Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #578582   Rapolas
 03 Lie 2014 13:50
mcdee rašė:Kuo toliau tuo idomiau toj Lietuvoj.... :-D politikieriai is vis nupezo...
O automobilį su gesintuvu ir avariniu ženklu iškarto perki, ir su liemene rato keitimo atveju :-D
Taip, kad džiaukis tuom, kad Lietuvoj tau vis įdomiau ir įdomiau ,o ir mums visai įdomu :-D
 #578588   sonca
 03 Lie 2014 14:19
Nevykęs palyginimas Tavo, automobilį perki su lempom (kurių parametrai yra reglamentuoti), liemenės dėvėti vairuojant auto nėra privaloma, ją būtina užsidėti tik TAMSIU PAROS METU išlipant iš auto kuri stovi šalikelėje. Kodėl vairuotojams dieną nereikia liemenių išlipant iš auto šalikelėje?
Man visai nei įdomu nei linksma vykdyti sprendimus kuriuose nerasta logikos.
 #578592   Rapolas
 03 Lie 2014 14:29
Pagrindinė logika šiuo metu yra nukreipta į tai ,kaip padidinti dviratininkų matomumą automobilių vairuotojams, negerinant infrastruktūros ir nenagrinėjant tam reikalingų papildomų finansinių injekcijų. Kaip suprantu, kokios spalvos dėvėti liemenes, ar kokie turi būti žibintai, nebus reglamentuojama, nes tai sukeltų dar dudesnį dviratininkų pasipiktinimą. O dėl liemenių užsidėjimo išlipant iš automobobilio šalikelėj, tai esu matęs ne vieną atvejį, kai save ir savo šeimos narius (ar šiaip savo keleivius) saugantys vairuotojai dedasi niekieno neverčiami, ir tai daro dienos metu ;)
 #578597   sonca
 03 Lie 2014 14:38
Tai nori pasakyt, kad kai pats važiuosi su savo auto į užsienį staiga imsi matyt dviratininkus, o Lietuvoje nematai.
Dar kartą paklausiu Tavęs Rapolai, ką duoda įjungta balta lempa priekyje dienos metu (tuom atveju liemenės nereikia), kaip pagerėja dviratininko matomumas?
 #578599   Wytux
 03 Lie 2014 14:42
Nu ijungtos baltos lempos pas auto diena tikrai pagerina auto matomuma. Gal cia tipo tai ir nori perkelti ant dviraciu.
 #578600   Rapolas
 03 Lie 2014 14:43
Manęs neklausk ,ne aš garvojau ir inicijavau tokius dalykus, ir matomai, kažkam pasirodė, kad ta balta lempa duos kokį efektą. Faktas, kad matomumo nepablogins, tapo "kūnu" ir, manau, greitu laiku po kritikos lavinos bus atšauktas ;)
Dėl dviratininkų užsienyje- jau anksčiau minėjau, kad lietuviai neturėtų pasirūpinti visos europos dviratininkais (nebent kas įpareigotų :D), užtenka, kad pradeda pagaliau rūpintis savais :-D
 #578601   sonca
 03 Lie 2014 14:55
Wytux juk dviratininkas nevažiuoja kelio viduriu, o pakraščiu, skirtingai nei auto ir plius dviratis 10 kartų siauresnis už auto, tai kokią naudą ta šviesa duos.
Rapolai matau argumentų neturi diskutuoji tik vedinas emocijų :)
p.s. visa Europa mums rūpintis nereikia, bet jei beveik visa ES nekelia tokių reikalavimų tai tūlas lietuvis atrėž, kad kvaili tie europiečiai ir nieko nesupranta.
 #578603   Wytux
 03 Lie 2014 14:59
sonca rašė:Wytux juk dviratininkas nevažiuoja kelio viduriu, o pakraščiu, skirtingai nei auto ir plius dviratis 10 kartų siauresnis už auto, tai kokią naudą ta šviesa duos....
tai kad vaziuoja mieste pvz antra juosta kai pirma nusukama i desine. Plius vaziuoja skesrai kelio kai suka i kaire ir t.t.. Tai cia mieste ... na o kaime ..... uuuuuu....... :-D
 #578604   Rapolas
 03 Lie 2014 15:01
sonca rašė: Rapolai matau argumentų neturi diskutuoji tik vedinas emocijų :)
Nori pasakyti, kad padidintas dviratininkų matomumas keliuose nepagerins jų saugumo ir nesumažės kvailų avarijų skaičius?
Kokių dar norėtum argumentų dabartinėj situacijoj ,o Tamstos palyginimas su visa likusia Europa tai šiuo atveju absoliučiai netinkamas, jie gi net vištoms, katėms ir šunims liemenes gamina :-D
 #578610   sonca
 03 Lie 2014 15:28
Skaičius į studiją prašau pateikti, kiek dviratininkų pakliuvo į eismo įvykius todėl, kad vairuotojai nepamatė dviratininko nes jis ne ryškiai apsirengęs buvo. Sutinku, kad šis sprendimas situacijos nepablogins, bet klausimas ar pagerins. Jei nepagerins tai kam iš vis ką nors daryti.
O dėl vištų su liemenėm tai jos nėra privalomos ir kad Anglija jas gamina tai nereiškia, kad visa Europa užsiima nesąmonėm. Aš irgi galiu visokių niekų prigaminti, bet tai nereiškia, kad jie tampa privalomi.
 #578619   Rapolas
 03 Lie 2014 15:57
Pagerins situaciją , net neabejoju. Pasižiūrėk , kaip iš toli yra matomi kelių darbininkai, šlavėjai ir kiti žmogai su liemenėmis, kurios pakankamai gerai matomos ir dienos metu. Tingiu daba guglint kas kelintas vairuotojas nepamatė užlindusio dviratininko, bet blogas matomumas, o ypač tamsiu paros metu, yra įvardijamas kaip pagrindinis avarijos "kaltininkas". Be to, pats sakai, kad liemenės situacijos nepablogins, o ar pagerins- nežinai. Tai kokios tau reikia statistikos, kai vyksta toks 'baisulinis' nepasitenkinimas ir nenoras tą statistiką surinkt :-D
ps: su smaigais gi buvo panašiai, bet matai, kadangi yra kitur europoj, tai jau nesipriešinsim, ania :-D
 #578637   Skridžas
 03 Lie 2014 17:51
aš tai nematau problemos pirmiems buti Europoje dviratininkaams su liemenėmis,aš išvis nematau problemos ir ko čia putoti...nu ar čia taip noris numirti greitčiau ar kaip...aš pvz be jokiu statistiku pamatau dviratibninka tik kai prie jo privažiuoju o viena nakti gerai kad stipinuose buvo pas vaika atšvaitai (išvažiavo pireš pat nosi,vos spėjau pasukti vaira),jeigu ir ju nebutu buve, butu pasibaige liudnai juolab kad ir greičio labai nebuvo gal max 60 gyvenvietėj(dėl to kaltas :oops: )Jeigu tie vaikai butu su liemenėmis buve aš bučiau juos pamates maskaituojantčius palei kelkrašti....
 #578643   Skridžas
 03 Lie 2014 18:20
Na jeigu nekalbėti apie nakti tai vienas šaunuolis dviratininkas vakare jau buvo prieblanda bet saulė nenusslieidus rudieni mane nustebino pjauna su srautu Ukmergės gatve važiuojama dalimi tai irgi nelabai ji pastebėjau vos nepastumia...o apssirenges juodai mirkssiukas berods mirksėjo kažkoks o gal ir nemirksėjo...tiesa paskius man irgi įstatimas nepatinka kad dviratininkams leido rinktis...mano galva turi buti su liemenėm ir viskas jokiu ten mirskiuku ,nakti su mikrskiukai tegul važinėjia...o visa para su liemeene ir viskas...
 #578654   Diver
 03 Lie 2014 19:19
o jei kitas seimo nario sunus parsives pora furu salmu... tai pestieji vaikscios su salmais. o jei pargrius...
kitas dalykas. uzsidesiu lempute led ant dviracio kokiu 2000 lm ir paziuresiu kokie bus aplinkiniai laimingi. juk neparasyta kokia turi buti.
manau tai yra lazdos perlenkimas kaip daug kur marijos zemes istatymuose.
 #578673   savas
 03 Lie 2014 20:01
su tais galingais led'ais bus dideliu problemu - anos apakina vairuotoja baisiau uz automobilio tolimas sviesas. Anksciau policija priversdavo nusiimti nuo dviracio tokias, dabar kaip privers, kai lempa privaloma ir ner nurodyta kokia?
P.s. Pabandykit pasiziuret tiesiai i paprasta galvalempe... Maza nepasirodys, o bisiklietam kitaicai jau prigamino tokiu, kad gavus spinduli i akis markstysies keliasdesimt minuciu... Gerai bent, kad anos dar kolkas kainuoja kaip kitas dviratukas, tai tik vienetai su tokiom vazines, bet dziaugsmo pridarys... :-D
http://blog.gg8.se/wordpress/2008/11/13 ... led-light/
http://www.diytrade.com/china/pd/981611 ... light.html
 #578797   sonca
 04 Lie 2014 10:40
Ir ką ši statistika pasako?
citata iš straipsnio: Jos teigimu, dėmesingumo stoka, paprastai iš automobilių vairuotojų pusės ir adekvačiai neįvertintas pavojus iš dviratininkų pusės yra pagrindiniai faktoriai sukeliantys tokį didelį avaringumą.
 #579965   Sokratas
 10 Lie 2014 12:53
kiek Viniaus, Kauno, Klaipėdos servisistai ima už granatos pakeitimą?

Patikimam meistrui Mažeikiuose sumokėjau 30 lt, plius pakeitė škvorniaus apsauginę gumelę (savo turėjo, primokėt už ją neprašė), plius patikrino tepalo lygį greičio dėžėj, plius patarė pasikeist atraminį guolį...
Autikas- Peugeot 206

Manau kad nepermokėjau :)
 #579994   Sokratas
 10 Lie 2014 15:12
tipo Kaune pigiau? :)

Aišku, kai pats pasikeiti, iš vis nekainuoja, bet nemanau kad apsimoka teptis rankas, kai meistras patikimas, sąžiningas ir tokia kaina pas jį...
 #580004   Sokratas
 10 Lie 2014 15:38
ne draugas, pirmą kart pas jį buvau,bet tikrai ne paskutinį, anksčiau nepažinojau... o kad nedurnas tai tikrai, ... mačiau kokių įrengimų, staklių savo rankomis prigaminęs...Šiaip kaina apie 50-70 lt Mažeikiuose tokio remonto eina, o jis sako, man ir 30 užtenka...
 #580037   Ovidijus
 10 Lie 2014 18:17
Žiūrint kaip jam sekesi ardyti. Jei viskas lengvai išsiardė, tai gal ir paėmė tiek mažai. Arba klientų nori prisitaukti... Šiaip šiais reikalais kai seniau daugiau užsiimdavau, tai ir aš būdavo žmogaus neskriausdavau, jei viskas lengvai išsiardydavo ir ilgai neužtrunki tai ką ten lauši didelę kainą nuo žmogaus... ;-)
 #580084   vava
 10 Lie 2014 22:28
ar is pazistamu kas nors turi toyota sienna? jei taip, kokie atsiliepimai?
 #580096   krioklis
 11 Lie 2014 00:19
Toyotos visos be isimties yra patikimi automobiliai. Bet sienna bus is uz atlanto tad kokia jos istorija ar stipriai dauzta, ar skendusi cia tik loterija. Beje ir varikliai ten ganetinai apetitni kurui stovi.
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 178
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė