Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #258860   henyte
 22 Vas 2011 20:55
mixas rašė:idomu būtų sužinoti balzos miškų klodus :) o jei rimtai kur gaunat? kur perkat?
Buvau pirkes is Fiskiaus idetos nuorodos firmos, bet praktiskai jos nenaudoju, nes labai jau "skysta" ji man atrodo, karts nuo karto padroziu, kad koki nauja laka isbandyt... Drozt ja vienas malonumas, nesunkiai is ruosinio ir be peilio, vien tik "slifpopierium" reikiama forma isgautum...
Rafal rašė:O kuo skiriasi ta balza nuo paprastos medienos? :oops: :lol:
Savo lengvumu... Pavyzdziui uz juodalksni balza (bent jau manoji) lengvesne apie 7 kartus.
 #259041   ZILVA von jurasemia
 23 Vas 2011 08:33
henyte rašė:
Fiskius rašė:Manau reikalas impregnavime, Zilva gi ten kazkokia skysta plastmase impregnuoja, jei gerai pamenu.
Kad impregnuoja tai zinau, bet nejaugi ta "plastmase" gali turet tokia mase ? Gal jis kazka sumaise aprasyme sakau, ar mediena, ar svori ? Bet kazkodel man rodos, kad cia balzos skirtumai... Idomu butu suzinot "zalio" ruosinio svori.
Aišku impregnavimas duoda svorį , šiuo atveju propionato buvo ,,užauginta" ir primirkyta tikrai nemažai , duoda svorį ir karkasas , ir kabliukai ,ir lakas , bet .....Henyte tu būsi pataikęs pirštu į akį - tarp turimų balzos lentučių radau kelias kietesnes ir ,,nekošines" , čiupinėjant primena veik abaši , gan kieta , apsidirba žymiai sunkiau nei įprasta , bet tai vis viena balza , .... turiu ir rastą , na vadinamą brūsoką balzinį , nuo jo atsipjaudamas pastebėjau , kad skiriasi ir žymiai skiriasi žievinės ir šerdinės dalies kietumas .
Luresalmon - Aleksėjus , meistras iš Piterio , man minėjo , kad pirkdamas balzą ieško būtent tokios - kietesnės ir matyt sunkesnės .
Beje darydamas ultrikus pastebėjau - sakykim sveri su suomiškais žiedeliais sveria 3,2g , pakeičiu į colmic žiedelius jau svoris 3,3g , tai čia mažiukame voblerėlyje , ultrike ....taip , kad nesistebėkit , nieko nesupainiojau , taip yra kaip yra . Šypt.
 #259064   ZILVA von jurasemia
 23 Vas 2011 09:07
dar pavarysiu prie to paties, šypt , - sakykim suomiška legenda , JAN vobleris - ilgis 6,5cm ir bebalasčio svoris 6,5 g , su balastu 7,5 g .... šiaip tai varčiau ir žiūrėjau lygindamas labai nemažai suomiškų vaaputų (turiu galvoje ne Rapalas ir ne kitas tarptautines markes) - po truputį darau išvadą , kad ilgio ir svorio santykis praktiškai 1:1 , na būna ten +- 1g ....jei tai klasika aišku ir jei nėra specialiai ir tikslingai prifarširuota sunkinančios medžiagos . Kalbėjau apie suomiškus , bet lyg pamenu draugas lygino kelis ir kitų firmų , ten atrodo santykis svorio ir ilgio taip pat panašus ....Kas turit laiko galit užsiimti ieškojimais , na , o aš einu voblerius daryt....
 #259216   henyte
 23 Vas 2011 16:12
Aisku, dekui. Nebesuksiu sau galvos su ta balza, naudosiu is teviskes gelmiu isaugusia mediena :) ...
 #259248   ZILVA von jurasemia
 23 Vas 2011 16:40
henyte rašė:Aisku, dekui. Nebesuksiu sau galvos su ta balza, naudosiu is teviskes gelmiu isaugusia mediena :) ...
turi šansų naudoti ir tai ką gimtoji jūra išmeta - vienas memelanderis sakėsi radęs abaši padėklo gabalą išmestą , esu girdėjęs , kad iš Ekvadoro būna ateina tokių padėklų nes tos balzos , abaši , visokie kitokie wengės ir panašiai čia mums ekzotikai ir kažkas super , o ten tiesiog kaip šiukšlė medis , nes sakysim balzą kur daugiau be jos siauros srities ir panaudosi ? ....va ir daro tenykščiai iš tokių šiukšlių medžių visokius vos ne vienkartinius daiktus .
 #259620   Fiskius
 24 Vas 2011 18:18
Per vakar ir siandien, pagautas biuleteninio ikvepimo, isdroziau 3 buratinus is liepos :lol:
Kuom jus uzpildot pjuvi, po karkaso idejimo?
Perskaiciau didziaja dali sios temos, bet viskas susimakalavo :oops:
 #259622   Rafal
 24 Vas 2011 18:23
As tai svinu, o po to momentu, ir iseina visai nieko ''plot ;uolrait
 #259627   savas
 24 Vas 2011 18:29
Galima to pacio medzio skiedra iklijuot (jei nepageidautinas papildomas svoris). Galima pasidaryt misini is epoksidkes ir medzio dulkiu (gaunasi sioks toks balastas, prisidedantis prie voblerio vertikalaus stabilumo). Galima panaudot ir automobilini glaista (greitas darbas, tik paskiau ant jo epoksidke jau nebekimba). Daug variantu...
 #259642   Fiskius
 24 Vas 2011 18:52
Aciu, apie tokius varijantus ir mislyjau :grin:
Reiks toliau buratinus drozinet ir laukt kol bent kiek atshils, kad nuvaryt i garaza ir pamerkt i nitrolaka ;;yel
 #259662   henyte
 24 Vas 2011 19:51
I liepa drasiai gali kilpeles susuktas det, nevargt su istisiniu karkasu, gausis ir graziau ir lengviau, tik epoksio penkiaminucio nenaudok, kuo ilgiau klijai stingsta - tuo stipresni, bent jau to pacio gamintojo...
 #259671   mixas
 24 Vas 2011 20:07
na aįš tai visiem didesniem klijuoju kilpas, mėginau nutraukt, kilpa truputuka deformuojasi, bet netrūksta. na čia iki 40 kg, daugiau ištempt nepavyko. o užtaisymui mašininis špaklius labai patiko, lengviau šveičiasi nei epoksidinė derva.
 #262212   Audriuss
 04 Kov 2011 14:41
Sveiki,zvejai,kolegos.Pries keleta menesiu pradejau meistrauti voblerius,ir taip uzsikabinau,jog negaliu sustot.turiu jums keleta klausimu?koki laka naudoti,kad vobleriai igautu sarva?dabar naudoju jachtini laka,bet jis man itartinai minkstas..
 #262339   ZILVA von jurasemia
 04 Kov 2011 21:07
Audriuss rašė:Sveiki,zvejai,kolegos.Pries keleta menesiu pradejau meistrauti voblerius,ir taip uzsikabinau,jog negaliu sustot.turiu jums keleta klausimu?koki laka naudoti,kad vobleriai igautu sarva?dabar naudoju jachtini laka,bet jis man itartinai minkstas..
...nepatingėk perskaityt visą temą - manau atsakymą rasi .
 #262341   barbus
 04 Kov 2011 21:14
sveiki , bet jei voblikas verčias ant šono betraukiant , tai jam jau "ragai" ar liežuvelis kaltas , ar balansas (t.y. švinukas).. :neutral:
 #262353   ZILVA von jurasemia
 04 Kov 2011 21:36
barbus rašė:sveiki , bet jei voblikas verčias ant šono betraukiant , tai jam jau "ragai" ar liežuvelis kaltas , ar balansas (t.y. švinukas).. :neutral:
aš tai sakau ne ragai , sakau BATAI ,o , iš tikro ir tas ir tas gali būt t.y. kaltas balansas , o balansas tai visas kompleksas , vien iš parašymo pasakyt sunku , reiktų pamatyt - o prieš tai dirbo gerai ir po to nusimušė ar čia iškarto taip , ar vobleris savadarbis , ar kinietis , ar ar ar ....labai daug neaiškių aplinkybių , nesinori spėliot ....
 #262403   barbus
 05 Kov 2011 00:14
aišku savadarbis , iš medžio . laikos paviršiui gerai , tik pradedi traukt svio zigzagus pjauna šonu , gal srovej geriau dirbtų , bet visur dar ledai , nėr kur pabandyt.
 #262408   ZILVA von jurasemia
 05 Kov 2011 06:42
barbus rašė:aišku savadarbis , iš medžio . laikos paviršiui gerai , tik pradedi traukt svio zigzagus pjauna šonu , gal srovej geriau dirbtų , bet visur dar ledai , nėr kur pabandyt.
Jei jau ramiam vandenyje grybauja tai srovėj iš viso ratus suks . Srovė tokių dalykų tikrai neištaisys . Bandyk reguliuot lankstydamas priekinę kilpą , gal tiesiog kilpa kreivai .
 #262415   savas
 05 Kov 2011 08:58
Gerai butu ir foto. Gal pats liezuvis per didelis? Galimas derinys - ir liezuvis, ir kilpa. Ar pastoviai ant to pacio sono gula? Jei ant to pacio, tai kilpa reguliuok. Jei nenuspejamai vartosi, tai mazint liezuvi. Cia taip sakant pirmoji med.pagalba.
 #262650   ZeMeR
 06 Kov 2011 15:54
O šiandien tėtis Kaziuke nugriebė savadarbį voblerį iš kažkokio pono. Ir ką suplojo 30LT taip ,kad savadarbiai yra labai gerai įdomu tik kaip tas vobleris dirbs :)
 #262652   Evaldas Z
 06 Kov 2011 16:14
ZeMeR rašė: Kaziuke nugriebė savadarbį voblerį ... suplojo 30LT
imesk foto, jeigu nesunku. maciau ir as kazkokius tam Kaziuke, kainos neklausiau, nes nelabai jie mane suzavejo...
 #262673   ZeMeR
 06 Kov 2011 18:50
Evaldas Z rašė:
ZeMeR rašė: Kaziuke nugriebė savadarbį voblerį ... suplojo 30LT
imesk foto, jeigu nesunku. maciau ir as kazkokius tam Kaziuke, kainos neklausiau, nes nelabai jie mane suzavejo...
Imesiu pirmadienį ;)
 #262723   Fiskius
 06 Kov 2011 21:24
As kaip tik siandien per telika ziuredamas reportazus apie kaziuko muge, masciau sau kad but bajeris prigamint voblu su lietuviskais tautiniais motyvais, ismargint visaip. Manau butu hega sugaut lydoka ant tautines juostos marginimo vobliko :-D
 #262730   ansanas
 06 Kov 2011 21:31
Mintis visai nieko,bet kam apsiribot vien Lietuvos trispalve, galima ir latvijos ir baltarusijos ir ivairiu kitu saliu veliavu spalvom marginti... O po muges galima jau kiekvienam telkiniui pritaikyt, apgaudai ir matyt ar lydekom lietutviskos ar labiau estiskos ar dar kokios spalvos labiau skanios.. :-D
 #262918   Fiskius
 07 Kov 2011 14:22
Veliavom nudazyt tai sakyciau labai banalu. Bet va ismargint tautinio paveldo simbolika, manau but grazu ir unikalu :roll:
 #262971   ZILVA von jurasemia
 07 Kov 2011 16:21
Fiskius rašė:Veliavom nudazyt tai sakyciau labai banalu. Bet va ismargint tautinio paveldo simbolika, manau but grazu ir unikalu :roll:
unikalu ? kur tas unikalumas ? kiekvienas vienetiniu būdu darytas daikčiukas unikalus nes praktiškai neatkartojamas ... O pati idėja tikrai ne nauja , labai daug esu matęs dažant vėliavų spalvom , tiek suomiai , tiek škotai , deda ir ne tik vėliavas , deda mėgiamo alaus logo , esu daręs su savo gerų bičiulių veidais .... taip , kad ......
na , kad ir va mano paskutiniai , ko ne vėliavos spalvos - geltona žalia raudona .
http://lt.netlog.com/jurasemia/photo/ph ... 845#photos
ir kur gi tas unikalumas - spalvose ? ...
 #263046   ZeMeR
 07 Kov 2011 19:40
Va tokį va paimė. Nežinau ar geras. :) Paveikslėlis
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis