Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #270029   linkaz
 02 Bal 2011 15:09
tai sitas ,kai ilgokas, ir minkstesnis, gali tokiu vobleriu ir neistempt ,kaip nurodei, turbut, truks stangrumo ko gero :roll: jei tvicas agresyvesnis...siaip nuo kranto tiktu, metikas turetu but neblogas..
 #270233   SauliusM
 03 Bal 2011 16:33
tai vot buvau biski prie Neries islekes isbandyt savo nauja multika.
komplektelis buvo toks:
rite daiwa sol
valas ygk pe super 0.19
kotas jackson red shady 5'6'' ilgio iki 17gr.

vienu zodziu rite "tiesiai is dezes". bejokiu tiuningu. po apacia jokiu podmotkiu nedariau, kiek buvo pintuko like tiek ir suvyniojau. net normaliai pilna nebuvo jei atvirai. bet iki pilnumo nedaug truko tai perdaug galvos ir nesukau, sakiau testam ir taip uzteks.

vienu zodziu 5gr baby griffon, 5gr L-minnow 44 ir 4.5gr berods 2nr mepps aglia meta visai pusetinai ir tais masalais zvejot galima. bandziau metyt ir piatro megiama strike pro pigmy joint. kiek anas ten sveria gal piatras patikslins nes svere berods kazkada, nu nepilni 4gr berods. tai tas jau taip sunkokai metasi. aisku pasitreniraves gal ir ta metyciau normaliai priedo postipris soninis vejas labai gyvenima trukde ir tik taip istrizai pavejui 45 laipsniu kampu ejo mest. pries veja tai ir tos 5gr bukaskes nelabai metes.

dabar del to normalaus uzmetimo. nu kaip kas ta normaluma supranta. tarkim va auksciau isvardinti masalai, nu tikrai ne tiek kaip su beinertsine metasi, bet uzsimeta pakankamai toli, kad butu galima pagaut zuvi.

o 7gr L-minnow 66 tai jau ir pries veja puse bieso metasi.
aisku be vejo, ideliai susivyniojus vala ir dar prasimecius paciam biski situacija manau dar pageres.

vienu zodziu sitai daiwai dedu dideli pliusa. vienas gal tik trukumas toks kad jau jei greiciau tvicint tai valo vyniojimo greicio biskiuka truktu.

bet kaip netiuninta rituke, ne kosmosa kainuojanti (man su visais parsiuntimais is amerikos is ebay gavos 540 Lt) ir be jokiu kamsciu ar podmotkiu po valu galinti normaliai metyt 2 nr sukre. tai nereik jau perdaug ir noret. priedo dantraciai bronziniai o ne koks liuminis...

visa beda tik ta, kad modelis jau nebegaminamas.
 #270236   Vegys
 03 Bal 2011 16:54
SauliusM rašė:dabar del to normalaus uzmetimo. nu kaip kas ta normaluma supranta. tarkim va auksciau isvardinti masalai, nu tikrai ne tiek kaip su beinertsine metasi, bet uzsimeta pakankamai toli, kad butu galima pagaut zuvi.
1. metrais įvardint neitųsi ?
2. ar matai prasmę multiko tokiems masalams ? Čia ne prieštaravimas, o klausimas, kokia tavo subjektyvi nuomonė.
 #270241   SauliusM
 03 Bal 2011 16:59
metrais, nu fig znajet, gal 20? nematavau.

del prasmes, tai multikas turi ir savu privalumu ir trukumu.
konkrecius trukumus matau tai valo vyniojimo greitis ir mazesnis uzmetimo nuotolis nei su beinertsu.
bet ne visada to reikia aisku.
o privalumas butu kad sistema gaunas gana delikati, nu toks tarkim vos ne "balalaikos" variantas ir kad gali susivyniot ganetinai stora pintala gaudydamas gana lengvais masalais, kas tarkim ibimbus koki didesni upetaki, leistu padaryt "tempk ji cia" is kokiu kelmu ir siaip dugne maziau masaluliktu nes kablius atlenkinet storu pintalu gali.

nu cia siaip, mano siandieniniai pamastymai tokie.
 #270242   SauliusM
 03 Bal 2011 17:03
ai dar konkret multo trukumas. paduok ji zmogui nei kart negaudziusiam, tai apart barzdu painiojimo jis nieko kito ir neveiks. nu prie multo reik priprast ir ji jaust pradet. o va su beinertsu imi ir gaudai nesukdamas sau smegenu.
 #270245   SauliusM
 03 Bal 2011 17:11
Vitolis rašė:Iki kokiu 8 gr. tai manau multo visai nereik. Tam yr kitos mashinerijos, su kuriom maloniau tokie voblikai draugauja.
:!erzina:! piatrui taip pasakyk :lol:
o as tuom tarp pabusiu neutralus situo klausimu, vis dar bandau atrast/suprast lengvu bukaskiu metymo multiku prasme.
jei nesuprasiu, tai bus kaip su museline, pora sezonu pazaidziau ir padejau kampan ir jau 11 turbut metu kaip nebeimu atgal i rankas.
nu bet as optimistas, dar turiu vilciu, o gal suprasiu/atrasiu kazkokia objektyvia prasme.
 #270246   cesius
 03 Bal 2011 17:15
nebutum zaides , o butum rimtai ziurejas y sita reikala, dar ir dabar sekmingai zvejotum ta museline ir dziaugtumeis ;uolrait As irgi po pirmo sezono norejau viska mest ir nafig, bet nerlipau ir dabar neysivaizduoju be jos ''plot
 #270255   SauliusM
 03 Bal 2011 17:31
cesius rašė:tai kad tu pac provokuoji atrasyt...pabandziau, pazaidziau , nepatiko... Geriau sakyk nebandei :ks> :tia-tau
raminanciu ikalk, jei jauti provokacijas ten kur ju nera. ir neaiskink, ka man sakyt ir ko ne. demokratija blin, zodzio laisve. :lol: zino jis matai, ka as bandziau ir ko nebandziau. bliaha, tuoj per peti dairytis gatve eidamas pradesiu, o tai jau visa gauja atsirado geriau uz mane pati zinanciu, ka as dariau, ka as bandziau... konspektuoja viska. snipus nusamdet gal ? :shock:
 #270259   linkaz
 03 Bal 2011 17:42
vyruciai :-D dar apie multus :lol:

be pykcio :-D ... tik prisiminiau , ir noretusi papasakoti apie toki atveji ,baigus zvejyba Dzukijos ezere , jau parplaukus i kranta.
Tvarkausi irankius, deduos masalus,zuvi, na ir atplauke 2 diedeliai...vienas, pamates mane imanti kota su laitine muiline, pragydo savo besnuduriuojanciam kolegai tokiu siek tiek neartikuliuotu, nuo "rasalo", ybaubto per pertrauka tarp silkiu gaudymo, balsu:

...eee..beee..gg..ar maatei ...kas cia per rite ...aaaa...beee..gg....pas ji multiplikacine rite....e...beee...aj tik juroj su tokiom gaudo... - mazdaug taip ,ir dar murmejo kazka toliau sau isaulyje , nelabai ejo suprast.... :roll:

tai va, siek tiek lyrikos ... ne karta panasiu "atsiliepimu" ir komentaru girdeta.. :-D

beje, puikiai parodanciu bendra, labai budinga daugumai, supratima apie multikus... :gutgut
Siaip cia tik faktai ir tiek... kaip ten britai sako - "no offence" .. :/brazasista
 #270268   Vitolis
 03 Bal 2011 18:14
Na ash irgi nepiktai jei ka :-D Ishsikalinet visaip galima. Nupusht irgi. Na ash nemaciau niekur sviete, kad UL masaliukais zvejodami, specialnai muiline detu ir su malonumu kankintus. Sadomazochistai irgi jaucia malonuma kitaip, nei visi kiti normalus :twisted: Ten,kur ji tinka, suprantu ir palaikau visu 100%. Pats toks esu. Taciau, kad bukashkes metyt su backa, tai jau ishkrypimas. Cia beveik tas pat, kaip su muxa tikslingai gaudyt karpius.
Cia mano nuomone ir jos niekam nepershu. Teatleidzia man tie, kam ant mozolio uzlipau :-D
 #270271   piatras
 03 Bal 2011 18:18
:roll: Nenusimink, Sauliukai, pigmyjointas sveria tik 2,9g (nesvarbu ką ten piešia ant dėžių) o LMas 66 8,4g bet jis nė kiek negeresnis skraidūnas už 44 kuris sveria 5,0g. Dėl beinerco visiškai teisus - imi į vieną ranką spiningą, kitos rankos dviem pirštais imi už valo ir mėtai kaip kokia boba ''plot jokio mokslo... :-D O ant GIGASo špūlės nieko neprikamščiuosi... na sudėtingas profilis :donknow'
 #270275   SauliusM
 03 Bal 2011 18:32
piatras rašė:...ant GIGASo špūlės nieko neprikamščiuosi... na sudėtingas profilis :donknow'
kaip Taacis sake, spule ant dreles ir apiputi makroflexu, a paskui prislifuoji kai sukieteja... :roll: as va Taacio atsiliepimu laukiu,kuom jam baiges sitas eksperimentas. nors kam ten kamsciuot kazka ir ieskot ko nepametus... ir taip gerai meta SOLas. jei jau sakai, kad pigmy jointas 2.9gr tai manau pasitreniravus metysiu as ir ana (nors buvau sventai tikras kad jis 4gr sveria). ko dar reik noret is gamyklines rites kuriai nieks netiuninguota ir net valo nepilna privyniota?
 #270277   linkaz
 03 Bal 2011 18:37
Vitoli , neina kalba kad kankintis ar issikalinet , pasirodyt pries kazka...su UL sudetingiau multikuose, bet lengvus svorius galima metyt visai komfortiskai...na kad ir kur Sauliukas mete, nesunkus gi jie...va kita kalba kad toks irankis, UL, bus brangus, o ir igudziu reikia. Siaip yra backuciu kur irgi skirtos jau labai lengviem masalams (conquest 50 S, morrum) be tiuningo, bet daugiau muilines ,aisku..O pizonizmo nelabai ir as megstu, juolab ir neturiu UL irankio...bet siaip issiverciu su multu pilnai , aisku paciais maziausiais masalais negaudau :oops: ... metimo atstumai irgi bendrai paemus mazesni kaip su neinertine rite..

O Sauliau, paseklintoja lengva ant spules gali bandyt..kaip piatras...
 #270295   linkaz
 03 Bal 2011 19:12
kad pagal bendras charakteristikas ji kazi ar tiktu dzerkui, valo talpa nedidele, ir vediklis nebegios metant..nors ji ir jurine, bet is lengvuju, manyciau kad pritaikyta tolimiems metimams , gal juroj, pvz.lasisaut ..bet ne dzerkaut :roll:

na ir sveikinimai isigijus smagu komplektuka, ta koteli esu ciupinejes tai labai patiko.. :gutgut
Paskutinį kartą redagavo 1 linkaz. Iš viso redaguota 3 kartus.
 #270309   DainiusM
 03 Bal 2011 19:34
Vitolis rašė:... tai jau ishkrypimas. Cia beveik tas pat, kaip su muxa tikslingai gaudyt karpius.
...
Hm, tai gal nustebinsiu, bet zinok su museline karpiai gaudomi tikslingai ir sekmingai ir net "muses" specialios tam yra (kai kas vadina bulkos imitacija, bet ana biski kita reikala imituoja). :liež-uvis
SauliusM rašė:kotas jackson red shady 5'6'' ilgio iki 17gr.
Papasakok ispudzius, jei nesunku... man tvicint sitas kotukas labai patiko eserinius boblikus, o va lengvesnius masalus metyt tai nelabai, todel pasilikau days`a...
SauliusM rašė:ai dar konkret multo trukumas. paduok ji zmogui nei kart negaudziusiam, tai apart barzdu painiojimo jis nieko kito ir neveiks...
Nu zinok gal nustebsi, ale siandien zmonai daviau pametyt nemuno pelkej vienoj (buvau paziuret kaip elgiasi nauji keli svimbaitai)... tai po pirmu kokiu 5 metimu jau butu buve galima jamt i valti kartu ir leist zvejot, aisku stabdziai pareguliuoti, kad saugotu nuo bedu, bet va... :ruko
 #270314   linkaz
 03 Bal 2011 19:40
DainiusM rašė:.. ale siandien zmonai daviau pametyt nemuno pelkej vienoj (buvau paziuret kaip elgiasi nauji keli svimbaitai)... tai po pirmu kokiu 5 metimu jau butu buve galima jamt i valti kartu ir leist zvejot, aisku stabdziai pareguliuoti, kad saugotu nuo bedu, bet va... :ruko
:gutgut
 #270337   SauliusM
 03 Bal 2011 20:15
DainiusM rašė:Papasakok ispudzius, jei nesunku... man tvicint sitas kotukas labai patiko eserinius boblikus, o va lengvesnius masalus metyt tai nelabai, todel pasilikau days`a...
nu kad normaliai meta 5gr su SOL komplekte. pasitreniraves jauciu ir maziau metysiu. tvicint nebandziau.
...aisku stabdziai pareguliuoti...
tipo priverzti iki galo? :-D ir uncija pakabinta kad nors kazka mestu su iki galo uzverztu stabdziu? :lol:
 #270340   Gdainius
 03 Bal 2011 20:21
Na aš irgi neišnekčiau :roll: , vakar nulėkiau prie Neries pabandyt naują Rimošiaus iškeptą špulę Toro 51-mai ,(dėkui Piatrui už pristatymą :ruko ).O špulė gavos :gutgut , su 90 m 20 lb pintuko ir dviem guoliais 23 gr, kai senoji be valo 29 gr.
Oras superinis, nei vienas lapas nejuda :lol: , Neris rami, aplinkui nei gyvos dvasios, kabinu emperior minow ir švystelnu :superšokas , beveik kitam krante gula juozukas.Imu lenkišką metala alia trošč-kitam krante raviu šieną, minija - kitam krante :superšokas.Kabinu sashimi shad 9.5 gr skrenda, užsigilina,dugnas, smūgis,pareina šlakiecas, prie kranto piruetai ir :/braj; , iš akies apie 2- 3 kg turėjo būt .Žodžiu pirkiniu labai patenkintas :gutgut
 #270344   Menke
 03 Bal 2011 20:42
piatras rašė::roll: Nenusimink, Sauliukai, pigmyjointas sveria tik 2,9g (nesvarbu ką ten piešia ant dėžių) o LMas 66 8,4g bet jis nė kiek negeresnis skraidūnas už 44 kuris sveria 5,0g. Dėl beinerco visiškai teisus - imi į vieną ranką spiningą, kitos rankos dviem pirštais imi už valo ir mėtai kaip kokia boba ''plot jokio mokslo... :-D O ant GIGASo špūlės nieko neprikamščiuosi... na sudėtingas profilis :donknow'
Pilnai pritariu ;-var-var. Beje, kadangi lagino nuo nežvejybos pasiėmiau spiningą ir išėjau ant pievos pamėtyti.
Įrankis: savagear 10 -30gr., rite citica 201E, 20lb valas
Vobleris: Piatro minėtas LM 66
Sąlygos: švelnus vėjelis
Rezultatai: prieš vėją 27m pavėjui 33mm

Čia daug ar mažai jums spręsti, bet aš net nesu specas, patirtis, rugsėjo, spalio. lapkričio mėnesiai......
 #270346   DainiusM
 03 Bal 2011 20:50
SauliusM rašė:tipo priverzti iki galo? :-D ir uncija pakabinta kad nors kazka mestu su iki galo uzverztu stabdziu? :lol:
tipo visi svs sudukai atspausti, o spule prispausta tiek, kad paleidus masala laisvai sukasi kol masalas nukrenta ant zemes ir tada padariusi 1-2laisvas vijas sustoja. Na ne uncija, samis simtinis... bet ir spiningelis 10-30g metimui skirtas. :) Manau po vienos zvejybos is esmes galima bus sureguliuot kaip sau- pilnai atleistas iki galo mechaninis (na tik tiek, kad spule i sonus neklibetu) ir 2 kugeliai atsmaukti. :roll:
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė