Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #526855   SauliusM
 29 Lap 2013 22:13
bobis rašė:nesu žvejojęs su multiku, nemoku... Ir kažin ar bebus toks noras išmokt, ko tai nekyla ranka...
1-2 bendros zvejybos su kazkuo, kas moka gaudyt, supranta ir turi padorius irankius ir inkaras tau nugaroj butu garantuotas.
 #526863   edmundaxx
 29 Lap 2013 22:28
SauliusM rašė:
bobis rašė:nesu žvejojęs su multiku, nemoku... Ir kažin ar bebus toks noras išmokt, ko tai nekyla ranka...
1-2 bendros zvejybos su kazkuo, kas moka gaudyt, supranta ir turi padorius irankius ir inkaras tau nugaroj butu garantuotas.
+1 TIKRAI!
 #532365   vava
 24 Gru 2013 14:54
Arturijus rašė:Gal kas gali pasakyti kur Maximoje ieskoti kevlar siulo?
paprasciau butu parduotuves darbuotoju pasklaust...
 #533054   vava
 29 Gru 2013 21:19
logika zudanti.....
 #533334   Vitolis
 31 Gru 2013 11:56
Arturijus rašė:Jei jie man atsakytu, as cia neklausciau...
Maximinis visiskas niekalas. Gali net neziuret. O randasi prie zukles prekiu. negi bus prie silkes :-D
 #534245   Arturijus
 05 Sau 2014 09:15
Pardavejai maximoje keiciasi kas menesi, jie kas kur guli nezino, o kevlaro siula galima nauduoti daug kur ir ne tik zvejyboje, gali guleti ir prie buities, auto, remonto ar dar kokiu prekiu... Zodziu.
 #534681   Arturijus
 06 Sau 2014 21:12
Dar vienas klausimas, nepulkite... kur gaunate "pliovkes" kabeli? Nes kol vaikas serga zvejoti negaliu lieka tik namu darbai... Ir kur perkat pigiau stygas?
 #534701   Pfk
 06 Sau 2014 21:47
perkam AFW - American Fishing Wire ir galvos nesukam. aišku jeigu reikia tučtuojau, gali ir suktis galva, nes Lietuvoj to daikto pirkti nėra.
būna forumų skelbimuose, galima pačiam iš ebay bandyt organizuotis. kaina normali(mano nuomone), o jeigu imant tą didelę pakuotę, kuri ten jau pagal svorį matuojama - tai išviso liuks.
 #534702   vava
 06 Sau 2014 21:48
stygos muzikos prekiu parduotuvese tokiom kainom, kokios ten yra :)
 #534703   edmundaxx
 06 Sau 2014 21:48
Yra ir pas mus tos vielos. Trituruse mačiau, tik aišku, kaina ne kaip ebey.
 #536298   edmundaxx
 12 Sau 2014 15:02
Sukant iš paprastos AFT skrutkes yra tikimybė per stipriai susukt? Na, taip susukt, jog sumažėtų vielos tvirtumas.
Galą, kuris bus rišamas prie pavadėlio norėčiau tankesniu sukimu susukt.
O galui prie voblerio pakanka kokių 8-10 apsukimų per 2cm?

Pabandymui 1 susukau, tai ištempiau iki 16kg ir tik tada pradėjo slyst. Viela 44lb.
 #543076   Arvidys
 04 Vas 2014 23:51
O AFW tikrai niekur nėra Lietuvoje pirkti? :shock:
 #543106   arabas
 05 Vas 2014 09:50
Arvidys rašė:O AFW tikrai niekur nėra Lietuvoje pirkti? :shock:
Jei labai reikia, galiu parduoti humaniškomis sąlygomis. Kažkur namie voliojasi. Prieš metus ar du nusipirkau, bet taip ir nepanaudojau. Man styga geriau.
Telegrafuokite, kai būsite mūsų kraštuose, t.y. Vilniuje.
 #543107   Rapolas
 05 Vas 2014 10:14
arabas rašė: Man styga geriau
Kuom? kad kietesnė ir patogiau užsukti/atsukti kabinant voblerį? Ar dėl kitų priežasčių :ks>
 #543116   arabas
 05 Vas 2014 10:52
Rapolas rašė:Kuom? kad kietesnė ir patogiau užsukti/atsukti kabinant voblerį? Ar dėl kitų priežasčių :ks>
Na.... taip.
O kitos priežastys - subjektyvios. Vieniems patinka plonos bobos, kitiems - storos... O man labiau patinka styga.
Ir dar.
Spėju, kad po gero kibimo, AFW vielą lengviau ištiesinti. Tuo tarpu stygą, ypač labai ploną, ultralaitinę, tenka keisti. Net ir nedidelis upėtakis sugeba padaryti iš stygos kūšį, kurią ištiesinti jokių šansų.

Kaip pavyzdys.
Styga ir 5kg lydekiokas.
Diametro tiksliai nepamenu (0,38 arba 0,41).
Pavadėlis buvo sėkmingai patiesintas ir naudojamas toliau:
Prikabinti failai
DSCF2005.JPG
DSCF2002.JPG
 #543117   DainiusM
 05 Vas 2014 10:54
uf... vizualizacija turejo buti superine...
 #543121   arabas
 05 Vas 2014 11:10
[
DainiusM rašė:uf... vizualizacija turejo buti superine...
O vat ir figuški... Kuo didesnė lydeka, tuo ramiau ji paima paviršinį masalą. Tiesiog prasiveria vanduo, ir poperis kažkur dingsta :e:e
O štai mažesnės (iki 2-3 kg), tai surengia tikrą spektaklį,- ir banga atakos metu, ir purslai iki lubų... Vienu žodžiu :gutgut
 #543127   Rapolas
 05 Vas 2014 11:22
arabas rašė: O kitos priežastys - subjektyvios. Vieniems patinka plonos bobos, kitiems - storos... O man labiau patinka styga ...
Nu tamsta tai čia kaip Petriukas, kuriam mokytoja liepė eit prie lentos, tai tas nuėjo ir atsistojo prie Marytės... :-D
Kodėl paklausiau ..?
Nes anksčiau naudodavau stygą ir tas nelemtas kybis visuomet ją suraitydavo į tą daiktą (kaip pats išsireiškei), kuris man jau (mėgstančiam estetiką:D) nebeleisdavo sulankstyto pavadėlio naudoti toliau. Todėl dabar darausi iš AFW, bet dažniausiai naudoju mažą (kiek tik leidžia sąlygos) karabiną.
Buvo naudojami bandymai iš pačios vielos daryt ale karabiniuką iškarto, bet nelabai pasiteisna, nes kliuvinys (arba rimtesnis kibimas) ir tas "karabiniukas" (pelytės rodyklė ties juo) užsiveržia ,nu bet neatsikabina :-D
AFW_pavadeliai.jpg
 #543131   arabas
 05 Vas 2014 11:37
Rapolas rašė:...čia kaip Petriukas, kuriam mokytoja liepė eit prie lentos, tai tas nuėjo ir atsistojo prie Marytės... :-D
:-D :gutgut

O styga geriau tuo, kad nereikia jokių gaidiškų segtukų ir suktukų.
 #543155   Xrapas
 05 Vas 2014 14:13
Rapolas rašė:... darausi iš AFW, bet dažniausiai naudoju mažą (kiek tik leidžia sąlygos) karabiną...
Manau, kad visiškai nereikalinga ir stipriai silpninanti pavadėlį detalė :?
 #543157   Xrapas
 05 Vas 2014 14:28
edmundaxx rašė:Sukant iš paprastos AFT skrutkes yra tikimybė per stipriai susukt? Na, taip susukt, jog sumažėtų vielos tvirtumas.
Galą, kuris bus rišamas prie pavadėlio norėčiau tankesniu sukimu susukt.
O galui prie voblerio pakanka kokių 8-10 apsukimų per 2cm?..
Labai tankint neapsimoka, daug lengviau nulūžta palenkus :? . Fotkėj, sakyčiau, per tankus, dabar darau retesnius.
Prie voblerių, ypač jei jie stambesni susukimą darau maždaug 3- 3.5 cm atkarpoj, kažkas tokio:
Prikabinti failai
pav.jpg
 #543158   Rapolas
 05 Vas 2014 14:33
Iš vienos pusės, tai lyg ir taip ;)
Iš kitos pusės, patogumas pakeist voblerius (o jei dar ne vien vobleriais gaudai, o ir sukrėm, ar pan.) ženkliai lenkia vadinamą "skrutkę", kurią atsukinėt ir užsukinėt- nzn, man tai "gimarojus" kažkoks, kažkaip maloniau jau tuomet tas ale segtukas, suformuotas pavadėlinės vielos pabaigoj.
Beto, segtukų irgi yra išlaikainčių ir virš 10kg gyvo:D svorio ir daugiau.
Taip kad, jei kalbėt, kad susilpnėja ryškiai sistema- tai man truputį nesueina galai. Gal labjau ta "skrutkė" yra orientuota į voblerio darbą ir pravedimą (tvičą) kažkokį, o ne į sistemos (pavadėlio )silpnumą..
 #543159   arabas
 05 Vas 2014 15:00
Xrapas rašė:... kažkas tokio:
Xrapai, tu čia pats tokius suki? Menininkas, vienok... Tada aš savo suktų nerodysiu :-D
Rapolas rašė:patogumas pakeist voblerius ženkliai lenkia vadinamą "skrutkę", kurią atsukinėt ir užsukinėt- nzn, man tai "gimarojus" kažkoks...
Tai čia tiesiog tavo rankos žvairos (Atsiprašau, jei ką. Aš nesišaipau, o lengvai pašiepiu. Prašau nepykti :grin: ).
Rapolas rašė:... segtukų irgi yra išlaikainčių ir virš 10kg gyvo:D svorio ir daugiau.
Taip kad, jei kalbėt, kad susilpnėja ryškiai sistema- tai man truputį nesueina galai...
Viskas čia sueina. Visada yra tikimybė užsirauti ant brokuoto segtuko ir ypač suktuko. Tai viena.
Man yra buvę ypatingai gaudant minkštais masalais, kad lydeka kartais sugebėdavo atsegti ir itin kokybiškus segtukus. Matyt, pataikydavo ant "sukandimo". Tai antra.
Trečia, kuo sistema paprastesnė, tuo ji patikimesnė. O nieko papraščiau ir patikimiau už stygą su "skrutke" nėra.
 #543163   Rapolas
 05 Vas 2014 15:20
Nu aš su savo žvairom rankom:DD nepulsiu daba ginčytis ir įrodinėt, kad nėr nieko paprasčiau už stygą (nu ir "skrutkę" da :DD), bet gaudant lydekas tikrai yra pasitaikę ir nekokybiškų segtukų ir prastų suktukų, nu kaip ir ne vieną trumpą stygą yra lydeka nurėžus (nzn, iš priekio gal ėmė).
XRapo vieliniai pavadėliai tikrai dailiai susukti, bet upėje man jie netinka, nes visi suspenderiai (mažieji) iškarto pataptų skęstančiais, nu bet iš kitos pusės- kai kurie plaukiantys pasidarytų suspenderiais ;)
Ai, tiesa, o kaip taip dailiai ir taisyklingai susukat tą vielą? (čia gal Xrapui klausims, nes nu arabo tas sumaitots pavadys tai požiauriai atruod :D)
 #543172   arabas
 05 Vas 2014 16:05
Rapolas rašė:..ne vieną trumpą stygą yra lydeka nurėžus (nzn, iš priekio gal ėmė).
Štai todėl, kai gaudau su paviršiniais dedu ilgą, min 30cm pavadį. Labai jau jos mazina ant paviršiaus.
Rapolas rašė:...suspenderiai (mažieji) iškarto pataptų skęstančiais, nu bet iš kitos pusės- kai kurie plaukiantys pasidarytų suspenderiais ;)
Mažiems naudoju ultralaitinius gamyklinius ir jokios įtakos plūdrumui.
Rapolas rašė:...nu arabo tas sumaitots pavadys tai požiauriai atruod :D)
Aš turiu pateisinamą priežastį. Mano abejos rankos yra kairiosios. :-D
 #543300   Xrapas
 06 Vas 2014 11:29
Rapolas rašė:...upėje man jie netinka, nes visi suspenderiai (mažieji) iškarto pataptų skęstančiais...
Drįstu teigt, kad pavadėlis, susuktas iš # 2 AFW vielos bus lengvesnis už bet kokį kitą su suktuku ir segtuku galuose.
Taip kad jei nori, kad pavadėlis savo svoriu minimaliai įtakotų masalo darbą- styga :-D
Atsukt/užsukt, jei, aišku, nagai nuo šalčio nesugrubę- sekundžių reikalas. Netgi, pasakyčiau, blusinėtis su miniatiūriniu segtuku man asmeniškai užima daugiau laiko.
Suktukas, jei gaudai ne vartikle ir sukre išvis nereikalingas aksesuaras :? .
P.S.
Čia "ankstyvieji" UL iš "poliovkės", vielutė cinkuota, todėl neišardomoji dalis dar aplituota. Praktikoj nepasiteisino, dabar nebelituoju ir suku iš 0.28 mm AFW vielutės.
Prikabinti failai
UL.jpg
UL.jpg (85.6 KiB) Peržiūrėta 4229 kartus(ų)
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 52
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė