Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #432945   Kairys
 20 Gru 2012 22:26
Rapolas rašė:
Kairys rašė:... balansavimui ...
Čia 'tipo' skirta žvejams, kurių darbovietės yra autoservisai, audito ir buhalterių kompanijos ir etc. :-D
Kalbininkas rugštelejablonskis :-D ;-)
 #433992   Rapolas
 27 Gru 2012 15:08
Tuomet susakom visi EvalduiZ ,ko kiekvienam dar.. trūksta (gal lbj skambėtų- ne trūksta, o norėtųsi) ;)
1. Man pvz. norėtųsi kamštinės rankenos ir oranžinio siūlo :-D
p.s.: :gutgut puikus kūrinys, EvaldasZ ;)
 #434001   Evaldas Z
 27 Gru 2012 15:53
na, del ziedu ir kitu rimtesniu elementu, manau, dar ankstoka. tik antras cia mano kurinukas, tai su prabangesnem medziagom kolkas eksperimentuot nesiryztu... skerdziu visokius papigeiskus mikado ir panasius ir kas tinka - pritaikau, ka ismetu, o ka dadroziu iki tiek, kad butu kaip man reikia. o del siulo spalvos, tai gyvai geriau matos, kaip dera visiskai baltas blankas ir raudonas "kraujas" (na, bent jau man... :) ). tai va. siaip ar taip, dekoju visiems uz pagyrimus, o dar labiau - uz pastebejimus ;-)
 #434110   Vitolis
 27 Gru 2012 22:49
Evaldas Z rašė:neturiu dabar po ranka spino, tai macro nenufotkinsiu. galiu iskirpt ir isdidint is esamos fotkes pabandyt. o ka nori iziuret ?
Na šiaip, norėjau padabot kaip kruopščiai tau gaunasi užliet siūlus. Kai lieji, kotelį pastoviai suki? turi gal stanoką pasidaręs kokį? Mačiau ruselių kažkada pasigamintą. Vis neprisiruošiu pabandyt. Bet jaučiu, kad man taip dailiai nesigaus :mėlynvarla
 #434220   Evaldas Z
 28 Gru 2012 12:32
Vitolis rašė:Na šiaip, norėjau padabot kaip kruopščiai tau gaunasi užliet siūlus. Kai lieji, kotelį pastoviai suki? turi gal stanoką pasidaręs kokį?
stanoko neturiu kolkas, tai teko mazint lako kieki iki protingo minimumo, nes rankom ilgai nepasukinesi :) va cia matos labai paprastas stanokas su mikrobanges varikliuku. http://www.ulspiningas.lt/viewtopic.php ... &start=180
kai dariau pirma spiningeli, naudojau greit kietejancia epo, tai ten tik spek tept. kol paskutini ziedeli "uzlakavau", pirmas jau benveik isdziuves buvo :-D
o del "gausis ar nesigaus", tai nepabandes nesuzinosi ;-) tik atsargiai... gali uzsikabint :)
looking4snow rašė:O ka reiskia nuploninta virsunele? Pereinama su svitriniu ar kaip?
taip, nuslifuoji iki norimo storio, lankstumo.
 #434251   shelwius
 28 Gru 2012 14:13
Siūlus irgi iš rankos suki ? Nes kaip supratau aparatėlio nėra ? Iš rankos bent jau man vienam tai sunkoka buvo... Tekdavo patį blanką sukt, o siūlų ritinėlį vienoj vietoj laikyt. Kartais užlipdavo vienas siūlas ant kito... Va kaip pirmieji bandymai atrodė:

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #434305   Evaldas Z
 28 Gru 2012 17:27
shelwius rašė:Siūlus irgi iš rankos suki ?
taip, viskas rankom. buna, kad uzlipa, bet atsuki atgal apviju neatleides i fsio. ir siulas pas mane kiek storesnis. be to, su pusmetriniu kotuku lengviau tvarkytis nei su dvimetriniu.
giedriuzzz rašė:O kokį siūlą naudojat jūs?
net nezinau tiksliai, pas siuveja pora spulkiu man patikusiu spalvu nufyrinau. struktura kaip susuktos virveles, storis is akies ~0.25, slidus, be pukeliu ir labai tvirtas.
 #438508   Evaldas Z
 11 Sau 2013 10:57
as kazkada balalaiku isplonintus stiklinius strypelius su aerozoliniais daziau (eksperimento metodas). bijojau, kad nelaikys, nes virsuneles buvo isplonintos ir labai lankscios, bet laike, nesutrukinejo.
strypelis, is kurio spina dariau, raudonai dazytas fabrycnai buvo. o baltas liko del tos pacios priezasties - nezinojau kuom dazyt. norejos kazkaip rimciau, o ne vel bandymu keliu eit ir nupeckiojus belekuo, ziuret, kas is to iseis.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 23
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis