Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #551436   cesius
 12 Kov 2014 12:38
Tas muselininkas daug laiko praleido su visokiom voblom. Dabar surinkau sunui po keleta masalu rusiu ir su visom ismokinsiu pagaut. tiesa tai reikia padaryt greit ir dideliais suoliais neapsistojus, nes jis gi muselininkas :-D . Rapolai paskaityk postus auksciau, 2 vnt iki1,5m suspenderiai tvicinginiai.
 #551443   Rapolas
 12 Kov 2014 13:27
cesius rašė: Rapolai paskaityk postus auksciau, 2 vnt iki1,5m suspenderiai tvicinginiai.
:-D tai tą aš perskaičiau, dėlto ir kilo dviprasmybių, juk ne volgos žemupy gaudom ;)
p.s.: įdomų būt paveiziet kaip bratkos ščerbakovai kokioj dusioj su tokiu twiču lydekas juokina, nu arba asvejoj kokį vasaros vidurdienį :-D
 #551497   Marka
 12 Kov 2014 15:42
Evaldai, sakyk tas šakalo squad minnow melsvas toks skanus joms ar tiesiog prasčiau pagamintas ir ne taip gerai atlaiko apkramtymus? nes krito į akį jis kaip iš po avarijos kokios :-D
 #551505   Evaldas Z
 12 Kov 2014 16:44
Viskas normaliai su kokybe, tik jis ~4 sezonai jau pas mane, tai lydeku mates tikrai nemazai.
 #551530   Vitolis
 12 Kov 2014 19:31
Evaldai, o kaip Evergreenas M-1 inspire ar turi ką pasakyt, ar da nekaltas :-D Isigijau ir ašei tik mano toks kūdas, kad nugarkaulis ir ką "suvalgęs"matosi :-D
2014-03-12 13.31.28.jpg
 #551555   edmundaxx
 12 Kov 2014 20:34
Vitoli, o iš kur jis pas tave 1cm ūgio priaugo? :grin:
Man ir jis toks.. šakaliukas, ant dietos laikytas. :grin: Iš išvaizdos netinin man jis, gal rybkom simpatiškas bent bus. :-D
 #551586   Vitolis
 12 Kov 2014 22:42
edmundaxx rašė:Vitoli, o iš kur jis pas tave 1cm ūgio priaugo? :grin:
Man ir jis toks.. šakaliukas, ant dietos laikytas. :grin: Iš išvaizdos netinin man jis, gal rybkom simpatiškas bent bus. :-D
Rašo tai 9cm. ir 8gr. svorio. Bet kai pamatavau ir pasvėriau, tai jis lygiai 10 cm ir 7,5gr. Ir džiugu, kad ans neabejingas lydokam :gutgut Bet kad jis nertų iki 2m., tai nesitiki pagal ležuvį. Matysim. Turiu ir jam ir Asurom telkinuką ne vieną pasireiškimui :)
 #551588   edmundaxx
 12 Kov 2014 22:45
Neeetikiu, kad jis ners 2m net man su skęstančiu valu... Galėtų nert 1.5m, kaip kokios Asuros.
 #551590   zanelis
 12 Kov 2014 22:50
Man jis tikrai tiek nenere...max metriukas...as ji prie pavirsiniu dedu...lydoku nepagaves nei vieno bet eserius kaip magnetas traukia...
 #551603   SauliusM
 12 Kov 2014 23:34
cesius rašė:Kazkada buvau toks pat ligonis kol netycia perziurejau uzknisanciu isvedziotoju Sherbakovu filmuka, suspenderis gali pakelt net pacia pasyviausia lydeka, ir to uzteko ,kad ateitu nusvitims. Pravedimu pagalba gali daryt stebuklus su dviem voblikais.
yra logikos, jei aisku apibresim tam tikras salygas kaip gaudymo gylis iki max....
o kitu atveju imciau jau geriau vienspalvius bet arba viena plaukianti,kita skestanti, arba net abu viensplavius ir abu galetu but suspenderiai, bet bent vienas is ju kad butu deepas. nes jei reiktu is kokiu 7-9 metru gylio iskrapstyt lydeka su i 1,5m einanciu suspenderiu, tai gali tekt ilgokai parukyt kol tas suspenderis ja tiek "pakels"jei isvis "pakels".
 #551606   Daugirdas
 12 Kov 2014 23:55
Evergreen M1 iki 2m niekaip. Sakyčiau ~1-max 1,5m jo darbinis gylis Aišku su FC valu ir dar "špižiniu" pavadžiu gali ir giliau įnardint :). Balistinės savybės ne pačios geriausios, bet rudenį nuo 0 yra išgelbėjęs :)
 #551793   Evaldas Z
 13 Kov 2014 21:01
Vitolis rašė: Rašo tai 9cm. ir 8gr. svorio. Bet kai pamatavau ir pasvėriau, tai jis lygiai 10 cm ir 7,5gr.
Katik pamatavau - nuo snukio pradzios iki uodegos pabaigos - 94mm. Pvz. rigge 90 taip pat matuojant yra 91mm. Svert neturiu kuom. Matuot reikia pati voblerio kuna be jokiu kilpu ar liezuvelio.
 #551802   Vitolis
 13 Kov 2014 21:31
Evaldas Z rašė:
Vitolis rašė: Rašo tai 9cm. ir 8gr. svorio. Bet kai pamatavau ir pasvėriau, tai jis lygiai 10 cm ir 7,5gr.
Katik pamatavau - nuo snukio pradzios iki uodegos pabaigos - 94mm. Pvz. rigge 90 taip pat matuojant yra 91mm. Svert neturiu kuom. Matuot reikia pati voblerio kuna be jokiu kilpu ar liezuvelio.
Taip ir matuotas. Nu ainu pasiimsiu ir da syk pamatuosiu. :-niak' Na pons tavo tiesa. Buvau nevisai atydus. Matuota buvo su mokykline fanierna lineika. Dabar pamatavau su štangeliu. 94,6mm. Ir persvėriau, nes buvau svėręs su gumike surištais hakais. Voblikas-7,5gr. Viskas kai aptiekoj :-D Mano svarstyklės "dozei" svert tinkamos :-D
2014-03-13 21.26.54.jpg
 #551810   Mykola
 13 Kov 2014 21:54
Mano kukli voblerių kolekcija :)

Rapalos, dar likę kažkiek, nuo tų laikų, kai dar juos pirkdavau :roll:
Paveikslėlis

Keletas usamių, dirbantys ir kimba ant jų. Bet keli ir nekalti dar yra :-D
Paveikslėlis

Jackallų daugiausia turiu
Paveikslėlis

Tik nieko nesakykit, pats žinau -zipbaitsų labai mažokai turiu :oops: . Nu, penkiskart tiek būtų norma :ruko :)
Paveikslėlis

Megabasų dar mažiau, bet biški kaina kandžiojasi 'viarkt
Paveikslėlis

Savagearai,pagal kainą ir darbą, man patinka. Deja, nebeatsiveža draugas į parduotuvę tokio modelio ir dydžio
Paveikslėlis

Pontūnčikai, irgi iš anksčiau, daugiau mažiukų buvau prisikaupęs
Paveikslėlis

Keli dueliai ir yozurikai
Paveikslėlis

Biški iš ya marya
Paveikslėlis

Čia visi kiti, kas po vieną, kas po kelis kelių firmų
Paveikslėlis
 #551814   Rolas
 13 Kov 2014 22:03
Nieko, sau kukliai... Ar galetum iš visos šitos masės išsirinkti kokius 5 geriausius? Prie nuotraukos su dueliais ir yozurikais yra du DUO jerkbaitai.
 #551824   Mykola
 13 Kov 2014 22:24
Ne, nuo tokio kiekio galva dar nesisuka, tiksliai neatsimenu, bet kai paskutinį sykį skaičiavau, tai kažkur tarp 120 -130 tam tarpe. Dar prisiminiau, keturi džerkai yra, du salmo slideriai ir du dorado. Mano įsivaizdavimu, turint kokius 200 -250 tam tarpe, man užtektų, gal :shock:
O visas šitas telpa į vieną tašę, čia visai dar nedaug. Va draugas su kolega biški per daug įsivažiavo, paskaičiavo, kažkur netoli 600 voblerių. O tarp jų ir daug tokių, kurių Lietuvoj nenusipirksi ir turbūt į parduotuvę nieks neužsakys, kaina gerokai šimtinę perkopia. Gerai, kad susiprotėjo laiku, jau apie porą šimtų pardavė, aišku su nuostoliais, trečdaliu pigiau. O kelis ir aš įsigijau iš jo ir už pusę kainos.
Su geriausiais sunkiau, paprasčiausias x rapas dešimtukas kelis sykius yra suveikęs, iš usamių magsquado 115 kopija su mėlyna nugarėle ir violetine apatine dalimi buvo iššovęs. Savagearai buvo vieni iš pirmųjų, pats apatinis irgi nepasišiukšlinęs, patinka jackallų magsquadai ir squad minnow. O pagal darbą ir tai ką pats su jais gali išdarinėt -tai magallonai visi, tiek didesni, tiek mažesni, tiek deepai, tiek sekliai neriantys. Nustebino savo darbu iš draugo nupirktas imakatsu killer bill, švelniai tvičinguojant, tobulas žaidimas mano akim, kaip žuvim dar neaišku :grin:
 #551835   Mykola
 13 Kov 2014 22:45
Per kelis metus, dabar pristabdžiau biški pirkimą, paskutinis nupirktas iš parduotuvės gal praeitą rudenį buvo. Kiti pirkiniai buvo įsigyti žvejybiniai. Paskutiniai, berods septyni vobleriukai iš draugo įsigyti, nauji, kai kurie net nemaudyti, bet kaip nepaimsi, kai už pusę kainos gavosi :roll: :)
 #551946   Vitolis
 14 Kov 2014 18:27
Mykola rašė: Ne, nuo tokio kiekio galva dar nesisuka, tiksliai neatsimenu, bet kai paskutinį sykį skaičiavau, tai kažkur tarp 120 -130 tam tarpe. Dar prisiminiau, keturi džerkai yra, du salmo slideriai ir du dorado. Mano įsivaizdavimu, turint kokius 200 -250 tam tarpe, man užtektų, gal :shock: :
Fuuuuu. Net geriau liko. Jau aš maniau, kad man šarabanai apsisuko nuo tų voblikų. Po kiekvieno sezono prisižadu daugiau nebepirkt, bet kai pamatai tokias grožybes, tai ir suskysti. Bet matau, kad aš, palyginus su tamsta, tai tik pradedantysis. Specialnai pasikviečiau žmoną ir parodžiau, kiek žmogai turi tų cackų ir tai da nepatenkinti. Tai ana tik pasukiojo pirštą :-kvankt ir teištarė "ligoniai" Argi joms paaiškinsi :ruko kai tokie gražuoliai po kojom pinasi :-D
Prikabinti failai
2014-03-14 15.04.21.jpg
 #551954   Daugirdas
 14 Kov 2014 18:40
Neblogas Mykolos rinkinys :) tik man į jį dar OSP Rudros su Asurom labai prašytųsi :)

O dėl tų pirkimų be sustojimo tai ir aš sakiau reiks užsikoduot :-D nes ale žiūrėk tai kažkoks naujas modelis išlindo, tai kokį dar ant Lietuvos negirdėta ebėjuj užmatai, tai kaina labai draugiška pasitaiko... :)
 #551968   Daugirdas
 14 Kov 2014 19:11
Jurginas rašė:Kuo jau taip ypatingi tie rudra ir asura vobleriai, kad visi čia taip svaigsta? Ar Žanelis čia spec reklamą užsakęs? :grin:
Pagaudyk suprasi :) Nesakau kad jie kažkokie stebukladariai bet bent į mano TOP5 tikrai patenka.
 #552034   Mykola
 14 Kov 2014 21:28
paskutinei foto tas melsvas ne yo-zuri tx minow ?
Jei manęs klausi, tai tas melsvas strike pro. Pigus, bet tvičinasi gražiai. Bassday neturiu kolkas, nors parduotuvėj vitrinoj kabo tokie, kažkaip dar nekilo noras jų priglaust, gal ir be reikalo. Dėl O.S.P rudrų ir asurų sutinku su Daugirdo nuomone. Pradžiai užtektų kokių šešių štukų, bet papigiaja niekur negausi :roll: reiks sezono palaukt gal įsigysiu kelis :)
Užeina tokie momentai, kad niekaip nors be vieno naujo voblerio iš parduotuvės neišeidavau. Todėl stengiaus į savaitę daugiau dviejų kartų neužsukt :-D Dabar praėjo tokie priepuoliai, bet vėl gali pasikartot sezonui prasidėjus :twisted: :)
 #552058   Vitolis
 14 Kov 2014 22:14
Mykola rašė: Dabar praėjo tokie priepuoliai, bet vėl gali pasikartot sezonui prasidėjus :twisted: :)
Ant dietos atsisėdai :-D
 #552083   Mykola
 14 Kov 2014 22:47
Ant dietos atsisėdai :-D
Nevisai -valtis, variklis ir kiti pričindalai prie to, o be to užsimaniau geresnio kastinginio kotelio. Va tau ir dieta [Sv{in :)
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 60
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė