Kadangi gyvenau kaime, apie tokias teleskopine meshkere zinojau tik is "zvejo abc" knygikes. Taigi praktishkai visa jaunyste iki ~16metu balta zuvi pragaudziau su lazdynine meshkere. Kiekviena pavasari eidavom i gretimus kalniukus lazdynu pjaut - atsirenki kur tiesesnis, prisipjauni glebuka, surishi kruvon, ir i pastoge sudziauni.

Kita met jau ishdziuve, galima nuskust zieve, ir shtai (ishtraukiau dar keleta likusiu, praktishkai galima dar dabar zvejot, tik neaishku kaip valas laikytu

)...

Zieve palikdavau tik ties rankena, kita shvariai nuskusdavau. Plude ishsidrozdavau ish putplascio, kurio nedaug turedavau ir labai taupydavau:

Vala prie meshkeres rishdavau keliose vietose, jei netycia luztu galiukas. Uzrishi mazga ties paciu galu, vienas galas - darbinis valas, o su kitu uz 15-20cm rishu 2tra mazga, po to 3cia, 4ta.
Kabliuku ir valo pasiimdavau, na gerai.. pasiskolindavau (aishku neatsiklauses

) ish dedes ciumodaniuko, kuri jis kaime, o pac jau senokai ishsikeles i Kauna ir meshkere retai kada paiimdavo. Tiesa po to valo pasirode ir musu kaime, ir svarbiausia uz kapeikas, tai emiau urmu

Kabliukai tai, daugumas ir taip zino, buvo zymimi pagal dydi, kiek mm nuo smaigalio iki kotuko, toks ir dydis. Einamiausi buvo Nr.4 (pirkt irgi nebuvo

).

Vienintelis lazdyno trukumas - ilgis, niekaip nerasdavau ilgo tiesaus koto. Todel tetis man ish kazkur nupirko bambukine meshkerike (turbut ish tolimo uzsienio, gal kauno ar net vilniaus

), ant kurios uzsidejau savo ishlankstytus ziedukus ir pasidariau "ausis" valui suvyniot (vienas kazko pastovejes nenaudojamas baigia atsirisht). Taip vala suspaudus tarp lupu, ishvyniojus kiek reikia valo, galedavai jau numest kur kas toliau.

Na dar bishkiuka veliau kazkokiu stebuklingu budu pas mane atsirado va tokiu ritukiu, tada vala suvyniot budavo kur kas maloniau

Bet kadangi daugiausia zvejodavau nemune, visgi likau ishtikimas lazdynui. Kiek reikdavo dabrisdavau, kadangi, kaip
Vitolis pastebejo, ir tada buvau "netoli 2 m ugio", tai vasara nusekus ir parandi pasisekdavo pasiekt. O ishtraukes su lazdynu esu ir graziu karshiu iki 1.5kg, ir shapalu, nors pastarajam uzkibus dazniausiai sekundes begy ishgirzdavau zvimbt-poksht ir

PS. Gerai kad dede forumu neskaito...
PSS. To be continued, nes jau klaviatura lesineju, einu tupt ant laktos