Skumbrotas rašė:
O man tai nesuprantamas vaizdelis nuotraukoj su užrašu "Britams gali kilti kliūčių mėgautis gyvenimu" - sėdi dvi poničkos amerikoniško mentaliteto lygio neįsivaizduojamame šiukšlyne ir tipo mėgaujasi gyvenimu

Kai krizė juos užspaus gal organizuot nebrangias poilsines keliones į Mingės ir Atmatos paupius - lai kaifuoja ten, tinkama aplinka tai ten yra kas pasirūpina

ta fotkė tai čia tokia, matyt po kokio alaus festivalio, nesugalvojo ką čia įdėt, po tokiu pavadinimu, ir įmetė ...
Tavo žodis ,,amerikoniško" iššaukė prisiminimą iš posaskutinės kelionės grįžtant namolio:
stoviu aš Valensijos aerouoste eilėje prie įlaipino vartų, artėja tarnautoja, tikrindama dokumentus, pasus ir įlaipinimo korteles. Už mano nugaros stovi trys mergičkos, sakyčiau panpučkos, kaip dažnai dabar būna, bet ne tam esmė. Matau, varto jos rankose amerikoniškus pasus savo. o kalba, girdžiu, ispaniškai... Patikrina mano popieriukus, viskas ok, kitaip ir būt negali, pradeda tikrint jų, vienos ok, antros -irgi. Trečios gi-jau nebe...
Suprantu, kad nėra vizos. jin kažką gičijas, darbuotoja nusiveda prie stalo ją ir rodo popierius kažkokius -įstatymus aiškina.... po kiek laiko, mergička, nunarinta galva palei visą eilę pėdina namų pusėn, dar draugėms mestelėjusi, kad jos kelionė baigėsi dar neprasidėjus...
Ką noriu pasakyt, tą, kad tokiu momentu pasijunti teisingos šalies pilietis esantis. Kažkaip taip gera pasidaro....
Arba atsitikimas Madrido oro uoste prieš kelis mėnesius:
taip jau man išėjo, kad nespėjau užsiregistruot skrydžiui, teks mokėti 40 eurų baudą. na teks tai teks, neikur nedingsi,,,,Sulaukiu savo eilės pas tą registruotoją bagažo, kad paduotų popieriuką kad glėčiau nueit į kasą susimokėt... Ten vyrukas ne 18 ir ne 25-ių metų, o jau ne piemuo, man padavus pasą, šnypščia kažką ,,vysssssssaaaa", vyyyssssssssa"....Tik po kiek laiko dašunta man, kad jis ryškina, kad aš turėčiau turėti visą norėdamas skrist iš Madrido į Londoną. Na, blin, to dart nebuvo....Aš jam rodau, kad čia gi Lithuania pasas, sktrendu iš EU šalies į EU šalį...
Dar ilgokai vyko ryškinimasis, buvo pakviesti kiti pareigūnai, kol jam išaiškino. ka Lithuanija yra EU, nors ir ant paso tas parašyta, bet ant jo stalo, ten šalių pavadinimuos-ne, arba jis nerado, mulkis....
Oj, ko tik nebūn tose kelionėse, čia taip tik prisiminiau ir tiek...kad visokių darbuotojų ir tokiose vietose yr, kur atrodo, kad jis turėtų kaip 5-is pirštus savo žinoti, kokių kam popierių reik...
Aš manau, kad Dievas, kurdamas žmogų, kažkur pervertino savo sugebėjimus. – O. Vaildas.