Kazkada, pries kokis 5 metus, dar budamas studentas, bet jau dirbantis, parasiau laiska-zukles istorija geram draugui. Dabar jisai ta laiska yra paskleides visiem savo ir musu bendriem draugam, tad idesiu ir as ji tribuniskiam

Herojai:
as - zvejys studentas;
julyte - mano tada dar busima zmona;
bezdukas, bezde, bezdzione - draugas, gyvenantis amerikoje. Jis beje mane vadina tomis paciomis pravardemis, kaip ir as ji;
rimas - draugas ZVEJYS, visada baisiai rimtas, ypac zukleje. Save laikantis labai rimtu zveju. Pravarde ziopliukas;
spokas - rimo jaunesnysis brolis, isgert megstantis vejavaikis.
PUM PUM PUM
sveikas mielas bezduk!!!!
kaip gaila, kad tu isvykai butent 27 diena, o ne kokia 29, nes 27 diena ivyko tiek nuotikiu, kad jei dar butum tu buves kartu, butu buve isvis nerealu. ivyko tokie ivykiai, kuriuos pagal reiksme galeciau statyti i viena eile su musu nuotykiais kaime (tiek pirma karta kai ziopliukas prarado pats zinai ka (nekaltybe), tiek antra karta, kai tadas apveme puse pasaulio), su istorija apie zuvi sala ir panasiais kitais gyvenimo kuriozais.
dabar nuo sekancios eilutes pradedu pasakojima.
birzelio 27 diena as atsibudau ir supratau kad dar viena egza as laikysiu rudeni. kaip supratau neklausk, tiesiog pazvelgiau i dangu ir keistas balsas man tare:"bezde bezde bezde, raminkis nepervark ir nebandyk eiti i ta suknista egza". kadangi pats zinai koks as dievobaimingas, suprasi, kad nepaklusti as tiesiog negalejau. kadangi egzas, turejes buti vakare, nuplauke, as iskart puoliau organizuoti isgertuves vakare ir zvejyba po isgertuviu, is ryto. turejom varyti mes su ziopliuku (nuo siol pasakojime as ji vadinsiu ZVEJYS didziosiomis raidemis, o pasakojimo metu tu pats suprasi, kad ziopliukas tikrai vertas sio garbingo naujo vardo). taciau kai ziopliukas gryzo is darbo, mes greit nusprendem, kad varom is vakaro i naktine zukle su saslykais ir dar paimam i kompanija julyte, kad parodyt jai kaip tikri vyrai zuvi bulviniais maisais gaudo. mum planuojant visus ivykius, kur buves kur nebuves, nezinia is kur, islindo jau siek tiek ikauses spokas ir pasisiule varyt kartu. mes aisku sutikom ir iskart isivelem i ginsa su spoku del alaus kiekio, kuri imsim su savimi i kelione. spokas reikalavo, kad paimtume tiek alaus, kiek galiu drasiai teigt i golfyte tikrai nebutu tilpe. mes alaus aplamai nenorejome daug, bet spokas buvo labai kategoriskas. jis nusileido tik tada, kai mes paklauseme: "o kas uz visa tai sumokes". po siu stebuklingu zodziu spokas, norom nenorom, sutiko paimti pasak jo visiskai ir neitiketinai maza alaus kieki. tai va, taip greit pakoregave planus ir operatyviai juos igyvendine, atsidureme prie kazkokio karjero tarp jonavos ir kauno. greit uzmeteme meskeres ir pradejome naikinti aluti (naikinome as, julyte ir aisku spokas, o ZVEJYS isdidziai tare: "as atvaziavau pazvejot", ir gere arbata). viskas prasidejo mazdaug 8 valanda vakaro. nezinau ar ta arbata turejo kazkokiu migdomuju galiu, bet faktas tas, kad puse vienuolikos ZVEJYS jau snaude susiranges prie meskeriu ir visai neatsakinejo i musu klausimus bei neregavo i uzgauliojimus. tuo metu mes buvom jau linksmi ir pradejom kepti saslykus. ZVEJYS net sio skanesto atsisake kazka nesuprantamai ir piktai (per miegus) murmedamas. Apie 12 val nakties julytei kilo, kaip veliau paaiskejo,neitiketinai "puiki" ideja. ji pasake, kad masina reikia privaryti arciau vandens, tai yra prie pat vandens. as paklausiau ir nusileidau kalniuku beveik iki pat karjero. tada alus jau buvo paveikes mane gan stipriai, tad ir as uzsimaniau miego. mes su julyte nuejom i golfyte pasnaust ir as pasakiau spokui, kad pakeltu mane 3 valanda ryte. miegant girdejau didelius kriksmus. spokas buvo pribeges prie masinos parodyti paties pagauta 1 kilogramo karsi. bet, deje, man tas ispudzio nepadare ir as apsivertes ant kito sono miegojau toliau. mano giliu isitikinimu ZVEJYS net neapsivertes ant kito sono taip pat knarke toliau. apie 3 val, kaip ir buvo sutarta, spokas kele mane, bet as prisikabinau, kad dar nepakankamai prasvite ir pridejau:"palikite mane ramybeje po velniu". taip as prasnaudziau iki 5 val ryto, o spokas tuo metu zvejojo (ir isgere visa kibira alaus). kai prabudau jau buvo visiskai sviesu. as nuejau prie meskeriu ir pradejau zvejoti. ZVEJYS tuo metu kuo nekalciausiai snaude susiranges prie meskeriu ir visiskai nebendravo su pasauliu. net nakti nukrite keli lietaus lasai jo visai neprizadino. po pusvalandzio prabudo ir negailestingai uodu sukasta julyte. mes trise pradejom labai linksmai leist laika. zvejojom, gerem alu, kalbejomes ir juokavom. netrukus man kilo mintis pamokyti ZVEJI. as priejau prie jo meskeres ir nuleidau bezdzionele (cia toks zvejybos irankis, neturintis nieko bendra su tavim, o kai jis buna nuleistas, tai reiskia, kad zuvis jau uzkibus). po 5 minuciu spokas suriko :"rimai kimba". ZVEJYS pasoko, vos neikrito i vandeni ir bande sugaut zuvi, kurios is tiesu ir nebuvo. buvo labai juokinga. po kokios valandos, sklindant musu kepamo saslyko kvapui,spokas pakartojo ta pati bajeri su mieganciu ZVEJU. ZVEJYS kietai miegojo ir nieno nemate. po geros valandos jis nubudo,5 minutes paziurejo i meskere ir kazko lauke. as paklausiau:"rimai, tau kimba?". zvejys atsake:"jo, kazkaip labai keistai kimba,uzpi.. *PYP*,negali normaliai nuleist bezdzioneles". as paklausiau:"o ka reiskia normaliai ir kaip tau isvis kimba". ZVEJYS atsake:"kazkaip letai nuleidineja, taip PUM PUM PUM". tuo metu mes tryse vos nemyzom i kelnes. ZVEJYS apsimete, kad jis viska kontroliuoja ir kad ji labai uzkniso toks letas PUM PUM PUM kibimas. o linksmiausia buvo tai, kad jis net nezinojo kaip jam kibo, nes mes pries pusvalandi buvom patys ta kibima "padare". bet ZVEJYS norejo pasirodyti kaip tikrai geras zvejys ir vos atsibudes pradejo samprotaut kokios tos zuvys niekses ir kaip jos nesamoningai kimba. jis dar pridure, kad sis vandens telkinys niekam tikes ir kad cia kimba turbut pungzliai. bet jis 100 procentu nemate jokio kibimo ir aplamai nieko nemate, nes miegojo. mes is juoko myzom i kelnes, o jis nieko nesuprato. tik po valandos, baige juoktis, mes jam pasakem, kad mes "padarem" ta jo kibima ir kad tas PUM PUM PUM yra jo fantazijos vaisius. tada ZVEJYS pradejo keisti spalvas ir kokia valanda su mumis nekalbejo. po sio nerelaus bajerio ir labai ilgu patyciu mes issiruosem namo ir pasidare dar linksmiau, nes pamatem, kad po julytes "geros" idejos pastatyta masina buvo gerokai prasmegusi i smeli. mes pradejom stumt golfyte is smelio,bet kadangi stumt reikejo i kalna, mum nekaip sakesi, tai yra visai nesiseke. masina tik giliau klimpo i smeli. tada mes pradejom ja iskasinet rankom, nagais ir kazkaip atrastais siferio lakstais. mes atkasem golfyte, bet kai pradejom vaziuot, ji nepajudejo is vietos, o tik prasmego dar pusmetri giliau. ji stovejo vien ant smelio, ten nebuvo jokios zemes ir pan. mazdaug dar po 2 valandu kasinejimu, visi purvini, pradejom pulti i nevilti. tik ZVEJYS kazkodel beveik nebuvo purvinas, nes visai nemylejo darbo ir gudravo. taigi, kai mes jau buvom nevilty, atejo seni zvejai ir sio karjero zinovai. jie pasake, kad jei mes dirbsim taip pat, kaip iki siol, tai iskasim nauja karjera ir kol islaisvinsim golfyte uztruksim minimum 2 savaites. neatrode, kad jie juokauja. jie buvo labai geri ir padejo mums. penki zmones kele golfyte, o zveju mikroautobusiukas tuo metu tempe masiniuka. taip mes buvom isgelbeti, o zvejai, neslepdami sypsenu, liepe taip daugiau nedaryti.
Cia buvo musu nerealios keliones pabaiga, po kurios mes visi isgerem alaus ir gryzom namo, spokas su laimikiu, o mes nieko nepese. THE END
(Atsiprasau uz mazasias zaides po tasku. Rasydamas buvau dar labai jaunas ir linkes maivytis)