Antas rašė:Agis rašė:Man patiko kažkurios tai šalies, nepamenu berods vokiečių, taisyklės, kad be leidimo negali žvejjoti nei vienas asmuo ir jeigu esi be bilieto, tai vienodai baudžia visus tiek pensininkus, tiek vaikus, bet...leidimas pensininkams ir vaikams išduodamas nemokamai, tačiau jį privalai turėti, nes prieš išdavimą laikai elementarų testuką apie žūklės taisyklių supratimą.Žodžiu jau nepasakysi, kad nebuvau girdėjęs apie tokį ar anokį draudimą.
cia manau 99,9999 proc patiktu vokiska tvarka ir ju istatymu baze, nebent bobis papriestarautu ir pareikalautu didesnes demokratijos su teisemis, bet be pareigu.
tu nedėk į krūvą bobio, Hitlerio ir Stalino. OK?
Bobis vokiškai tvarkai neprieštarautų, ir teisių tenais, Vokietijoje, pakanka tikrai., ir mažiau nusišnekėk, mielas Antai...
Tai tu šaukies Hitlerio , tai Stalino, tai Bobiaus, tai dar velniai žino ko. O kai vežtų į Sibirą gyvulinam vagone, ir ne žvejoti vežtų, įtariu patenkintas nebūtum...
Esi iš Vilniaus tai ir eik prie seimo daryti tvarkos, gali jau ir šį rytą pradėt. Aš pažiūrėsiu per teliką, kaip ten tau sekasi ir paplosiu. Aš neisiu, nes man per toli, be to, man gerai ir taip, kaip yra, nes aš suprantu tokį dalyką, kad ką tu bedarytum, nieko nepakeisi kol nepasikeis kelios kartos ir neišsirinks liaudis protingos valdžios, o rinksis tokius, kurie saldžiau šneka, kurie pasiųlo alaus už balsą ir pn. Masių neperauklėsi per kelias dienas, nei per kelis metus, kad ir teisinga kryptim auklėtum... Taigi, kas ten seime bebūtų, Antas,ar Antanas, ar Bobis, ar Agis, ar dar kas, ir leistų velniškai protingus ir teisingus įstatymus, brakonieriai kaip siautė Ventos upėj, taip ir siaus, kaip kabliavo lašišas seimo pašonėj, taip ir kabliaus, nors tu ir šalia stovėtum tų įstatymų lapus pasiėmęs ir sakytum bomželiams-ką jūs darot, negalima. Atsidurtum upėj su visais tais įstatymais greitai

Nesakau, kad nieko nereikia daryti. Reikia, po truputį, metodškai pirmyn pirmyn pirmyn, į kalniuką po trupučiuką, laiks nuo laiko po ratais pakišant akmenuką, kad atsipūst pasižvalgyt, kiek toli užriedėjai...
Antai, tave reik į Seimą, tave, o ne Wytuxsą... Arba tiesiai į Eyroparlamentą gal, nes tu bet kokiu atveju žinai ką reik daryti, kokia tvarka turi būti, kokį fideri reik pirkti, kuom skirias vienas nuo kito jie, ir koks yra teisingas, o kos ne. Ir net žinai kuom skirias anglinis nuo grafitinio

Aš manau, kad Dievas, kurdamas žmogų, kažkur pervertino savo sugebėjimus. – O. Vaildas.