Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...

#76004   makaulė
 16 Spa 2008 11:04
skridzas rašė:Laidos metu uždėtu ženkla "MN" Mesininkams nežiurėty... :-D
:-D geras sprendimas,o shiaip tai dar labai mazai i zvejyba vaziuoja ne pazvejot,vaziuoja-prizvejot,ne pabut,o pritraukt,ne paleist,o prisikraut....sunku musu kaime su estetika dar,nors tikiu,kad su laiku....

#76006   Skumbrotas
 16 Spa 2008 11:10
eLPi rašė: Makaule, kai tik padarai laida su nurodyta konkrecia vieta, jau nuo rytojaus (jei ne ta pati sekmadieni) ta vieta buna trypiama [oj-me: . ...
Atsimenu atvejį, kai pavasarį buvo rodoma laida apie lydekų žvejybą vieno pajūrio upelio aukštupyje. Man tos vietos nuo senovės žinomos, dažnai ten nuvažiuoju ir dabar, nes tikra sielos atgaiva būna - žvejų beveik nesutiksi, laukinės vietos, pasivaikščioti ir pažvejoti ypač pavasarį, kol nėra dar bruzgynų yra nuostabus dalykas. Taigi taip sutapo, kad tą sekmadienį kaip tik ten klaidžiojau. Laidos nemačiai, nes išvažiavau iš ryto. Iki pietų buvau žemupyje, o popiet nusprendžiau pavažiuoti iki aukštupio. Atvažiavęs apakau :shock: - nėr kur mašinos pasistatyti :!: Pilnos pakrantės žvejų, visi viens kito klausinėja "kur čia kimba :?: " - matosi kad pirmakart. Apsisukau ir išvažiavau nieko nesupratęs... supratau po kelių dienų, peržiūrėjęs inete laidos kartojimą - nugi parodė kad ten PUIKIAI KIMBA neužaugos lydekėlės :!: :-D Gerai, kad tądien kiek mačiau ir girdėjau nelabai kas pagavo, tad gal ta invazija teliks vienkartinė... Vasaros pradžioj dar kelis kartus ten buvau - vėl po senovei, žvejų nerasta, gal taip ir ateityje liks :roll: ...

#76075   jarwa
 16 Spa 2008 14:34
O man pasistojo mažiausia 3 klausimai:
1.Informacinė laida
2.Mokomoji
3.Reklaminė
Žvelgdamas iš " savo varpinės" kažkaip, kažkaip neapsisprendžiu :roll: - panašu į paskutinę...

#76080   Skumbrotas
 16 Spa 2008 14:56
Statyk dar ir ketvirtą klausimą - laisvalaikio pramoginė, bus lengviau apsispresti :grin:

#76099   Sokratas
 16 Spa 2008 16:49
Didžioji dauguma meškeriotojų, važiuojančių iš Kauno, Vilniaus ar Mažeikių į žemupį prisilupti karšių ar vėgėlių, net nelaiko savęs brakonieriais, laiko save žvejais...
Neprošalį būtų, sekmadienio ,,mišiose", kiekvieną kartą priminti tokiems ir panašiems, kam rodoma ši laida :)

#76112   jarwa
 16 Spa 2008 19:00
KAM rodoma... :?: :?: :?: - potencialiems vartotojams ,bet ne ŽVEJAMS :roll: :roll: :roll:

#76158   Agis
 17 Spa 2008 07:44
O kodel ne zvejams :shock: ka jus cia nusisnekat :evil: ar nors karta buvo pagirti tokia mesininkai, ar zuvys nepaleidinejamos , vis pabreziant, kad jei taip elgsimes visi, tai daugiau zuvies bus, ar nereklamuojama subtili, siuolaikiska zvejyba.Raskit skirtuma tarp normaliai susuktos laidos ir reklamu, kurios beje irgi nieko mesisko nepropoguoja.A tai dabar Paulius kaltas, kad dar tiek daug pas mus issigimusios visuomenes :shock: nu visiskas nusisnekejimas, toks jausmas, kad nei vienos laidos neziureje.....
As visados pasiliksiu prie savo nuomones, tik padarius kazka geriau galima teisti ar smerkti, mokyti, kol to nera, atleiskit... juokingai skamba tokie pamastymai.O gal as nezinau, gal kazkuri televizija ir transliuoja kazka geresnio...... :lol:

tai mano asmenine nuomone.

#76165   audrutis
 17 Spa 2008 07:57
Visiskai palaikau Agi siuo klausimu. Kritikuoti yra lengviausia.
Ir plius as labai tikiuosi, kad mesininku karta ismirs, o jos nepakeis nauja mesininku karta. Aisku visada bus visokiu, taciau labai tikiuosi, kad svarstykles stipriai pasislinks i zveju, tausojanciu gamta, puse. Toks poziuris kaskart skiepijamas ir laidoje. Manau tai tikrai prisidejo prie fakto, kad nemaza dalis jaunimo zvejoja vadovaudamiesi panasiais principais. As pats kai tokiu principu nezinojau, nebuvau susidures su tokiu poziuriu, viska tisdavau namo reikia ar nereikia, o dabar tikrai taip nebesielgiu ir prie siu pokyciu tikrai prisidejo ir laida, ir bendravimas su kitais zvejais ne mesininkais, na ir aisku pats suaugau. Patikekit jei kaskart visur bus kalamas i galvas butent toks poziuris, viskas tikrai pasikeis.

Ir dar. Kai zmones pamato, kad tarkim as dazniausiai paleidziu savo laimikius, buna ir labai nustebusiu. Is tu nustebusiu isskirciau vaikus (paaugliams labai norisi parnest pagauta zuvi ir parodyt teveliams, manau tai naturalu) bei vyresnes kartos zvejus, kuriems toks poziuris niekada nebuvo kalamas i galvas, todel ir idejos atrodo svetimos. Tik nesupraskit klaidingai, kad as "varau" ant vyresniu, o aukstinu jaunima. Visokiu yra visur, bet vyresnioji karta paprasciausia augo ir formavosi kitais laikais, kai dabartines idejos buvo svetimos, t.y. ju isvis nebuvo.....

#76168   senelis
 17 Spa 2008 08:08
audrutis rašė: Visokiu yra visur, bet vyresnioji karta paprasciausia augo ir formavosi kitais laikais, kai dabartines idejos buvo svetimos, t.y. ju isvis nebuvo.....
:-ou-je teisingai :-ou-je sunku persilauzt...visada parsivezu is zukles kazka ir paskanavimui... ../;nzv

#76176   audrutis
 17 Spa 2008 08:30
Seneli, as gi nesakau, kad parsivezt kazka yra nuodeme. As kalbu apie mesininkus, kurie tysia viska is eiles, suvalgys nesuvalgys, reikia nereikia. Tai yra poziuris. As pats turedamas toki poziuri formavausi kaip zvejas, nes pries daugiau nei 10 metu nelabai zinojau, kad galima elgtis kitaip. Nebuvau apsviestas, kad reikia mylet gamta ir kad jos resursai ne begaliniai....

#76181   Vitolis
 17 Spa 2008 08:38
audrutis rašė: ......vyresnes kartos zvejus, kuriems toks poziuris niekada nebuvo kalamas i galvas, todel ir idejos atrodo svetimos. Tik nesupraskit klaidingai, kad as "varau" ant vyresniu, o aukstinu jaunima. Visokiu yra visur, bet vyresnioji karta paprasciausia augo ir formavosi kitais laikais, kai dabartines idejos buvo svetimos, t.y. ju isvis nebuvo.....
Nu tu cia pavarei. Gal tokiem kaip ash taikei? :eek:
Mazas paleidziu beveik visad. (kai kada ashariuka viena kita parneshu katinui) Zuvi megstu, namishkiai irgi, todel kai pagaunu gera laimiki, ji pasiimu gana daznai (kai pagaunu). Daznai ir paleidziu. Da kaimynka labai jau megsta zuvi ka sh parneshu :-D Da kai kadu ir nudorot padedu.... :grin:

#76183   audrutis
 17 Spa 2008 08:42
Vitoli, baik. As gi rasiau, kad visur visokiu yra, as tik mastau apie mases. Jei visi zvejai butu tokie kaip tu, ir tokie kaip aplamai dauguma tribunieciu, zuvies Lietuvoj butu daug daugiau, pakrantes butu svarios, o naktimis vegeliaujant nereiktu stebet fakelu is padangu bei klausyt "girtu" dainu ;-)

#76184   audrutis
 17 Spa 2008 08:44
Nu del dainu gal negerai issireiskiau, uztraukiam ir mes koki Kernagi naktimis, arba bent jau perklausom taip, kad ir uz kilometro poilsiaujantys vartosi bei uzmigt negali, bet cia tik per meetus, o ne rimtoje zukleje :-D

#76220   makaulė
 17 Spa 2008 10:27
nesigirsiu,bet maciau toky grazu vaizda,lupa du biciukai mingej kuojas pavasary techniskai gaudo,daug gaudo,abiem max po koki 21-23m.Baigia zukle,istraukia tinklelius,a ten gal po koki 20kilu kuoju,apvozia ir graziai y upe paleidzia.Salia toks tabunas is marijeeempoles gaudo,pamate rekia..ieee kaaa darot??? [oj-me: :-kvankt :/nu/n/x , a tie..-a mes kaip Korsaks gaudom ;-var-var. taigi nesakau,kad nereik ragaut savo pagautos zuvies,na bet tikiu,kad 20karshiu nieks y bagaznika nekisha sugaves(seneli)ar 9 lydeku namo netysia(skumbrotai)ane :-byta: O del laidos,gaila,kad kazkas mato tik reklama(NORS BE JOS NEISGYVENTUMEM)manau daug kas randa joje kazka grazaus,shilto ir jaukaus.Tikiuosi ne tik zukles vietas,bet ir viena kita patarima,ar grazu kadra,paziuri ir pabuna gamtoje kartu su manin.Bent as tai jauciu,nes laida darau tikrai ne sau,o butent jums,aciu kad ziurit,aciu visiem 200tukst.pastoviu ziurovu.

#76230   Airis
 17 Spa 2008 10:42
noreciau sudalyvaut laidoje apie lasisu zvejyba juroje nuo kranto. dar paimame skumbrota, spiridona, doni,zvyna, diego, ir dar.... sustatome visus pajuryje ir neduok dieve pagauname lasisa, kita savaitgali vietos nidoje nebera, nuo pasienio iki juodkrantes.

#76234   audrutis
 17 Spa 2008 10:45
Tai tik parodo laidos itaka :!: Todel geriausia aisku butu zvejot neminint vietovardziu, kaip tame misko ezerelyje ;-) Tik aisku ne visada tai imanoma. Pavyzdziui zvejojant prie betonkes gali sakyt ka nori, visi tas vietas zino :(

#76238   Fiskius
 17 Spa 2008 10:49
Makaule, aciu tau kad darai tokia laida, bent kai negalim islekti i zvejyba, prie teliko galima atsigauti ;-)
Bet mane tai labiausiai zudo tai, jog beveik visos rodomos zvejybos vyksta pajuryje. Isijungi sekmadienio ryte telika ir galima daryt statymus kur si karta Paulius zvejos :lol:
Varijantai:
1. Minijos aukstupys
2. Minges kaimas
3. Nemuno zemupys
4. Kursiu marios
5. Baltijos jura
6. Paskendusio misko ezeras
7. Karpiai

Suprantu kad finansai labai viska riboja, bet gal visgi butu imanoma viena kita laidele isspausti ir is kitu LT vietu?

#76240   Skumbrotas
 17 Spa 2008 10:53
airis rašė:...sustatome visus pajuryje ir neduok dieve pagauname lasisa, kita savaitgali vietos nidoje nebera, nuo pasienio iki juodkrantes.
Užtenka čia forume parašyti ir panašus vaizdas gaunasi.
Prieš tris metus Nidoj atvažiavus rasdavai arba nieko, arba 2-3 žvejus, o dabar kas darosi.... :?:

#76242   Skridžas
 17 Spa 2008 11:06
Nu jaigu jau gelmės su savio prašymaiS...Tai dėdė Skridžas nori laidios apie

FEEDER [oj-me:

Aš tiesa sakant dabar esiu mates tik 2 laidas :oops: Kaip lidekas miske gaudė ir karpius vailojo :-D Kaip ir sakė jums laidios be reklamios negali buti,jaigu atkreipėt demesi tai ne vien Paulaus mišios su reklama,kitos televizijo laidos irgi reklamos nemažai,o čia bent reklamuojia žvejybios reikmesni..

O su tais tesimais tai pabaikti viena karta jisai toks jisai anoks,mesininkai,žvejai,ir visi kiti kartais ar dažnai žiurintis laida ar nežiurinti...Ar galit rankia prei šyrdies pridėja pasakyti kad gaudot sažiningai?Ar tikrai visi paleidžia mažesne žuvi?Ar ar reikiama kieki tik gaudo?
Aš pvz,ne,negaliu pasakyti kad visad paleidžiu..Kad esiu sažiningas.Bet aš stenguosi..Aš mokausi..O tie mėsininkai tai manau tokie kurie retkartčiai priplešia žuvies ir fsio,nei moka nei gaudo daug..O kas apsišvietes ir moka betkada pagauti žuvi tas mokės ir paleisty..
O kas kad pamatio laudis kur galima žvejoti..Išniks žuvis išniks ir "žvejai mėgėjai" kuriem pavikio karta ar kita priplėšy..Bet kai atesi laikas kai nebebus ka plėšti?Ka tada darysim..Ir šeip su tuo plėšymu,tai čia visu nagai atsukti i save,kokia valdžia tokie ir žmonės..Plešiam visur juk?

Tad gerau neteiskim vieni kitu ,o stenkimės agytuoti už teisnga veikla,imti žuvies ne tiek kiek panešam o tiek kiek reikia savio poreikiams..Ir kiek leidžiama...

O čia dabar matau susikrstė dvi grupės kuri vien palaikio Pauliu o kiti teisia..

Tad gerbiami teisėjai,ir kita laudis pirma atsakikime sau ar visur esam sažiningi netik ,žvejyboje bet ir gyvenime..Ir nepulkim teisti kai patys dar turėtume buti teisiami.:-D

#76245   makaulė
 17 Spa 2008 11:11
Fiskius rašė:Makaule, aciu tau kad darai tokia laida, bent kai negalim islekti i zvejyba, prie teliko galima atsigauti ;-)
Bet mane tai labiausiai zudo tai, jog beveik visos rodomos zvejybos vyksta pajuryje. Isijungi sekmadienio ryte telika ir galima daryt statymus kur si karta Paulius zvejos :lol:
Varijantai:
1. Minijos aukstupys
2. Minges kaimas
3. Nemuno zemupys
4. Kursiu marios
5. Baltijos jura
6. Paskendusio misko ezeras
7. Karpiai

Suprantu kad finansai labai viska riboja, bet gal visgi butu imanoma viena kita laidele isspausti ir is kitu LT vietu?
kam klausimas?Laida ne geografija su meskere po Lietuva,na galbut tokia kada atsiras...bet ideja-rodyt naujus zukles budus,kas keiciasi pludines,dugnines,spiningo pasaulyje,kokius pasirinkti jaukus,kodel plonint kabliukus,kaip pasirinkti valo story,kaip oravesti masala ir dar bandome atsakyti i milijonus klausimu,ne KUR? o butent KAIP sugauti zuvy vienu ar kitu zukles yrankiu,metu laiku,sroveje ar stov.vandeny.Man labai gaila tu kurie ziuri tik KUR,po to sumerkia savo belekokius pagalius ir belekokius kablius masalus ir t.t,nepagauna ir rekia isdure,pamelavo.O kad reikejo pludele 3gr,kad pavadelis 0,1,kad jaukas tamsintas...zodziu tai ka rodom galim pritaikyti bet kur Lietuvoj....tai ko as turiu isvaziuot is zuvingiausiu vietu???Tas pats,kas Bobui nudui parashytum negaudyk stekeriu Anglijoj...parodyk kaip vilnelej.....nesamone kokia tai

dabar taip,ziuri uzsienio laidas,filmus ir t.tSkaitai straipsnius zurnaluose....Tau svarbu kurioje vietoje jie filmuoti-parashyti?Butent-ne.Taip yra ir su laida,ne finansuose esme.Tik siauras mastymas-vazinek po Lietuva ir rodyk,kas kimba Anyksciuose,Zarasuose,Panevezy ir tt.Nemuno delta-zuvingiausios Lietuvos vietos,tai kodel as turiu vaziuot ten,kur zuvu maziau,ar jos nedideles,ar kibiu vietu nezinau? :donknow' [oj-me:

#76246   Skridžas
 17 Spa 2008 11:16
Skumbrotas rašė:
airis rašė:...sustatome visus pajuryje ir neduok dieve pagauname lasisa, kita savaitgali vietos nidoje nebera, nuo pasienio iki juodkrantes.
Užtenka čia forume parašyti ir panašus vaizdas gaunasi.
Prieš tris metus Nidoj atvažiavus rasdavai arba nieko, arba 2-3 žvejus, o dabar kas darosi.... :?:

Na aš nidoj pradėjau žvejoti tik antra karta ,nes pirma karta kai buvau ten pamačiau kad žvejoja ir suprtau kad antra karta ir aš žvejosiu,man itakios turėjio tai kad mačiau žvejius žvejojiant :-D

Skumbrotai nebutinai pamatytty per telika kur kimba gandai greitai sklinda,pamatyčia tavi kur gerai lupnat karšius kokoj upjė kita karta ir ašej ten bučia,a mani pamatyty koks prašalaitis,kita dien jau tas butu,o per ji dar keli o per tuos kelis...Ir fsio Tad manu ne vien ytaka žveju migracijai turi laidios žvejybinės,ir ne forumai kalti,o daug prisydeda gandai iš lupiu i lups einatsys..Tiesog nuo šyto nėra apsaugios...Čia tas bėdios didelės neprydaryty jaigu visi butu sažiningi ,noustolio didelio nebut,bet va kad maža dalis sažiningu žvejiu gal tik yra...Bet manau šyto forumo pagalba daugelui žvejiu atsivers akis...Ir supras..Man jau atsivėrė :-D
Bet aš ir nepridares daug žalos....Aš gi nepagaudaviau niekio,o pasak NIUXOS aš net nemokiu ir nenusimanau apie žvejyba niekio...Tai aš praktiškai tik stebėtojas :roll:

#76251   Skumbrotas
 17 Spa 2008 11:22
makaulė rašė:.... bandome atsakyti i milijonus klausimu,ne KUR? o butent KAIP sugauti zuvy vienu ar kitu zukles yrankiu,metu laiku,sroveje ar stov.vandeny....
Taip ir toliau laikyk. Su laiku visi pradės suprasti, kad galima sugauti visur, tik reik žinoti kaip.

#76252   DainiusM
 17 Spa 2008 11:25
Jo Skridzai, tu tiesiog BOZIJ ODUVANCIK... ;-)
Ir seip tos kalbos cia moterisku blevyzgu lygio... Buvo laikai, kai prie nemuno zemupi kito zvejo nesutikdavau diena atspiningaves, dabar gi dziaugiuosi rades viena vieta neuzimta. Laikai keiciasi, zveju daugeja... :roll:

#76254   makaulė
 17 Spa 2008 11:30
FEEDER :-D :-D :-D skridziau..dabr nujaiyny y tv.lt,susyrenki eskoti vienam galia...a tenajnais archyve pask7tine laijda apie federy butiant seniems liaktuvnesiu veterns padeta yr.... :roll:

#76258   makaulė
 17 Spa 2008 11:35
niuxa teisus....visi ratuoti,visi uzdirba,visi vaziuoja....per paskutinius 10 metu zveju padaugejo deshimteriopai,nebe mano pagalbos,bet....tai tiesiog nereali pramoga,kur nereik dauzyt kamuolio,prakaituot,kilnot shtangas...sedi sau,alu geri :beer'2 su draugais bendrauji,boba namie ::liux nieks smegenai neknisa.....vyrai tai suprato.

#76259   Fiskius
 17 Spa 2008 11:41
makaule, bet juk nuo to KUR, labai priklauso KAIP ;-) Ar ne?
O zvejybos vietos manes visai nedomina. Tiesiog butu idomiau ziureti laida ne is tu paciu keliu, ant vienos rankos pirsu suskaiciuojamu vieteliu ;-)

P.S. tai tik ziurovo nuomone ir pastabos. Prasau nepriimti nei piktai, nei liudnai ;-) :-D

#76263   Vegys
 17 Spa 2008 12:00
As irgi pritariu Fiskiui. Man zymiai maloniau ziuretusi, jei butu skirtingos zukles vietos.
Labai pasigendu zukles ezeruose, pvz pludinuke (karsiai / raudes / lynai), dugnine (karsiai, lynai) ir etc.
Konkrecios vietos ir manes nedomina. Ten vistiek nevaziuosiu - bus ir be manes apsestos vietos. O juk Ale ydomu butu pamatyt laida apie ezera, kuriame ir pats zvejoji. Makaule, padaryk ziemine karsiu zukle Prapunte (megstamiausias mano ezeras, dzin kad zuvu kiekiu jis ner isskirtinis) - juk kazkada rasei, kad ten gaudai (o gal jau nebe ?) karsius.

#76264   makaulė
 17 Spa 2008 12:05
pasidaryk pats tada kitas vietas ir zuvauk,vis nedaeina ziuriu.NIFIGA nepriklauso!Sekliuose ezeruose-spiningu,tolimu uzmetimu ir pikeriu,vid sroves upese minijoj,nevezy,dubysoj ir t.tDideleje sroveje.Pavasary,vasara,rudeny...tokie ir tokie jaukai,valu storiai....teorija=praktika.Butent TAIP,pridedant savo fantazijos ir ziniu,bandant,tobulinant.KOKS skirtumas kur?Kalbam apie zvejyba,o ne apie vietas!!!! ;;'plim ;;'plim cia tik laidos kureju nuomone.....nei piktai,nei liudnai.

#76265   makaulė
 17 Spa 2008 12:10
Vegys rašė:As irgi pritariu Fiskiui. Man zymiai maloniau ziuretusi, jei butu skirtingos zukles vietos.
Labai pasigendu zukles ezeruose, pvz pludinuke (karsiai / raudes / lynai), dugnine (karsiai, lynai) ir etc.
Konkrecios vietos ir manes nedomina. Ten vistiek nevaziuosiu - bus ir be manes apsestos vietos. O juk Ale ydomu butu pamatyt laida apie ezera, kuriame ir pats zvejoji. Makaule, padaryk ziemine karsiu zukle Prapunte (megstamiausias mano ezeras, dzin kad zuvu kiekiu jis ner isskirtinis) - juk kazkada rasei, kad ten gaudai (o gal jau nebe ?) karsius.
Kas dar noretu,kad pagaudyciau kur nors :evil:
nea Vegy negaudysiu,nenoriu.O apie pludinuke buvo ir karsiai ir karosai,ir feederiu buvo st.vandeny......aj visiem neytiksi.Prapunte-negaudysiu,nenoriu.Geriau eserius ziema,sportiskiau.minijoj,sventojoj,kaliningrade.

#76267   makaulė
 17 Spa 2008 12:13
vistiek lieka......padaryk karsiu zukle tten ir ten.......nu ko netinka kitur?Taigi pats rasai KARSIU ZUKLE!taigi vienoda ji visur balose....ir ledas vienodas
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė