Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #465357   Rapolas
 09 Bal 2013 09:53
Klausimas "atsipūtimui" (po pliskos:D )už kokius tris litukus :-D
Išvardinkite bent TRIS Lietuvos upelius, turinčius žvėrių pavadinimus (ir kuriuose gyvena žuvys:D).
 #465399   Rapolas
 09 Bal 2013 11:40
sunnuva rašė:Kiauna, Vilkiškė, Taurupis
Drįstu neužskaityti;) nes nepažįstu žvėrelių, tokiais pavadinimais.
 #465405   Evaldas Z
 09 Bal 2013 11:51
Lūšis (latv. Losis) – upė Lietuvoje (Mažeikių rajonas) ir Latvijoje (Saldaus savivaldybė, Nygrandės pagastas); Ventos kairysis intakas. Prasideda šalia Skliaustės (Skuodo rajonas), 5 km į šiaurės vakarus nuo Židikų. Pradžioje teka 6 km į šiaurę Dautarų miškų pakraščiu, ties Palūše pasuka į rytus ir 18 km vingiuoja Lietuvos-Latvijos siena. Likusius 6 km teka į šiaurės rytus Latvijos teritorija. Įteka į Ventą 174 km nuo jos žiočių
Lapė http://ezerai.vilnius21.lt/lape-v10948.html
Lokys – upė Vidurio Lietuvoje, Ukmergės ir Jonavos rajone; Neries dešinysis intakas. Ilgis 22 km, baseino plotas 123 km². Prasideda Lokėnų apylinkėse,[1] 18 km į šiaurės rytus nuo Jonavos. Teka pietvakarių kryptimi, daugiausia miškingomis vietomis. Įteka į Nerį 43 km nuo jos žiočių, prie Lokio kaimo, tuoj žemiau Neries ir Šventosios santakos.
Paskutinį kartą redagavo 1 Evaldas Z. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #465409   Rapolas
 09 Bal 2013 11:58
Nu čia jau visai kits reikals.. ir "nemokėdamas" Lietuvių kalbos suprasi, kad TRYS TEISINGI žvėrys :gutgut (kad ir su pvz. "guglotransleitu" ) :-D
p.s.: tęsk, Evaldai Z ;)
 #468124   Rapolas
 17 Bal 2013 07:03
Xrapas rašė:Be vandens? :-D
:-D be vandens net gyvybės žemėj nebūtų.. :-D
Idėja iš anekdoto, Xrapai, ane? :gutgut
 #468136   Rapolas
 17 Bal 2013 07:36
Dabar EvaldasZ turės ilgai ir nuobodžiai įrodinėti, kad žvejyba (ir vodka )įmanoma be vandens :-D Užuojauta :-D
Gali iškarto uždavinėti naują klausimą, jei Xrapas palaimins ;)
p.s.: nes be vandens nebus ir žvejo, nebus ir žuvies, o be jų abiejų nebus ir žvejybos
 #468149   Evaldas Z
 17 Bal 2013 07:53
na, yra visokiu zuvelioku, katrie sausros periodu dumblynais maklineja ir pan. o zvejyba (zuvu gaudymas) placiaja prasme, priklausomai nuo pasaulio krasto, gali buti labai ivairus, iskaitant visokius "cerpokus", tinklelius, zeberklus ar gaudyma rankomis, tai :roll:
 #468162   Rapolas
 17 Bal 2013 08:23
Žvejyba (žūklė) yra žuvų gaudymas, todėl ji yra neįmanoma BE ŽUVIES :-D
O Xrapas (ir jo atsakymas) visdėlto man lb teisus ;-)
 #468171   Rapolas
 17 Bal 2013 08:36
sunnuva rašė:Tai ką tada mėgėjiškos žūklės taisyklėse veikia vėžiai?
Nu nebuvo vėžių kur priskirti kažkam savo laiku ,tai ir priskyrė ale žuvims, nu tipo žvejybai .Vat ruonių gaudymo kažkodėl nevadina žvejyba, o irgi galėtų.. :-D
p.s.: nu kaip nori sakyk ,bet negirdėjau sakant.. "vykstu į žvejybą vėžių gaudyt" :-D :-D
 #468177   Rapolas
 17 Bal 2013 08:51
Wytux rašė:prizvejojau/prigaudziau veziu tai girdejau ...
Nu tai aš esu ne kartą girdėjęs kaip viecinė "fauna" mergas "žvejoja" :-D
 #468182   Wytux
 17 Bal 2013 09:05
nu dar hriencai kartais sako, kad suzvejojo buteli ... bet cia be zuvies kaip ir apseita irgi..
 #468204   Rapolas
 17 Bal 2013 09:47
sunnuva rašė:Rūkykit
Na kad žvejo bloge parašyta "krabų žvejyba"- tai irgi panašiai, kaip su panų žvejyba pvz. naudojant mėgėjiškos žvejybos įrankius (kotą, plūdę ir kitus:D) :-D
Pagal terminologiją (iš terminų žodyno) žvejyba išties yra žuvų gaudymas, todėl arba reikia keisti terminologiją (žvejybos apibrėžimą), arba gaudant krabus, vėžius, jūrinius žinduolius nenaudoti termino žvejyba ,t.y. naudoti kitus apibrėžimus, pvz. medžioklė (jei šaudo su strėlėmis), gaudymas ar pan.
Pavyzdžiui, savo bloge apie krabus aš būčiau parašęs "krabų gaudymas mėgėjiškos žvejybos įrankiais", tai reiškia, kad žuvų gaudymo įranga aš gaudžiau krabus ir t.t.
Na bet čia tegul kalbininkai "parinasi" tarpusavyje dėl šito termino :-D
Manau, kad EvaldasZ turėjo omeny būtent terminologinį žvejybos apibrėžimą :-D
Įdomu, ką Xrapas pasakys, įvardinęs "priežastį, o ne pasekmę" :-D :-D
 #468230   Rapolas
 17 Bal 2013 10:55
SauliusM rašė:cia man panasu, kad sitoj temoj kazkoks apsirukiusiu narkomanu klubialis isikure... :roll:
gali prisijungt ,nenuskriausim (duosim patraukt) ,nebent visur (į visas puses) nebspėji :-D
 #468538   Xrapas
 18 Bal 2013 06:37
Rapolas rašė:...Manau, kad EvaldasZ turėjo omeny būtent terminologinį žvejybos apibrėžimą...
Įdomu, ką Xrapas pasakys, įvardinęs "priežastį, o ne pasekmę"...
Tai kad aš šiuo atveju "suinteresuota pusė" :-D , negaliu priimt verdikto :donknow'
Mano atsakymo variantas pripažintas netinkamu, nes:
Evaldas Z rašė:...yra visokiu zuvelioku, katrie sausros periodu dumblynais maklineja ir pan...
Na, tarkim, dumblas tai tas pats vanduo, tik su labai dideliu kiekiu visokių priemaišų :lol: .
Jei Evaldas Z nurodys žuvį, kurią galima žvejoti sausros periodu maklinėjačią smėlynais- pasiduodu ;uolrait
 #468613   SauliusM
 18 Bal 2013 10:38
Evaldas Z rašė:
Xrapas rašė:Jei Evaldas Z nurodys žuvį...
"Biologai pačia keisčiausia iš planetoje gyvenančių žuvų įvardijo marmurinį rivulusą (Rivulus marmoratus – lot.), kuris keletą mėnesių per metus praleidžia medžiuose."
http://www.15min.lt/naujiena/laisvalaik ... 144-237653
nu sakau kad narkomanai. dar pradekit rivulusu tvicingo technikas is pusies ir is azuolo aptarinet. o gal net koki dzerka i palme imest galetumet...
 #468618   Vegys
 18 Bal 2013 10:44
Dzerkas ir tik dzerkas. Tvichinginis vobleriukas gali neišmušt iš medžio :) Apie UL iš vis patyliu ....
 #471089   Rapolas
 24 Bal 2013 09:55
Pasižiūrėkim, kaip gerai mes žinome žuvis ir savo forumo (ZT) dalyvius :-D
ŽUVIES PAVADINIMAS
Forume yra dalyvis (tikiuosi, jis labai neužpyks už reklamą), kurio „nikas“ skamba kaip veiksmažodis, bet skaitant iš antro galo (nuo pabaigos į pradžią:D) yra šios skanios žuvies (kurios aš nevalgiau) pavadinimas. Ši žuvis gyvena ir Lietuvos ežeruose ;-)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė