Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #668108   Karalaitis
 20 Bir 2016 19:20
Pritariu, jei kur gausi... Jis tikrai geras metikas, tikras voblerinis kotas. O galios atsarga leis tvarkytis tiek su sunkesniais masalais, tiek su stipria zuvim.
 #668115   Arturijus
 20 Bir 2016 20:33
Dragon Elite padevetus paziurek... meta gerai ir laiko ir rieciasi ir jauciasi... O siaip man upeje virs 3 jau reikia, nes kai darai tolimus metimus ir tempi masala per visokias zoles pakrantes tai su trumpu nieko gero, plius ziema priekrante su trumpu pastoviai kabinama, bristi salta .... zodziu man virs 3 Neris Nemunas yra geris. O kam jegu truksta su savo kalaviju muosikuoti, hanteliukus nusipikti siulau... kaip tik akcija... pasunkeja jiems blin kotas ilgesnis 30 comu... P.s. zvejoti galima ir su metriniu.
 #668116   edmundaxx
 20 Bir 2016 20:36
Jo, perkant trimetrinį kotą gaudyt kelis gramus svorio... durnizmas, ane, inf? :-D
 #668118   Arturijus
 20 Bir 2016 21:02
Yra sar toks dalykas irankio balansas, yra dar toks dalykas raumenai... ir keliasdesimt gramu nieko baisaus... ne mergaites.
 #668123   Tubausis
 20 Bir 2016 21:57
dekui visiem atsakiusiems, ieskosim.
kaip ten su gramatura pas tuos okumas ir larusus?
larusai visi iki 21g tai ieskot geriau ta 288 ar 305?
okuma tai kaip suprantu reik ziuret 290 9-35g? nes tas 7-28g jau tik 270...

parabelumas biski jau per brangus, okuma kaip matau daug sunkesne, tai turbut reik ties viduriuku larusu apsistot, tik kiek greit aki uzmeciau nelabai kas ju turi pardavime:)
dragon elite isvis nematau kad kas turetu pardavime.

del ilgio. seip nuo kranto beveik negaudau, tai is valties renkuos kuo trumpesnius max 2.00, bet nuo kranto tai kuo ilgesnis tuo geriau man. ar zoles ar seip visokiu situaciju buna tai ilgesnis gelbeja labai. bandziau Nery kazkada su 2.70 tai biski kai vaikas pasijauciau :)
 #668149   inf
 21 Bir 2016 04:04
edmundaxx rašė:Jo, perkant trimetrinį kotą gaudyt kelis gramus svorio... durnizmas, ane, inf? :-D
va taip sneka zmones nagaudantys upese... turbut nelabai isivaizduoji kiek skiriasi 2,8 ir 3,15 spiningu svoriai, ir reikalinga momentine jega optimaliai masalui ismesti...
as nuo pavasarinio nepaskaiciuoto mojavimo, dabar kiekviena ryta turiu sprando manksta daryti, kitaip skausmai nesitraukia...
p.s. aisku atsiras sveikuoliu, istverminguoliu ir kitokiu uoliu, kurie reks, kad su 320 spiningu kiaura diena ismeto 7 kartus per savaite, tai jai geriau tyliai pasidziaukite... deja ne vienas spiningautojas skunzdsiasi, kad sanarius suvare su tais mojavimais, ypac is uzsienio gryze slakistai fiordu kur belekokius spiningus mojuoja :cry:
 #668152   laucys
 21 Bir 2016 06:29
PRasom http://m.skelbiu.lt/index.php?mod=m&act ... d=23631427

Tubausis rašė:dekui visiem atsakiusiems, ieskosim.
kaip ten su gramatura pas tuos okumas ir larusus?
larusai visi iki 21g tai ieskot geriau ta 288 ar 305?
okuma tai kaip suprantu reik ziuret 290 9-35g? nes tas 7-28g jau tik 270...

parabelumas biski jau per brangus, okuma kaip matau daug sunkesne, tai turbut reik ties viduriuku larusu apsistot, tik kiek greit aki uzmeciau nelabai kas ju turi pardavime:)
dragon elite isvis nematau kad kas turetu pardavime.

del ilgio. seip nuo kranto beveik negaudau, tai is valties renkuos kuo trumpesnius max 2.00, bet nuo kranto tai kuo ilgesnis tuo geriau man. ar zoles ar seip visokiu situaciju buna tai ilgesnis gelbeja labai. bandziau Nery kazkada su 2.70 tai biski kai vaikas pasijauciau :)
 #668158   Arturijus
 21 Bir 2016 08:47
As sneku tik uz save, nes beveik visa laika gaudau upese, ir laaaaaaaabai daznai. Man ilgas kotas yra didelis pliusas, seniau gaudziau ir su stiklo pluosto spiningais anie sunkesni kone 2 kart uz angli ir nieko.... lengvumas man lygu jautrumas. Bet labai mestis i krastutinumus del keliasdesimties g. nesiruosiu. Kaip ir rasiau teisingas balansas padeda isspresti sia problema, kitas dalykas turint ilgesni kota lengviau valdyti masala sroveje tarp zoliu bortu na ir tuo paciu uzkibusia zuvi. Jei mano nuomone nereiskia nieko galite pasneketi su raudonos zuvies specu Anatolijumi manau, kad zmogus neziurint i tai,kad kazkam neiomponuoja turi nemenka patirti gaudant upese.
 #668175   donatasv
 21 Bir 2016 12:20
Dar neseniai populiariausias spiningo ilgis zvejojant is valties buvo 2.7m.Dabar-apie 2m.Nors yra dinozauru,kurie zvejoja su 2.7m,ir mano kad tie,kurie zvejoja su trumpesniais,klysta,taip pat kaip ir visokie japonai ir amerikonai,kurie savo ruoztu zvejoja basus,kuriu ten pilnos balos ir juos pagauti didelio proto nereikia.
Daug kas mano,kad didelei upei reikia 3+m.Turejau ir tebeturiu tokio ilgio spiningu.Stovi kampe.Zvejoju su 2.6 ir keisti nieko nesiruosiu.Man cia aukso viduriukas.Zinoma, ilgi turi savo privalumu,tokiu,kaip pakirtimas is didelio atstumo ar zuvies varginimas.Kai kas dar sako kad pravedimas palei zoles,bet kuo ilgesnis kotas,tuo toliau zoles :-D O trumpesniu tiesiog maloniau zvejoti,geriau valdyt vobleri,daug geresnis balansas.
O ekspertams galima duoti Catana 3.30.Pagaus tiek pat.Begsim pirkt Catanu?
Catana geri spiningai.Uz savo kaina :roll:
 #668184   V1lius
 21 Bir 2016 14:05
donatasv rašė:Dar neseniai populiariausias spiningo ilgis zvejojant is valties buvo 2.7m.Dabar-apie 2m.Nors yra dinozauru,kurie zvejoja su 2.7m,ir mano kad tie,kurie zvejoja su trumpesniais,klysta,taip pat kaip ir visokie japonai ir amerikonai,kurie savo ruoztu zvejoja basus,kuriu ten pilnos balos ir juos pagauti didelio proto nereikia.
Daug kas mano,kad didelei upei reikia 3+m.Turejau ir tebeturiu tokio ilgio spiningu.Stovi kampe.Zvejoju su 2.6 ir keisti nieko nesiruosiu.Man cia aukso viduriukas.Zinoma, ilgi turi savo privalumu,tokiu,kaip pakirtimas is didelio atstumo ar zuvies varginimas.Kai kas dar sako kad pravedimas palei zoles,bet kuo ilgesnis kotas,tuo toliau zoles :-D O trumpesniu tiesiog maloniau zvejoti,geriau valdyt vobleri,daug geresnis balansas.
O ekspertams galima duoti Catana 3.30.Pagaus tiek pat.Begsim pirkt Catanu?
Catana geri spiningai.Uz savo kaina :roll:
Kas dėl Shimano Catana, tai aš ne per seniausiai, nenorėdamas daug išleisti, pasiėmiau šį kotą šapalų žvejybai lengvais masalais didelėje upėje (Neryje, Nemune). 270 ilgio (kas irgi man atrodo yra gan optimalus ilgis didesnei upei) ir UL variantą (1-11 gr.), tai bendrai, kaip už tokią kainą tikrai vertinčiau gana gerai, visai smagus kotas. :)
 #668626   SauliusM
 27 Bir 2016 22:54
inf rašė:...imk trumpesni koki 2,8-2,9m. ypac vobleriam is to papildomo ilgio jokio tolko. ...
Tamsta lasisas isvis vobleriais gaudot, kad tokiais patarimais dalinates? apie zuvies laikyma su mazais vobleriu kabliukais nors koks nors supratimas yra?
 #668628   SauliusM
 27 Bir 2016 22:58
inf rašė:
edmundaxx rašė:Jo, perkant trimetrinį kotą gaudyt kelis gramus svorio... durnizmas, ane, inf? :-D
va taip sneka zmones nagaudantys upese... turbut nelabai isivaizduoji kiek skiriasi 2,8 ir 3,15 spiningu svoriai, ir reikalinga momentine jega optimaliai masalui ismesti...
as nuo pavasarinio nepaskaiciuoto mojavimo, dabar kiekviena ryta turiu sprando manksta daryti, kitaip skausmai nesitraukia...
p.s. aisku atsiras sveikuoliu, istverminguoliu ir kitokiu uoliu, kurie reks, kad su 320 spiningu kiaura diena ismeto 7 kartus per savaite, tai jai geriau tyliai pasidziaukite... deja ne vienas spiningautojas skunzdsiasi, kad sanarius suvare su tais mojavimais, ypac is uzsienio gryze slakistai fiordu kur belekokius spiningus mojuoja :cry:
tamstos supratimas apie spininga kaip suprantu grynai Nemuninis? ta prasme jei spinas virs 3 metru tai balvankemvirs 30gr metyt? nes jei kalbet apie kotus su uzmetimu iki ~15 gr tai viskas kas pasakyta auksciau yra nulio verta. tarp kitko su pludinem meskerem, nu pvz match tipo, tai zvejai ir su 3,9 ir su 4,2m ilgio pludininkai atmojuoja ir sanariu kazkaip nesusivaro. aisku tema buvo apie lasisas ir voblerius, tai dar pasakykit,kad koto iki ~ 15gr neuztenka gaudymui vobleriais, nes lasisiniai vobleriai tipo ne tu svoriu buna...
 #668931   inf
 01 Lie 2016 10:23
Megstantiem pakabliaut reik ilgu kotu, zinau...
 #668994   SauliusM
 01 Lie 2016 18:24
Didesnes nesamones surasyt nebesugebejei?
 #669070   Vitalijus.R
 03 Lie 2016 02:09
Sveiki.gal pasakysit.jaigu ant spiningo parasyta valo stiloris iki 18lb,ar galima naudot pvz 22lb.kam tuos lbs raso?
 #669071   slavikas
 03 Lie 2016 07:17
Jei su galvą žvejosi , galima ir storesnį. Tik kyla klausimas , ar to reikia. Pamenu vieną žvejų laidą apie naktinę sterkų žvejybą Liepojos kanale. Gaudė su Tict INBITE IB-73TB ir ant koto yra parašyta naudoti 0,2-0,4 valą, o gaudė ant 0,8 . Bet vėl kartoju, ar to reikia- nukenčia viskas ką buvo sugalvoję to koto kūrėjai.
 #669086   Aqua v.
 03 Lie 2016 11:55
neatsimenu ne vieno savo koto 'iki ..lb'. Net nekilo minciu pasinaudot situo duomeniu parenkant vala.
Pirma - zinodamas, kaip 'tiksliai' zvejybos irangos gamintojai zymi ivairius duomenis, netikiu ka jie raso ir cia. O patikrint spino 'iki..lb' tokiu budu, kaip pvz pasakas apie valo laikyma ir stori, nera imanoma.
Antra, ir valu lb - dazniausiais skirtingas 'grybas' skirtingo gamintojo. Kaip gi suderinti grybiskus valo lb su grybiskais (kito grybo) koto lb :?
Trecia, net teisingai rasomas, man sitas skaiciukas butu tik info, kiek kotas tvirtas, bet jokiu budu ne rekomendacija valui. Valo pasirinkimas (man) susiejes su zvejybos budu, salygom, masalu, gaudoma zuvim, ir maziausiai su spiningo 'iki ..lb'
 #669092   inf
 03 Lie 2016 13:12
Aqua visiskai teisus, vadovautis ant kotu nurodytais LB pasirenkant vala beprasmiska. Ant valu raso gan vejus. Tarkim Sunline 8 giju ryzas 1.0 raso laiko 10lb, kai tuo metu kiti gamintojai ant tokio pat storio raso 20lb. O patikrinus islaikymp skirtuma, jis nevirsyja 15proc. Gal but galima orentuotis renkantis mono vala, tik ne pinta. Apskritai net ant tvicinginiu castinginiu kuolu raso 20lb islaikyma, tai ka su 1,2valu pintu valu gaudyti castu?
 #669093   Vitalijus.R
 03 Lie 2016 13:27
Dekui.aisku viskas.
Turiu kota major craft 7-25g,ir pastebejau uzrasa iki 18lb.tai ir kilo toks klausymas
 #669148   zipas
 04 Lie 2016 09:41
Tie lb parasyti ka koks genijus su 40lb valu nesugalvotu kokiu 5 kg lydi vien koto pagalba i valti ikelt :grin:
 #669149   SauliusM
 04 Lie 2016 09:46
Aqua v. rašė:neatsimenu ne vieno savo koto 'iki ..lb'. Net nekilo minciu pasinaudot situo duomeniu parenkant vala.
uztai kad tau savaime naturaliai pavyksta susiprast ir i tas rekomenduojamas ribas plius minus itaikyt. nu nezvejosi gi su UL kotu Kanata milimetrini susivyniojes ar su karpiniu kotu ploniausiu pintuku mikromasalu irgi nemetysi. Demesi atkreipk ir pamatysi, kad dazniausiai ir itaikai normaliai i tas ribas.
 #669210   MINDULE
 04 Lie 2016 14:35
Ir kodel as maniau kad cia amerikonai tais lbs raso rekomenduojama mono valo stori ;-) gal todel kad i valo diametra cia niekas nekreipia demesio...
 #669288   Arvidys
 04 Lie 2016 22:53
Gal kas nors bandė, šeip purtė parduotuvei, ar net turi ir sėkmingai naudoja nors vieną iš Salmo Kraft Jigging spiningų? Jei konkrečiau tai domintų nuomonė apie šį modelį: KR2200-220 Length: 2.20m, Transport length: 114cm, Weight: 119g, Section: 2, Action: 5-14g linkas: ( http://www.anglingproshop.com/spinning- ... -jigging-l ) Domina info kaip ten su svoriu ribom kas parašyta ant koto ar maždaug pataikyta su apatine riba? Ir aišku kaip jautrumas, tvirtumas ir visa kita...
 #669374   saulux
 06 Lie 2016 00:53
Sveiki. Žodžiu reikalas toks. Senei pribrendo reikalas įsigyt naują spiningą bet tempiu gumą, bijau :grin: klausinėjau čia kažkada apie st.croix avid seriją. Žiemą važiavau pro Vilnių ir užsukau į triturus. Norėjau pačiupinėt, papurtyt ir nusipirkt bet tuo metu nebuvo reikiamo 9' o buvo 9'6. Pardavėjas bandė prigydyt kad man upėse bus pats tas (ką ir pats žinau) bet dėl keletos niuansų aš apsisprendžiau imti tik 9' ilgio kotą. Jau ir kainą padarė tikrai nerealiai gerą, net nesitikėjau tokios... bet neėmiau aš jo kad nereikėtų gailėtis. Keletą kartų jų puslapyje dariau užklausą kada atsiveš bet vis kažkas sutrugdo nuvažiuot. Kas liečia žvejybos įrankius esu labai didelis pedantas ir mane psichiškai nervina jei kažkas būna ne taip kaip reikia '''bum todėl noriu pats nuvažiuoti ir asmeniškai išsirinkti bent iš kelių vienetų kad būtų tikrai tiesiai sudėti žiedai ir tiesus blankas. Turbūt pagalvojot kad aš kosmonautas :grin: Kaune esu čiupinėjes avida su tikrai kreivais žiedais ir lengvai perbrauktu blanku prie rankenos. Ir su kiniečiais esu susidūres daug kad žiedus kreivai sudeda. Skambinėt ir laukt kada atsiveš daug ir bėgt iš kauno išsirinkt atrodo tikrai kvaila ir nelogiška, o pirkt internetu bijau kad nebūtų vėl kreivas. Ar yra jum atsiuntę amerikonų kreivais žiedais ar dar kokiais defektais? Nesinorėtų trugdyt pardavėjų ar kitaip jiem nuotaiką ir nervus gadint jei bus kokių defektų. O ir šiaip su mano tokiom užgaidom gali ir pasiūst toli :) patarkit ką daryt, užsisakyt internetu ir nesukt smegenų ar geriau asmeniškai važiuot ir išsirinkt parduotuvėje? Neskambinau bet spėju turbūt jei šiuo metu ir turi tai vienas ir yra likes. Kas jei nuvažiuosiu 100km į galą o ten kreivas spiningas bus?
 #669378   MINDULE
 06 Lie 2016 05:28
Saulux, is asmenines patirties renkatis Avidus US - rinciausi tik paruotuveje, kreivu ziedu nepasitaike, bet kai 3-5 avidai tu paciu duomenu parduotuveje ir kiekvienas paemus i ranka purtosi vis truputuka kitaip, tai geriau issirinkti ta kuris labiausiai limpa.
 #669390   saulux
 06 Lie 2016 10:44
Jei paprašysiu kad atneštų bent 2 ar 3 nebus kad pažiūrės kaip į debilą? Ir dar paklaus 'kuo šitas netinka?' Kartą taip buvo renkantis Kaune...
 #669393   Saugirdas
 06 Lie 2016 10:58
Vilnius ne Kaunas. :-D
 #669405   salvys
 06 Lie 2016 12:46
gal tiesiog rinktis kokybiskesnius spiningus, tokiam pedantui beesant :grin: ?!
 #669408   saulux
 06 Lie 2016 13:06
Nu gi nesu kažkoks beprotis :lol: tik mėgstu kai viskas yra tvarkinga. Kartą pardavėjui sakiau žiūrėk tas ir tas žiedas kreivai stovi. Pasižiūrėjo, sako tik atrodo taip, aš jam atkirtau kad iš kitos pusės pažiūrėtų. Ir kai pamatė kad tikrai kreivai, kažką numykė kad realiai užmetimui įtakos neturi... Aš žinau kad neturi, bet jūs logiškai pamastykit. Nueinat į saloną nusipirkt naują automobilį. O ten pasirodo vienos durys kreivai stovi. Jum pardavėjas atkirs kad juk važiavimui įtakos neturi ;uolrait bet ar jūs pirktumėt tokį automobilį? Tas pats ir čia, jeigu noriu naujo daikto ir juolab moku nemažus pinigus už jį tai noriu ir kad tas daiktas būtų atitinkamai surinktas :/braj;
 #669420   zipas
 06 Lie 2016 16:04
Pritariu. Noris kad butu kaip turi but, o ne su broku.
  • 1
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė