Atsiprašau už floodą,
Bratka vartotojas man yra įsiminęs ir galvoju, kur ji man matytas, ogi juk jis yra didysis mano kritikas dėl nendrių, kuris teigė, kad per nendres augančias vandens telkinį deguonis nepatenka, poto pasitaisė

tai ir gerai, bet vistiek jis yra įsikibęs man už atlagų ir nuolat bando nuteikti prieš kitus forumiečius, tai esu pastebėjęs, o ir kad vis dėlto atsirado žmonių užtariančių, kad nendrės vis dėl to padeda žūvims neišdvėsti - jam nė motais, jis visvien laikosi savo nuomonės, tai ir tegu, tai tą patį aš noriu pasakyti ir apie karosus, man juos leidžiant į tvenkinį yra paskutinė žūvis, o bratkai, gedasui turbūt pirma ir čia nėra ko širsti, tad aš ir kalbėjau, kad žūvų parinkimas į tvenkinį priklauso nuo menkiausio dalyko, keletas jų pavardysiu, ogi, kad nebūtų vėl dviprasmiškai parašyta, žmogus kelia tokius prioritetus: mažas vandens telkinys ir rimtesnių žūvų įleidimas gali sąlygoti skaudžias pasekmes po žiemos, žmogus nenori teikti daug laiko vandens telkinio priežiūrai žiemą ir renkasi pačią paprasčiausią žūvį, kuri turi didelius šansus išgyventi, žmogui prižiūrint tvenkinį ir žiemos metu yra svarbu auginti ir turėti gerą žūvį, o jau kaip bus, taip bus po žiemos, ketvirtiems yra visiškai vienodai, kaip kad pavyzdžiu statau savo draugą, pas kurį yra ir šamų, lydekų, ungurių, karpių, kuojų, šapalų, raudonsparnių, aukšlių, vėžių ir daugelis kitų žūvų ir jam yra gerai, tai taip pat gerai yra ir gedasui, man ir bet kuriam kitam žmogui turinčiam savo tvenkinį ar sodželką, bet, jeigu tvenkinys yra nemažas, jis bus prižūrimas, tai žmogui ir reikia pavesti nemažai laiko ir pasitarti su žmonėmis, kurie turi nemažus tvenkinius ir kurie žūvį augina jau ne vienerius metus, nes pasakysiu, kad perskaitęs visą nuo pradžių skiltį "Įžuvinimas" aš neradau konkrečių patarimų, ką daryti būtent su savo tvenkinio įžūvinimu, o žmogus ir ne vienas patarė, jokiais būdais neleisti karosų nes jie greit veisiasi ir rodos jei neklįstu, kad "šyka" ne kiek mažiau nei karpiai, o gal net daugiau, tad žmogus ir renkasi, ką jis nori įleisti ir kokio tvenkinio jam reikia. Kolegos rašę daug pranešimų Įžuvinimo tema, visi iš savo pusės yra teisūs, bet klausymas ar teisūs ir tų žmonių atveju, kurie būtent ir ieško tam tikrų, tikslių patarimų

Žodeliai kokie buvo pasakyti. Žodeliai. (ČIA NE MANO ATŽVILGIU, O KITO NARIO). Bet baikime tą žodžių žaismą. ;)
Pas mano draugą 2 tvenkiniai. Gylis iki 2-2,5 metro. Tai išduso karpiai, amūrai. Liko lynai ir karosai. Žmogus žiemą skyles grežė.(Na, meldų nedėjo:))Va ir nuostolis.
Netoli mūsų yra karjerai, na žvyrduobės. Tai dvejuose po žiemos krantai bolavo žuvimi.
Tai, jei nėra salygų normaliai (dažnai) žiemą prižiūrėti, tvenkinio, ar tai sodželkos, ar tai kūdros, ar tai žvyrduobių savininkas riksis klengvesnį įžuvinimo kelią.
O gal nebuvo proporcijos, kuri turėjo tam tikros įtakos žūvų dvėsimui, teoriškai tai yra visai įmanoma, nes yra žmonių, kurie perveisia savo vandens telkinius, o gal ta teorija ir lieka teorija, gal viskas buvo gerai, bet deguonies trūkumas buvo akyvaizdus rezultatas.
Vieną idomų akibrokštą pasakysiu: prieš įžuvinant, aš skambinausi ir ieškojau, kas pardavynėja žūvį, prisiskambinus vienam žmogui, paklausiau ir pasakiau, kad tokie ir tokie matmenys maniškio tvenkinio, jis atsakė, ar bus jame maudomasi, pasakiau, kad taip, pasakė - blogai, tada visvien paklausiau, kokią patartumėt žūvį įleisti, paklausė manęs, kokią žūvį norėtumėt jūs pats įleisti, išvardijau, karosas, šapalas, lynas, ešerys, staiga išgirdau žodį

pradėjo sakyti, kad nieko taip nebus ir patarčiau leisti žūvį karpį (nepamenu, kiekos kg.) 1 aras ~1-2 karpiai, tai viso išeitų 8-16 karpių ir daugiau jokios kitos žūvies, tas žmogus atstovavo kažkokiam tai veislynui, tai štai koks buvo išsamus ir puikiai tikslus pasiūlymas. Kai tokį dalyką pasakau kitiems, visi pakraipo galvą ir ironiškai nusišypso, manau supratot!