Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #595756   Symphonia
 29 Spa 2014 03:05
Sveiki ketinu parsisiusti sapalams palms pinwheel spininga, su visai muitais ir pvm mokesciais gausis apie 800 lt, ar vertas kotas tiek pinigu ?
 #595767   emsas
 29 Spa 2014 08:35
Symphonia rašė:Sveiki ketinu parsisiusti sapalams palms pinwheel spininga, su visai muitais ir pvm mokesciais gausis apie 800 lt, ar vertas kotas tiek pinigu ?
pamėgink per tarpininkus siųst, muitų ir pvm nereiktų mokėt, išeitų pigiau
 #595782   Saugirdas
 29 Spa 2014 09:47
Symphonia rašė:Sveiki ketinu parsisiusti sapalams palms pinwheel spininga, su visai muitais ir pvm mokesciais gausis apie 800 lt, ar vertas kotas tiek pinigu ?
Kuris modekis domina?
As kraciau keliata, manau, kad sapalam tiktu PAGS81 :ks>
 #595790   Symphonia
 29 Spa 2014 13:13
emsas rašė:
pamėgink per tarpininkus siųst, muitų ir pvm nereiktų mokėt, išeitų pigiau
emsai as kiek domejausi tai tarpininkas tik padeda apsipirkti kokioje nors japonu parduotuveje kurioje i lietuva nesiuncia, bet muito o tuo labiau pvm mokescio isvengti nepavyks, ar klystu?
 #595792   Symphonia
 29 Spa 2014 13:17
Saugirdas rašė:
Kuris modekis domina?
As kraciau keliata, manau, kad sapalam tiktu PAGS81 :ks>
Na ir kokia nuomonė susidarė pakracius, nes sake jog smagus gan koteliai, beje naujesni ar senesni modeli kratei? AS ketinu imti PMGS-86 bet jis deficitinis labai daug kur sold out arba isvis nera, Nemunui norisi siek tiek ilgesnio o ir uzmetimas iki 10g burbuliukams kaip baby grifon ar red ragams pats tas bus sroveje
 #595838   Arvidys
 29 Spa 2014 19:53
Na nors ir daug pigesnsis, bet gal ir neverta išleist 800lt spiningui šapalams, čia jau ne man sprest. Žodžiu siūlyčiau kažką pasižiūrėt iš SPRO Micro shooter serijos.
 #595857   Symphonia
 29 Spa 2014 20:57
Arvidys rašė:Na nors ir daug pigesnsis, bet gal ir neverta išleist 800lt spiningui šapalams, čia jau ne man sprest. Žodžiu siūlyčiau kažką pasižiūrėt iš SPRO Micro shooter serijos.
Na vien i sapalus nesitaikau , bet noretusi malonaus irankio , Pagrinde kad laikytu grandijozinius burbuliukus chubikus , red ragus ir grifonus ir kuolas nebutu kazko iki 10 g ''plot
 #595877   Symphonia
 29 Spa 2014 23:13
Dar radau, kad is str croixu avid serijos AVS80MLM2 labai smagus sapalu zuklei , ilgio man kaip ir pakanka , taciau idomu kaip jis tvarkosi su red ragais, jackal chubikais ir grifonais , ar sroveje nesuriecia jo i baranka , gal kas turintys toki koteli gali pakomentuoti? zvejosiu Nemune
 #595878   Evaldas Z
 29 Spa 2014 23:40
Va cia ir islenda koto tinkamumas tam tikrai zuklei (ir zmogui) pagal kiekvieno poreikius. Man pvz. zuklei nedideliais masalais sapalu ar tu paciu eseriu, tinkamiausias ir smagiausias atrodo liaunas, smaikstus, greitas, lengvas kotelis, preciziskai surinktas. Kazkada tokio ieskojau ir avidai man tam netiko. Tiesa, turiu avida avs76mlxf2, esu visiskai patenkintas (su kuriuos zmones ir eserius sekmingai gaudo), bet man tai puikiai lydekom tinkantis irankis, o ne mazais vobleriukais zaist. Taip, sutinku, AVS80MLM2 nera retas tarp sapalautoju, bet.
Zinau ta uzsidegima, kai norisi to geriausio koto ir kuo greiciau ir nesvarbu, kad sezonas jau baiges... Tiesiog reiktu juos bent paciupinet, nes tas pats avid'as nuo pinwheel'o gerokai skiriasi.
 #595879   Symphonia
 29 Spa 2014 23:47
Evaldas Z rašė:Va cia ir islenda koto tinkamumas tam tikrai zuklei (ir zmogui) pagal kiekvieno poreikius. Man pvz. zuklei nedideliais masalais sapalu ar tu paciu eseriu, tinkamiausias ir smagiausias atrodo liaunas, smaikstus, greitas, lengvas kotelis, preciziskai surinktas. Kazkada tokio ieskojau ir avidai man tam netiko. Tiesa, turiu avida avs76mlxf2, esu visiskai patenkintas (su kuriuos zmones ir eserius sekmingai gaudo), bet man tai puikiai lydekom tinkantis irankis, o ne mazais vobleriukais zaist. Taip, sutinku, AVS80MLM2 nera retas tarp sapalautoju, bet.
Zinau ta uzsidegima, kai norisi to geriausio koto ir kuo greiciau ir nesvarbu, kad sezonas jau baiges... Tiesiog reiktu juos bent paciupinet, nes tas pats avid'as nuo pinwheel'o gerokai skiriasi.
Tikrai taip , skiriasi labiausiai gal koto akcija , turiu ula kuris yra modereitas tai zinau ka reiskia kai koteli masalas sroveje riecia, turiu upetakini fasta tai nors ir liaunas siek tiek kietokas atrodo.. aukso viduriuko reiketu :-D apie pinwheela tikrai neblogi atsiliepimai taciau mano norimas modelis sold out daugumoje japonu parduotuviu arba isvis nera, nebent senasis modelis , tuo labiau, kad sezonas i pabaiga niekur neskubesiu ir palauksiu , o croixas kaip ir tiktu , tik sakau idomu ar jo burbuliukai neriecia i baranka sroveje
 #595882   Evaldas Z
 29 Spa 2014 23:56
As tai apie koto isvaizda (blanko storis, svoris, ziedeliu dydis (svoris), surinkimas,rankena,...) ir pojuti laikant rankose kalbejau labiau. Du kotai, nors ir puikiai atliekantys ta pacia funkcija, gali buti ganetinai skirtingi.
 #595883   Daugirdas
 30 Spa 2014 00:01
Pritariu Evaldui. Kartais (bent man) būna ir taip, kad regis ir nėra prie ko prikibt - surinkimas geras, parametrai - "teisingi", dizainas irgi mielas akiai, BET nelimpa ir tiek... Ne vieną kotą pakeičiau kol galiausiai radau "tą" kuris tinka ir patinka :)
 #595884   Symphonia
 30 Spa 2014 00:02
Evaldas Z rašė:As tai apie koto isvaizda (blanko storis, svoris, ziedeliu dydis (svoris), surinkimas,rankena,...) ir pojuti laikant rankose kalbejau labiau. Du kotai, nors ir puikiai atliekantys ta pacia funkcija, gali buti ganetinai skirtingi.
Pries perkant butinai teks abu pamosuoti :) croixo blankas kiek suprantu daug liaunesnis?
 #596425   alkanas
 02 Lap 2014 09:21
henyte rašė:
PIKE rašė:kotas dzigui is valties gaudyt,gyliai iki 8 m,koks kotas tiktu?patarkyt koki varianta iki 300lt.
o jei vis delto dar ir apie srove galvotum, tai puikus pasirinkimas Mikado Inazuma Flash Zander 240 ilgio ir kaina jo kaip tik dabar gera :
http://www.kiba.lt/index.php?route=prod ... duct_id=88
mikado inazuma bandziau tik nezinau kurio ilgio, cia vienas forumietis mano biciuliui pardave, tai apie ta inazuma , mano galva tai paprastas spiningas nuo kokiu 20 gr galvom, buvau ir juron su juo isejes pasiskolines 40 - 60 gr dziginau nu tai va tokia plugo rankena, tokius 20 gr ir daugiau svorius jau ir pigesni spiningai gaudo taip pat, jokiu ipatybiu uz ka ten ta inazuma girt ir moket tokius pinigelius nepastebejau
 #596429   henyte
 02 Lap 2014 09:53
alkanas rašė:mikado inazuma bandziau tik nezinau kurio ilgio, cia vienas forumietis mano biciuliui pardave, tai apie ta inazuma , mano galva tai paprastas spiningas nuo kokiu 20 gr galvom, buvau ir juron su juo isejes pasiskolines 40 - 60 gr dziginau nu tai va tokia plugo rankena, tokius 20 gr ir daugiau svorius jau ir pigesni spiningai gaudo taip pat, jokiu ipatybiu uz ka ten ta inazuma girt ir moket tokius pinigelius nepastebejau
Tai jau girdejau ta... Tai pasiimk koki ul kota ir zvejok su juo viskuom kas virs 10gr? 40-60 gr su juo zvejot gali tik svelniai tariant keistas spiningautojas, vienadaliu dar gali bandyti bandyti tokius fokusus daryti akis isputes. Pvz 240 ilgio kotas turi visas kai kuriu dvigubai brangesniu savybes, plius nepalyginama jautruma savo naudai. Jei kazkas panasaus dar yra uz "tokius pinigelius", drasiai rasyk, nuvaziuosiu pasilyginsiu tuos kotus ir tikrai pasiimsiu geresni, bei kitiems parekomenduosiu.
 #596431   alkanas
 02 Lap 2014 10:09
ar ir pas tave bedos su teksto suvokimu ?
rasiau gi kad nezinau kurio ilgio inazuma bandziau, eva rankena, kuolas, teisingiau bukas rastas arba plugo rankena ir jautrumas jei kalbam apie balvankes nuo 20 gr ir auksciau, jau pas bet koki spininga koks nors atsiras
 #596432   henyte
 02 Lap 2014 10:29
Su suvokimu pas tave matyt bedos ir nemazos... Turbut pries pora metu jau buvau parases, kad pas inazuma flash zanderi jokiu bedu su 10gr, jau nekalbant apie 20g, zvejoju iki siol, pabandau vis ka nors kito, bet nerandu prasmes pereidinet ant kazko kito. Ir tikrai su juo zvejoju ne juroj ir ne didesniais nei 30gr (30 jam jau nemenka perkrova). Tai gal tu isvis su plugo rankena ir zvejojai, kad tik su 20gr susivokt eina ka ten veikei. A, atleisk tik su 60 gr...
 #596434   Kleckas1978
 02 Lap 2014 11:01
alkanas rašė:ar ir pas tave bedos su teksto suvokimu ?
rasiau gi kad nezinau kurio ilgio inazuma bandziau, eva rankena, kuolas, teisingiau bukas rastas arba plugo rankena ir jautrumas jei kalbam apie balvankes nuo 20 gr ir auksciau, jau pas bet koki spininga koks nors atsiras
Lai buna Plugo rankena, bukas rastas ir jautrumas gaidiskas pagal tave, nu bet 40-60gr su Inazuma :-D :-D :-D :-D :-D dar negirdejau tokio bajerio :-D :-D :-D
Matyt geras kotas menkem :gutgut ir patvarus kad nesulauzet jo, nes naudojot labai jau ryskiai ne pagal paskirti :-D :-D :-D

Beje is kitos puses paziurejus manes jau nebestebina tokie pareiskimai, nes yra ir su avidais 76MLXF zvejojanciu 30gr+ guma svoriais ir LES76MF2 kas meto po 50-60gr + guma, kazkas su kalmariniais kotais viska iseiles gaudo, kazkas su tvicina su mikrikinem vklejonkem ir t.t. :-D :-D :-D

Tik po to forumas mirga apie tai kad metant 10gr kotas NETIKETAI SULUZO ir t.t. :-D :-D :-D
 #596437   alkanas
 02 Lap 2014 11:35
Jus kartais ne tevas su sunum ?
Negi man dabar rupetu rasyt vejus apie mano bandyta inazuma, tik beda kad nezinau kokia ji ten tiksliai, bet ta tai ten grebliakotis eilinis 100 lt vertes
 #596440   Kleckas1978
 02 Lap 2014 11:50
Na is tavo pasisakymu tai man labai panasu kad rankose turejai 198cm 1 dalies Inazuma, bet 60gr tai labai stipriai perdeta, 40gr taip sutinku.

Beje 198cm Inazuma tikrai labiau tinkama didelius voblerius 10cm+ tampyti , o ne dzigu zvejoti, stai visai kita kalba apie 215 ir 240 kotus.

Beje niekam niekad nerekomendavau 198 ir 270 Inazumu ;-)

Ta 198cm Mikado Inazuma pagal galinguma kazkas panasaus kaip Avidas66MH - toks pat l.galingas kotas...
 #596442   alkanas
 02 Lap 2014 11:56
2dale, 40 gr drasiai, 60 gr normaliai, ir dar rankena perilga nervino
tiesa, metikas prastokas, gerai kai svoriai dideli tai skrend net ir su sluota metant
 #596452   alkanas
 02 Lap 2014 13:03
biciulis irgi tiksliai nepamena tos inazumos, bet kazkas tokio mikado inazuma flash zander, ilgis 210-230 ribose, 2 dale, eva rankena, uzmetimo tikslaus nepamena isskyrus svori 30 gr, taigi tai tikrai ne ta 240 ilgio.
kai dabar jam su inazuma liepiau eit su 10 gr padzigint, jis man liepe eit kitur :D ir be 20 gr sio koto net i rankas neims, nes nei meta normoj nei dugno yra
 #596486   Kleckas1978
 02 Lap 2014 18:16
Su Tavim Alkanas seniai viskas aisku :-D :-D :-D

Turbut statybose dirbat su kuvaldom, kad nieko nejauciat su savo rankom :-D :-D :-D

Turiu pats asmeniskai ir 215 ir 240 ir su 8gr abiem atvejais galiu zvejoti uzsimerkes be jokiu problemu 10gr 100% visur ir visada jauciasi.

Nors ka ten tau aiskinti jei vistiek nei pameni nei zinai, bet svarbu paknist smegenis :-D
 #596492   Daugirdas
 02 Lap 2014 18:24
alkanas rašė:biciulis irgi tiksliai nepamena tos inazumos, bet kazkas tokio mikado inazuma flash zander, ilgis 210-230 ribose, 2 dale, eva rankena, uzmetimo tikslaus nepamena isskyrus svori 30 gr, taigi tai tikrai ne ta 240 ilgio.
kai dabar jam su inazuma liepiau eit su 10 gr padzigint, jis man liepe eit kitur :D ir be 20 gr sio koto net i rankas neims, nes nei meta normoj nei dugno yra
Jei biciulis pirko is manes, tai 2,10m ilgio iki 30g uzmetimo flash zander Inazuma :) Pardaviau, nes:
Per ilga rankena
Sunkesniems svoriams (nuo 15g ir i virsu) isigijau viendali kastingini EC68MXF, tad Inzamuma tapo visiskai nereikalinga. Beje ja lygint su legenda net mintis nesautu :)
Prastokos uzmetimo savybes
Siauros paskirties kotas tinkamas praktiskai tik dzigui sunkiom galvom kas nera mano megstamiausias spiningavimo budas.
 #596493   edmundaxx
 02 Lap 2014 18:27
Kleckas1978 rašė:Na is tavo pasisakymu tai man labai panasu kad rankose turejai 198cm 1 dalies Inazuma, bet 60gr tai labai stipriai perdeta, 40gr taip sutinku.
Turiu iš aš šitą. Ir pritariu tau. 40gr norma dar, kaip su 60, tai nelabai isivaizduoju. ;-)
Ir pritarsiu, kas čia rašė, kad siauros paskirties kotas. O su 10gr tai kaip ir su 60gr, nelabai isivaizduoju. :-D
 #596505   alkanas
 02 Lap 2014 18:59
Slabakai jus tada del 60 gr :-D
Ps Daugirdai, prisiminiau, is taves pirko.
Del metimo tai net 10 gr isvis nemeta kaip ir visai nejaucia kad ir plonu valu
 #596511   henyte
 02 Lap 2014 19:10
Daugirdas rašė:Sunkesniems svoriams (nuo 15g ir i virsu) isigijau viendali kastingini EC68MXF, tad Inzamuma tapo visiskai nereikalinga. Beje ja lygint su legenda net mintis nesautu :)
Prastokos uzmetimo savybes
Siauros paskirties kotas tinkamas praktiskai tik dzigui sunkiom galvom kas nera mano megstamiausias spiningavimo budas.
Trumpesniuju ir su eva rankena kotams, gamintojas kazkodel sudejo vos ne dvigubai mazesnio diametro ziedelius, del to ir del trumpesnio/grieztesnio blanko siek tiek nukentejo gerosios tu kotu savybes, tik nesutikciau, kad jis tik dzigui tinkamas. Su atitinkamais, stambesniais vobleriais jis susitvarko ant viso 10. Flash zanderiai su kamstine rankena, ir ypac 240 ilgio modelis, turi didesnius ziedelius ir lankstesni blanka, del to masala sauna "uz horizonto" ir jau nuo 10gr (iki kokiu 25) masalais zvejot vienas malonumas.
 #596515   Kleckas1978
 02 Lap 2014 19:30
alkanas rašė:Slabakai jus tada del 60 gr :-D
Ps Daugirdai, prisiminiau, is taves pirko.
Del metimo tai net 10 gr isvis nemeta kaip ir visai nejaucia kad ir plonu valu
Tau pas gydytoju reiktu kreiptis - atrofuojasi pas tave jau galunes - nieko nebejauti, uzmest nebevalioji :lol:
Blogai meta :-D :-D :-D paimk tokio pat galingumo ir ilgio legenda (legendos labai prasti metikai) ir paziuresim kuris kotas toliau meta, ne nu beje koks gi tau skirtumas nes viskas kas po Kryziaus zenklu tau yra stebuklas - ir patys kotai meta ir patis skamba ir patys zuvi traukia :-D :-D :-D

Beje pasiimk dar koki dzerkoti 1.5metro ir badyk uzmesti 10gr masala uz horizonto '''bum
 #596520   edmundaxx
 02 Lap 2014 19:38
Kleckas1978 rašė:(legendos labai prasti metikai)

O tau niekas nesiatrofuoja? :-D
  • 1
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė