Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #495516   SauliusM
 23 Lie 2013 15:22
tukasG rašė:
SauliusM rašė:Taip tai taip, nes negali būti taip, kad niekaip. Ir ne todėl, kad bendrai, o todėl, kad jei kaip nors yra, tai vat jums ir prašom
Tai manoji versija, kiti turi kitokių... Esmė tame, kad į kiekvieną reiškinį galima žiūrėt dvejopai - bandant patvirtint, arba bandant paneigt... Aš visuomet pirmiau bandau patvirtint ir tik jeigu jau visiškai beviltiškai nesiseka tai padaryt, tuomet imuosi bandymų paneigt... Šiuo konkrečiu atveju sau randu daugiau patvirtinimų nei paneigimų, net jeigu tie patvirtinimai ir sunkiai kam nors suvokiami. :)
tukai, viskas OK su ta religija, aisku tol kol tai neperauga i fanatizma. bet ka as norejau pasakyt, kad gal tu truputi atsipalaiduok ir paziurek i viska siek tiek paprasciau. galima aisku sakyt, kad Dievas yra net ir mazuose dalykuose, bet paprastiem veiksmam kaip kad nusidrozt piestuka ar issivirt koses nereikia nei Dievo, nei religijos isikisimo. Ir kisant religija visur kur reikia ir kur nereikia ji tiesiog suvulgarinama. gal tegu lieka nors kas nors svento, ko kasdieninej buity nevartosi.
 #495522   tukasG
 23 Lie 2013 15:33
Salokym rašė:Tai kad tų klaidų tikrai ne keletas. Ir būtent pati ta Institucija yra kalta dėl neigiamo požiūrio į RKB.
Pati Institucija tai labai akivaizdžiai suvokia ir pripažįsta, bėda tik kad greitos, tikslios ir reikalingos permainos milžiniškame ir labai inertiškame kūne sunkiai įmanomos... Gal dabartinis Bažnyčios "nykimas" kaip tik išeis jai į naudą - sumažėjusi kiekybė išgrynins kokybę...? :roll:
 #495524   tukasG
 23 Lie 2013 15:44
SauliusM rašė:bet ka as norejau pasakyt, kad gal tu truputi atsipalaiduok ir paziurek i viska siek tiek paprasciau. galima aisku sakyt, kad Dievas yra net ir mazuose dalykuose, bet paprastiem veiksmam kaip kad nusidrozt piestuka ar issivirt koses nereikia Dievo isikisimo.
Sauliau, deja šiuo klausimu aš nelabai turiu pasirinkimo... Norint gyvent tikėjimu tenka pripažint (ir susitaikyt su tuo), kad Dievas
yra visa ko Viešpats... Priešingu atveju jau stipriai keičiasi požiūris... Atsiranda "užuovėjos", kuriose galima nuo Dievo saugiai "pasislėpt" ir tuomet jau elgtis kaip pačiam norisi... Pavyzdžiui, kur nors po lova palindus ištuštint kokį mažiuką "nol sem", tikintis kad ten Dievas šito nematys ir kaip nors praslysiu... :-D
Be abejo visa tai daugiau teorija, nei praktika (juk visi esam didesni ar mažesni nusidėjėliai), bet bandyt prisilaikyt tos teorijos verta, nes anksčiau ar vėliau tas atneša daugiau ar mažiau, bet gana skanių vaisių... :)
 #495566   p.arturas
 23 Lie 2013 19:13
viskas priklauso nuo suvokimo/nesuvokimo lygio. kas ka isivaizduoja, susikuria, tas tuom ir tiki.

kalbasi dvi zuvytes akvariume:
-Dievo nera.
-Aha, o kas tada,tavo manymu akvariume vandeni keicia?
 #495568   p.arturas
 23 Lie 2013 19:17
tikejimas, religija ir baznycia tai visiskai skirtingi dalykai.
religija-popsas, show biznis, ne kas kita.
baznycia ir tie tarnai bei vietinnkai, tai profesija, budas gyventi,pragyventi ir kuo visiems aplink sunkiau tuo jie geriau gyvena.
tikejimas, tai nei baznycia nei religija, tai labiau tavosazine ir pasauleziura kartu.
 #495571   tukasG
 23 Lie 2013 19:23
Salokym rašė:Tai kad tų klaidų tikrai ne keletas. Ir būtent pati ta Institucija yra kalta dėl neigiamo požiūrio į RKB.
Kaip tik ką tik perskaičiau šį puikų Vandos Ibianskos straipsnį "Bernardinuose", labai laiku ir vietoje papildantį mūsų diskusiją: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/20 ... ments#list ...
Labai sveikas "šaltas dušas" kiekvienam (man be abejo taipogi) save laikančiam kataliku. Išties turbūt ne pati institucija kaipo tokia yra didžiausias papiktinimų, bei pasipiktinimų šaltinis, bet vos ne kiekvieno iš mūsų netikrumas, veidmainiškumas, abejingumas būtent mažuose dalykuose (kurių svarbą SauliusM siūlė ignoruot)... Būtent iš mažų "plytų" ir iškyla visas didingas rūmas. Na, o jei plytos gerokai suaižėjusios...
 #495575   tukasG
 23 Lie 2013 19:38
Artūrai, daug tiesos Tavo žodžiuose, bet viskas labai suprimityvinta. Labai gerai Tave suprantu, nes ir pats ne nuo gimimo kataliku patapau. Jau sąmoningam, subrendusiam amžiuje iš gana aršaus kritiko patapau nei kiek ne mažiau aršiu šalininku. Virsmas įvyko tiek dėl asmeninių patirčių, tiek dėl bendravimo su be galo giliais ir protingais tikinčiais žmonėmis, kurie sunkiai nuginčijamų faktų kalba sugebėjo padėt pripažint, kad jų kelias teisingesnis nei mano buvęs... Nesu iš tų, kurie tiki pasiremdami tik širdimi, tik emocijom, aš tikiu remdamasis protu, racionaliu protu, argumentais, deja, nenoriu čia viešai pradėt aiškint savo supratimų ir atradimų, kad nebūčiau nesuprantančiųjų apie ką kalbama apkaltintas erezijų skelbimu. Tiesiog jei (kai) į visa tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo, lyg kvailoka vaikiška pasaka imi žvelgt, kaip į metaforose paslėptą pakankamai racionalią žmonijos raidos istorijos, dabarties ir ateities projekciją, planą kaip nuvairuot žmoniją ne šunkeliais, bet progreso keliu, tai viskas patampa labai aiškiai suprantama, suvokiama, priimtina ir tikra...
 #495582   tukasG
 23 Lie 2013 19:58
Beje, yra pora labai gerų knygų lietuvių kalba išleistų... Joseph Ratzinger "Dievas ir pasaulis. Krikščionių tikėjimo paslaptys." http://www.knyguklubas.lt/grozine+liter ... aulis.html , bei Joseph Ratzinger "Žemės druska" http://www.knyguklubas.lt/index.php?cl= ... id=1cdb890 .
Stulbinamai netradicinis, stulbinamai šiuolaikiškas požiūris į daugelį dalykų, kuriuos mes suvokiam per visiškai kitokius, savo ar visuomenės susikurtus stereotipus, bet tuo pačiu ir per daug nenukrypstama nuo tūkstantmetės tradicijos. Knygas skaityt nėra lengva, nes autoriaus kalba pakankamai akademiška, nors tuo pačiu mintys gana paprastai išdėstytos. Jau tikinčiajam smagu praplėst akiratį, o netikinčiajam, ar abejojančiam nei kiek ne mažiau smagu nebyliai pasiginčyt su emeritu Pontifiku. Besidomintiems rekomenduoju.
 #495798   tukasG
 24 Lie 2013 19:20
p.arturas rašė:tikejimas, religija ir baznycia tai visiskai skirtingi dalykai. religija-popsas, show biznis, ne kas kita. baznycia ir tie tarnai bei vietinnkai, tai profesija, budas gyventi,pragyventi ir kuo visiems aplink sunkiau tuo jie geriau gyvena. tikejimas, tai nei baznycia nei religija, tai labiau tavo sazine ir pasauleziura kartu.
p.arturas rašė:tai ir subine sluostant reik apie dieva galvot?
Vakarykštė "Katechezės" laida, skambėjusi "Marijos radijuje", pasufleravo atsakymą... Kunigas religinių apeigų, religinių reikalavimų laikymąsi ir uolų vykdymą bei kitas pastangas, apvalyt, pagydyt suterštą žmogaus dvasios pasaulį, pastangas nuolat palaikyt švarią, nesuteptą sielą, sąžinę taikliai palygino su kūno higienos procedūromis. Parinko dešimt populiariausių atsakymų į klausimus, kodėl žmonės nesirūpina savo sielos švara (neatlieka sąžinės apyskaitų, nelanko bažnyčios, neina išpažinties, nepriima komunijos ir t.t.) ir perfrazavo juos taip, lyg kalbėtume apie įprastus, savaime suprantamus, analogiškus veiksmus, pastangas siekiant kūno higienos... Štai koks absurdiškai komiškas ir skaudžiai juokingas dešimtukas išsirikiavo:
1. Nesiprausiu todėl, kad vaikystėje mane tėvai nuolat versdavo praustis net kai aš to visai nenorėdavau, teigdami, kad praustis būtina...
2. Nesiprausiu todėl, kad manau jog tie, kurie nuolat prausiasi yra veidmainiai, nes įsivaizduoja esą švaresni, valyvesni už niekad nesiprausiančiuosius...
3. Nesiprausiu todėl, kad niekaip nenusprendžiu, neišsirenku kuris muilas mažiau alergizuos mano jautrią odą...
4. Kažkada seniau prausdavausi dažnai, bet po to nusivyliau, pabodo, tai dabar senokai nebesiprausiu...
5. Aš prausiuosi tik ypatingomis progomis, prieš didžiąsias šventes...
6. Niekas iš mano draugų, giminių, kolegų, artimųjų nesiprausia, tai kodėl aš turėčiau...
7. Pradėsiu praustis, kai pasensiu, kai būsiu jau kaip reikiant purvinas. O dar geriau, tai nusiprausiu vieną kart už visą gyvenimą prieš pat savo mirtį...
8. Esu be galo užimtas ir niekaip nesurandu laiko nusipraust...
9. Nėra tinkamų sąlygų praustis, vonia žiemą per šalta, vasarą per karšta, vandentiekio nėr, vanduo kieme šuliny, norint pašildyt pečių kurt reik. Neapsimoka. Per daug pastangų reik įdėt...
10. Nesiprausiu, nes nenoriu, kad kažkokie muilo gamintojai, muilo pardavėjai, vandens tiekėjai krautųsi turtus iš mano noro praustis, o ir šiaip visi jie vagys, sukčiai, apgavikai, spekuliantai, nemaloniai aptarnauja, kai nueinu apsipirkt...

Nagi pasitikrinam ar ir kiek nepataisomi sielos "murziai" esam... ;-) :-D

Kokia alternatyva religinei dvasios higienos praktikai, norint bandyt palaikyt stabilią dvasios pusiausvyrą esant laisvamaniu...? Psichologai, antidepresantai, alkoholis, narkotikai...?
 #495848   Gedcka
 24 Lie 2013 22:58
Jo panasu, kad TukauiG reikia atskiros dvasines busenos temos.

ps. krikscionismo mokyma suvienodino, tik treciam amziuj po Kristaus Romos imperijoj, kai kitais romenu dievais daugelis nebetikejo ir po to ivyko skilimas ir t/t, tai kuo man tiket kunigu ar popu ar Vatiksno-politika?
 #495892   tukasG
 25 Lie 2013 08:32
p.arturas rašė:Manjakas tu kazkoks.
Jei savo įsitikinimų išsakymas diskusijoje yra manija, tuomet gal ir taip. Oponentai išsakė teiginius, kuriems nepritariu, bet turiu apie tai savo nuomonę, kurią ir išdėsčiau. Gal kiek per plačiai, per įkyriai... :oops:
Jei kažkam įdomu ir yra norinčių diskutuot panašiomis temomis, gal ir tema tokia reikalinga, jei ne, tai nebijokit - tikrai nesiruošiu čia pastoviai ir be galo "pamokslaut". :lol: Tiesiog pasidalinu mane sudominusių straipsnių nuorodomis, jei manau, kad gal būt jos gali būt ir dar kažkam įdomios, bei išsakau savo nuomonę į kolegų pasisakymus religijos temomis. Tik tiek ir ne daugiau. Gal kartais kiek per karštai, per aštriai... :oops:
Taikos ir ramybės visiems... :/brazasista :[anuol
 #495909   Vytenisnl
 25 Lie 2013 08:50
o šiaip ir dabartinė bažnyčia laikosi vienodų dogmų (katalikiškoji, kad susiaurint)? pėvėzė mane krikštijo Tėvas Stanislovas ir mano tėvams pasakė, kad mano vardas šventas (buvo man naujiena) ir antro vardo nedavė. Kitoj bažnyčioj turbūt būčiau gavęs papildomą Petro, Antano, Luko ar dar beleko vardą.. Ir suprask kas teisus?:)
 #495917   tukasG
 25 Lie 2013 09:04
Vytenisnl rašė:Ir suprask kas teisus?:)
Dogmos yra dogmos. Tarp jų paliekama pakankamai daug laisvės pasirinkimams ir interpretacijoms.
Jei kalbame apie vardus, tai aš taip pat esu pakrikštytas savo "pagoniškuoju" Gintauto vardu, nepridedant jokio šventojo vardo. Man paaiškino taip: ne vardas žmogų daro šventu, o žmogus savo gyvenimu gali padaryt vardą šventu (jei sugebės nugyvent savo gyvenimą taip, kad taptų šventuoju). Šventojo vardo suteikimas krikštijamajam tiesiog suteikia jam galimybę turėt "savą" šventąjį jau esantį ir veikiantį Amžinybėje. Galima kreiptis į jį maldose prašant užtarimo, patarimo, pagalbos, galima sekt jo gyvenimo darbais kaip pavyzdžiu, galima turėt jį kaip savąjį angelą sargą...
Beje, pirmieji šventieji iki jais tapdami taip pat buvo pakrikštyti jų turėtais ar pasirinktais vardais, nors tie vardai tuomet dar nebuvo niekuo ypatingi krikščioniškąja prasme, ypatingais jie tapo po šlovingo jais pasivadinusiųjų žemiškojo gyvenimo...
 #496039   sonca
 25 Lie 2013 15:41
Tukai tas lyginimas su prausimuisi visiškai ne į temą :) o alkoholis, narkotikai ir pan. vapšie kažkoks nesusipratimas. Kuom davatka kasdien einanti į bažnyčią yra geresė už mane, arba koks italas mafijozas besimeldžiantis kasdien? Aš į bažnyčią nevaikštau, bet dvasios nešvara nesiskundžiu. Juk filosofai jau senai apibrėžė tai ką moko bažnyčia. Kad suprasti tokius dalykus kaip: geri darbai, meilė artimui ir pan. nereikia eiti į bažnyčią ir tuo labiau pinigais ale aukom tai nėra nuperkama.
 #496050   Salokym
 25 Lie 2013 16:26
sonca rašė:Tukai tas lyginimas su prausimuisi visiškai ne į temą :) o alkoholis, narkotikai ir pan. vapšie kažkoks nesusipratimas. Kuom davatka kasdien einanti į bažnyčią yra geresė už mane, arba koks italas mafijozas besimeldžiantis kasdien? Aš į bažnyčią nevaikštau, bet dvasios nešvara nesiskundžiu. Juk filosofai jau senai apibrėžė tai ką moko bažnyčia. Kad suprasti tokius dalykus kaip: geri darbai, meilė artimui ir pan. nereikia eiti į bažnyčią ir tuo labiau pinigais ale aukom tai nėra nuperkama.
Tu... tu nori pasakyt, kad indulgencijų nebepardavinėja? :superšokas
 #496051   p.arturas
 25 Lie 2013 16:28
Salokym rašė:
sonca rašė:Tukai tas lyginimas su prausimuisi visiškai ne į temą :) o alkoholis, narkotikai ir pan. vapšie kažkoks nesusipratimas. Kuom davatka kasdien einanti į bažnyčią yra geresė už mane, arba koks italas mafijozas besimeldžiantis kasdien? Aš į bažnyčią nevaikštau, bet dvasios nešvara nesiskundžiu. Juk filosofai jau senai apibrėžė tai ką moko bažnyčia. Kad suprasti tokius dalykus kaip: geri darbai, meilė artimui ir pan. nereikia eiti į bažnyčią ir tuo labiau pinigais ale aukom tai nėra nuperkama.
Tu... tu nori pasakyt, kad indulgencijų nebepardavinėja? :superšokas
mykolai, pardavineja viska, ale prasrocintos jos...
 #496073   tukasG
 25 Lie 2013 19:13
sonca rašė:Juk filosofai jau senai apibrėžė tai ką moko bažnyčia. Kad suprasti tokius dalykus kaip: geri darbai, meilė artimui ir pan. nereikia eiti į bažnyčią ir tuo labiau pinigais ale aukom tai nėra nuperkama.
Taip, jie jau senai daug ką ir gana teisingai apibrėžė, bet vis dar neišrado veiksmingo metodo, kaip pertvarkyt visuomenę, kad ji tų normų savanoriškai, sąžiningai laikytųsi. Juk visus įstatymus, priesakus galima apeit... O ir filosofų yra įvairių, su įvairiomis nuomonėmis... Kurio tiesa teisingesnė? Kuriuo vadovautis? Užprogramuotas susiskaldymas, o kur susiskaldymas - ten konfliktai.
Vienintelis kelias tikėt ir įtikint, kad yra vienas, vienintelis, visur esantis, viską matantis, viską žinantis, griežtas ir teisingas, bet gailestingas ir mylintis...
Gaila, bet ne visi, net ir būdami krikščionimis iki galo suvokia atsiveriančių galimybių gelmes. Dar nepribrendo. Ką bekalbėt apie "prieštvaninius" laikus, kai Kristus bandė visa, ką iki galo turbūt te suprato tik jis vienas, išaiškint tamsiai, beraštei tautai... Reik pabandyt įsivaizduot, kaip atrodė tuometinis pasaulis ir kaip radikaliai jis pasikeitė (moraline prasme) per paskutinius pora tūkstantmečių įtakojamas būtent krikščionybės...
Paskaitai šių dienų krikščioniškos krypties mąstytojus ir supranti, kad toli gražu dar ne viskas išsemta, kad dar yra, ką veikt ir ateities kartoms...
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/20 ... stema/5487
 #496074   vava
 25 Lie 2013 19:15
vyrai, gal turekit saiką. Kai kam jūsų žodžiai apskritai gal bus nesuprantami, o kitam gal smogs giliai į širdį. Nereikia taip.
 #502057   Sokratas
 22 Rgp 2013 19:49
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=61558232

pasipylė straipsniai apie tą veikėją... o aš kaižkaip netyčia pagalvojau, kad taip ramu buvo patapę ant Lietuvos, kai jos čia nebeliko...
Dabar, jei vėl ją parsitems čia, teisingumui įvykdyti, vėl prasidės nesąmonės...
 #502966   tukasG
 27 Rgp 2013 19:52
Gąsdina bjaurybės... :-ug
O jei juokais, tai kažkuo priminė senelio pasakojimą, kaip jo vaikystės metais, dar užpraeitam amžiuj, po kaimus buvo pasklidus "žinia", kad "juodašimčiai" ateina... Galando vyrai kirvius, šakes, dalgius tiesino, vienas kitas ir muškietą rūpestingai saugotą ir teptą kovai išsivalė... Niekas nežinojo kas tie juodašimčiai, iš kur ir kodėl ateina, ką darys atėję, bet vis tiek ruošėsi... Neramu gi... Pasiruošė, susirinko, palaukė savaitėlę ir vėl išsiskirstė laukų art... Neatėjo juodašimčiai...
Duok Dieve, kad ir dabar taip. ;uolrait
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė