Pritariu, jei kur gausi... Jis tikrai geras metikas, tikras voblerinis kotas. O galios atsarga leis tvarkytis tiek su sunkesniais masalais, tiek su stipria zuvim.
va taip sneka zmones nagaudantys upese... turbut nelabai isivaizduoji kiek skiriasi 2,8 ir 3,15 spiningu svoriai, ir reikalinga momentine jega optimaliai masalui ismesti...edmundaxx rašė:Jo, perkant trimetrinį kotą gaudyt kelis gramus svorio... durnizmas, ane, inf?
Tubausis rašė:dekui visiem atsakiusiems, ieskosim.
kaip ten su gramatura pas tuos okumas ir larusus?
larusai visi iki 21g tai ieskot geriau ta 288 ar 305?
okuma tai kaip suprantu reik ziuret 290 9-35g? nes tas 7-28g jau tik 270...
parabelumas biski jau per brangus, okuma kaip matau daug sunkesne, tai turbut reik ties viduriuku larusu apsistot, tik kiek greit aki uzmeciau nelabai kas ju turi pardavime:)
dragon elite isvis nematau kad kas turetu pardavime.
del ilgio. seip nuo kranto beveik negaudau, tai is valties renkuos kuo trumpesnius max 2.00, bet nuo kranto tai kuo ilgesnis tuo geriau man. ar zoles ar seip visokiu situaciju buna tai ilgesnis gelbeja labai. bandziau Nery kazkada su 2.70 tai biski kai vaikas pasijauciau
Kas dėl Shimano Catana, tai aš ne per seniausiai, nenorėdamas daug išleisti, pasiėmiau šį kotą šapalų žvejybai lengvais masalais didelėje upėje (Neryje, Nemune). 270 ilgio (kas irgi man atrodo yra gan optimalus ilgis didesnei upei) ir UL variantą (1-11 gr.), tai bendrai, kaip už tokią kainą tikrai vertinčiau gana gerai, visai smagus kotas.donatasv rašė:Dar neseniai populiariausias spiningo ilgis zvejojant is valties buvo 2.7m.Dabar-apie 2m.Nors yra dinozauru,kurie zvejoja su 2.7m,ir mano kad tie,kurie zvejoja su trumpesniais,klysta,taip pat kaip ir visokie japonai ir amerikonai,kurie savo ruoztu zvejoja basus,kuriu ten pilnos balos ir juos pagauti didelio proto nereikia.
Daug kas mano,kad didelei upei reikia 3+m.Turejau ir tebeturiu tokio ilgio spiningu.Stovi kampe.Zvejoju su 2.6 ir keisti nieko nesiruosiu.Man cia aukso viduriukas.Zinoma, ilgi turi savo privalumu,tokiu,kaip pakirtimas is didelio atstumo ar zuvies varginimas.Kai kas dar sako kad pravedimas palei zoles,bet kuo ilgesnis kotas,tuo toliau zolesO trumpesniu tiesiog maloniau zvejoti,geriau valdyt vobleri,daug geresnis balansas.
O ekspertams galima duoti Catana 3.30.Pagaus tiek pat.Begsim pirkt Catanu?
Catana geri spiningai.Uz savo kaina
Tamsta lasisas isvis vobleriais gaudot, kad tokiais patarimais dalinates? apie zuvies laikyma su mazais vobleriu kabliukais nors koks nors supratimas yra?inf rašė:...imk trumpesni koki 2,8-2,9m. ypac vobleriam is to papildomo ilgio jokio tolko. ...
tamstos supratimas apie spininga kaip suprantu grynai Nemuninis? ta prasme jei spinas virs 3 metru tai balvankemvirs 30gr metyt? nes jei kalbet apie kotus su uzmetimu iki ~15 gr tai viskas kas pasakyta auksciau yra nulio verta. tarp kitko su pludinem meskerem, nu pvz match tipo, tai zvejai ir su 3,9 ir su 4,2m ilgio pludininkai atmojuoja ir sanariu kazkaip nesusivaro. aisku tema buvo apie lasisas ir voblerius, tai dar pasakykit,kad koto iki ~ 15gr neuztenka gaudymui vobleriais, nes lasisiniai vobleriai tipo ne tu svoriu buna...inf rašė:va taip sneka zmones nagaudantys upese... turbut nelabai isivaizduoji kiek skiriasi 2,8 ir 3,15 spiningu svoriai, ir reikalinga momentine jega optimaliai masalui ismesti...edmundaxx rašė:Jo, perkant trimetrinį kotą gaudyt kelis gramus svorio... durnizmas, ane, inf?
as nuo pavasarinio nepaskaiciuoto mojavimo, dabar kiekviena ryta turiu sprando manksta daryti, kitaip skausmai nesitraukia...
p.s. aisku atsiras sveikuoliu, istverminguoliu ir kitokiu uoliu, kurie reks, kad su 320 spiningu kiaura diena ismeto 7 kartus per savaite, tai jai geriau tyliai pasidziaukite... deja ne vienas spiningautojas skunzdsiasi, kad sanarius suvare su tais mojavimais, ypac is uzsienio gryze slakistai fiordu kur belekokius spiningus mojuoja
uztai kad tau savaime naturaliai pavyksta susiprast ir i tas rekomenduojamas ribas plius minus itaikyt. nu nezvejosi gi su UL kotu Kanata milimetrini susivyniojes ar su karpiniu kotu ploniausiu pintuku mikromasalu irgi nemetysi. Demesi atkreipk ir pamatysi, kad dazniausiai ir itaikai normaliai i tas ribas.Aqua v. rašė:neatsimenu ne vieno savo koto 'iki ..lb'. Net nekilo minciu pasinaudot situo duomeniu parenkant vala.