sokdindamas puse valandos pakeli kabliuku, paskui pareiskia, kad va apyvarta mum kelia ir duok nuolaida. Reto pardavejo nervai islakys kai nedavus nuolaidos pirkejas prades pasakoti, kaip jam turguje duoda ir dar kokias dideles... Dazniaisiai jis po siu zodziu isgirs kad cia ne turgus. Tai vel sakys draugam kad ten asilas dirba.
 #669680   zipas
 10 Lie 2016 18:06
Jau tik ne reikia. Tikrai visi tokiu esam mate zmoniu kur inf sako...
 #669690   zipas
 10 Lie 2016 21:36
Jau geriau patarimas protingas nei visiskas briedas. Pintukas dzigui yra geris. Su mono visiska xuinia yra, nebent fc. Su mono kotas uz kokius 300e, tada gal dar dar. Beto as pac esu ant poxuisto pardavejo uztaikes. Pirkau tvicui spininga. Tada nelabai gaudziaus tame. Spek koki spininga patare pirkt. Shimano catana... Tai kaip tada sitai pavadint? As tikrai visu 100% uz protingus patarimus po kuriu bent jau nebuna pinigai metami i bala. Visiska bala, nes nebuvo kur kist man ja. Speju ne as pirmas ir tikrai ne paskutinis su tuo susidures. Tiesa geriausias perliukas kai pazystamam perkant spininga museline ikiso... Taiva zvejojo su museline po to :grin: nors siaip nejuokinga...
 #669693   kukuruzas
 11 Lie 2016 00:29
tai cia tavo pazystamas labai toks idomus zmogus kad spiningo neatskiria nuo muselines... nebent apskritai gyvenime nelaikes nei to nei ano, arba pasakas cia pasakoji.
 #669707   SauliusM
 11 Lie 2016 09:03
inf rašė:...Reto pardavejo nervai islakys ... Dazniaisiai jis po siu zodziu isgirs kad cia ne turgus....
atleisciau n.x. toki pardaveja ta pacia diena suzinojes, kad klientui taip pasake. Jei nervai nelaiko, tai ne pardavimuose dirbt.
inf rašė:... pas pardaveja, ateina pasiputes kvailokas pirkejas ...
su tokiu poziuriu i klienta, tai irgi taipsakant... nekalbant jau apie tai, kad toki poziuri leidziama sau viesai destyt. kitas klientas tai perskaites, paskui parduotuve, kurioj toks pardavejas dirba, tai ratu apeis.
 #669708   turgis
 11 Lie 2016 09:16
[quote="zipas"] Spek koki spininga patare pirkt. Shimano catana... Tai kaip tada sitai pavadint?
Zipas as tai pavadinciau labai pragmatiskas pardavejas. Teko pradzioj pagaudyt su kolegos catana uzlipus ant tvico mados. Jei siule 180 cm DX , geras kotukas su mesmale kaip tik pradedanciajam. Turbut nesiruosiai moket kokius 200 euru iskart. Mano dvi didziausios lydekos tvicu Lietuvoj pagautos kaip tik su catana. O dar ir mazesniu pagauta buvo nemazai. Ir viskas su juo super. Pagrindinis masalas buvo orbitas, duo realis. Jauciasi kaip dirba vobleris, zuvi laiko gerai, ir ne sluotkotis, ir ilgis bent man is valties super. Zinok tai lydekai kitam spiningo gale visai nesvarbu su kokiais irankiais gaudai...Kartais nereik nei skambiu pavadinimu, nei imantriu irankiu. Catana liks visada mano prisiminimuose su sitom nuotraukom ;-)
viewtopic.php?f=41&t=1515&p=626883#p626883
viewtopic.php?f=5&t=8677&p=627795#p627795
 #669709   edmundaxx
 11 Lie 2016 09:30
turgis rašė:Zinok tai lydekai kitam spiningo gale visai nesvarbu su kokiais irankiais gaudai...Kartais nereik nei skambiu pavadinimu, nei imantriu irankiu.
Jeigu poreikis tik pagaut žuvies kaip mėsos, tai nereik nei Orbito, nei Realio. ;-)
Kitas klausimas, kai pradedi gilintis į patį procesą, pačius įrankius, masalus...
 #669710   zipas
 11 Lie 2016 09:36
Nebuvo mates anas isvis tos muselines, nebuvau ir as jos mates. Nors zinoma ka nepagalvojo ir anas ka visai ne taip anas atrodo. I rankena i ziedukai. O del catanos tai ans parabolikas buvo, nepatempe kaip norejau. Su ne tam skirtu spinu zvejot tikrai ner malonumo. Nors blizges mete labai gerai.
  • 1
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė