Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #169923   savas
 01 Vas 2010 21:53
Skridžas rašė: :tia-tau
Paveikslėlis
Siaip tai jauciu, kad juo toliau, tuo sunkiau bus sugalvot grazu klausima, kad butu tik vienintelis atsakymas. Man rods svarbu, kad nesigautu kaip zaidime "atspek raide - pasakyk zodi", nes ten galimas variantas: pvz. zodis "si-onas". Jei priesininkas sako "j" raide, sakai - ne ir lauki kol sumastys, kad dar tinka "f" raide, a jei pirma sako "f" - vel analogiskai...
 #170047   Skridžas
 02 Vas 2010 13:25
Kaip Vilniaus šv. Petro ir šv. Povilo bažnyčia susijusi su žvejais? Atsakymas turi būti pagrįstas.

P. S. Siekiant išvengti galimo dubliavimosi! Atsakymas nesusijęs su šventaisiais, kurie buvo žvejais, ir juos vaizduojančiomis skulptūromis ar tapybos darbais (freskos, paveikslai ir t.t.)
 #170058   dima
 02 Vas 2010 13:35
Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios vikaras. buvo
pramintas „sielų žveju“. 1657 m. gegužės 16 d. kazokų žiauriai nužudytas. galvoju kad atsakimas toksai
 #170440   savas
 03 Vas 2010 15:51
Bažnyčioje buvo pastatyta laivo formos sakykla, papuosta tinklu, na o laivai ir tinklai tikrai susije su zvejyba.
http://www.archyvai.lt/exhibitions/baznycios/pp4.htm
Klausimo reikalavimai:
Siekiant išvengti galimo dubliavimosi! Atsakymas nesusijęs su šventaisiais, kurie buvo žvejais, ir juos vaizduojančiomis skulptūromis ar tapybos darbais (freskos, paveikslai ir t.t.)
Manau tinka.
 #170446   Skridžas
 03 Vas 2010 16:15
Atsakymas netinka.

Man reikia kas susiję ne su žvejyba, bet konkrečiai - su žvejais.

P. S. Žinau, kad žvejai užsiima žvejyba, bet, nepyk, savas, atsakymas ne toks.
 #171318   linkaz
 07 Vas 2010 20:08
speju - viduramziais sioje baznycioje veike Penkiu Kristaus zaizdu (kitaip dar vadinta Zveju)brolija, jai ir Transepto altorius buvo skirtas.
 #171332   Skridžas
 07 Vas 2010 20:44
Iš dalies linkaz teisus, skiriu jam taška. Tik aš tą draugiją siejau ne su altoriumi (nes butu dubliaviasis su meno dirbiniais), o su viena šios bažnyčios zakristija:

Abiejuose Vilniaus Neries krantuose gyvenę žvejai priklausė Antakalnio bažnyčiai, kurioje buvo įsteigę savo broliją, vadintą Žvejų, o dažniau - Penkių Kristaus Žaizdų brolija. Kada prie Vilniaus šv. Petro ir Povilo bažnyčios įsikūrė ši brolija tikslesnių žinių nėra, bet neabejojama, kad brolija jau veikė XVI amžiuje.
Brolijos visas turtas buvo laikomas šv. Petro ir Povilo bažnyčioje, vienoje iš dviejų zakristijoje, kuria naudojosi brolija ir kuri iki šių dienų yra vadinama Žvejų.

Samalavičius S. Vilniaus žvejų brolija // Vilniaus miesto istorijos skaitiniai. Vilnius, 2001. - p. 223 - 225
 #172238   linkaz
 11 Vas 2010 14:40
Musele ir nedidele upe - glaudziai susije...Klausimas toks:

"..... Tackle". Tai kompanijos, apie 20m. gaminancios museles zuklei, pavadinimas. Pirmaji pavadinimo zodi, perskaite atvirksciai :-D - gausite nedideles pietu Lietuvos upes pavadinima...

koks pilnas kompanijos, ir upes, pvadinimas :?:

viskas is interneto :/braj;
 #172256   linkaz
 11 Vas 2010 15:17
dima , ne siren tackle.... ar ji gamina museles :?: :ks> ...o upe nedidele, kaip teisingai komentavo Bratka, Neris netinka...

Upes negaliu tiksliau apibudint, jau kad ji pietuose, ir tikrai nedidele - siokia tokia nuoroda :roll:

vis delto, dima gal tik perdaug skuba - sirdis i kulnus buvo nusiritusi , :gutgut
 #172268   Edosius
 11 Vas 2010 15:32
dima rašė:blemba as net tokios upes nesu gyrdejes 'viarkt '''bum
Blemba netersk temų, su tokiais į nieką postais. Jei visi pradės vardint kas ką žino ir kas ko nežino.... Paskutinis kartas tau, poto bus oficialiai :/braj;
 #172539   Skridžas
 12 Vas 2010 22:17
Musu forumiečio pakeitus viena vardo raide gausim firma ir musu forumiečio pakeitus viena niko raide gausim tos firmos spiningo modeli.

Kas tai per firma ir koks tai modelis. :ruko
 #172567   Skridžas
 12 Vas 2010 23:58
Vaidis rašė:Team Daiwa-S ? :roll: http://www.daiwa.com/Rod/freshwater.aspx, firma Daiwa
Daiva - Raude, nikas T pakeičiam į S
:-byta:

Ka yra tokiu durnu niku :eek: (nepikit bet viena raidė mano galvaa ne nykas jai gu kas užsiregystravio ant durniaus aš jo forumiečiu neskaitau :liež-uvis )

blemba nežinojau tikrai omenyje turėjau aktivius forumiečius....

Šiaip man atsakymas netynkia nors vaidis dalinai teisius...

Jaigu bus nedavolniu tad palaukim Xrapo kuris teisėjias ir paskis kaip toliau buti...
 #172568   Vaidis
 13 Vas 2010 00:02
vėl išsisukinėja :piktaz , aš nežinojau, fe fe fe, be be be....vot kai pračekinsi visus galimus variantus, kaip aš beieškodamas ats į tavo kl, tai neuždavinėsi tokių klausimų :liež-uvis
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 22
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė