Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #186195   Airis
 12 Bal 2010 08:11
siryt apejau savo karjera.radau nemazai lydeku isnersimo pozymiu.kazin ar labai pagelbeciau,jei ikrus uzdengciau su pusu sakom,o tai ziuriu atsiranda norinciu paskanauti jais.
dar klausimas--jei is kito karjero surinkus ikrus ir parsivezus,ar issiristu mailius?
 #186218   Catan
 12 Bal 2010 09:55
Airis rašė:siryt apejau savo karjera.radau nemazai lydeku isnersimo pozymiu.kazin ar labai pagelbeciau,jei ikrus uzdengciau su pusu sakom,o tai ziuriu atsiranda norinciu paskanauti jais.
dar klausimas--jei is kito karjero surinkus ikrus ir parsivezus,ar issiristu mailius?
Kad ir kaip tu beuždengtum vistiek, jeigu atsiras smaguriautojų, tai jie ir prieis prie tų ikrų. Gali mėginti ir atsivežti ikrų iš kito vandens telkinio, iš daugumos visgi turėtų prigyti nors kiek. :gazieta:
 #186365   Bratka
 12 Bal 2010 21:09
Airis rašė:siryt apejau savo karjera.radau nemazai lydeku isnersimo pozymiu.kazin ar labai pagelbeciau,jei ikrus uzdengciau su pusu sakom,o tai ziuriu atsiranda norinciu paskanauti jais.
Pridenk,blogiau nebus.Ikrus is kito telkinio laisvai persivesi,tik su vandeniu aisku :)
 #186876   xmusic
 14 Bal 2010 16:54
Jau šiandien smagiai kūdroje gaudžiau karosiukus :) bet pastebėjau kad ant jų lūpų ir ant pelekų yra baltų spuogų,kas tai?liga?
 #187011   Catan
 15 Bal 2010 07:42
xmusic rašė:Jau šiandien smagiai kūdroje gaudžiau karosiukus :) bet pastebėjau kad ant jų lūpų ir ant pelekų yra baltų spuogų,kas tai?liga?
Yra trys galimybės:

1. jie neršia
2. jie serga
3. jie mutuoja

../;nzv

O jei rimtai, tai neršti jiems yra dar ankstoka, greičiausiai duočiau verdiktą tokį, jie serga :e:e
 #187061   Catan
 15 Bal 2010 09:39
Šiais metais daug kam išdvėse tvenkiniuose žūvys..

Man vienas žmogysta iš Ukrainos sakė taip: visi tie burbuliatoriai yra vaikų žaidimas, efektyviausias dalykas yra, prikirsti nendrių (fyksvos) gal taip vadinasi ir nemažų kuokštų galus imerkti į tvenkinį, bet tų nendrių (viksvų) viršūnės turi būti nepažeistos ir taip sėkmingai žūvys gauna deguonies ir jos "spakainiai" išgyvena. Nežinau kiek tiesos, bet sakė, kad tai yra tikrai paprasta, pigu ir veiksminga.
 #187080   gelmės
 15 Bal 2010 10:27
Tik kažkodėl tai išpeikė Lietuvoje kažkoks straipsnis. Nepamenu kur skaičiau. :ks>
 #187164   Antas
 15 Bal 2010 15:06
Catan rašė:Šiais metais daug kam išdvėse tvenkiniuose žūvys..

Man vienas žmogysta iš Ukrainos sakė taip: visi tie burbuliatoriai yra vaikų žaidimas, efektyviausias dalykas yra, prikirsti nendrių (fyksvos) gal taip vadinasi ir nemažų kuokštų galus imerkti į tvenkinį, bet tų nendrių (viksvų) viršūnės turi būti nepažeistos ir taip sėkmingai žūvys gauna deguonies ir jos "spakainiai" išgyvena. Nežinau kiek tiesos, bet sakė, kad tai yra tikrai paprasta, pigu ir veiksminga.
visa esme - kapiliaruose vanduo neuzsala :cig.
 #187192   Bratka
 15 Bal 2010 16:18
Antas rašė:

Su tom nendrem geras bajeris,issigalvojo kazkoks senolis sita marazma,bet kai kurie viz dar tuo tiki...
 #187201   Wytux
 15 Bal 2010 16:30
Na Druskininkuose mieste ezerai sia ziema su nendrem eketese buvo ...... lyg ir negirdejau kad butu isduse zyvys kaip kad pries gerus kelis metus ... nors gal ir ne viska girdejau :)
 #187631   Catan
 16 Bal 2010 11:55
Bratka rašė:
Antas rašė:

Su tom nendrem geras bajeris,issigalvojo kazkoks senolis sita marazma,bet kai kurie viz dar tuo tiki...
Nežinau, kaip iš tiesų, bet aš supratau tavo mintį, kad mes t.y. žmonės, kurie tiki, kad nendrės yra gerai, tai reiškia, mes esam durniai? :shock: :stop-;
Aš tavo atveju drįsčiau sakyti, kad tai yra skonio reikalas: ar burbuliatoriai, ar pastovus ekečių pjovimas (grežimas), ar tos pačios nendrės.
Man keista yra viena, kai žmonėms turintiems nemažus tvenkinius, nendrės padėjo, o kaip tave suprantu, tai grynas marazmas ir niekam tikęs mechanizmas apsaugoti žuvis žiemos metu :-byta: :liež-uvis
 #187632   Catan
 16 Bal 2010 12:02
gelmes rašė:Tik kažkodėl tai išpeikė Lietuvoje kažkoks straipsnis. Nepamenu kur skaičiau. :ks>
Būtų malonu, kad tą straipsnį surastum, iš ties labai idomu, kodėl jį peikia. Pirma mintis atėjusi į galvą sako, kad gal pagrinde tos nendrės yra imamos nuo pačių ežerų, nendrės nukirtimas (nupjovimas) įtakoja deguonies trūkumą tame vandens telkiny. Kiek keistas samprotavimas, bet minusų kitokių kažkaip neįžvelgiu. :gutgut
 #187659   Bratka
 16 Bal 2010 13:06
Catan,kazkoki logiska paaiskinima del nendriu turi???Ar gal pats savo tvenkinio zuvis su nendrem isgelbejai???Jei nendres padetu nuo zuvu dusimo tai jos tada niekad ir nedustu,beveik kiekvienas telkinys yra daugiau ar maziau jomis apauges-tai kodel per jas deguonis nepatenka ar jas butinai reik nupjaut ir sukist i ekete tada jos gausiai siurbs deguoni ir padavines ji i telkini :?: :/braj;
 #188694   Catan
 19 Bal 2010 07:43
Bratka rašė:Catan,kazkoki logiska paaiskinima del nendriu turi???Ar gal pats savo tvenkinio zuvis su nendrem isgelbejai???Jei nendres padetu nuo zuvu dusimo tai jos tada niekad ir nedustu.
Aš nesu nei fizikas, nei biologas, kur galėčiau daugiau ar mažiau apskaičiuoti ar netgi moksliškai paaiškinti. Aš to dalyko nebandžiau ant tvenkinio šią žiemą, bet jeigu reikės, tikrai pamėginsiu. Ir iš pačių forumiečių sakė, kad matė miesto teritorijoj vandens telkinį telkšojuses nendres ir aš pats girdėjau iš žmogaus, kuris pats tai darė ir viskas tvarkoj, gavo žūvys tos deguonies, o jei Jums kolega šis dalykas yra nepriimtinas, tai niekas neverčia jo taikyti.
Bratka rašė:beveik kiekvienas telkinys yra daugiau ar maziau jomis apauges-tai kodel per jas deguonis nepatenka ar jas butinai reik nupjaut ir sukist i ekete tada jos gausiai siurbs deguoni ir padavines ji i telkini :?: :/braj;
:shock: nendrės net ir žiemą, kurios vandens telkinį auga - negauna deguonies? :ks> Manau yra pravartu, kažkam paskaityti biologiją.
P.s. žmonės į telkinius kuokštus nendrių deda manau ne dėl grožio, tad esant tokiam gudriam ir pačiam nežinančiam kritikuoti 100%, tai manau yra netikslinga ir kvaila :liež-uvis
 #188705   Catan
 19 Bal 2010 08:16
Bratka rašė:beveik kiekvienas telkinys yra daugiau ar maziau jomis apauges-tai kodel per jas deguonis nepatenka ar jas butinai reik nupjaut ir sukist i ekete tada jos gausiai siurbs deguoni ir padavines ji i telkini :?: :/braj;
Atsiprašau už flood'ą, bet man pakėlė nuotaiką ir paėmė juokas iš tavo sakinio. Tu lygini tvenkinius su ežerais :D Nors ir tų pačių tvenkinių būna didesnių už pačius ežerus, bet ne apie tai, tu bandai prilyginti ežerus, kurių gyliai ir žūvų kiekiai skiriasi + jų dydžiai ir tu nori, kad tos nendrės aptarnautų ežerus, kurių dydžiai nuo kelių iki keliolikos hektarų :D :shock:
 #188717   Bratka
 19 Bal 2010 08:46
Catan,kad tavo fantazija labai laki as jau supratau-vienam poste as tave durnium isvadinau,kitam apie ezerus kalbejau,nors as pats niekur nematau,kad buciau taip parases :? Dabar dar parodyk teigini kur mano buvo parasyta,jog per nendres ar kitus augalus visiskai nepatenka deguonis :?: Per jas siek tiek deguonies patenka,bet toli grazu ne toks kiekis kokio reikia.Ir apskritai nesiruosiu as cia su tavim gincytis ar dar kazkatais,nes tavo fantazijai kaip pastebeta ribu nera,o as zmogus paprastas realistas,sneku ne is gandu,o is praktikos ::hai-bai
 #188720   Catan
 19 Bal 2010 08:57
Bratka rašė:Catan,kad tavo fantazija labai laki as jau supratau-vienam poste as tave durnium isvadinau,kitam apie ezerus kalbejau,nors as pats niekur nematau,kad buciau taip parases :? Dabar dar parodyk teigini kur mano buvo parasyta,jog per nendres ar kitus augalus visiskai nepatenka deguonis :?: Per jas siek tiek deguonies patenka,bet toli grazu ne toks kiekis kokio reikia.Ir apskritai nesiruosiu as cia su tavim gincytis ar dar kazkatais,nes tavo fantazijai kaip pastebeta ribu nera,o as zmogus paprastas realistas,sneku ne is gandu,o is praktikos ::hai-bai
Bratka rašė:Jei nendres padetu nuo zuvu dusimo tai jos tada niekad ir nedustu,beveik kiekvienas telkinys yra daugiau ar maziau jomis apauges-tai kodel per jas deguonis nepatenka ar jas butinai reik nupjaut ir sukist i ekete tada jos gausiai siurbs deguoni ir padavines ji i telkini.
Nu po perkūnais kolega mielas. Vandens telkinys - tvenkiniai, ežerai .... :ks> :/bd-d/el O jeigu Jūs naudojat dviprasmybes ir nesugebat tinkamai sugeneruoti sakinio, tai nereikia širsti, o jeigu galvojate viena, parašote kita, tai vėl gi blogai. :/nek
 #188946   volton
 19 Bal 2010 21:06
nendres tikrai padeda, pats isitikinau kai siemet kaimynas paklauses senolio padare eketes ir prikiso i jas nendriu, tai pavasari nei vienos pavirsiui plaukiancios nerado
 #189047   Catan
 20 Bal 2010 10:02
volton rašė:nendres tikrai padeda, pats isitikinau kai siemet kaimynas paklauses senolio padare eketes ir prikiso i jas nendriu, tai pavasari nei vienos pavirsiui plaukiancios nerado
Bratka, matai, kad aš ne marazmus kalbu, o gryną "praudą" ;uolrait

O mano tvenkinukas jau šiandien bus beveik pilnai įžuvintas ''plot
 #189188   Bratka
 20 Bal 2010 17:47
Catan,mano praktikoje sita prauda paneigta pries kokius 15metu,ir eketes kirsdavom ir nendres kisdavom,bet kai tik rimtesne ziema taip zuvu ir nelikdavo.Kaimynas dare taip kaip mes,bet pas ji zuvys visad sveikos likdavo,mano tevas jam pasiule nieko nedaryt viena ziema ir paziuret kas bus jau gal kokiu 10metu ziema jis tuo tvenkiniu nesirupina ir viskas tvarkoje.Tai va mano isvada senai padaryta,kai zuvim ir taip telkinyje deguonies pakanka tai tada ir nendres padeda,kaip kai kas galvoja. ;uolrait
 #190899   xmusic
 24 Bal 2010 19:31
Pas mano dėdę prūde (dydis jo 4arai gylis 1.7m. Kastas pries 5metus dumblo nėra) šį pavasarį radome labai daug nudususių karosų tarp jų ir kelis puskilinius karpius . Rudenį į jį buvo ileista 40amūrų po 5cm. Tai pavasarį jų neradome tai negi jie ištvėrė?
 #191366   Catan
 26 Bal 2010 12:09
xmusic rašė:Pas mano dėdę prūde (dydis jo 4arai gylis 1.7m. Kastas pries 5metus dumblo nėra) šį pavasarį radome labai daug nudususių karosų tarp jų ir kelis puskilinius karpius . Rudenį į jį buvo ileista 40amūrų po 5cm. Tai pavasarį jų neradome tai negi jie ištvėrė?
Jeigu neradote, tai vadinasi, kad jie išliko. Dėl amūrų aš daryčiau kiek kitaip, mažų nereikia leisti, nes efektyvumas yra mažas, patarčiau įleisti kiek didesnius, po 1kg ar net didesnių, jeigu jau tavo tvenkinuke yra žolių. Gylis pas tave yra mažas, tai jeigu jau yra žūvies, tai būk malonus ir prižiūrėk tvenkinį, jei nori, kad jame augtų žūvis.
 #193646   Gedasas
 04 Geg 2010 19:56
toks klausimuks... kudroje atsirado siuliniu dumbliu, jie dabar tokiom salom plaukioja, vaizdelis toks, kad lyg kanalizacija butu kur pramuse :lol: bet kazkur skaiciau kad dumbliai labai naudingi zuvims ir mikroorganizmams :roll: gal ju tada negraibyt su samciu ir palikt ramybej :roll: ar koki amura ileist...bet tada lelijom amen bus :roll:
kaa daryyyyt kaa daryyyt ... kaip toj dainoj :roll:
 #193661   Bratka
 04 Geg 2010 20:15
Gedasai.o karpiu ar yra tam tvenkini?Karpiai tuos dumblius labai noriai isgraibo-nereikia ir amuro.
 #193681   Gedasas
 04 Geg 2010 20:43
Bratka rašė:Gedasai.o karpiu ar yra tam tvenkini?Karpiai tuos dumblius labai noriai isgraibo-nereikia ir amuro.
kolkas vonia po praeitos ziemos, nors gerai, kad pernai nesitengiau izuvint, zuvo keli garbyliai ir puse kibiro ju palikuoniu cigareciu dydzio... todel symet procesas bus is naujo. Nelabai as noriu priveist karpiu, vanduo bus murzinas, bet teks kelis imest ko gero.... po tokios ziemos net nezinau ka zuvint, kad vel neisdustu :roll:
 #193742   Bratka
 05 Geg 2010 07:17
Didziausia tikimybe jog isgyvens lynai ir karosai,jei ziema nepriziuri ;-)
 #193772   Gedasas
 05 Geg 2010 09:20
Bratka rašė:Didziausia tikimybe jog isgyvens lynai ir karosai,jei ziema nepriziuri ;-)
tai vat as apie juos ir galvoju, nes kudra nedidele, 2,5 aro ir gylis 1,5 m. Norejau svaresniu zuvu, kad vandens nedrumstu bet kitos iseities ko gero ner ..
 #193828   gelmės
 05 Geg 2010 13:13
Karpių nepatariu. Išdvės po žiemos, jei pastoviai neprižiūrėsi.
Karosai, karosai, karosai.
Lynai gerai, jei pas tave prūdžiukyje yra dumblo. Jei jo nema, tai pagal mane bus pavasarį aukštyn papais.O lynas graži žuvis, tai gaila, gaila, gaila.
Pernai man niekas(be karpioko) nedvėsė, o šiemet lynų nebebėra, nes pas mane apačioje plėvelė.
 #194644   eLPi
 07 Geg 2010 17:27
Gedasai, tuos dumblius ir as kazkada su sakem kabinau :lol:
Ileidau ant savo 5 a keturis amurus - nei vienos zoleles :lol:
O kad karpiai estu zole :roll:
Zinoma lelijos grazu, bet tie zalieji turi bloga iproti laaaaabai plestis, todel i vasaros pabaiga gali ir visa plota uzkariaut '''bum
Siulau ileist bent viena 0,5 kg amura, tai kol bus zaliuju, gal leliju nelies :roll:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė