Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #203066   ZILVA von jurasemia
 10 Bir 2010 15:51
savas
su tuo acetonu nemanau , kad būt stebuklas , tiek ,kad gal būt greitesnis džiūvimas ir didesnė smarvė ...jei bandei vienkartinius tai ta polkarbonatinė bronia nemanau , kad gautųsi stebuklingiau , tas Maxas iš Str. labai jau aukšto lygio gaminukais nepasižymi , na eiliniai tokie , man toks jausmas , kad jis taupo , visa tai ne todėl , kad negalėtų gauti pasistengęs kaip , kad tavo situacijoj , bet iš gryno taupumo ... nežinau , man kuo toliau tuo vis labiau atrodo , kad šitam reikale taupant nieko gero nesigauna , gaunas tiesiog trypčiojimas vietoje ....
...man vis tik atrodo , kad nevark su mažiukais , na ne lydekai jie skirti , jie gi kaip įsivaizduoju šapui , upėtakiui , na ešerioks koks užpuls gal , o lydeka , ji jei tvarkys patvarkys ir su SAM-propionatu padarytą ...
kestuti 666 tu geriau ne iš taip arti , iš toliau fotkink , nes fonas gaunas ryškus , o voblerio tai tik rūkas , na bet per rūką žiūrint atrodo neblogai ;-var-var. , o gal tu specialiai čia per rūką darai ? ...na , kad ne itin gerai matytūsi ;-var-var.
 #203072   savas
 10 Bir 2010 16:09
Dekui Zilvinai. O tuos maziukus as taikysiu eseriams: suspenderiai ir siek tiek skestantys, spalvinima irgi bandysiu truputi ryskesni daryt. Jau anksciau buvau bandes tokius, tai pasiseke pakabint gan gera kazkur palei dugna 5 metru gylyje (su tirolietiska lazda suderinus). Tai dabar ir taikysiu spec tam tikslui, susirinkau info, truputis bandymu siek tiek nusviete kaip mazdaug daryt, o kaip gausis - bus matyt.
 #203171   Pelekas
 10 Bir 2010 22:14
Jei kam idomu tai va mano 3D akys voblikams :-D
1. Imam keleta vinuku ivairaus dydzio, ikalam tuos vinukus i piestuka ar medini pagaliuka (panasiai daro kiausiniam su vasku puosti).
2. Vinuka su maza galvute kisam i juoda laka ir atsargiai uzdedam lasiuka ant blizgaus popieriaus arba ant lipduku (buna Senukuose)
3. Palaukiam kol isdzius (apie 15 - 20 min.)
4. Tada tokiu paciu principu vinuku su didesne galvute merkiam i epoksidinius klijus ir jau tada dedam ant sudziuvusio lako laso taip, kad butu lasas didesnis uz lako.(yra greitai dziustanciu epoksidiniu kliju, man gerai kai per 5 min., bet vistiek reik greitai dirbti. Suskystinti klijus galima spiritu). Maisydamas klijus dedu maziau kietintojo tada ne taip greitai tirsteja. Ne visos akys gaunasi grazios, bet pasidarius daug, galima atsirinkti.

Paveikslėlis
Shot at 2010-06-07

5. Tada issikerpu akeles
Paveikslėlis
Shot at 2010-06-07

Akytes atrodo tiap (tik cia dar dariau ne ant ivairiaspalviai blizgancio lipduko, o ant sidabrinio matinio

Tokiu principu akys beveik amzinos. Galima daryt su dazais, bet jie gali suskilt.
 #203182   kestutis666
 11 Bir 2010 00:07
ZILVA von jurasemia rašė:savas
su tuo acetonu nemanau , kad būt stebuklas , tiek ,kad gal būt greitesnis džiūvimas ir didesnė smarvė ...jei bandei vienkartinius tai ta polkarbonatinė bronia nemanau , kad gautųsi stebuklingiau , tas Maxas iš Str. labai jau aukšto lygio gaminukais nepasižymi , na eiliniai tokie , man toks jausmas , kad jis taupo , visa tai ne todėl , kad negalėtų gauti pasistengęs kaip , kad tavo situacijoj , bet iš gryno taupumo ... nežinau , man kuo toliau tuo vis labiau atrodo , kad šitam reikale taupant nieko gero nesigauna , gaunas tiesiog trypčiojimas vietoje ....
...man vis tik atrodo , kad nevark su mažiukais , na ne lydekai jie skirti , jie gi kaip įsivaizduoju šapui , upėtakiui , na ešerioks koks užpuls gal , o lydeka , ji jei tvarkys patvarkys ir su SAM-propionatu padarytą ...
kestuti 666 tu geriau ne iš taip arti , iš toliau fotkink , nes fonas gaunas ryškus , o voblerio tai tik rūkas , na bet per rūką žiūrint atrodo neblogai ;-var-var. , o gal tu specialiai čia per rūką darai ? ...na , kad ne itin gerai matytūsi ;-var-var.
Ne, nespecialiai, fotografas is manes prastas :grin: , o vobleriu turiu sa daug pasidares, tik nufotkint neiseina, pabandysiu fotika geriau sureguliuoti ir jeigu isias, tai dar idesiu.
P.S bet zuvelem mano vobleriukai tai tinka ;-var-var.
 #203192   ZILVA von jurasemia
 11 Bir 2010 07:33
tokias akytes bandžiau daryt Vitaljevičiaus būdu , iš principo taip pat kaip ir jūs tik ant seno kompakto - su apvaliu vamzdeliu padarai apskritimuką , paskui viskas panašiai - lašelis juodo , epo lašelis ant viršaus ...bet man truputį per daug krapštymosi , davė man akių fabrikinių šiek tiek Robkė iš e-Bay atsisiuntęs , iš tikro ten kapeikas kainuoja , bet kad labai pulčiau jas klijuot nepasakyčiau ... kartais uždedu ....
kestuti 666 tu kur randies , kad tokie gražūs ešeriokai ...Norgėj kokioj ar dar kur....
...na , o PVC ...ji ir yra PVC ....man medis mielesnis .....
 #203231   kestutis666
 11 Bir 2010 12:38
ZILVA von jurasemia rašė:tokias akytes bandžiau daryt Vitaljevičiaus būdu , iš principo taip pat kaip ir jūs tik ant seno kompakto - su apvaliu vamzdeliu padarai apskritimuką , paskui viskas panašiai - lašelis juodo , epo lašelis ant viršaus ...bet man truputį per daug krapštymosi , davė man akių fabrikinių šiek tiek Robkė iš e-Bay atsisiuntęs , iš tikro ten kapeikas kainuoja , bet kad labai pulčiau jas klijuot nepasakyčiau ... kartais uždedu ....
kestuti 666 tu kur randies , kad tokie gražūs ešeriokai ...Norgėj kokioj ar dar kur....
...na , o PVC ...ji ir yra PVC ....man medis mielesnis .....
Ispanijoje tokie velniai kimba, ir plius dar nuodingi- vadinasi zuvis voras :grin:
 #203369   savas
 11 Bir 2010 21:40
kestutis666 rašė:A ir svarbiausiai, aciu uz ivertinima,as voblerius gaminu tik trys menesiai, uz kritika taip pat busiu dekingas ;-)
Kokia gali but kritika, kai patys tokie pat. Galima tik mintis siokias tokias issakyt, ir tai jei galima butu vobleriukus is arciau apziuret, kad tiksliau pamatyt visokias smulkmenas. Dabar tik bendra vaizdeli matom, katras visai ;-var-var. atrodo. Pats turbut domiesi modeliais, kad tokias priemones naudoji - kiek zinau, ne pats pigiausias variantas? Aisku noretusi isgirst ir paties atsiliepimus apie Tavaja produkcija: kaip dirba, kaip metasi, gal kimba kas?
Is paziuros tokie trapuciai atrodo, kad net baisu pagalvot kas gautus jei koks galingesnis zandikaulis spusteletu... Bet liuks! ;-)
 #203370   savas
 11 Bir 2010 21:45
A man depresija kazkokia pradeda dangu traukt. Kai pasiziuriu i visokias mandrybes ant sio svieto, tai suprantu, kad nebeuzteks mano amzelio, kad bent siokia tokia dali visko ismokciau. Gerai kad tas pagaliu darymas nervus gerai ramina, kaip kokiai bobutei kojiniu mezgimas... :-D
 #203371   Ecka357
 11 Bir 2010 22:02
PRobe rašė:
Ecka357 rašė:tu akyciu 100vnt ar maziau 4lt tekainuoja tai zinai ka
kur anų čia yra ?
Minijos g. 137, , bent jau kai paskutini kart buvau buvo.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

Yra ir vietoj raudono su sidabriniu atspalviu.
 #203381   kestutis666
 12 Bir 2010 00:00
Kokia gali but kritika, kai patys tokie pat. Galima tik mintis siokias tokias issakyt, ir tai jei galima butu vobleriukus is arciau apziuret, kad tiksliau pamatyt visokias smulkmenas. Dabar tik bendra vaizdeli matom, katras visai ;-var-var. atrodo. Pats turbut domiesi modeliais, kad tokias priemones naudoji - kiek zinau, ne pats pigiausias variantas? Aisku noretusi isgirst ir paties atsiliepimus apie Tavaja produkcija: kaip dirba, kaip metasi, gal kimba kas?
Is paziuros tokie trapuciai atrodo, kad net baisu pagalvot kas gautus jei koks galingesnis zandikaulis spusteletu... Bet liuks! ;-)[/quote]

Bandziau as juos atskirai nuciauskinti, bet jau is manes tai tikrai fotografas prastas :roll: , reikes pirma su foto kamera isiaiskinti ir tada butinai idesiu kaip atrodo is arciau.darau as juos visus, kad nertu iki 1m, nes zuvi kuria gaudau yra pavirsine,minta sardinos mailium, bet tuos mazylius kaip joms pateikiau- patiko ir dar ta diena ant ju pagavau penkiu ruisu zuvis. Dirba jie panasiai kaip mailius, maza amplitude,daraiau kad nors truputi butu panasu i mailiaus judesius, nes turiu panasiu Salmo vobleriu tai jie labai placiai metosi i sonus ir ju nenori. O del trapumo, tai darau, kad kasnis zuvims kiek imanoma butu kietesnis,nes as juos impregnuoju,po epo du sluoksniai ir lako du, paskui dazau ir lako dar trys sluoksniai. Kimba cia daug kas, cia vidurzemio jura,fauna cai tikrai ivairi. Dabar sezonas va situ http://img541.imageshack.us/img541/662/ballesta.jpg
P.S. Modelizmu as neuzsiemu :grin:
 #203428   Xfirefix
 12 Bir 2010 12:16
10cm ,18g plaukiantys.liepa.Idomiai dirba, juda visas kunelis "eina tokias zigzagais sakyciau kaip kirmele gal" nezinau gal del to kad lezuvelis dideliu kampu istatytas.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #203545   Xfirefix
 13 Bir 2010 19:01
Aciu :) is pradziu dengiau 1 sluoksnis pinotekso tada 2 sluoksniai balto emalio ir galiausiai 2 sluoksniai skaidraus lako.Ziuresim prie ezero kas bus :roll:
 #203604   kestutis666
 13 Bir 2010 23:41
Xfirefix rašė:Aciu :) is pradziu dengiau 1 sluoksnis pinotekso tada 2 sluoksniai balto emalio ir galiausiai 2 sluoksniai skaidraus lako.Ziuresim prie ezero kas bus :roll:
mat as niekada nedares is liepos, cia liepu nera, net neisivaizduoju kokio kietumo jie gaunasi. Ar daug kietesni uz balza :?:
 #203650   Xfirefix
 14 Bir 2010 08:57
Na is Lietuvos lapuociu manau minksciausias medis , bet tikrai zymiai kietesnis uz balza ir sunkesnis zinoma.Liepos svoris kubiniame metre 450kg 12-15% dregnumo.Balza 100-200 kg kubiniame metre ,atitinkamai nuo jos kokybes.
 #203756   Kairys
 14 Bir 2010 18:56
Ir žvejų akims subalansuota. ;-) Gražūs tavo kūrinėliai, Savas, pagavai azartą šiais metais, matosi. :gutgut
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė