Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...

#138799   Xrapas
 07 Rgs 2009 22:12
Tanius rašė:...Ymanoma kazkaip issprest...
Šiaip jau ne kriminalas, tą įdubą vidury galima ištaisyt, pavyniojus nedidelį "kalnelį" iš bekingo centre. Bet jei kilpų nenumetinės- nematau prasmės ką nors koreguoti.
Daug blogiau, jei formuojasi iškilimas centre su grioviais kraštuose, na, maždaug taip :) :

Paveikslėlis

#138882   dagys
 08 Rgs 2009 10:09
turiu Ecusimas dvi. Mono 0,13 ir pintą SEB 0,1 vynioja gražiai. Džiguojant po metimo reik tikrint ar valas neliko ant būgno viršaus ir bus OK. Tvičint geriau nebandyk, per ašaras vandens nematysi. Vadinu jas meiliai- Exuisima :-D , ko norėt už 80lt :?:
 #157773   Tanius
 06 Gru 2009 22:17
Iskilo beda, bandysiu aprasyt kas kaip, gal pagelbesit? Tai va, sugedo rites atbulines eigos stabdis, kas keisciausia, kad letai sukant lyg ir viskas gerai, taciau, prasukus greitesniu tempu, jis ir dingsta, ar atsiranda tik padrikais tarpais.Tai atsitiko po praeito rites pertepimo, įtariu, kad del to, kad išėmiau viena maziuka varsteli (pazymejau jį plane) nes sriegis buvo saibom isejes, nebejo lauk jo issukt, nusprendziau, kad jis cia tik del vaizdo '''bum . Rites planas ne nuo mano ritės, koky radau nete tokį imeciau, bet manau bus aisku apie ka sneku. Rite ryobi ecusima 3000vi (stabdis virsutinis, ant bugnelio). O gal beda kur kitur? Sunkiai tikisi, kad mažas varštelis, tokioj vietoj gali tureti tokios ytakos. http://img709.imageshack.us/img709/7930 ... bready.jpg :?:
 #157828   Xrapas
 07 Gru 2009 09:38
Tanius rašė:...letai sukant lyg ir viskas gerai, taciau, prasukus greitesniu tempu, jis ir dingsta, ar atsiranda tik padrikais tarpais.Tai atsitiko po praeito rites pertepimo...
Tas varžtelis tikrai niekuo dėtas, jis tiesiog "kontruoja" rotorių priveržiančią veržlę.
Galbūt tepdamas įdėjai tiršto tepalo į ritininį atbulinės eigos blokavimo guolį(movą) ?
Ryobiuose jis yra po dangteliu:
Paveikslėlis
Pati mova turėtų būti panaši į šitą:
Paveikslėlis
Šio mazgo ardymo rekomendacijos:
Мгновенный стопор. Для того, чтобы до него добраться, нам необходимо снять крепежную шайбу, открутив три винта. Сняв шайбу, мы сможем вынуть червяк, с двумя подшипниками. Будьте внимательны ко всем шайбочкам.
Не вздумайте смазывать механизм мгновенного стопора, иначе он просто не будет выполнять свою функцию. Вы можете аккуратно протереть его внутренности чистяще - впитывающими салфетками.
 #157863   Vaidis
 07 Gru 2009 10:43
nežinau ar čia tepalas kaltas ar ne, bet man, analogiškas variantas, nieko netepiau! esu ir daugiau nusiskundimų girdėjęs dėl šitos bėdos, sako, kad anksčiau ar vėliau visom Ecusimoms teip atsitink, taip kad....Aš savaja drožiau be gailesčio, tai ir nesistebiu, pasilikau gal kokioms vėjažuvėms dar padrožt ar ant donkės sueis
 #157954   Tanius
 07 Gru 2009 17:30
Siandien su draugu pasitariau, jam lygiai ta pati beda, irgi ecusima. Taip, kad radom silpna vieta :x P.s. Xrapai, gal galetum ideti is naujo ta paveiksliuka,buciau dekingas.Neatidaro, turbut ne tik man? :| Beja, tirsto tepalo turbut tikrai busiu ykises, nes tepiau beveik viska, yskyrus guoliukus, netgi ta "pagaliuka" svirtele atbulines eigos patepiau.
 #158171   Tanius
 08 Gru 2009 16:09
Nu va atsidare jau ir tavo fotke, baisiausia, kad rusiskai ni bum bum '''bum
 #158243   Tanius
 08 Gru 2009 23:32
Dekui Vaidi kazkiek visgi pavyko perprast ''plot , beja lygtais susitvarkiau ta stabdy.
 #163496   Lamiglas
 07 Sau 2010 18:45
Sveiki , noreciau paklausti , pazvejojus su mano naujuoju stradic 3000 fi keleta zukliu man susidare ispudis kad ritei truksta kaip ir truputi tepalo , nezinau kaip tai tikslei paaiskinti bet na sukant rites rankenele kazkaip sausai eina , ir ant asies kur dedasi bugnelis taip pat beveik nera tepalo , na baisei nesinoretu nauja rite nesti meistrui o gal tai mano per didelis priekabumas . Busiu dekingas visiems pasisakiusiems .
 #163503   kazbekas
 07 Sau 2010 19:09
bet tu ne per minusa zvejojai?
 #163504   Lamiglas
 07 Sau 2010 19:12
ne neperminusa tikrai ir masalai nepersunkus - guma iki 12g , vartikles iki 20 g , nors cia gal ir netaip svarbu
 #163508   kazbekas
 07 Sau 2010 19:21
siaip tai shimano tepalo negaili, gal tiesiog neprasivaiksciojus rite - nera pralaisvejimu (kas galbut yra labai gerai).
 #163513   Lamiglas
 07 Sau 2010 19:35
na gal ir taip ziuresim , o kai bus proga dar bandysiu pazvejot tada matysim , turbut ilasinimas tepaliuko per ta speciale ertme nelabai ir padetu jeigu ka ...
 #163522   Xrapas
 07 Sau 2010 20:16
Lamiglas rašė:...pazvejojus su mano naujuoju stradic 3000 fi keleta zukliu man susidare ispudis kad ritei truksta kaip ir truputi tepalo ...
Maniškiame absoliuti SACHARA buvo :) , viduj vienam kampe prilipdytas tepalo varvekliukas, o dantračiai ir "slieko" grioveliai visai sausi. Pertepus ir suktis smagiau pradėjo.
 #163523   kazbekas
 07 Sau 2010 20:20
na tada gal tik taip sutapo, kad mano abejuose pernyksciuose Shamnuose tepalo buvo tirstai, - net stebejaus. tiesa rytas buvo skirtos JAV rinkai.
 #168893   Tanius
 28 Sau 2010 11:41
Kur klaipedoje galim nusipirkt ritei tepalo ? Ir tirsto ir skysto ;) Guoliam svarbiausia
 #168930   Agis
 28 Sau 2010 12:49
Vasarą pirkau čia toj, kur prie "kranų" maksimos tiek tiršto tiek skysto DAM fasavimo.
 #168967   mcdee
 28 Sau 2010 15:50
Aciu, Xrapai, niekad netikejau, kad galiu ten rast tokio dydzio.
 #168968   piatras
 28 Sau 2010 15:53
mcdee rašė:Turiu nekuklu klausima, kur gaut toki guoliuka? :roll:
"IGNERA" turi klaipėdoj filialą :roll: šiaip pas juos visokių gavęs ::hai-bai
 #169033   Tanius
 28 Sau 2010 18:22
Skysto DAM dar turiu, o kaip su tirstu, kaip jis ten 'validol' ar salidolis, zodziu, kaip vaistu pavadinimo, tas tepalas tinka lyg tais irgi? :ks>
 #169034   Tanius
 28 Sau 2010 18:29
Ieskok priesais paradoxa, pats ten valo vedikliui pirkau, gal ne visai pries paradoxa, kur stotele, priesais ta pastata kur laikrdos didelis su termometru :-D "Guoliu pasaulis" Gal supratai? O klausimas is mano puses,gal ka galit paporint apie Shimano Super. 2500gt-fa (ar 2500FA-GT?) Pigiai gavau, sukasi smagiai, tik stabdis keistas, bugnely tera 2 ploksteles metalines ir tik 1 medziagine plokstele tarp ju,kai kitose ritese po 3-4,bugneliai metaliniai, ne kokie plastmases. :? :?: :?:
 #169071   Tanius
 28 Sau 2010 21:05
Dar klausimas, kur ieskoti shimano riciu schemu, butent domintu shimano super 2500GT-FA :/braj;
 #169262   Tanius
 29 Sau 2010 15:22
Orangitto, tas ir ydomiausia, kad Shimano Super tik su rear dragu modeliai, o su priekiniu ner :?
 #169368   orangitto
 30 Sau 2010 00:11
Tanius tu super gt net parduotuveje tik kelios buve (pagrinde galiniu) tai negaliu niekuo padet nei info apie jas kokios yra nei suprasi kokiai ji klasei priklauso bet kaskas uz exage geriau turetu but :?

MrGorgeous gera kedute bet kazi kaip per veja ar nemojuoja kaip veliava tas laikiklis? Jei tokio dalyko man reiktu manau deciau tvirtinima ant kedes ir smeikciau kuoliuka prieky atsisakydamas vamzdzio, nebent tu zvejoji kur nuo krantines ir nera kur jo ismeigt :) vienaip ar kitaip interesnas isradimas reik patentuot ;-var-var.
 #180673   Tanius
 24 Kov 2010 17:24
Perkeliu cia: Kaip diena taip naujiena, jau turbut atsibodau :grin: Isardzius valo vedikli pastebejau, kad nera guolio, o tik toks metalinis (apibrauktas raudonai )Rita pirkta nenauja, be schemu tai net nesu tikras ar teisinga eile viskas surinkta. Tai va, klausimas ar butu ymanoma keisti y guoly, ir ar to reikia (guoliukas nuo Ecusimos bugnelio puikiai tinka, tik dar didelis tarpa lieka, kazka salia reika det :?: ) Kitas klausimas ar auksines spalvos ta "ziuri" teisinga kryptimi, nes labai keistai schemose pavaizduota, logiskai lyg taip, bet vakar suabejojau... ../;nzv ( Shimano Super gt-fa )

galerija:
http://img339.imageshack.us/gal.php?g=eile.jpg
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 35
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė