Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #553437   Rapolas
 19 Kov 2014 14:36
Forma gera, spalva- taip pat :gutgut įdėk, kaip dirba, bet lydekoms tikrai tiks. Tiks ir tvičui, galima dar liežuvį siaurint (kaip pas ridžą :D) ir su balansu pasižaist, jei nori, kad po trūktelėjimo skersai atsistotų, tuomet tiks netik lydekoms ;)
Dabar trumpai apie tą pačią klaidą, kurią kartoji, dėl nosies kilpelės..
nosies_kilpele_lagaminui.jpg
nosies_kilpele_lagaminui.jpg (17.65 KiB) Peržiūrėta 8803 kartus(ų)
Vat, maždaug taip turėtų būt..
nosies_kilpele_lagaminui2.jpg
nosies_kilpele_lagaminui2.jpg (21.95 KiB) Peržiūrėta 8803 kartus(ų)
Jau rašiau anksčiau, kilpelės siauroji vieta turi būti paslėpta voblerio korpuse, nes jei išlys (kaip pas tavy), tai- silpna grandis :-D
O šiaip, liuks, varyk toliau ir nebereikės pirktinių voblerių ;-)
 #553442   Lagaminas
 19 Kov 2014 14:55
Iškrito iš galvos net.. Dabar tai jau manau nelabai ir pataisoma :?
P.S. Tuoj paruošiu poligoną ir įmesiu video :-D
 #553443   Rapolas
 19 Kov 2014 15:02
Nieko tokio, šitam nelankstyk, "zaciepų" negaudyk, porą lydžių pagausi- ir į šlovės muziejų :-D
O sekančiuose- nebekartok tos pačios klaidos ;) ir vielą nosies kilpelei naudočiau storesnę (ir kuo stangresnę :D) :-D
 #553449   evaldasb
 19 Kov 2014 15:20
o man iškilo klausimas kaip geriau kilputes klijuot. Ar atskirai susukt ir išgręžus įklijuot ar rėmeli daryt, čia kalba eina apie medinukus (ne balza), nes pvz i liepa įklijuota kilputė kuo puikiausiai išlaiko apkrovą visom kryptim o darant rėmelį reikia pjaut pilva ir dar ne visada pavyksta tiesiai perpjauti ir papildomas darbas paskui ta pilveli sutvarkyt kad nesimatytu ''rando''. Čia manau klausimas orientuotas labiau "veteranam" :grin:
 #553450   Rapolas
 19 Kov 2014 15:25
Lagaminas rašė:Silkės testas :-D Ne per stačiai?
Dirba neblogai, su voblerio balansu tai gal dar teks padirbėt ,nes ant pauzių gaudysi pavadėlį, aišku, jei naudosi minkštą :-D
 #553456   Rapolas
 19 Kov 2014 15:40
evaldasb rašė:o man iškilo klausimas kaip geriau kilputes klijuot. Ar atskirai susukt ir išgręžus įklijuot ar rėmeli daryt, čia kalba eina apie medinukus (ne balza), nes pvz i liepa įklijuota kilputė kuo puikiausiai išlaiko apkrovą visom kryptim o darant rėmelį reikia pjaut pilva ir dar ne visada pavyksta tiesiai perpjauti ir papildomas darbas paskui ta pilveli sutvarkyt kad nesimatytu ''rando''. Čia manau klausimas orientuotas labiau "veteranam" :grin:
Jei klausimas veteranam ,tai ne man, bet galiu savo nuomonę pasakyt, nes darau ir taip, ir kitaip ;)
a)Paslėpt "randus", jei daromas vielos karkasas vobleryje, nėra jokios problemos- skysti klijai + smulkios medžio drožlės ir nušlifuojam su tiesiniu šlifuokliu ;)
b)Jei sukamos kilpelės, tai išgręžtą skylę vielai įsukt, tiksliau jos pačią pradžią praplatiname vienu (nu arba dviem) milimetrais gylyn (storesniu grąžteliu), kad įleist pačią kilpelę (galvutę :D) į korpusą ;)
p.s.: kartais mažesniuose vobleriukuose karkasą daryt patogiau, nei kilputes sukiot, nežiūrint kad tai kietmedis :-D
 #553521   Tošis
 19 Kov 2014 18:17
Na neblogai neblogai Lagaminas , kuo toliau tuo graziau, paskutinis darbeleis net labai patiko... Dar pasikartosiu del epoksidkes ir giluminio impregnanto. Tarkim liepa ir taip sunkiai geria epoksidinius klijus ,o jei dar uzdarysiu poras su impregnantais tai visai nieko gero , ar vis del to impregnuot ir dar klijais apliet?
 #553545   Lagaminas
 19 Kov 2014 19:43
evaldasb rašė:Visai neblogai Lagaminas tik manau darai viena klaida savo voblikuose, kad kilpute nulenki žemyn, užkliuvus už kelmo ar rimtos žuvies tikrai atlinks ir gausi ja taisyt o palinkusi viela sudarys tarpelį pro kurį pateks vanduo iki medžio, kas laikui bėgant išplės voblerio nosį ir pradės luptis dažai ir panašiai. ;-)
Tupikas rašė:Na neblogai neblogai Lagaminas , kuo toliau tuo graziau, paskutinis darbeleis net labai patiko... Dar pasikartosiu del epoksidkes ir giluminio impregnanto. Tarkim liepa ir taip sunkiai geria epoksidinius klijus ,o jei dar uzdarysiu poras su impregnantais tai visai nieko gero , ar vis del to impregnuot ir dar klijais apliet?
Ačiū. Dėl kilpos.. hm.. čia tik 5 mano voblikas, ačiū už kritiką ir pastabas, taisysim klaidą. Tarkim man dėl voblerio darbo reikėjo, kad kilpą būtų apačioj, tai man ją iš apačios ir tiest(dabar patiesta iš viršaus ir nulenkta žemyn) ar aš klystu?
 #553552   savas
 19 Kov 2014 20:20
evaldasb rašė:o man iškilo klausimas kaip geriau kilputes klijuot.
Nepamenu ar sitam forume buvau idejes eksperimentu nuotraukas su iklijuotom kilpom, ar kur kitur, bet esme tokia - "Duok die ikirst tokia zuvi, kuri sugebetu is medzio normaliai iklijuota kilpa israut..."
P.s. Kiek pamenu buvo kazkur 60mm vobleriukas - kilpos nuo pakabinto svorio deformavosi, bet neisplyso. :roll:
P.p.s. Tarp kitko, vielos ileistom kilpom susinaudoja daugiau nei karkasui. Iklijuot kokybiskai karkasa lengviau nei kilpas.
 #553564   evaldasb
 19 Kov 2014 20:46
aš ir pats pabandžiau 1cm ilgio kilputes sriegi įklijuot į liepą tai net pačiam reik pasistengt kad išlupt, todėl ir kilo šis klausimas, nes atrodo paprasčiau ir greičiau įklijuot kilputes nei daryt karkasą nors dauguma nuotraukų kiek man teko matyt vobleriai yra su karkasais :roll:
 #553570   savas
 19 Kov 2014 21:02
Idomu ar pavyko islupt? Jei pavyko - buvo blogai paruosta skyle vobleryje. Tam, kad kokybiskai iklijuot kilpos sriegi, reikia, kad klijai pilnai uzpildytu visus sriegio tarpelius - tam reikia kad kliju butu uztektinai... Jei i isgrezta skyle ikisi spirale susukta viela, patepta klijais, gausis toks variantas - Dalis kliju liks isoreje, nes skyles viduj esantis oras nustums nuo vielos kliju tiek, kiek mazdaug uzima pati viela (gale vis tiek lieka oro burbulas). Po to medis momentaliai sugeria skystus klijus ir kilpos sukta viela lieka sausa - tada klijai sukieteja - rankytem israut kilpa sirdis neleidzia, kad neuzalot gaminio, o realybej - sudas.
Skyles reik papildomai prigirdyt, kad gerai laikytusi kilpos - tada gali ir ryklius istraukt.
 #553578   evaldasb
 19 Kov 2014 21:17
pavyko išlupt tik tada kai patempiau su didele jėga i abu šonus ir tada tiesiai traukiau :grin: na man tai visai neblogai sekas prigrūst skylę klijais tiesiog sukant sriegi taip kad jis spaustu klijus į vidų, o kai jau matosi kad jau pilna tada įspaudžiu iki galo, tuo metu jie truputi dar ištrykšta ir dar vienas pastebėjimas kad ta laša kuris ištrykšta reikia palikti tik sustumti į kilpelės vidurį nes džiustant klijams dalį jų sugeria medis. Jau pora turėjau tokiu kilpučių kuriom nuvaliau perteklių ir kai sudžiuvo ryškiai matėsi kad liko oro tarpeliai skylėje.
 #553582   savas
 19 Kov 2014 21:25
Viskas teisingai, tik reiktu is pradziu i skyle su svirkstu privaryt kliju ir truputi palaukt, ko medis pasiims kiek reikia. Tada sukt kilpa. Jei perpjautum savo vobleri isilgai per kilpas - pamatytum, kad jos beveik sausos... Nes rankom islupt gerai iklijuota kilpa - beviltiska. Nete klaidzioja foto, kur vyras (+-100 kg) kabo ant tokios iklijuotos kilpos i medzio saka ant "turniko".
P.s. Tavo variantas, kad pajudinus i sonus, issilupo, kaip tik ir patvirtina fakta, kad susuktos vielos gale liko tustuma - isklibinai isstumtus klijus ir nebeliko kas viela laiko gilumoj. Tarp kitko, reikia ileist i klijus dali isorines kilpos, ne jei klijuose bus tik sriegis - nerzaveika neissitrauks, ji gali paprasciausiai issisukti kaip medvarztis ... :-D Cia labai svarbu priekinei kilpai.
 #553592   evaldasb
 19 Kov 2014 21:46
savas rašė:Viskas teisingai, tik reiktu is pradziu i skyle su svirkstu privaryt kliju ir truputi palaukt, ko medis pasiims kiek reikia. Tada sukt kilpa. Jei perpjautum savo vobleri isilgai per kilpas - pamatytum, kad jos beveik sausos... Nes rankom islupt gerai iklijuota kilpa - beviltiska. Nete klaidzioja foto, kur vyras (+-100 kg) kabo ant tokios iklijuotos kilpos i medzio saka ant "turniko".
P.s. Tavo variantas, kad pajudinus i sonus, issilupo, kaip tik ir patvirtina fakta, kad susuktos vielos gale liko tustuma - isklibinai isstumtus klijus ir nebeliko kas viela laiko gilumoj. Tarp kitko, reikia ileist i klijus dali isorines kilpos, ne jei klijuose bus tik sriegis - nerzaveika neissitrauks, ji gali paprasciausiai issisukti kaip medvarztis ... :-D Cia labai svarbu priekinei kilpai.
kad išsisukimo išvengčiau tiesiog pašiaušiau sriegio paviršių su švitriniu popierium, kas manau turėtų pagerinti klijų prikibimą prie vielos :-D na bent iš džerku nepavyko dar nė karto ištraukt kilpu net su 0,38 pintu valu :-D tai iš 10cm vobliku su kokiu 0,15 pintuku tikrai neištrauksi :-D
 #553594   savas
 19 Kov 2014 21:49
Ar bandei? Nepades.Kad neissisuktu, nereik siaust viso pavirsiaus - uztenka su repliu kirpimo asmenim suplokstint poroj vietu susukta "sriegi".
 #553613   Lagaminas
 19 Kov 2014 22:15
Vat kalbat jūs apie kilpos klijavimą. Kilo klausimas, ar jūs perkat tas įsukamas kilpas kažkur(pasidalinkit info kur perkat jai ne paslaptis :-D) Ar jūs patys darotės?(būtų malonų susilaukt piešinuko arba linko į tutorialą kaip pasidaryt jai darotės patys).
 #553626   savas
 19 Kov 2014 22:31
Kas per mandri zodziai "tutorialas"? Zinau ka tas reiskia... :-D
Labai paprasta kilpa pasidaryt sulenkto vinuko, repliu pagalba. Gali naudot suktuka, drele ar pan...
Nu nepulsiu daba vidurnakty fotkint vso proceso. :roll: :roll:
 #553635   Lagaminas
 19 Kov 2014 22:42
Nieks ir neskubina juk :-D Šiaip, prie progos, jai netingėsi. Manau ne man vienam įdomu būtų. ;-)
 #553762   justuxxxxxx
 20 Kov 2014 11:56
sveiki,

Matau yra išmanančių ta tema čianais, tai gal padėsite naujokui :oops:
Foto matosi visa bėda manoji : dariau skylutę svareliams ir mano Zaltas skilo tip top per pusę tiesiai tolygiai sriegio linija :-D vadinas, perskubėjau su sriegimu ar kaip ? Sriegiai tik įsriegti, bet klijais neklijuota dar. Dar turiu porą ruošinėlių, tai nenoriu kad ir tie pareitų šaibom. Labai nesipizdavokit tik :-D laukiu patarimų.
Prikabinti failai
Nuotrauka0025.jpg
Nuotrauka0026.jpg
 #553779   evaldasb
 20 Kov 2014 13:00
Pirma kart matau tokį bairį :grin: labai įdomi skylė svoriui, kaip konusas siaurėjanti čia tikrai taip ar tik nuotrauka klaidina? Šiaip gręžiant skylę švinui patarčiau visų pirma išsigręžti su kokiu 3-4mm gažteliu o po to su dideliu, tai padės grąžtui nenukrypti ir lengviau gręžti ir gręžiant medį reikia didelių apsukų, kad paviršius mažiau išsidraskyt. Manau tau skilo ruošinys dėl vienos paprastos priežastie- gręžei mažom apsukom, jei ne tada rašyk visą procesą kaip ką darei ir rasim klaidą arba lauk protingesnių meistrų patarimo :-D
 #553786   evaldasb
 20 Kov 2014 13:11
Lagaminas rašė:Vat kalbat jūs apie kilpos klijavimą. Kilo klausimas, ar jūs perkat tas įsukamas kilpas kažkur(pasidalinkit info kur perkat jai ne paslaptis :-D) Ar jūs patys darotės?(būtų malonų susilaukt piešinuko arba linko į tutorialą kaip pasidaryt jai darotės patys).
na manau čia nėra ką aiškinti kaip tokią kilputę pasidaryti :-D
Prikabinti failai
IMG_20140320_130705.jpg
 #553793   justuxxxxxx
 20 Kov 2014 13:17
evaldasb rašė:Pirma kart matau tokį bairį :grin: labai įdomi skylė svoriui, kaip konusas siaurėjanti čia tikrai taip ar tik nuotrauka klaidina? Šiaip gręžiant skylę švinui patarčiau visų pirma išsigręžti su kokiu 3-4mm gažteliu o po to su dideliu, tai padės grąžtui nenukrypti ir lengviau gręžti ir gręžiant medį reikia didelių apsukų, kad paviršius mažiau išsidraskyt. Manau tau skilo ruošinys dėl vienos paprastos priežastie- gręžei mažom apsukom, jei ne tada rašyk visą procesą kaip ką darei ir rasim klaidą arba lauk protingesnių meistrų patarimo :-D
evaldai, aha, gręžiau prilaikant mažesnėm apsukom, tai vadinas ir bus manoji klaida ;-) pirmas gręžimas buvo su 2mm gražčiuku praėjo gerai, antram ėmiau gal 5mm tada ir įvyko pasidalinimas perpus :-D ta platėjanti skylė ir yra dėl nebaigto išgręžimo platesniu gražtu.
 #553794   justuxxxxxx
 20 Kov 2014 13:20
dėl sriegiu-kilpučių , aš tai nesidariau, o pirkau. Mano aišku tik perdidelės, bet kaina 14 ct tai Dzin sueis.

Lagaminas - maniskes is Senuku. Gali ten paieskot. Bet ciuju ir varztu pasauly bus...
 #553804   evaldasb
 20 Kov 2014 13:40
justuxxxxxx rašė:dėl sriegiu-kilpučių , aš tai nesidariau, o pirkau. Mano aišku tik perdidelės, bet kaina 14 ct tai Dzin sueis.

Lagaminas - maniskes is Senuku. Gali ten paieskot. Bet ciuju ir varztu pasauly bus...
Prieš kokius metus ir aš ieškojau tinkamų kilpučių bet taip ir neradau aplankiau nemažai parduotuvių tarp jų ir varžtų pasaulį Vilniuje tačiau visos buvo tokios kaip aukščiau nuotraukoj kur matos o man jos pasirodė per didelės ir neelegantiškos :-D o susisukt tikrai lengva todėl ir perėjau ant paties suktų ;-)
 #553812   Lagaminas
 20 Kov 2014 14:01
Ačiū už paaiškinimą, dabar domina dar vienas momentas, kaip įngrūst tą kilpą? Grežt su drėlę ir ant klijų dėt ar tiesiog sukt?
 #553819   evaldasb
 20 Kov 2014 14:13
Lagaminas rašė:Ačiū už paaiškinimą, dabar domina dar vienas momentas, kaip įngrūst tą kilpą? Grežt su drėlę ir ant klijų dėt ar tiesiog sukt?
netingek paskaityt aukščiau esačių postų ten savas labai gražiai išdėstė ką ir kaip daryti :) išgręži -> prigirdai skylute klijų -> įsuki kilputė taip kad skylėje būtų kuo daugiau klijų -> lauki stebuklo :-D
  • 1
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė