Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #601620   kitas
 03 Gru 2014 20:20
bet Kalėdinių akcijų nebebus. Sunku su tais spinigais kai nieko nesupranti....vien koto akcijų kiek, dar viršunėlių kietumas.....gudus miškas....o džigavime su vidutiniais masalais stovinčiame vandenyje kokia koto akcija ir viršunėlės kietumas einamiausia ir kaip tai žimima?
p.s. Šiaip manau tai nebus pagrindinis meškeriojimo budas, todėl labai daug investuot nenorėčiau, bet ritę turiu, valą irgi kaip ir turiu pradžiai, betruksta koto su kuriuo kaip pradedantysis galėčiau normaliai pajusti dugną.
 #601645   Tadunce
 03 Gru 2014 21:24
Tai va čia klausimas - ar nori jausti ranka, ar nori matyti pagal viršūnėlę.

Jei į ranką - reikia skambesnio koto.
Jei pagal viršūnę - renkiesi iš kotų su įklijuotomis viršūnėmis
 #601653   tomasia
 03 Gru 2014 21:49
Jei ne vien džigausi tai rinkis skambesni kotą, tada ir voblerius patampysi ir sukres, akcija fast arba ex. fast bent jau man taip limpa, nemegstu as tu slangavotu kotu.
 #601655   Tadunce
 03 Gru 2014 21:55
Aš irgi nemėgau, kol nepanaudojau tokiose situacijose, kur tikrai jie smagesni, nei F, XF.. IMHO :)
 #601671   Kleckas1978
 03 Gru 2014 23:21
Tadunce rašė:Tai va čia klausimas - ar nori jausti ranka, ar nori matyti pagal viršūnėlę.

Jei į ranką - reikia skambesnio koto.
Jei pagal viršūnę - renkiesi iš kotų su įklijuotomis viršūnėmis
Stovinciame vandenje (kas duodu 99% kad ten zoles ir dumblas ir kitoks s.... ) nuo kranto zvejodamas + toli uzmetes jaus i ranka dugna :gutgut
Nu nu ir koks cia gi kotas toks stebuklingas bus uz 150lt :-D
Nes as ir noriu tokio koto uz 150lt kuris ant dumblo stuksetu i ranka nuo 4 iki 15 gramu :-D
 #601675   kitas
 03 Gru 2014 23:34
Kol kas mintyse yra vien džigavimas bei tiesus masalo pravedimas įvairiuose vandens sluoksniuose.... jutimas ranka ar meškerės viršunėle, tai man labiau priimtinesnis budas būtų jausti ranka, bet manau, kad viršunėlė tiksliau parodytu dugną....dėl koto išmetimo tai pasirinkęs drutesnį ar neprasių jautrumo tarkim vidutiniai ir dažniausiai ko gero naudojami galvakabliai būtų 8gr plius guminuko svoris (neisivaizduoju kiek gali svert 8-10cm guminukai....praktiškai taikyčiau į lydekas, į ešerius tikslinai gal kartą ar du per sezoną.
P.S. kadangi valą naudosiu pintą, gal vertėtu rinktis pusiau parabolinio linkimo kotą , Fast, suprantu, bet ex.fast man pievos, o kaip spiniguose žimimas pusiau patabolikas?
 #601676   kitas
 03 Gru 2014 23:41
Kleckai, būtų malonu jei dar ir patartum, ne tik kritikuotum.....šiaip manau idialu būtų kuo skambesnis kotas su įklijuota viršunėle
P.S. kaina galėtu keistis didėjančia tvarka
 #601679   Kleckas1978
 04 Gru 2014 05:54
Is pigiu apie 150lt kainuojanciu, ka pats esu bandes tai daugmaz tau tiktu Mikado Inazuma Perch 2,4m iki 18gr (yra tiek su korkine ir tiek su eva rankenom).
Sitas kotas sueitu su 6-16 gr galvakabliais + lydekines gumos ~10cm tiktu.
8gr + guma jaustusi i ranka ant kieto dugno - zoles ir kliuvinius irgi jausi normaliai.
nuo 6gr + guma galunele dugna rodo gerai, su maziau teks stebeti vala.
http://www.kiba.lt/index.php?route=prod ... uct_id=956
Koto akcija tau reikalinga Fast arba ex.fast ir jokiu ten paraboliku ir t.t.

Manau atsirastu ir daugiau tu puse velnio kotu tik reikia pasivaikscioti po parduotuves ir paieskoti.
 #601680   tomasia
 04 Gru 2014 06:27
Tik nuo kranto su 2,40 ilgio kotu nebus didelio malonumo džigauti
 #601686   kitas
 04 Gru 2014 07:58
skaičiau, kad vieni kotai yra geresni metikai, kiti darbininkai, kaži ar pagal koto frakciją fast ar ex.fast būtų galimą pasakyt, kuris metikas, o kuris darbininkas....mano atveju labai tolimu metimų nereiktu, tarkim 40 - 50 m. Nežinau ar su spinu guminuką su 8gr galvakabliu eina tiek nušveit, bet pludę tiek užmetu.
Labai didelis kotų pasirinkimas tarp 2,7m ir nerandu 3m. Ir dar būtų idomu žinoti ar džiginio koto viršunėlė dirba metimo metu ar yra tik signalizatorius, kaip fideryje?.....kuri viršunėlė geriau stiklinė ar anglinė, bei kuom pasireiškia jų charakteristikos?
 #601689   Kleckas1978
 04 Gru 2014 08:29
tomasia rašė:Tik nuo kranto su 2,40 ilgio kotu nebus didelio malonumo džigauti
as dzigauju 2.4 nuo kranto ir vargo nematau - kaikur truksta biski ilgio, o kaikur jo net per daug nes medziai, krumai, sakos ir t.t. o su trumpesniu kotu lengviau-smagiau, nors kaikur tikrai norisi 2.7-3m koto bet nesinesiosi gi krantu keliu kotu.

Beje uz 150lt 2.7-3m ilgio gali nusipirkti tik sudpagali ir tiek.... nera tokio ilgio padoriu kotu uz 150lt.

kad kotas 2.4m ir blogai meta - tai ne faktas, nes yra tikrai blogiau metanciu 2.7-3m kotu nei sita Inazuma.

8gr + guma man labiau panasu butu i 30-40m, o ne 40-50m~nes daug priklauso ir nuo valo storio ir nuo guminuko dydzio (pasipriesinimo skrendant ir t.t.) ir nuo pacio metiko
 #601713   edmundaxx
 04 Gru 2014 10:19
Inazuma lievas metikas ir ner cia ka isradinet.
 #601718   kitas
 04 Gru 2014 10:39
esu bandęs mėtit su 1,8 kažkokiuo lievu salminiu telespinu, tai tas bandymas man trejetai metų atbaidė paimti spinigą į rankas...
Kleckai, nebutina užsiciklinti ties 150 litų riba, žiuriu daiwinių kotelių galim būtų pasirinkt 350 litų riboje....žodžiu nesitikiu pirmu pirkimu nusipirkti tinkamą man kotą, bet norisi nusipirkti tokį kuris bent leistu perprasti su kuo yra valgomas tas džigavimo menas bei suprasti ko norėti iš koto....
Mano atveju gal geriau būtų kotas darbininkas, t.y. tas su kuriuo lengviau pajusti dugną, bei masalo darbą, nei toliau užmestį..... Turiu dvi pakuotes nenaudojamo pinto valo tai ultracast fluoro-braid 0,15mm ir salmo elite braid 0,17mm, bei 3000 rituke ryobi appalause manau pradžioje tokio storio valo tikrai pakaks. Tamsus miškas tik koto išsirinkime, kol kas jei ant spino randu užrašą jig ar jiger tai man jau ir geras kotas, bet gi ir jūs, ir aš suprantu, kad taip nėra.
Džigavimas kaip žvejybos budas mane labiau ne lydekomis ar ešeriais domina, noriu ištobulinti dugno skaitimą svareliu baltos žuvies meškeriojimui.
 #601721   SauliusM
 04 Gru 2014 10:47
kitas rašė:...žiuriu daiwinių kotelių galim būtų pasirinkt 350 litų riboje......
jei jau i sita kaina ilipi, tai gali pasiziuret daiwa r'nessa jiggerspin:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=3952
ta kur 2,4m ilgio ir su uzmetimu 2-14 gr.
dabar kaip tik akcijos ir atrakcijos visokios Romadoj, o sitas kotas labai smagus, pats su tokiu kazkiek gaudau.
arba kitas variantas tai sulaukt Trituruso akciju kalediniu ir paimt pvz st.croix eyecon ECS76MLXF2
http://www.stcroixrods.com/products/freshwater/eyecon/
irgi nebrangus bet labai smagus kotelis.
plius abu kotai rimtu gamintoju, tai jei neprilips, tai nesunkiai parduosi skelbima idejes ir neturesi nuostoliu, ypac jei nupirksi su nuolaida.
 #601723   kitas
 04 Gru 2014 11:02
Na legendų tikrai pirmu kartu nesinori pirkt, nes paskum nesuprasiu už ką pinigai sumokėti, kiek pastebėjau Daiwuose viršunėlės praktiškai anglinės, kai kiti gamintojai klijuoja ir stiklines. Klausiau, bet dar nesulaukiau atsakimo, kuom skiriasi anglinė ir stiklinė viršunėlė, kiek suprantu stiklinė liaunesnė, tik nežinau ar tai padeda geriau pajusti dugną ar tik užmetimas malonesnis.
P.S. Romadoje pirkt man parankiau
 #601724   SauliusM
 04 Gru 2014 11:06
stikline visu pirma pigesne ir atsparesne visokiem pazeidimam, bet sunkesneir mazesnioJungo modulio.
o visa kita, kas liecia kitas vartotojiskas savybes, tai labiau priklauso nuo konkretaus gamintojo minciu idetu i konkretu modeli.
ir eyecon tai toli grazu ne legenda. tai ekonomine st.croix serija is zemiausio modulio (bet nebutinai blogiausios) anglies gaminta net ne JAV, o Meksikoj uz labai tautiska kaina
 #601727   kitas
 04 Gru 2014 11:24
kažko stringa romados puslapis, kokiu vardu tas daiwos kotelis, dvirankis ar vienrankis, be to ar nebus per daug perkrautas tarkim su 10gr galvakalbliu plius 10 cm guma, t.y. ar didelė jo galios atsarga?
 #601729   SauliusM
 04 Gru 2014 11:39
10 cm guma jau pati is saves gali 15gr svert... tai tau tada visai kitokio koto reikia 10+15 gr svorio masalam.
ir tas visas vklejonkes gal isvis tada pamirsk geriau.
 #602260   Tukas
 08 Gru 2014 20:04
Sveiki, ziema, plius dar vienos parduotuves pardavejas, priverte susimastyti, apie spiningo balansa. Is jo pasakymo, supratau, kad spiningas turi laikytis ant dievu pirstu, laikant ties rites kojele.

Pasiziurejau i savo spiningus, nu nei vienas taip nesubalansuotas, nors abu spiningai yra pakankamai lengvi ir ant ju sudetos pakankamai sunkios Ryobi rites :? toks vaizdas, kad reikia dar sunkesniu riciu :shock: O as jau priplanaves pasilengvinti... Tai ar as blogai supratau apie spiningo balansa, ar kaip? Pridedu savo spiningu foto. (virs foto komplekto info)
Prikabinti failai
20141207_224041.jpg
Graphiteleader Corto Ex 213cm + Ryobi Ecusima 1000
20141208_193519.jpg
Pontoon21 GAD gancho 198cm + Ryobi Ecusima 3000
 #602291   t-vilkas
 08 Gru 2014 21:37
ant gad gancho 198 cm uzdet 3000 ryobi :shock: nu per ziauru biski...
 #602321   MINDULE
 09 Gru 2014 03:21
Tukas rašė:Sveiki, ziema, plius dar vienos parduotuves pardavejas, priverte susimastyti, apie spiningo balansa. Is jo pasakymo, supratau, kad spiningas turi laikytis ant dievu pirstu, laikant ties rites kojele.

Pasiziurejau i savo spiningus, nu nei vienas taip nesubalansuotas, nors abu spiningai yra pakankamai lengvi ir ant ju sudetos pakankamai sunkios Ryobi rites :? toks vaizdas, kad reikia dar sunkesniu riciu :shock: O as jau priplanaves pasilengvinti... Tai ar as blogai supratau apie spiningo balansa, ar kaip? Pridedu savo spiningu foto. (virs foto komplekto info)
Lengvinkis nesusimastydamas... Kazkaip visi jus ta balansa labai sureiksminate...
Man asmeniskai atrodo, kad rankos nuovargi labiau lemia bendras koto ir rites svoris.

Del idomumo:

WildRiver 8.6 Medium F2 su Shimano Stradic 4000FI:
Paveikslėlis

Avidas AVS9MF2 su Shimano Stradic Ci4 3000F:
Paveikslėlis

Pirmoje foto mano senasis lasisinis komplektas, vis dar vezuosi i zukle kaip atsargini, tik panasu kad greitu metu to nebedarysiu, nes siemet suluzus Avidui bandziau juo gaudyti, tai buvio klaida, ranka paskaudo labai greitai, plius paciam buvo keista, pats stebejausi kaip anksciau as juo gaudziau, nes ir jautrumas ir svoris ir dar kazkas man jau nebepatiko...
 #602322   Tukas
 09 Gru 2014 07:26
t-vilkas, tas gancho 7-25gr., su juo metau voblerius 9-13cm, manau dydis visai tinkamas.

MINDULE, as taip pat galvojau, kad bendras svoris jeigu mazesnis, tai ir maziau riesa vargina. Bet tas pardavejas padare eksperimenta su manim :grin: Dave 2 kotus, ir liepe paimti uz tos vietos kur rite stovi. Vienas buvo twichinginis, storas spiningas, o kitas light klases, plonesnis zymiai ir lengvesnis, atrodo turetu but. Na ir ka, pas ta stora twichingini, balansas idealus ir jis rankoje atrodo zymiai lengvesnis, negu tas liaunasis. Uzdejus kotus ant svarstikliu, rodo atvirksciai. Tada as ir patikejau apie balansa. Plius namuose pabandziau paimti savo kotus auksciau rites, na ten, kur gaunasi balansas, tai zymiai lengviau valdosi kotas ;-)
 #602323   Kleckas1978
 09 Gru 2014 07:33
Idialus balansas skaitosi kai svorio centras yra ties rites bugnelio priekine briauna, o ne ties kojele.
Ir su tavo ritem viskas kaip ir OK.
Nori lengvintis - nusivezk kota ir uzsidek ta lengvesne rite ir pasiziurek ar vertas tas pinigu investavimas vien del lengvinimosi, nes nemazai kam is vis nera ten didelio skirtumo ar rite 200gr ar 260gr svere.
 #602326   Rapolas
 09 Gru 2014 08:15
Kleckas1978 rašė:Idialus balansas skaitosi kai svorio centras yra ties rites bugnelio priekine briauna, o ne ties kojele
Pritariu :gutgut
p.s.: tik ne "idialus", o idealus :-D
 #602328   kitas
 09 Gru 2014 08:20
Mindulės atveju nulengvinus rites, metimo atstumas sutrumpės, o ir metimui reikės panaudot daugiau jėgos, naudojant tą patį kotą, tą patį masalą. (asmeninė patirtis).
 #602343   SauliusM
 09 Gru 2014 09:40
MINDULE rašė:Man asmeniskai atrodo, kad rankos nuovargi labiau lemia bendras koto ir rites svoris....
tikrai ne. nes jei balansas blogas, tai meskere virsta i prieki ir tau tada lauzia riesa. o didesnis svoris tai tik duoda didesne tolygia apkrova, bet sanario tau nelauzia ir isnarint nebando.
 #602372   alkanas
 09 Gru 2014 13:44
taip, bendras svoris ne taip vargina kaip isbalansuotas irankis.
turiu toki isbalansuota komplekta, tai reikalus sprendziu perdedamas rites kojele tarp kitu pirstu , taip ranka buna auksciau nei iprasta ant rankenos, bet nors balansas zvejot netrukdo
 #602375   MINDULE
 09 Gru 2014 14:01
Tukas rašė:MINDULE, as taip pat galvojau, kad bendras svoris jeigu mazesnis, tai ir maziau riesa vargina. Bet tas pardavejas padare eksperimenta su manim :grin: Dave 2 kotus, ir liepe paimti uz tos vietos kur rite stovi. Vienas buvo twichinginis, storas spiningas, o kitas light klases, plonesnis zymiai ir lengvesnis, atrodo turetu but. Na ir ka, pas ta stora twichingini, balansas idealus ir jis rankoje atrodo zymiai lengvesnis, negu tas liaunasis. Uzdejus kotus ant svarstikliu, rodo atvirksciai. Tada as ir patikejau apie balansa. Plius namuose pabandziau paimti savo kotus auksciau rites, na ten, kur gaunasi balansas, tai zymiai lengviau valdosi kotas ;-)
Tame ir beda, kad lyginti yra skirtyngi kotai, teisingai Kleksas sako, kad reikia lyginti ta pati koka su skirtyngom ritem, visai kitas jausmas, kazkada lyginau avida su savaju Stradic Ci4 3000F ir su Stradic 3000FI, tai bendras svorio skirtumas tikrai jauchiasi, ypac atzvejojus visa diena...
SauliusM rašė: tikrai ne. nes jei balansas blogas, tai meskere virsta i prieki ir tau tada lauzia riesa. o didesnis svoris tai tik duoda didesne tolygia apkrova, bet sanario tau nelauzia ir isnarint nebando.
Jei twichinant vien tik is rieso, tai gali buti, bet visa diena atmojavus dirba ne vien riesas ;-) Plius yra ir ipratimo, zvejybos tipo ir kiti niuansai.
 #602447   Tukas
 09 Gru 2014 21:18
Tai jeigu balansas turi buti ties rites bugnelio priekine briauna, tai pas mane galima sakyti taip ir yra. Del lengvesniojo spiningo, per daug nesuku galvos, bet va twichinant su GAD'u tai jau po pusdienio ranka skauda :roll:
 #602738   viktas
 11 Gru 2014 16:38
Kolegos pagelbekit jieskausi spiningo light dzigo, iki 2.30m iki 15g tobularas, biudzetas 500..800lt. Busiu dekingas uz varijantus...
  • 1
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė